• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın şoku

Benim arkadasimin da kisti vardı, üstelik daha önceden bir kürtaj tecrübesi. 3-5 ayda bir adet olurdu. Bir gün doktora gitmiş, doktor da karamsar karamsar konuşmuş. 'Kafam kadar kistim var, anne olamayacagim. Zaten kürtaj zarar vermiş bana. Ben hiç anne olamayacagim ' falan, az uzulmedi arkadaşım.
Aradan zaman geçti. Çok belalı,pis bir sevgilisi vardi. Nihayet adamı terketti,birkaç ay geçti... Ve öğrendi ki 4-5 Aylik hamile!
Hiçbir belirtisi yokmuş. Adet olamıyor desen zaten eskiden de olamazdı. Karnı falan dümdüz (o yüzden kimse de anlamadı)
Neyse bir şekilde eski belalı sevgili bulunuyor, evlenmeye ikna ediliyor, falan filan düğün dernek...
İlk çocuktan sonra bir kere adet oluyor, daha hiç olmuyor... Aklına şüphe düşünce bir test, ve 4 aylık hamile...
Kaldı ki 'tedaviyle hamile kalabilirsin' demişti doktor.
Yani bu işler kiste falan bakmıyor...

tüp bağlatıp hamile kalmak mı o_O
@Daughter of your father duydun mu:eğlence:

eskiden var olan şuan olup olmadığından emin olmadığım pcosuma güvenirken bu konuyu okudum.
sevişmeyecem:duduk:

Konu sahibesi, gerçekten çok zor bir durum. Ama bunca olanaksızlıklara rağmen rahminde tutunmayı başardiysa belki de gerçekten bir hayır vardır.

Ben daha şok ugraş ugraş olmasın,
Bu kadar önleme ragmen olsun...
Hayat çok garip,
Herşeyin hayırlısı ikiz gibi büyürler ne güzel :anne:

Arkadaşlar bebeğim 8 aylık.Doğumdan sonra spiral taktırdım.Çok korktuğumuz için eşim prezervatif de kullanıyodu zaten 2-3 haftada bir ya oluyodu ya olmuyodu.Üstelik geçen ay da regl oldum ya da en azından öyle sandım ama gene hamileymişim hem de 2 aylık.Üstelik bende pko vardı.Böyle bişey nasıl olabilir aklım almıyo.Yani tıp tarihine geçmek için başvuruda bulunucam.2 gün önce test yaptım bugün de kan verdim sonuç kesin.Ben ne halt edicem şimdi.Milyonda bir ihtimal geldi beni buldu.Her şeyi geçtim doktorum bana 1 sene sakın hamile kalma demişti.Yarın ultrasonla bakılacak ve ben napıcamı bilmiyorum.
Bir spiral vakası daha.. bende spiral taktırıp iki ay sonra hamile kaldım bebeğim 19 aylıktı artık çocuk düşünmüyorduk... çok gelgit yaşadım ama kıyamadım işte.. biz daha iyi korunuyorduk valla hiç sorun yaşamamıştık.. geçmiş olsun ama spiralin bir an önce çıkarılması gerekiyor bir de tabi dış gebelik olabiliyor spiral olduğu için. Diğer sayfaları okuyamadım. Hayırlısı olsun.

Hayırlı olsun gerçekten mucize... Bu dünyada görecek günleri var demek ki...

Bizim bir akrabamız ablamın düğününe gelmişti. Ertesi günü bir duyduk ki doğum yapmış. Kadın hamile olduğunu bilmiyormuş. Yaşi da vardı, menapoza girdim zannetmiş. Defalarca benim karnında bir ağrı var diye doktora gitmiş ama çok kilolu olduğu için doktorlar bebeği görememiş. Zaten hamile olabileceğine ihtimal bile vermemişler. Oluyor böyle bazı mucizeler.

Prezervatifi ilişkinin en başından itibaren kullandı mı eşin? Eğer öyleyse muhtemelen bir sıkıntı var prezervatifte. Spirale zaten güvenmiyorum kayma vb problemler oluyor, adet kanamalarını da etkiliyor diyorlar.

yaa kesinlikle aldırmayın bebeğinizi. 2 çocuk ikiz gibi büyürler tozpembe olur demiyorum elbette ki zorlanacaksınız ama kucağınıza aldığınıza değecek emin olun:KK200: benim annem 97 yılı ocak ayında doğum yapıyor 97 haziranda hamile kalıp 98 martta doğum yapıyor ve 98 eylülde tekrar hamile kalıp 99 haziranda ikiz bebeklerini alıyor kucağına:halay: yani beni ve ikizimi :D ah benim çilekeş anam

Benim arkadasima doktor senin cocugun zor olur demisti bisürü hormon bozuklugu vardi.kendi korunmasina eşi korunmasina ragmen hamile kaldi ve 3 ay adet gormus hamileliginde.su anda 4. Kucaginda :halay:Allahtan doktor zor dedi ya demeseydi :KK48: kiz tüplerini baglatti su an.yani demem o ki olmayacak bisey deil.bebek basli basina bi mucize zaten ama sizinki kat kat mucize:KK39:

Konudan bağımsız ama aklıma her zaman bu takılır
Aylarca adet gördüğü için hamile olduğunun farkında olmayan çok kişiyi ben de duydum

Korunmadığimiz her ay adet görsek bile yine de test mı yapmalıyız

Zaten adet görüyorum hamile değilimdir düşüncesi ile rahatça istediğimiz ilacı kullansak ama hamile olduğumuzu ogrensek o ilaçlar bebeğe nasıl etki eder
En büyük korkum bu olmuştur her zaman

bende şok oldum :) seni taa burda çocuğun olmadığı zamanlardan hatırlıyorum
İmkansızı başarmıssınız vallahi 2 yöntemle nasıl gelmiş de yerleşmiş hayret
Öyle yada böyle olmuş işte hayırlısı olsun sağlıkla gelsin
bende spiral taktırayım diyodum kesinlikle vazgeçtim

Aylarca adet gördüğü için hamile olduğunun farkında olmayan çok kişiyi ben de duydum

Zaten adet görüyorum hamile değilimdir düşüncesi ile rahatça istediğimiz ilacı kullansak ama hamile olduğumuzu ogrensek o ilaçlar bebeğe nasıl etki eder
Valla arkadaşım o ara dogum kontrol hapida icmis agri kesici falanda kullanmis 3 ay yani düsün.cocuk yeni dogdu sapasağlam.olmuyo demekki

Hakkınızda hayırlısını diliyorum başka diyecek bisey bulamadım ama bebeğinizi doğurursanız sanırım gerçekten çok azimli bir bebek olacak

bende şok oldum :) seni taa burda çocuğun olmadığı zamanlardan hatırlıyorum
İmkansızı başarmıssınız vallahi 2 yöntemle nasıl gelmiş de yerleşmiş hayret
Öyle yada böyle olmuş işte hayırlısı olsun sağlıkla gelsin
bende spiral taktırayım diyodum kesinlikle vazgeçtim
Genelde çocuk sahibi olmakta zorlanan çiftlerin ilk çocuktan sonra ikincisi hemen anlamadan oluveriyor, çok denk geldim böyle :emir_bebek:

Hamileliğin tek belirtisi adet gecikmesi değil ki :) halsizlik, bulantı, baş dönmesi, uyku hali.. daha bir sürü farklılık.. emin olun en fazla 1 kez üstüne görürsünüz, kısa sürede anlarsınız bir gariplik olduğunu :)

aslında hamilelikte kan gelmesi adet gibi olmuyor, daha az kisa sureli kanamalar oluyor ve adet sancısı cekmiyorsun. düzenli adet gören kişi bir gariplik oldugunu farkeder. yani hamileyken adet görme diye bişey olmuyor

aslında hamilelikte kan gelmesi adet gibi olmuyor, daha az kisa sureli kanamalar oluyor ve adet sancısı cekmiyorsun. düzenli adet gören kişi bir gariplik oldugunu farkeder. yani hamileyken adet görme diye bişey olmuyor

İşte benim adetlerim zaten her zaman az oluyor sancısız oluyor
Adetim tam temiz olana kadar 8 gün geçiyor ama sadece iki gün normal ped kullanıyorum
Onun dışında ilk günler ve son günler günlük ped yeterli oluyor

Üç aydır korunmuyoruz ama her adet olmamda acaba adet mı hamile miyim diye düşünüp tedirgin oluyorum ilaç kullanacağım zaman

Back
X