Hayatın anlamı...

Bencillikten kasıt ben merkezli düsünce orayı tam ifade edemedim k.bakmayın yani kendini önemsemekten bahsetmek istemiştim.Bir de ben onlar yüzünden kendime değer vermiyorum onlar vermediği için. Kendime zamanında değer verdim ama sevgim hep karsılıksız kaldı benim sadece sevgili manasnda değil ailede bu böyle oldu

anladım anladım :) bazen bencil de ol. Hak edince sencil de olursun zaten etrafa karşı. Annemizi babamızı seçemiyoruz ki. Bir yerden sonra artık kabul etmek kalıyo geriye sadece mevcut durumu. Ailenden seevgi görmediğini hissediyo olabilirsin ki bu insanın içinde derin izler de bırakır ama bunları elinden geldiğince kabul edip affettiğini, seni üzen ne varsa affedip yoluna baktığını telkin etmen kendine sürekli iyi olur. Affettikten sonra daha kolay devam edersin. Düüşünme ailem sevgi vermediyse başkaları da vermez ben de sevemem kendimi diye. Sen kendini sevdikçe hayat daha güzel gitmeye başladığını görürsün. İnşallah aşabilrsin bunları. Kaç yaşındasın?

İnşallah küçük değilim,yaşım 26 ama ben kendimi enaz 90hissediyorum

Sevgiyi ön plânda tutman bu zamana dek ailen tarafından bunun eksik verilmiş olmasına bağlıyorım verilince kendini tamamlamış hissediyorsun burada eksik olan parça aslında kendini sevmen, saygı duyman
Bunu ailen kötüye kullandığı için bu ''seni''
Sen de kendine uzak duruyorsun ama önce kendi duygularına netlik getir ki bir ayrılma olduğunda acı çekme, aslında ayrılış tekrar varoluşu simgeler ve gerçekleşir ve seni daha fazla güçlendirir ,

Doğru söylüyorsunuz hayat benim için sevgi odaklı.kendime uzak durmamın sebebi de bu.. aileden sevgi görmemiş olmak

Sanırım ailen sana sevgi vermediği için ,sevgiyi dışarıda arıyorsun..sanki seni kim severse sende onu sevecek gibisin. Ama şunu unutma.insanlar kendi istekleriyle hayatından çıkabilir. Yada bir kaza olur ,ölürler..seni çıkarları için kullanırlar. .kimseye bel bağlama...üzülmemek için..senin işin yoksa,paran yoksa kimse sana el açmaz. Sen önce ayaklarinin üstünde dur.

Insan önce kendine değer vermeli ki karşıdan değer görsün.
Hayatta güçlü kalmanın yolu budur.
Yoksa hayatının sonlanmasını bekleyerek yasayan bir ölü olursun.

Bu duygu durumunu değiştirmeden ilahlastirdigin o adamdan da değer görmeyi bekleme.
Zayıflığından faydalanan biri olarak gelip gecer.

Şuan için evet yaşayan bir ölüyüm çok doğru dediniz

Üzülmekten korkmamak lazım bu hayatta. Mutluluk düşkünü olmamak lazım. Ben kendime bunu aşılamaya çalışıyorum. Siz de bir düşünün.
Hayatın gerçekleri bir şeylerden vazgeçebilmeyi üzülmekten korkmamayı gerektiriyor. Nekadar kaçsan da bununla yüzleşiyorsun.
Ve o üzüntü geçiyor. Geçeceğini bildiğin bir şeyi hissederken korkmuyorsun zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…