• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın şoku

Spiral kaydı+ kondomu takmadan önce gelen sıvıda bulunan az miktarda sperm,pko’ya rağmen yumurta döllemeyi başardı.Bu mucizeden başka bişey değil üzülmeyin ..Hayırlı olsun bebeğiniz.

Hamileliğin tek belirtisi adet gecikmesi değil ki :) halsizlik, bulantı, baş dönmesi, uyku hali.. daha bir sürü farklılık.. emin olun en fazla 1 kez üstüne görürsünüz, kısa sürede anlarsınız bir gariplik olduğunu :)

Biliyor musun bekarlığimdan beri her sabah midem bulanir ve kusarim
Kansızlık olduğu için ve düşük tansiyonlu olduğum için genelde basım döner ve halsiz olurum :)

Bana zaten hep takılırdı arkadaslarim sen hamile olsan nasıl anlayacaksın derlerdi

Üç aydır korunmuyoruz ama bu arada ağır bir grip geçiriyorum korkarak ilaç kullanıyorum

Valla arkadaşım o ara dogum kontrol hapida icmis agri kesici falanda kullanmis 3 ay yani düsün.cocuk yeni dogdu sapasağlam.olmuyo demekki

Hamileliği öğrenene kadar yapılan şeyler bebeğe zarar vermez derler ama tıbbi olarak ne kadar doğru tabi bilemem :)

Allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

İşte benim adetlerim zaten her zaman az oluyor sancısız oluyor
Adetim tam temiz olana kadar 8 gün geçiyor ama sadece iki gün normal ped kullanıyorum
Onun dışında ilk günler ve son günler günlük ped yeterli oluyor

Üç aydır korunmuyoruz ama her adet olmamda acaba adet mı hamile miyim diye düşünüp tedirgin oluyorum ilaç kullanacağım zaman
boyle bir durum varsa en güzeli mümkünse hiç ilaç kullanmamak :) yani ağrı kesici filan, ciddi bir rahatsızlığınız varsa bilemiyorum tabi. Allah sağlıklı bir şekilde nasip etsin size de

Arkadaşlar bebeğim 8 aylık.Doğumdan sonra spiral taktırdım.Çok korktuğumuz için eşim prezervatif de kullanıyodu zaten 2-3 haftada bir ya oluyodu ya olmuyodu.Üstelik geçen ay da regl oldum ya da en azından öyle sandım ama gene hamileymişim hem de 2 aylık.Üstelik bende pko vardı.Böyle bişey nasıl olabilir aklım almıyo.Yani tıp tarihine geçmek için başvuruda bulunucam.2 gün önce test yaptım bugün de kan verdim sonuç kesin.Ben ne halt edicem şimdi.Milyonda bir ihtimal geldi beni buldu.Her şeyi geçtim doktorum bana 1 sene sakın hamile kalma demişti.Yarın ultrasonla bakılacak ve ben napıcamı bilmiyorum.

Ne güzel maşallah,, sağlıklı bir gebeliktir inşallah,, bende kimyasal gebelik yaşıyorum suan, 18 aylik kizim var, yatin kalkin dua edin nasip olmus ikinci Allahim aratmadan :) bizede dua edin tekrar nasip olsun

Biliyor musun bekarlığimdan beri her sabah midem bulanir ve kusarim
Kansızlık olduğu için ve düşük tansiyonlu olduğum için genelde basım döner ve halsiz olurum :)

Bana zaten hep takılırdı arkadaslarim sen hamile olsan nasıl anlayacaksın derlerdi

Üç aydır korunmuyoruz ama bu arada ağır bir grip geçiriyorum korkarak ilaç kullanıyorum
Hamilelikte hepsi farklı oluyor yalnız.. bulantı hep aynı saatlerde oluyor mesela bende.. yorgunluk ve halsizlik hep vardı ama gebeliğinki apayrı.. öyle bir uykuya dalıyorum ki, oğlum sesleniyor yanıbaşımda, duymuyorum :)
Halsizlik için d vitamini takviyesi de önemli, tavsiye ederim

Maalesef hiç istemiyorum çünkü korkunç bi hamilelik yaşadım ailecek çok yıprandık.Bebeğim doğar doğmaz çok büyük bi ameliyat geçirmek zorunda kaldı yenidoğan yoğun bakım önlerinde perişan olduk.Ve işe dönmem lazım maddi manevi bitik haldeyiz.
Allah korusun ilk çocuğunuz daha büyük sıkıntıda olsaydı, siz ölümcül hasta olsaydınız? Çalışamayacaktınız. İşe girseniz de büyük kaza geçirseydiniz? İlk bebeğiniz ikiz olsaydı biri çok hasta olsaydı? Vs vs... Beterin beteri vardır. Şer sanığınız şeyde belki de hayır vardır bilemezsiniz... Belki de bu gelecek bebek sizi feraha kavuşturacak. Gerçekten bu bebek bence de mucize olmuş. Kıymetini bilin derim ben. Haa belki de dış gebeliktir... Kafaya takmadan doktara gidin bi bakın öyle düşünürsünüz. İnancınızı bilmiyorum zaten olayın dini bıyutunu sorgulamıyorum şuan. İnancınız ne olursa olsun durup bir düşünün bu bebek bu kadar tedbire rağmen neden geliyor?

Benim arkadasima doktor senin cocugun zor olur demisti bisürü hormon bozuklugu vardi.kendi korunmasina eşi korunmasina ragmen hamile kaldi ve 3 ay adet gormus hamileliginde.su anda 4. Kucaginda :halay:Allahtan doktor zor dedi ya demeseydi :KK48: kiz tüplerini baglatti su an.yani demem o ki olmayacak bisey deil.bebek basli basina bi mucize zaten ama sizinki kat kat mucize:KK39:
Benim de bir arkadaşım ilk hamileliğine Dr mucize dedi çocuğu olmayacaktı ve o çocukla yuvası kurtuldu. Yıllar sonra ikinciyi düşündü drlar asla hamile kalamazsın dedi. Hatta ilk çocuğu doğuran Dr a da gitti ve Dr ilk çocuğu ben doğurtmasaydım çocuk senden değil derdim demişti ama yine hamile kaldı ve yine doğurdu... Allah ol deyince oluyor işte gerisi teferruat.. :)

hemen şükredin'ciler gelmiş, hamile kalmak isteyenlere ayıp oluyor'cular da gelmiş.
arkadaşlar daha önce yazdık, yine yazalım.
dünya üzerinde bi bebek kotası yok. yani biri hamile kalınca başkası kalamıyor gibi bi durum yok. o yüzden her istenmeyen gebelik yaşayan kadına bu tip şeylerle gelmeyin.
kadın korkunç bi hamilelik yaşadım diyo. %99 koruduğu söylenen spirale rağmen bi de prezervatif kullanıyorlarmış. buna rağmen hamile kalmış.
daha bebeği 8 aylık.
şok olmakta da haklı. istememekte de haklı.
İyi de neden şok oldun diyen görmedim ben şahsen. Gözden kaçırmadıysam... Evet hayret verici bir durum olsa da gerçekten mucize gibi. Allah korusun söylemek yazmak istemedim ama belki ilk bebeğin kaderinde yaşaması kardeşine bağlı olacağı hastalıklar olacak... Bu bebek olmasaydı belki anne baba keşke bir kardeş yapsaydık diyecekler... Allah belki de bu sebeple verdi bu yavruyu... Açıkcası bu kadar korunmaya benim aklıma bu geldi. İnşallah böyle şeyler yaşanmaz ama olmayan şey de değil doğrusu. Sonuçta konu sahibinin kendi kararı ve bakalım drlar ne diyecek? Konu sahibi bebeği gerçekten istemese ya da kararsız kalmasa zaten yarın gidip kürtaj olurdu. Kendine dert etmezdi bu kadar. Demek ki onun da kafasında soru işareti var gerçekten ortada şükürlük durum var bence de. Allah olmayanlara da vermiyorsa onda da sebep vardır tabii ki

Yani bu tür insanlara kırıcı konusmak istemiyorum yasadıklarını anlamaya calısıyorum cünkü ben de pko hastasıydım benim tek farkım ben bebek istemeyen bi pko hastası olmama rağmen yine de bigün cocuğumun olamama ihtimali beni kötü hissettiriyodu.Ama onların bu tür konulara pat küt dalması bana cok itici geliyor hassasiyet ve empati herkes icin lazım.
Ama gerçekten herkesin kendi düşüncesi değil mi? Evet ben de 2 çocuğum var 3. De istiyorum ama sizin gibi hamile kalmış olsam nasip derdim gerçekten. Siz de kararsız kalmışsınız sanırım ki konu açmışsınız. Gerçekten sizin içim sorun olsaydı ve gerçekten kararsız kalmasaydınız yarın gidip kürtaj için randevu almaz mıydınız? Konu açtınız soru sordunuz insanlar da fikir veriyor. Gerçekten 9 dan sonra 10 da olsa bu korumayla yine de nasip diyecek insan çok. Herkesin kendi fikri değil mi? Gerçekten siz ne düşünüyorsunuz? Bir çok kişi sormuş kürtaj düşünüyor musunuz ?

Back
X