- 20 Ağustos 2015
- 6.539
- 15.761
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
Allah korusun ilk çocuğunuz daha büyük sıkıntıda olsaydı, siz ölümcül hasta olsaydınız? Çalışamayacaktınız. İşe girseniz de büyük kaza geçirseydiniz? İlk bebeğiniz ikiz olsaydı biri çok hasta olsaydı? Vs vs... Beterin beteri vardır. Şer sanığınız şeyde belki de hayır vardır bilemezsiniz... Belki de bu gelecek bebek sizi feraha kavuşturacak. Gerçekten bu bebek bence de mucize olmuş. Kıymetini bilin derim ben. Haa belki de dış gebeliktir... Kafaya takmadan doktara gidin bi bakın öyle düşünürsünüz. İnancınızı bilmiyorum zaten olayın dini bıyutunu sorgulamıyorum şuan. İnancınız ne olursa olsun durup bir düşünün bu bebek bu kadar tedbire rağmen neden geliyor?
İyi de neden şok oldun diyen görmedim ben şahsen. Gözden kaçırmadıysam... Evet hayret verici bir durum olsa da gerçekten mucize gibi. Allah korusun söylemek yazmak istemedim ama belki ilk bebeğin kaderinde yaşaması kardeşine bağlı olacağı hastalıklar olacak... Bu bebek olmasaydı belki anne baba keşke bir kardeş yapsaydık diyecekler... Allah belki de bu sebeple verdi bu yavruyu... Açıkcası bu kadar korunmaya benim aklıma bu geldi. İnşallah böyle şeyler yaşanmaz ama olmayan şey de değil doğrusu. Sonuçta konu sahibinin kendi kararı ve bakalım drlar ne diyecek? Konu sahibi bebeği gerçekten istemese ya da kararsız kalmasa zaten yarın gidip kürtaj olurdu. Kendine dert etmezdi bu kadar. Demek ki onun da kafasında soru işareti var gerçekten ortada şükürlük durum var bence de. Allah olmayanlara da vermiyorsa onda da sebep vardır tabii ki
Bakın ben hayatı sizin gibi yaşamıyorum yani her şeyin bi sebebi olduğunu düşünmüyorum.İyi ve kötü olaylar hepimiz için var bu yüzden de her şeyin altında bişey aramaya gerek olmadığını düşünüyorum bence sizin bakış açınız gibi her şeyin iyi bi sebebi yok.
Bebek mucize olabilir evet ama ben bi mucizeyi veya sürprizi adına her ne derseniz diyin kaldıracak durumda değilim.İlk bebeğimin hastalığı onbinde bir görülen türde bi hastalıktı ve Türkiye’de ameliyatını yapan sayılı doktor var.Sırf ameliyatına ödediğimiz para 80 bin.Yıllarca kredisi devam edecek.Üstelik sonraki gebeliklerinde de olma ihtimali var denmişti.Hamileliğimin 6.ayından beri çökük haldeyim daha yeni yeni insan haline dönebiliyorum ben işe dönünce bebeğe kimin bakacağı nolacağı vs hala meçhul.Bizim kimsemiz yok ben her şeyi kendim yaptım ne lohusalıkta ne doğumda yardım eden iyi misin diyen olmadı.Bu çocuğu da kendim büyüttüm ve yeni bi bebek benim için bu şartlar altında bi facia.Kimse keyfinden kürtaj olmuyor yani.
Ama gerçekten herkesin kendi düşüncesi değil mi? Evet ben de 2 çocuğum var 3. De istiyorum ama sizin gibi hamile kalmış olsam nasip derdim gerçekten. Siz de kararsız kalmışsınız sanırım ki konu açmışsınız. Gerçekten sizin içim sorun olsaydı ve gerçekten kararsız kalmasaydınız yarın gidip kürtaj için randevu almaz mıydınız? Konu açtınız soru sordunuz insanlar da fikir veriyor. Gerçekten 9 dan sonra 10 da olsa bu korumayla yine de nasip diyecek insan çok. Herkesin kendi fikri değil mi? Gerçekten siz ne düşünüyorsunuz? Bir çok kişi sormuş kürtaj düşünüyor musunuz ?
Şu an zaten bebeğin durumu tam net değil.Kese görünmedi.Maalesef nasip diyip doğurabilecek durumda değilim.Şu son 1 yılda ömrümden 10 yıl gitti.