Hayatını başkalarıyla kıyaslamak

Xhanti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2017
8
4
86
29
Bu hayatta hiçbir şey istediğim gibi gerçekleşmedi sanki.

Üniversitemi bitirdim ama, bölümümü pek severek okumamıştım.Grafik Tasarımcısıyım.Mesleğimi küçümsüyorum ve bana değersiz geliyor.

Sürekli neden bu yola girdiğim için kendimi suçluyorum.Keşke daha çok çalışıp güzel bir meslek sahibi olsaydım diye geçiriyorum aklımdan.
Diyeceksiniz ki şimdi okuyabilirsin ama yaşım 25 oldu ve şu an kendimi enerjik ve sağlıklı hissetmiyorum.

Kardeşim mesela, diş hekimliği okuyor.Çok prestijli bir işe sahip olacak.O ders çalışırken bile kendimi suçlu ve yetersiz hissediyorum.
Hiçbir zaman onun gibi prensipli istikrarlı biri olamadım.
Onun dışında hala hayatımda bir erkek bile yok.Bari evleneyim sevdiğim biriyle belki daha mutlu ve güzel bir hayat yaşarım diyorum ama nasip olmadı.

Motive olacağım bir şey bulamıyorum.Ne yapacağım bilmiyorum her sabah mutsuz uyanmak yoruyor.

herkesın ılgı alanı ve basarılı olacagı konu yeteneklerı baskadır

dıs hekımlıgı okumak ayrıcalık veya buyuk basarı degıl kı bu sen mı buyuksun ben mı konusu altından kalkabılecegımız konu da degıl genetık muhendıslerı ne klonlar yapıyorlar bız ölelım o zaman :) bilim insanları marsda yaşam kolonısı olusturuyor bız bır hıc mıyız bu durumda :)

ben basarısızım dıyemeyız su dunyada herkesın bır amacı var hepımız dengenın bır parcasıyız

ustelık grafık tasarım bence cok guzel bır bolum :)

kendınıze haksızlık etmeyın

hayatımda erkek yok dıye de uzulmeyın cunku dogru durust ınsan bulmak zor sızınle alakalı degıl bu genel olarak genclerın ve dunyanın gıdısatıyla ılgılı yanı sız basarısız degılsınız sadece hırslarınız yok bazı ınsanlar dogustan kendıne motıvelı dogar bazıları da destek duymak ıster belkı sız destek ıle daha mutlu olan daha ıyı ısler cıkaran bırısınızdır ben kendınıze guvenmenız gerektıgını dusunuyorum :)

Ben de dis hekimligi bolumunu biraktim. Demek ki o kadar da mukemmel degilmis gozunuzde buyuttugunuz kadar

Siz sahip olduklariniza degil olamadiklariniza odaklanmissiniz. Hani asla mutlu olamayacak insanlar vardir ya o kategoridesiniz.

Yarin evlenseniz niye cocugum yok dersiniz belki. Ona sahip olsaniz su niye yok diyebilirsiniz. Mutlak mutluluk diye bir sey yok. Bakis acinizi degistirerek bakmalisiniz sahip olduklariniza. Kendiniz basaramiyorsaniz yardim alin.

Kirici olmak istemem sadece gercekci yaklastim

Şu sıralar herkes mutsuz zaten.

İyi bir kurumda çalışırsan, tatmin edici maaş alırsan bu duyguların geçer bence. Mesleğini değiştirme şansın yoksa mesleğinde ilerlemek için çabala. Ben iş hayatında mutluluğa bu şekilde kavuştum.
Erkek arkadaş elbet bulursun. Pandemide herkes evde zaten. Acele etme. Geç olsun iyisi olsun inşallah.

Sahip olamadiklarina bakarsan isyan,
Sahip olduklarına bakarsan şükür edersin.
Hic bir şeye sahibim deme.
Sağlığın için üniversite okuyabilme şansına sahip olduğun için
Sizden daha altta kalanların daha üstünde olduğunuz için mutlu olmayı deneyin ...

25 yasinda da enerjiniz yoksa isiniz zor. 30'lar, 40'lar sizi epey zorlar. Hayata bakis acinizi degistirmeniz lazim.

Kiyas yapmak, mutsuzluk sebebi. Kimisi daha guzel, kimisi daha zeki, kimisi daha sansli, kimisi daha saglikli... Siz birilerine gore sayilan kategorilerdesiniz. Boyle olunca minnettarliginizi dile getiriyor musunuz? Hic sanmiyorum.

Varsa yoksa bardagin bos tarafi...

Hadi iş konusunda öz elestirinizi anlarim da mutlulugu evlilikte aramak neden.
Yada hayatımda biri yok diye hayiflanmak.
Bakın şunu net soyleyeyim meslek işini halletmeden asla evlenmeyin. O mutluluk getirecek sandiginiz hayat ters tepiyor. Keşke önce meslegimi elime alsaydım diyorsunuz.
Oncelikli sorununuzu halledin sonra gerisi gelir.

Hayati bir yerde kacirdin mi yetisebilmen icin kosman gerekiyor.Tabi yetişeceğinin garantisi yok.Bende kazandigim halde istediğim bölüme gitmedim sonra onu kazanmak bir daha mümkün olmadi.Baska 2 bölüm okusamda mutlu olamadim.Bende sevdiğim baska mesleğe yöneldim ama bir süre yapsam da evlendim çocuklar olunca yarıda bıraktım.Simdi onlar büyüyünce kaldığım yerden devam edip hikayemi heyecanli hale getirme niyetindeyimKardeslerimin biri savci olma yolunda,digeri cani istemediginden öğretmenlik yapmıyor Yapacak bir sey zamaninda akilli olacaktik.Ahlanmak vahlanmak yerine çaresine bakmali

Sizin yerinizde olmak için can atan kaç insan var bir bilseniz!! Bölümünüz çok güzel, ilerleyebilirsiniz. Bence hedefiniz mesleği küçümsemek değil de en iyisi olmaya çalışmak olsun

Bu kafayı değiştirmeden öbür boyu mutsuzluga mahkûm olacaksın

Mesleğiniz hakkında bilgi sahibi olduğunuza emin misiniz?
Grafik tasarımı yani, prestije gerek mi var?

Çok güzel bir mesleğin var bence.
çok geçerli ve geleceği olan bir meslek.
Kendini geliştirmeye bak. Çok iyi fırsatlar yakalayabilirsin.
Milletin ağzıyla uğraşmak herkesin yapabileceği birşey değil ayrıca.

Ama istemen ve çabalaman gerek.
çabalamadan diş hekimi de olunmuyor malum. kimseye imkanlar oturduğu yerde tepside sunulmuyor.
25 yaş bu karamsarlık için çok çok erken.

Oncelıkle kendınıze dert edinmeye cabalamati bırakın. Sevmediginiz bolum okudunuz begenmedıgınız bır meslegjnız var.kendjnıze baska bır yol cizin.oyle sızlanmakla ele bir sey gecmıyor.ıyının ıyısı guzelın guzelı her zaman vardır.kıyas dunyanın en sacma seyi.kafa yapınızı degistirin bu sızı mutsuz edecekyegane sey. Halk arasında buna fesat diyoruz. Gereksız.herkesın hayatı dunyası yasadıgı kendıne.hayıflanmayın harekete gecın.
Yasınız okumaya cok musaıt. Ben otuzum hamıleyım dusunuyorum.otuzlar sizi kıskanıyor kırklar bizi..bu boyle..
ask meselesi zaten tamamen akısına bırakılacak bır sey.

Sanki yazan kişi benmişim gibi okudum. Ben de giyim okudum pişmanım. Anlattığın her detay bende de var. İnşallah şans bizi bulur.

25 yaşındasın ve çok geç olduğunu düşünüyorsun, doğru mu okudum?
ama şuna katılıyorum; ben de grafik tasarım okudum, pişman mıyım: evet. Bir nevi teknolojik kölelik. Bence.

Hicbirseyden mutlu degilsin. Ama birseyleri degistirmemek icin de hep bir bahanen var. 25 yaş nedir ki? Yasinda ne varmis. Ben doktoraya basladigimda 33 yasindaydim.

Herkesin yeteneği ilgi alani kapasitesi becerisi ayni degildir.ayni anneden babadan dunyaya gelmis Iki kardeşin bile.. kendini yetersiz görmen gerekmiyor . Sen grafik tasarim okudun diye yeteneksiz olmuş olmuyorsun ki.. okudugun bolumden pismanlik duyabilirsin. Bende iktisat okudum bir sürü kredi borcu odedim ardindan iş de bulamadim atanamadim da cok pismanlik duydugum donemler oldu evet. Ama gecmis gitmiş zaman geri gelmiyor malesef. Elimdeki imkanlari degerlendirdim. 2 yillik aciktan sosyal hizmet okudum anaokulunda işe girdim sevdigim isi yapmaya basladim. Daha dogrusu yaptigim işi sevmeye başladım. Sonradan okudugm 4 yillik iktisata dönüp baktim smdi pisman miyim desem degilim. Cok guzel üniversite ortami gordum kendimi geliştirdim. Arkadasliklar edindim tecrubem oldu.evet belki o alanda meslek edinemedim ama bardağın dolu tarafından baktim.
Sonra karsima ummadigim anda birisi cıktı sevdik evlendik şu an 1 bucuk yillik evliyim. Isimi eşimi seviyorum. Hayata olumlu bakmaya çalışıyorum. Hayatinda beklemedigin anda evlenecegin kisi karşına cikacaktir zaten acele etme. Sen once biraz parani kazanmaya bak. Ayaklarin uzerinde dur bir sekilde. Calismanin kötüsü yeteneksizligi olmaz. Parani kazanmaya basladikca özgüvenin motiven yerine gelecektir. Zaten hayat sana imkan sunmaya baslayacaktir. Evde oturdugumuz yerden kimse imkan vermiyor elimize malesef. Ama kucukte olsa biyerden calismaya basladikca cevre ediniyorsun kendini sevdiriyorsun isini layikiyla yaptıkça teklifler aliyorsun yukseliyorsun bir sekilde bir yere geliyorsun az yada cok. Oyuzden hayattan umudunu kesme.

Ayy bu nedir bu depresiflik?
Yaşınız 25 yani ne olmuş sınava girip 4 yıl okusanız 29 evlilik için mi geç kalmış olacaksınız. İlk önce bahanelerinizden sıyrılın bir ne demek enerjik sağlıklı hissetmiyorum..

Erkek konusuna gelince ne kadar geç o kadar iyi derim. Evlilik ve erkek dışındaki hayallerinizin peşinden koşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…