Hayatımızda borsa, canım kayınvalidem

ben sana hak verdim, ama kalkıp gitmekle iyi mi yaptın kötü mü yaptın onu tam kestiremedim.
yani onlara orda bu benim düşüncem deseydin onlara laf düşmeyeceğini anlatmış olurdun belki.

benim kayınvalidem de oğluyla çook övünür.

bişey olsun hemen oğlum yüzbaşı der.

hatta hiç unutmam ihlastan aramışlardı bi keresinde, eşimle nişanlıydık o zaman, eşim temizlik robotundan almış, onun bakımı için soru soruyolardı..tabi fatura eşimin üzerine kayıtlı olduğu için direk onu sordular..o da oğlum yüzbaşı burda yok dedi :)

var öyle anneler..
oğluyla övünür tabi, onun yavrusu, onun hayatıyla mutlu olabilir her şekilde. ister abartarak ister abartmayarak.

ancak sizi hiç bir şekilde aşağılayamaz..
keşke zamanında lafını verseydin..

aklıma gelmiyor şu an da benim kayınvalidemin de gafları olmuştur, saygıdan üzülmesin diye güldüm geçtim, bir şey demedim.
ama sonucunda ne oldu sevgili kayınvalidem bunları bana koz olarak kullandı, hiç düşünemeyeceğim bir şekilde..

kimsenin lafına gülüp geçmeyeceksin.
vericen ağzının payını, oturcaklar oturdukları yerde.

borsayı eşin mi oynuyor orayı tam anlayamadım?

ben sana hak verdim, ama kalkıp gitmekle iyi mi yaptın kötü mü yaptın onu tam kestiremedim.
yani onlara orda bu benim düşüncem deseydin onlara laf düşmeyeceğini anlatmış olurdun belki.

benim kayınvalidem de oğluyla çook övünür.

bişey olsun hemen oğlum yüzbaşı der.

hatta hiç unutmam ihlastan aramışlardı bi keresinde, eşimle nişanlıydık o zaman, eşim temizlik robotundan almış, onun bakımı için soru soruyolardı..tabi fatura eşimin üzerine kayıtlı olduğu için direk onu sordular..o da oğlum yüzbaşı burda yok dedi :)

var öyle anneler..
oğluyla övünür tabi, onun yavrusu, onun hayatıyla mutlu olabilir her şekilde. ister abartarak ister abartmayarak.

ancak sizi hiç bir şekilde aşağılayamaz..
keşke zamanında lafını verseydin..

aklıma gelmiyor şu an da benim kayınvalidemin de gafları olmuştur, saygıdan üzülmesin diye güldüm geçtim, bir şey demedim.
ama sonucunda ne oldu sevgili kayınvalidem bunları bana koz olarak kullandı, hiç düşünemeyeceğim bir şekilde..

kimsenin lafına gülüp geçmeyeceksin.
vericen ağzının payını, oturcaklar oturdukları yerde.

borsayı eşin mi oynuyor orayı tam anlayamadım?

O yaşlarda çok saf ve salak olduğum içinhep tatsızlık çıkmasın diye sustum ama insan da yaş ilerledikçe bazı şeyleri kaldıramıyorsun
Borsayı eşim oynuyor ben hiç anlamam

Umarım canım bazen kafaya çok takıyorum daha büyük para yatırırsa falan diye gerçi borsadan hiç anlamam

Zaten eşinizde çok anlayarak oynamıyordur.Çünkü anlanacak bir şey değil aslında,şans oynu gibi.Bir kuruma hissleri yükselir umuduyla para yatırıyorsunuz ve hisselerin yükselmesini bekliyorsunuz.Şanslıysanız yükseliyor,şansızsanız düşüyor.
Eşinizle konuşun,borsa oynamasından rahatsız olduğunuzu bu durumu kafanıza çok taktığınızı belirtin bence.

Bazı insanlar çocuklarıyla övünmeyi çok sever hatta onları öveyim derken seni yerin dibine sokarlar. bende yaşıyorum bu durumu ara ara ama cevabını veririm. eğitim durumuma laf söyleyene kusura bakmayın her ailenin maddi durumu bir değil ailem bu kadarını yapabildi diyorum geçiyorum. sizin masayı terk etmeniz sadece eşinizle aranızda problem yapar. diğerleri aaa gelin masayı terk etti bir daha söylemeyelim, böyle yapmayalım demezler. olan malesef size olur.

O yaşlarda çok saf ve salak olduğum içinhep tatsızlık çıkmasın diye sustum ama insan da yaş ilerledikçe bazı şeyleri kaldıramıyorsun
Borsayı eşim oynuyor ben hiç anlamam

aynen, iyi niyetli davranıyosun ama onlar seni salak zannediyor.

benim de eşim bi ara girdi bu borsa işine..

köpürdüm, asla kat'iyyen oynamayacaksın dedim..

bi de sırıtarak dedi ki kazanırsam fifti fifti bölüşürüz ama.. hayır dememe rağmen oynadı, kaybetti tabi.

en son artık onunla konuşmayınca bıraktı.

borsa enayi işi bana göre.

ölümden dönmüş nerdeyse hala akıllanmamış? ne diyim allah bazılarına uyarı veriyor ama anlayana işte..

Bazı insanlar çocuklarıyla övünmeyi çok sever hatta onları öveyim derken seni yerin dibine sokarlar. bende yaşıyorum bu durumu ara ara ama cevabını veririm. eğitim durumuma laf söyleyene kusura bakmayın her ailenin maddi durumu bir değil ailem bu kadarını yapabildi diyorum geçiyorum. sizin masayı terk etmeniz sadece eşinizle aranızda problem yapar. diğerleri aaa gelin masayı terk etti bir daha söylemeyelim, böyle yapmayalım demezler. olan malesef size olur.

Evet çok haklısın eşimin annesi babası okumuş kişiler ve çocuklarına verdikleri eğitim daha farklı ama benim ailemin vereceği imkanlar bu kadardı. Tabi şurası da var yokluk içinde ne okuyan kişiler var ama sonuçta istisna. Ben bu kadar okuyabildim ve memurum ama memurluğu bile küçümseyen biri olduğu için söyleyecek söz bulamıyorum.

Haklı olabilirsiniz, haklısınız eğer küçümseme varsa.

Yanlış olan yemeği terk etmeniz olmuş.Bu söylenen sözden daha saygısızlıktır bence..
En azından yemek sonuna kadar bekleyebilir ya da size öyle denildiğinde 'Niyetiniz kötü değil biliyorum ama bu sözleriniz beni kırıyor '' demeniz yeterli olabilirdi.
En azından inceden sitem etmiş olacaksınız hemde kendilerini suçlu hissettirecek böyle söylemeniz.
O şekilde davranmak eşinizle aranızda uçurumlar koymaya, o kişilerle yüzgöz olmaya neden olur.
..
Borsa konusunda Allah kolaylık versin. Zor bir durum, özellikle sürekli para kaybediliyorda.Çözümü nedir bilemiyorum.

Lütfen bana kizmayin ama sanki onlarla görüsmemek icin bir bahane
aramissiniz ve bulmussunuz!

Esinize karsi ayip ama etmissiniz ama siz bir ailesiniz, beraber gittigseniz
beraber kalkmaniz gerekirdi.

Valla bende gidecek kadar büyük tepki vereceğiniz bir durum göremedim.
Başka sıkıntılarınız varsa bilemem ama bu durum yeterli bir sebep değil görüşmemek için.
Tabi ki görüşüp görüşmeme kararı size kalmış ama evlilikler de böyle küçük sebeplerle,
sıkıntıya sokulmamalı bence.
Ayrıca ben kayınvalidenizden ziyade eşinizin yorumuna takıldım.
''ne var açık öğretim de gözü kapalı biter''
Ben olsam kayınvalideme değil,eşime kızardım.
Tepkimi de evimiz de verirdim.
Bence biraz aşırı olmuş tepkiniz,uzatmayın derim.

Borsa yuzunden kac ailenin ocagi sondu?

Bak birde yavrunuz var sizin gelecege yatirim yapmaniz sart ama bu borsayla olacak birsey degil.

Esinle otur adam akilli konus yapacagin birsey yok baska. Ayrilacam demek tehditler savurmak kolay ama sen sabrinla azminle esini kazanmaya bak.

ALLAH yardimcin olsun hic ama hic kolay degil.

Kayinvalidene gelince, onunlada acik acik konus onu ne kadar cok sevdigini soyle ama bir kac hareketini yanlis buldugunu dile getir.

Hatta o sevgili ogullarinin borsadan hep beraber kurtarmaya calisin. Benim oglum soyle boyle demesini biliyor gozu gormuyor mu borsa bataginda yok olup gittigini?

Sabir cnm sabrin sonu selamet ins,

Az miktarda oynuyor diyorsunuz ama benim bir yıllık maaşımı kaybetti diyorsunuz?
Ailenizin korkunç bir sorunu var bence ve bu kayınvalide değil!
Kayınvaldei oğlunu y.lisans yaptı diye gerineceğine iki tokat atsın kendine getirsin oğlunu
.

Az miktarda oynuyor diyorsunuz ama benim bir yıllık maaşımı kaybetti diyorsunuz?
Ailenizin korkunç bir sorunu var bence ve bu kayınvalide değil!
Kayınvaldei oğlunu y.lisans yaptı diye gerineceğine iki tokat atsın kendine getirsin oğlunu
.

Haklısınız ama inanın borsa oynamasıyla bile övünüyor.
Defalarca konuştum sürekli ben çok para yatırmıyorum diyor.

Borsa yuzunden kac ailenin ocagi sondu?

Bak birde yavrunuz var sizin gelecege yatirim yapmaniz sart ama bu borsayla olacak birsey degil.

Esinle otur adam akilli konus yapacagin birsey yok baska. Ayrilacam demek tehditler savurmak kolay ama sen sabrinla azminle esini kazanmaya bak.

ALLAH yardimcin olsun hic ama hic kolay degil.

Kayinvalidene gelince, onunlada acik acik konus onu ne kadar cok sevdigini soyle ama bir kac hareketini yanlis buldugunu dile getir.

Hatta o sevgili ogullarinin borsadan hep beraber kurtarmaya calisin. Benim oglum soyle boyle demesini biliyor gozu gormuyor mu borsa bataginda yok olup gittigini?

Sabir cnm sabrin sonu selamet ins,

Valla canım başlarda kızı gibi olmaya çalıştım çok taviz verdim saygılıydım ama insan artık dolup taşıyor kayınvalidemi sevmiyorum yani sevemiyorum sadece torunu için katlanmıştım biz eşimle bir müddet ayrı kaldık ve bu süreç içerisinde birleşmemiz için elinden geleni yaptı ve şu an barıştığımız için mutsuz ve benim canımı acıtmaya çalışıyor.

Back
X