merhabalar.
şu son 1,5 aydır hayatımın kararını almak için düşünüp duruyorum devamlı. artık net bir karar vermem gerekiyor. ben iktisat mezunuyum. ancak bu bölümü isteyerek seçmedim. şuanda da çalışıyorum yaklaşık 3,5 yıl oluyor. ama işimi de sevmiyorum. ne iş yapıyorsun derseniz de, açıkçası belli bir işim yok. ne iş verirlerse yapmaya çalışıyorum. buradaki insanları da çalışma ortamını da sevmiyorum açıkçası. ama işte ekmeğimizin peşindeyiz o yüzden çalışmak durumunda kalıyorum.
hayatıma bir yön vermek istiyorum artık. çünkü bulunduğum ortamdan ve konumdan son derece rahatsızım. psikoloji bölümü okumak istiyordum üniversiteye başlarken. ancak puanım yetmemişti ve hayalde kaldı bu meslek.
şimdi radikal bir karar alıp işi gücü bırakıp, sınava hazırlanmak niyetindeyim . hayallerimin peşinden koşma niyetindeyim. bazı noktalarda takılıyorum. o da bazen kendime güvenim olmuyor. ya kazanamazsam korkusu ağır basıyor. ama denemek de istiyorum. anlayacağınız kararsızlık var.
işten ayrılıp sonrasında işsiz kalma durumu da var tabi. ama illaki Allah bir kapı açar diye de düşünüyorum. en kötü tekrar kpss hazırlanırım.
bu arada yaşım 25. yapabilirim diymi, planlı bir şekilde çalışırsam yapabilirim? çok düşündüm işten ayrılma konusunda. ancak bir yanım ayrıl diyor bir yanım da bu karardan dolayı nedense üzülüyor :)
çalıştığım firmada dediğim gibi belli bir işim yok ne verirlerse onu yapıyorum. karar alma yetkim de yok hiçbir konuda. ve firmada yükselme olanağı da yok. ben de hayallerimin peşinden koşma kararı aldım.
sizce ne kadar doğru bu karar? siz de düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
teşekkür ederim.