• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın şoku

Allah korusun ilk çocuğunuz daha büyük sıkıntıda olsaydı, siz ölümcül hasta olsaydınız? Çalışamayacaktınız. İşe girseniz de büyük kaza geçirseydiniz? İlk bebeğiniz ikiz olsaydı biri çok hasta olsaydı? Vs vs... Beterin beteri vardır. Şer sanığınız şeyde belki de hayır vardır bilemezsiniz... Belki de bu gelecek bebek sizi feraha kavuşturacak. Gerçekten bu bebek bence de mucize olmuş. Kıymetini bilin derim ben. Haa belki de dış gebeliktir... Kafaya takmadan doktara gidin bi bakın öyle düşünürsünüz. İnancınızı bilmiyorum zaten olayın dini bıyutunu sorgulamıyorum şuan. İnancınız ne olursa olsun durup bir düşünün bu bebek bu kadar tedbire rağmen neden geliyor?

İyi de neden şok oldun diyen görmedim ben şahsen. Gözden kaçırmadıysam... Evet hayret verici bir durum olsa da gerçekten mucize gibi. Allah korusun söylemek yazmak istemedim ama belki ilk bebeğin kaderinde yaşaması kardeşine bağlı olacağı hastalıklar olacak... Bu bebek olmasaydı belki anne baba keşke bir kardeş yapsaydık diyecekler... Allah belki de bu sebeple verdi bu yavruyu... Açıkcası bu kadar korunmaya benim aklıma bu geldi. İnşallah böyle şeyler yaşanmaz ama olmayan şey de değil doğrusu. Sonuçta konu sahibinin kendi kararı ve bakalım drlar ne diyecek? Konu sahibi bebeği gerçekten istemese ya da kararsız kalmasa zaten yarın gidip kürtaj olurdu. Kendine dert etmezdi bu kadar. Demek ki onun da kafasında soru işareti var gerçekten ortada şükürlük durum var bence de. Allah olmayanlara da vermiyorsa onda da sebep vardır tabii ki

Bakın ben hayatı sizin gibi yaşamıyorum yani her şeyin bi sebebi olduğunu düşünmüyorum.İyi ve kötü olaylar hepimiz için var bu yüzden de her şeyin altında bişey aramaya gerek olmadığını düşünüyorum bence sizin bakış açınız gibi her şeyin iyi bi sebebi yok.

Bebek mucize olabilir evet ama ben bi mucizeyi veya sürprizi adına her ne derseniz diyin kaldıracak durumda değilim.İlk bebeğimin hastalığı onbinde bir görülen türde bi hastalıktı ve Türkiye’de ameliyatını yapan sayılı doktor var.Sırf ameliyatına ödediğimiz para 80 bin.Yıllarca kredisi devam edecek.Üstelik sonraki gebeliklerinde de olma ihtimali var denmişti.Hamileliğimin 6.ayından beri çökük haldeyim daha yeni yeni insan haline dönebiliyorum ben işe dönünce bebeğe kimin bakacağı nolacağı vs hala meçhul.Bizim kimsemiz yok ben her şeyi kendim yaptım ne lohusalıkta ne doğumda yardım eden iyi misin diyen olmadı.Bu çocuğu da kendim büyüttüm ve yeni bi bebek benim için bu şartlar altında bi facia.Kimse keyfinden kürtaj olmuyor yani.

Ama gerçekten herkesin kendi düşüncesi değil mi? Evet ben de 2 çocuğum var 3. De istiyorum ama sizin gibi hamile kalmış olsam nasip derdim gerçekten. Siz de kararsız kalmışsınız sanırım ki konu açmışsınız. Gerçekten sizin içim sorun olsaydı ve gerçekten kararsız kalmasaydınız yarın gidip kürtaj için randevu almaz mıydınız? Konu açtınız soru sordunuz insanlar da fikir veriyor. Gerçekten 9 dan sonra 10 da olsa bu korumayla yine de nasip diyecek insan çok. Herkesin kendi fikri değil mi? Gerçekten siz ne düşünüyorsunuz? Bir çok kişi sormuş kürtaj düşünüyor musunuz ?

Şu an zaten bebeğin durumu tam net değil.Kese görünmedi.Maalesef nasip diyip doğurabilecek durumda değilim.Şu son 1 yılda ömrümden 10 yıl gitti.

Evet bugün gittik.Kese ve kalp atışını göremedik.Haftaya tekrar çağırdı doktor.Bi terslik var gibi duruyo sanırım.Tekrar beta hcg istedi.
Canlı bebeğe kıymaktansa böylesi çok daha kolay olur gibi. Benim ilk gebeliğimde bebek oluşmuştu ama kalp atışı yoktu öyle son buldu. Evliliğini bildiğim ve bebeği istemediğin için böyle olması en hayırlısıdır belki

Bakın ben hayatı sizin gibi yaşamıyorum yani her şeyin bi sebebi olduğunu düşünmüyorum.İyi ve kötü olaylar hepimiz için var bu yüzden de her şeyin altında bişey aramaya gerek olmadığını düşünüyorum bence sizin bakış açınız gibi her şeyin iyi bi sebebi yok.

Bebek mucize olabilir evet ama ben bi mucizeyi veya sürprizi adına her ne derseniz diyin kaldıracak durumda değilim.İlk bebeğimin hastalığı onbinde bir görülen türde bi hastalıktı ve Türkiye’de ameliyatını yapan sayılı doktor var.Sırf ameliyatına ödediğimiz para 80 bin.Yıllarca kredisi devam edecek.Üstelik sonraki gebeliklerinde de olma ihtimali var denmişti.Hamileliğimin 6.ayından beri çökük haldeyim daha yeni yeni insan haline dönebiliyorum ben işe dönünce bebeğe kimin bakacağı nolacağı vs hala meçhul.Bizim kimsemiz yok ben her şeyi kendim yaptım ne lohusalıkta ne doğumda yardım eden iyi misin diyen olmadı.Bu çocuğu da kendim büyüttüm ve yeni bi bebek benim için bu şartlar altında bi facia.Kimse keyfinden kürtaj olmuyor yani.

Şu an zaten bebeğin durumu tam net değil.Kese görünmedi.Maalesef nasip diyip doğurabilecek durumda değilim.Şu son 1 yılda ömrümden 10 yıl gitti.
Tamam da ben kürtaj olmayın demedim ki! O zaman kürtaj olursunuz olur biter... Sizin açınızdan konuşuyorum. Yani bu kadar dert etmenize gerek yok. Dediğim gibi eğer inançlarınız açısından sıkıntı yoksa çaresi var sonuçta. Yok ben inancım gereği kürtaj olamam derseniz ben size iyi yönden bakabilmeniz açısından bu kadar detay yazdım. Benim de ilk hamile kaldığımda maddi imkansızlıklarım vardı, yardımcı kimse de yoktu. Şükür hastalık atlatmadık ama doğumdan sonra maddi açıdan çok rahatladım. Allah her konuda önümü açtı şükür. Karar sizin sonuçta. İki seçenek var ya doğum ya kürtaj...

Canlı bebeğe kıymaktansa böylesi çok daha kolay olur gibi. Benim ilk gebeliğimde bebek oluşmuştu ama kalp atışı yoktu öyle son buldu. Evliliğini bildiğim ve bebeği istemediğin için böyle olması en hayırlısıdır belki

Evet maalesef..Keşke şartlar başka olsaydı.Aslında size ilk mesajınızda cevap yazacaktım çocuğunuz olmadığından beri tanıyorum yazınca duygulandım :)) ama gözden kaçmış kusura bakmayın.Desteğiniz için teşekkür ederim :)

Tamam da ben kürtaj olmayın demedim ki! O zaman kürtaj olursunuz olur biter... Sizin açınızdan konuşuyorum. Yani bu kadar dert etmenize gerek yok. Dediğim gibi eğer inançlarınız açısından sıkıntı yoksa çaresi var sonuçta. Yok ben inancım gereği kürtaj olamam derseniz ben size iyi yönden bakabilmeniz açısından bu kadar detay yazdım. Benim de ilk hamile kaldığımda maddi imkansızlıklarım vardı, yardımcı kimse de yoktu. Şükür hastalık atlatmadık ama doğumdan sonra maddi açıdan çok rahatladım. Allah her konuda önümü açtı şükür. Karar sizin sonuçta. İki seçenek var ya doğum ya kürtaj...

Benim kafa bu ara pek basmıyo kusura bakmayın...Teşekkürler yorumunuz için.

Arkadaşlar bebeğim 8 aylık.Doğumdan sonra spiral taktırdım.Çok korktuğumuz için eşim prezervatif de kullanıyodu zaten 2-3 haftada bir ya oluyodu ya olmuyodu.Üstelik geçen ay da regl oldum ya da en azından öyle sandım ama gene hamileymişim hem de 2 aylık.Üstelik bende pko vardı.Böyle bişey nasıl olabilir aklım almıyo.Yani tıp tarihine geçmek için başvuruda bulunucam.2 gün önce test yaptım bugün de kan verdim sonuç kesin.Ben ne halt edicem şimdi.Milyonda bir ihtimal geldi beni buldu.Her şeyi geçtim doktorum bana 1 sene sakın hamile kalma demişti.Yarın ultrasonla bakılacak ve ben napıcamı bilmiyorum.
Rabbimin mucizesi ol de olur allah hayirlisindan versin.sok olmakya haklisiniz ama bukadar israrla gelen bebisede tek denilecek sey hosgeldin

Ben de iki çocuk tedavi ile normal yoldan olmadı , pcoluyum , prezervatif ile korunurken ikizlere hamile kaldım.
Benimde bircok asamadan sonra olmadi.6 yil..tup bebek yapildi 9 embryodauda sagliksiz geldigi icin transfer olmadi ertesi ay normal yolla hamile kalmisjm.bebegim 2 yasina girecek

Okadar korunup pko li hamile kalmak mucize. O bebeği doğur inan iki sene zorluk çekersin ikizgibi büyürler sonrası. Rabbimin mucizesi bu olsa gerek.

Ayyy tarzına bayıldım
Alttan alttan ne güzel laf sokma ne güzel din vurgusu o öyle,her kürtaj olan ateşe tapıyo zaten dimi,olmayanlar da çok dindar insanlar

Doktor hem spiral takıp hem bir yıl hamile kalma mı dedi?? Spirali aktive olması için zaman mı gerekiyormuş öyle?? Bilmediğimden soruyorum, aydınlatan olursa çok sevinirim.

Canim 2 aylik hamileyim demissin. Kesenin gozukmemesi imkansiz. En gec 6. Haftada kese gozukur. 7 ve 8 de bebek gorunmezse keseyi kuretaj ile alıyorlar. Bu iste yanlislik var.

Canim 2 aylik hamileyim demissin. Kesenin gozukmemesi imkansiz. En gec 6. Haftada kese gozukur. 7 ve 8 de bebek gorunmezse keseyi kuretaj ile alıyorlar. Bu iste yanlislik var.

Evet zaten bi terslik var tekrar değerlere falan bakılıcak.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Mune Mune abla konumu kapar mısın

Back
X