Hayatını başkalarıyla kıyaslamak

Oturduğunuz yerden bunu istiyorum olmuyor, şunu istedim olmuyor diye sızlanmak biraz saçma değil mi? Kardeşiniz oturduğu yerden kazanmamış diş hekimliğini, çalışmış emek vermiş. Çalışırsanız siz de yaparsınız ama diyorsunuz yok ben prensipli değilim, kendimi enerjik hissetmiyorum. Evde oturup sızlanmak emek vermekten daha kolay geliyor size

Diyeceksiniz ki şimdi okuyabilirsin ama yaşım 25 oldu ve şu an kendimi enerjik ve sağlıklı hissetmiyorum.
Evet öyle diyeceğim. Yaşım 34 2.üniversiteyi okuyorum. Nasıl bir hayat istiyorsanız ona göre kararlar alıp harekete geçin. Bu ruh halinizin geçmesi için çaba sarfedin. Hayal kurup plan yapmak bile insanı mutlu ediyor.
Sizi ne yapmak mutlu eder bunu bulun. Alanınızda mı iş bulmak veya ilerlemek. Veya başka bir alana geçmek. Üzerinizden ataleti atın.
Tabi hayaliniz evlenip evimle çocuklarımla eşimle ilgileneyim olmamalı. Kendi ayaklarınız üzerinde durun. Mutluluk için oturup birinin sizi mutlu etmesini beklemeyin

Lisede grafik tasarim ve fotogracilik okudum sonrasinda hep istememe ragmen az puan farklarıyla kaçırdım bolumleri bende 2 farkli universitede baska bolumler okudum bitirdim. Ama yinede hep grafik tasarimla ugrastim. Okul gazetesini tasarladim, yaz aylarinda reklam sirketlerinde vs.. calistim. nereden baksan 13 yıldır grafik tasarim dünyasının icindeyim. 3 yıldır home office çalışıyorum, tüm yasal haklara sahibim, sigortam var, iznim, zamım ne istersen.. ve maaşlarımız oldukça yüksek, bir kadin için de uygun diye düşünüyorum. Keza tek ben degil diğer arkadaslarimda hepsi yüksek maaşlı güzel iş ortamlarinda grafik tasarimci olarak çalışıyorlar. Acaba kendinizi bu alanda çok yetistirmediniz mi? Is deneyimleriniz oldu mu? Neler yaptiniz 25 yaşına kadar bu meslek icin? Ben 25 yasindayken 4 yillik is deneyimim vardi ve simdi ki is yerime 1 saatlik bi iş gorusmesiyle hemen alınmıştım. Eşim de hep söyler senin meslegin cok güzel diye. Ve etrafımızdaki arkadaslarimizin ozel günleri ne olursa hepsi tasarim surecinde beni arar yaptırır. Herkeste iyi bir meslek olduğunu dile getirir. Ancak sevmediğiniz bir meslekse ne olursa olsun mutlu olamazsiniz. Mesleginizi sevmeye çalışın veya sevdiginiz bir ilgi alaninizla ilgili kendinizi gelistirmeye çalışın. 25 yas daha çok erken yeni adimlar atmak icin. En basiti size şunu söyleyeyim shutterstocktan indirdikleri hazir görselleri kisiye ozel tasarım diye satan bir dunya instagram satıcısı var. Sizin yeteneğinizde varsa ve ilgileniyorsaniz bu alanda cok iyi isler ve kazanclar saglayabilirsiniz

Grafik tasarım iş alanı geniş bir meslek karşılaştırma yapılıcak bir durum yok diş hekimliğiyle kendine gereksiz yükleniyosun canım

Daha geçen gün keşke grafik tasarım bilseydim evden freelance bir şeyler yapabilirdim en azından dedim.

Bölümü severek okumamışsınız zaten. Mesleğinizi tecrübe edip bu karara varmamışsınız yani.
Ama hiç bir şey için geç değil. 40 yaşındayım 10 sene önce şu aklım olsaydı, dünyamı yerinden oynatırdım. 50 yaşındaki de benim yaşıma dönmek istiyordur muhtemelen. Ama bunun hep yaş aldıkça fark edilmesi bir insan için en kötü tecrübe.
Sen benden 15 yaş geridesin, istesen neler neler yapmış olursun benim yaşımda.

Erkek konusuna bugün hiç girmiyorum. O cinse karşı gıcığım var sabah itibariyle, oğlum hariç

aslında şimdi yeni bir bölüm omusanız 30 unuza çoktan bitmiş olur. sevmediğiniz bir işi ömür boyu yapmak zorunda kalmak çok kötü. herkes yıllar sonra bitiriyor üniversiteyi. kazanamıyor kalıyor vs. aslında bölüm güzel. ama sevmemek dahası aşağı görmeniz çok kötü.

mesleğiniz çok güzel ama siz kendinizi geliştirmek yerine geriye bakıp duruyorsunuz.Mutlukuguda evlilikte arama.
malesef öyle bi hayat yok.Mesleğine odaklan derim

Herkesin ilgisi ve yeteneği farklıdır. Senin de bölümün kötü değil ki belli ki güzel bir yerde çalışmıyorsun sadece. Kendini bölümünde geliştir ve güzel bi kurumda iş bul. Ben de öğretmenim mesela hiç sevmezdim okurken ama şimdi iyi ki diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…