Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama o kadar çok şey zoruna gidiyorki her şeyi yaşam adım kardeşim başka bi yerde üni okuyor hem okuyor hem çalışıyor, tutturdu okumasın gitsin amcasına yardım etsin , ben de dedim baba çocuk okuyor okulu bırakıp nasıl gitsin dedim bana başladı sen onu savunuyorsun onun basınq bişey gelirse senden bilirim çok ağır konuştu ben mi gönderdim üniversiteye sanki her şeye susuyorum Rabbim şifasını verir inşaallah diye, bir de benim cocuklwrım beni çok strese sokuyor demiş benim babam için yqpmadığım bişey kalmadı ama bu çok zoruna gitti her lafı söyleyen amca dede hala suçlu bizOncelikle geçmiş olsun Acil şifalar dilerim. Benim babam ailesine çok düşkün dü onlardan biri evimize geldiğinde hepimiz gece yarılarına kadar hizmet ederdik, onların tek amacı gezip tozmak ve yiyip içip vakit geçirmekten başka birsey değildi sonradan öğrendik ki defalarca para alışverişlerde olmuş. Babam 2014 de kansere yakalandı 2015 Eylül'de vefat etti hastalığı sürece çoğu akrabası arayıp sormadı biz ona moral vermek için hep aradıklarını söyledik kemoterapinin etkisiyle hep bitkin ve halsizdi zaten telefonda konuşacak durumu yoktu ayrica üzülerek söylüyorum bu konuda altarnetif tıpta'da çok büyük paralarda kaybettik ama çözüm olmadı. Size tavsiyem iyi niyetle geleni görüşmek isteyeni geri çevirmeyin,ne derse desin alttan alın kirmayın uzmeyin,incitmeyin Allah gecinden versin ölüm gibi birşey olursa keskelere çare bulamazssiniz ve o akrabaların gerçek yüzünü ancak o zaman görürsünüz görüşüp görüşmemekte sizin tercihiniz
Canım biz hastanelere yatıp kalkalım Ac susuz gezelim sonra amcam aldığı traktöra babamı kefil etmek için gelsin babamdan hemen kabul etsin çok zoruma gidiyor şuan ankaraya geldik babamı getirdik annemle madem öyle amcam niye götürmedi 250 bin lira verilir mi traktöre paranız çoktu da niye babamı perişan ettinizCanım benim ya kıyamam sana hatırlıyorum eski konunu. Baban amcana göstermelik yapmış olabilir mi sence? Bak siz bana bunu yaptınız ama yine de affediyorum kimseye de laf ettirtmiyorum. Herhangi bir miras yüzünden durum buraya gelmiş olabilir mi? Allah korusun babanın vefatının akabinde babana düşen miras için sürtüşme olmaması için?
Öyle yapıyorum abla vallahi hiç bireylerine karışmıyorum ama babama bi kredi çektirmeye çalıştılar çekemedi vermedi banka , biz hastaneleede yatıp kalkakalım onlar geldi beş dakikada aldılar götürdüler babamı kefil ettiler aldıkları traktöre, ölecek gözüyle bakıyorlar ,sonra amcam eve gelmiş hepimize karışmaya başladı babanızı siz hasta ediyorsunuz bidaha abi sana bişey diyen olursa bana söyle felan diyince biz sok olduk, babamdan bekledik benim çocuklarım bana bişey yapmıyor demedi amcama hak verir gibi onaylayıp durdu, ablacım vallahi kış boyu onkoloji hastanesinin kapısında yattım, babamın tedavisi uzun bir zaman alır diye ücretsiz izine ayrıldım işimi gücümü bıraktım geldim yapöadığım vişey kalmadı ben babamı strese sokacak hiç bişey yapmadım ama babam yapmışıö gibi davrandı çok zoruma gittiŞu hayatta aileyle alakalı çok şeyler tecrübe ettim, öğrendim ama kafama en çok kazınan 1- kardeşler arasında kan davası dahi olsa karışılmaz, 2- Karı-koca ilişkilerine karışılmaz, 3- evlat anne baba ilişkisine karışılmaz, ne zaman dayanamayıp müdahale etmeye kalksam ağzımı açık bırakacak hareketlere şahit olduğumdan hiç araya girmem, babanızın yaptığını sizi kullanmak olarak görmeyin, hasta ve ne olursa olsun babanız, birşey demeyin, bırakın kardeşleriyle ne istiyorsa yapsın, siz ne taraf olun ne ilişkilerine karışın.
Rabbim sabır versin çok haklısın bende pişman olmamak için bu zamana kadar hep sustum , her şeyi hastalığına verdim sustum of off çok zor çok Rabbim rahmet eylesin babanıza, babam nır tek ailesine tutarsız davranmıyor yıllardır olduğu gibi hala da bizi ediyor can çıkar huy çıkmaz diye boşuna dememişlerBen babamı kanserden kaybettim ,çok yakın bir zamanda ..pişman olacağın şeyler yapma ..bazı kanser hastaları (hastalığın türüyle alakali) çok tutarsız olabiliyormuş, istemeden ..belki de seni kırdığının farkında değil ..abisinin yaptıklarının da ...o yüzden sen babandan uzak durma ..yarin sıcak yüzü yerine toprağını öpersin ,zoruna gider ..
Allah şifa versin ..
Geçmiş olsun . Allah babana ihşanlah sifasını verir. Baban kanser. Bu kelime bile çok ağır . Onun psikolojisini anlayamayız. Evet çok fedakarlık yapmışsın , baban olduğu için yapmaya da devem edeceksin. O senin baban onu karşılıksız sevmen gerekiyor. Çunku ailerimiz bizi karşılıksız severler ..Arkadaşlar şuan o kadar çok soktayım ki neyi nasıl anlatacagımı bile bilemiyorum,önceki konumda babamdan bahsetmiştim, babam kanser hastası ailesinin yapmadığı söylemediği laf kalmamıştı köyden kovmuslardı babama beş kuruş vermemişlerdi, alternatif tıp uygulandığı için tedavisi yarım kalmıştı cebinde beş kuruş parası olmadığı için, durumu çok kötüydü,
Ben elimde avcumda ne var ne yok satıp kredi kartlarınında son kuruşuna kadar babama harcadım, hastaneye yatrmıştık babamı 10 gündür hastanede AC susuz uykusuz babamın basında bekledim, gözlerim ağlamaktan açılmaz oldu , ayaklarım o kadar şiştiki üzerine basamaz oldum
Babamı bugüne kadar hüç aramadılar sormadılar babama para vermezken tedavisi için, üstüne 250. Bin liraya traktör almışlar daha neler neler neyse işte bugün amcam geldi ilk kez babamın yanına ağlamış oldu (1 aydır hiç arayan soran olmamıştı) nasıl anlatsam bilmiyorum babam resmen bizi sattı ya hemen kardeşi oldu, bana söylemediği laf kalmadısen karışma bana sanane kardeşim sizden kıymetli ne diye demediğini bırakmadı şok oldum ben resmen babam beni enayi yerine koydu o kadar zorum gidiyorki ne düşünceğimi şaşırdım bu zamana kadar saygıda zerre kusur etmedim ama artık yeter siz şimdi taburcu oldu amcamı görünce hiç bişeyi kalmadı çay içmeye gittiler siz olsanız naparsınız ya hasta diye her şeye benim gibi susarmısınız yoksa mesafe mi koyarsınız , her defasında böyle yapıyordu ama bunu hiç yapmamıştı beni kullandı resmen ya
Siz doğru olanı yapmış ve babanıza destek vermişsiniz.Karşılık asla beklemedim yıllardır her konuda destek oldum ama çok zoruma gidiyor onlara hiç bişey olmamış gibi davranması ve bir de bize yüklenmesi 10 gündür ne çektik bi Allah bi biz biliriz
Buraya yazıyorsan istediğim yorumu yapabilirim buna sen karar veremezsin.herkesin amcana atıp tutmasını bekledin herhalde değil mi. Onlar kardeş biri yazmıştı zaten kardeş kardeşi bıçaklar sonra dönüp kucaklar.sana ne? Bu kadar kinci olma belli ki amcan hatasını anlamış baban da samimiyetine inanmış.sana ne?Bende şimdi sana diyorun sanane bilip bilmeden gelişi güzel yorumlar yapma sen ya
Canim babanin sonu belli degil sonradan pisman olacagin seyler yapma belki sizin matemli havnizdan sikilip amcana siginmistir bir sey deme bosverArkadaşlar şuan o kadar çok soktayım ki neyi nasıl anlatacagımı bile bilemiyorum,önceki konumda babamdan bahsetmiştim, babam kanser hastası ailesinin yapmadığı söylemediği laf kalmamıştı köyden kovmuslardı babama beş kuruş vermemişlerdi, alternatif tıp uygulandığı için tedavisi yarım kalmıştı cebinde beş kuruş parası olmadığı için, durumu çok kötüydü,
Ben elimde avcumda ne var ne yok satıp kredi kartlarınında son kuruşuna kadar babama harcadım, hastaneye yatrmıştık babamı 10 gündür hastanede AC susuz uykusuz babamın basında bekledim, gözlerim ağlamaktan açılmaz oldu , ayaklarım o kadar şiştiki üzerine basamaz oldum
Babamı bugüne kadar hüç aramadılar sormadılar babama para vermezken tedavisi için, üstüne 250. Bin liraya traktör almışlar daha neler neler neyse işte bugün amcam geldi ilk kez babamın yanına ağlamış oldu (1 aydır hiç arayan soran olmamıştı) nasıl anlatsam bilmiyorum babam resmen bizi sattı ya hemen kardeşi oldu, bana söylemediği laf kalmadısen karışma bana sanane kardeşim sizden kıymetli ne diye demediğini bırakmadı şok oldum ben resmen babam beni enayi yerine koydu o kadar zorum gidiyorki ne düşünceğimi şaşırdım bu zamana kadar saygıda zerre kusur etmedim ama artık yeter siz şimdi taburcu oldu amcamı görünce hiç bişeyi kalmadı çay içmeye gittiler siz olsanız naparsınız ya hasta diye her şeye benim gibi susarmısınız yoksa mesafe mi koyarsınız , her defasında böyle yapıyordu ama bunu hiç yapmamıştı beni kullandı resmen ya
Amin ,teşekkür ederim ..Rabbim sabır versin çok haklısın bende pişman olmamak için bu zamana kadar hep sustum , her şeyi hastalığına verdim sustum of off çok zor çok Rabbim rahmet eylesin babanıza, babam nır tek ailesine tutarsız davranmıyor yıllardır olduğu gibi hala da bizi ediyor can çıkar huy çıkmaz diye boşuna dememişler
Ablacım,Öyle yapıyorum abla vallahi hiç bireylerine karışmıyorum ama babama bi kredi çektirmeye çalıştılar çekemedi vermedi banka , biz hastaneleede yatıp kalkakalım onlar geldi beş dakikada aldılar götürdüler babamı kefil ettiler aldıkları traktöre, ölecek gözüyle bakıyorlar ,sonra amcam eve gelmiş hepimize karışmaya başladı babanızı siz hasta ediyorsunuz bidaha abi sana bişey diyen olursa bana söyle felan diyince biz sok olduk, babamdan bekledik benim çocuklarım bana bişey yapmıyor demedi amcama hak verir gibi onaylayıp durdu, ablacım vallahi kış boyu onkoloji hastanesinin kapısında yattım, babamın tedavisi uzun bir zaman alır diye ücretsiz izine ayrıldım işimi gücümü bıraktım geldim yapöadığım vişey kalmadı ben babamı strese sokacak hiç bişey yapmadım ama babam yapmışıö gibi davrandı çok zoruma gitti
gecmis olsun.. siz Allah rizasi icin karsilik beklemeden yapacaginizi yapmissiniz. yani vicdanen rahatim diyebilirsiniz. toplayin kendinizi. allah sizede sizin gibi hayirli evlat versin. saglik olsun. onemli olan vicdanen rahat olmak bence.Arkadaşlar şuan o kadar çok soktayım ki neyi nasıl anlatacagımı bile bilemiyorum,önceki konumda babamdan bahsetmiştim, babam kanser hastası ailesinin yapmadığı söylemediği laf kalmamıştı köyden kovmuslardı babama beş kuruş vermemişlerdi, alternatif tıp uygulandığı için tedavisi yarım kalmıştı cebinde beş kuruş parası olmadığı için, durumu çok kötüydü,
Aynen abla çok haklısın yine elimden gelen her şeyi yaparım ben elimden evlatlık görevini yapıyorum tek duam ne olursa olsun iyileşmesi , sabahlara kadar yalvarıyorum Rabbime iyi olsunda bize demediğini bırakmasın AblaAblacım,
bana yemin etmene gerek yok, tabii ki sizler birşey yapmamışsınızdır ama babanda olsa insanları anlamak zordur, ne zaman ne yapacaklarını kestirmek güçtür, en güzeli ileride keşke dememek için biz elimizden geleni yapalım, gerisini onlar düşünsün.
Bu kadar hassas ve ince düşünmeyi bırakmazsan çok üzülürsün, eskiden bu tavsiyeyi banan söylediklerinde kızardım ama sonra sonra hak vermeye başladım, sen hassas düşünürsün karşındakilerin umurunda olmaz, sen dert edinirsin karşındakiler yaşananların üstüne çoktan sünger çekmiş olur, dertlenip üzüldüğünle kalırsın.
Anlatmak istediğim buydu işte gece gündüz maddi manevi her şeyi ben yapıpta sonra kardesni görünce bana söylemediğini bırakmaması off of Tek duam iyileşmesi.Göz yummam, mesafemi koyarım. Kardesiyle barıstıgı icin degil, gece gündüz baktıgım halde kardesini görünce bana demedigini bırakmadıgı icin koyarım o mesafeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?