Hayatını benim üstüme kuran görümce

Kızlar çok sinirliyim hemen konuya girmek istiyorum görümcem ilk çocuğu doğduğunda 3 aylık evliydim kaynana yanında yaşıyordum ve 2 sene boyunca yaklaşık her gün çocuğuna bakmaya gittim ( gitmediğim günlerde kv hep huzursuzluk çıkarıyordu bazen numara yapıyordum hastayım diye) neyse bir şekilde çocuk büyüdü şimdi ana okuluna başlayacak ve görümce ilkine bakabilmiş gibi 2.yi doğurdu ve kalkıp benim apartmana taşındı neymiş ben burdaymışım çocuğu okula götürürken bende gidecekmişim çocuğa bakacakmışım
Açıkca dedim haftanın bir günü okul ve o gün benim işim var haftanın tek günü yaptığım aktivite kaynana atladı ne var canım 2 saat geç gidersin diye yahu ben mecbur muyum kendi çocuğum olmadığı halde ( pko var) şuan hazır olmadığım sorumluluk almak istemediğim için korunuyorum ben mecbur muyum çocuğum yok diye sürekli bana biri çocuğunu kilitlemeye çalışıyor daha önce yengem taşınacaktı engel oldum arayı açtım bilerek şimdi bu taşındı sürekli kahvaltıya çağırıyor bahane uydurup gitmiyorum hala aynı şey başka yere taşınma durumum hiç yok ev kiraları uçtu ama sinirlerim artık kaldırmıyor yardım kızlar
Bu durumdan ancak calişarak kurtulabilirsin bahanen olur seninde aile apartmanın da yasıyon cok zor baska türlü bişi desen yıne kötü sen olacaksın

Görümcemi severim aslında hatta çocuklarını da çok seviyorum malum elimde büyüdü benim delirdiğim nokta bana danışmak bile yok buraya taşınma sebebini açıkça söylüyor taşındığından haberim bile yoktu şehir dışındaydım kalkmış diyor sen buradasın diye taşındım çocuğu okula götürürsün falan bişey diyemedim eşim benim tarafımda ama açıkça söyleyemiyorum yapamam diye eşime dedim ben ya bir kursa ya da işe başlıycam yeter artık bu ne saygısızlık bana danışma bile yok dedim haklısın olmaz öyle şey diyor ama ne yapsam direk desem mi kusura bakma yapamam diye :KK43:
Hayırdır sen çocukları bana güvenip mi doğurdun desenize ben olsam derim bu rahatlığa hakkediyor çünkü.

Nedir bu insanların sürekli birilerine çocuk baktırmak istemesi anlamadım. Herkes kendi sorumluluğunu alsa keşke.

elinizi verip,kolunuzu kaptirmissinizzz ..
bu nedir sart kosmak sacma sapan konusmalar..yumusak davranirsan kaybedersin..
offf ben bakamam emanet cocuk,basina bisey gelse Allah korusun direkk suclu durumdasiniz..
kv ye soyle onada hareket olur getirsin gotursun okulaa isi neymiss ki baskaaa..
sakin sorumluluk almayin,ugrasamam,isim var,rahatsizim, disari cikin,ise girin,kursa baslayin, bunlari basinizdan bir sekilde atin..
bu gorumce sana guvenirse 3 de yapar 4 de..

BEN KAYNANAYLA 2 SENE OTURDUM ALLAHIMA BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN 4 SENEDİR KENDİ EVİMDEYİM KENDİ EVİME ÇIKTIKTAN SONRA BİR NEBZE DE OLSA MESAFE KOYDUM RAHAT ETTİM DERKEN KIZ GELDİ DOĞUMA 1 HAFTA KALA ALT KATIMA TAŞINDI KAYNANA BURDA OTURMUYOR OTURSA ZATEN ANNE SEN BAK O ZAMAN DERDİM KAYNANA DA ŞİMDİ BAŞINDAN ATTI RAHAT TABİ
TÜM YORUMLARI OKUDUM KIZLAR ÇOK TEŞEKKÜRLER BU PASİFLİK BENİ HASTA EDECEK BELLİ BARİ BİR İŞE KURSA BAŞLAYIM ZATEN EVDE DURMAKTAN PSİKOLOJİM BOZULDU İYİCE

Bende gorumcemin ogluna ara ara bakardim ama cokta severek yapardim cunki cocuk bi tek benim lafimi dinlerdi kimseyi istemezdi kimseyle uyumazdi yemek yemezdi falan)) istemiyosan yapmak zorunda deyilsin yani sende

bazıları var ya böyle prenses modunda - sizin görümceniz gibi-sanıyorlar ki dünya etraflarında dönüyor, Allahım ben neden öyle olmadım Yarebbim :olamaz:

Kızlar çok sinirliyim hemen konuya girmek istiyorum görümcem ilk çocuğu doğduğunda 3 aylık evliydim kaynana yanında yaşıyordum ve 2 sene boyunca yaklaşık her gün çocuğuna bakmaya gittim ( gitmediğim günlerde kv hep huzursuzluk çıkarıyordu bazen numara yapıyordum hastayım diye) neyse bir şekilde çocuk büyüdü şimdi ana okuluna başlayacak ve görümce ilkine bakabilmiş gibi 2.yi doğurdu ve kalkıp benim apartmana taşındı neymiş ben burdaymışım çocuğu okula götürürken bende gidecekmişim çocuğa bakacakmışım
Açıkca dedim haftanın bir günü okul ve o gün benim işim var haftanın tek günü yaptığım aktivite kaynana atladı ne var canım 2 saat geç gidersin diye yahu ben mecbur muyum kendi çocuğum olmadığı halde ( pko var) şuan hazır olmadığım sorumluluk almak istemediğim için korunuyorum ben mecbur muyum çocuğum yok diye sürekli bana biri çocuğunu kilitlemeye çalışıyor daha önce yengem taşınacaktı engel oldum arayı açtım bilerek şimdi bu taşındı sürekli kahvaltıya çağırıyor bahane uydurup gitmiyorum hala aynı şey başka yere taşınma durumum hiç yok ev kiraları uçtu ama sinirlerim artık kaldırmıyor yardım kızlar
Tam olarak bu nokta da eşiniz ne yapıyor acaba ? Biraz yersiz bir kelime olucak ama bu kadar pısırk olmayın canım ben kız kardeşimin çocuğunu bole emanet bakarken korkuyorum annesi yanın da yok bir şey olursa ne olur diye bu ne canım bu yaşına kadar büyütüp sırtına çantayı takip okula gönderince haliyle görümce 2 ci de yanınızda olmak ister anlamıyorum hiç mi başınızı yastığa koyduğunuz da eşinize bu konuda bahsetmediniz?

Konu sahibi kayınvalideniz tepki verdiğinde, iki saat geç git dediğinde olur mu öyle şey? Neden ben ona göre kendimi ayarlıyorum? Sen bakıver. İki yol ben elimden geleni yaptım demeniz lazım. Şu an eşinizle aranız bozulsa siz onlar için yabancısınız. Diğer zaman da siz gereksiz sorumluluk almışsınız. Sizin de niyetiniz olsaydı, iyi anlaşsaydınız ve bu konuda anlaşmış olsanız neyse ama size sorulmadan yapılmış. Mutlaka kendinize iş bulun, eğitime devam edin veya kurs bulun. Sonra da uzak yere taşının.

İlyi
[/QUOTE Neden başta hayır demediniz mesafenizi koymadınız

Kayınvalide ile evleri değiş tokuş etseniz.

Siz onun evine taşının o da kızı ile altlı üstlü otursun madem. Bu arada sizin çocuğunuz olsa kimse bakmayabilir diye düşünüyorum. Bu arada eşiniz pasif biri galiba. 4 sene ev bile ayrı tutulmamış.

Hayırdır sen çocukları bana güvenip mi doğurdun desenize ben olsam derim bu rahatlığa hakkediyor çünkü.

Nedir bu insanların sürekli birilerine çocuk baktırmak istemesi anlamadım. Herkes kendi sorumluluğunu alsa keşke.

Yeni nesil annelerde de bu moda oldu valla. Doğuran kv bakmak zorunda, annem bakmak zorunda, kardeşim bebek yapacakmış ama benim bebeğime bakmak zorunda diye diye triplere giriyorlar. Az kaldı mahallenin bakkalına, kargocuya diyecekler çocuğuma bakmak zorundasın diye. Ben anlamadım bakasınız yoksa korunun ne millete bela oluyorsunuz ki. Sonra da annelik çok zor diye sağda solda laf çalarlar 3.yü düşünürler 🤷‍♀️

Yeni nesil annelerde de bu moda oldu valla. Doğuran kv bakmak zorunda, annem bakmak zorunda, kardeşim bebek yapacakmış ama benim bebeğime bakmak zorunda diye diye triplere giriyorlar. Az kaldı mahallenin bakkalına, kargocuya diyecekler çocuğuma bakmak zorundasın diye. Ben anlamadım bakasınız yoksa korunun ne millete bela oluyorsunuz ki. Sonra da annelik çok zor diye sağda solda laf çalarlar 3.yü düşünürler 🤷‍♀️
Kayınvalidem zamanında eltimin 2 oğluna bakmış oda 2 aylıkken bırakıp çalışıyormuş. E kadında gençmiş bakmış.

Şimdi ben çıkıpta demem ki onun çocuklarına baktın benimkilere de bakmak zorundasın diye.
Haddim değil ben kimseye güvenmedim tamam aile yeri gelir bakılır ama 7/24 kimseye yüklenemem ona da yazık.

Çoğu kayınvalide eve gelsin istemez giderken binbir tavır ile gider araya mesafe koyar çocuk olunca eee baksın babaannesi değil mi 🤣🤣

Görümcemi severim aslında hatta çocuklarını da çok seviyorum malum elimde büyüdü benim delirdiğim nokta bana danışmak bile yok buraya taşınma sebebini açıkça söylüyor taşındığından haberim bile yoktu şehir dışındaydım kalkmış diyor sen buradasın diye taşındım çocuğu okula götürürsün falan bişey diyemedim eşim benim tarafımda ama açıkça söyleyemiyorum yapamam diye eşime dedim ben ya bir kursa ya da işe başlıycam yeter artık bu ne saygısızlık bana danışma bile yok dedim haklısın olmaz öyle şey diyor ama ne yapsam direk desem mi kusura bakma yapamam diye :KK43:
Benimde kendime gore duzenim planlarım var bakamam diyeceksiniz kayinvalideniz baksın çok istiyorsa

Taşın vs diyenler olmus da o kapıyı kapattıktan sonra kafaya bısey takmamak lazım her sey o kapının dısında kalmalı boyle dusun. Herkes bırıne guvenerek cocuk dogurmuyor sonucta baktıracaksa da parasını versın bakmak istiyorsan parayla bakarsın. İş bulmak kursa gitmek araya mesafe koymak ıcın cok Iyı Olur. Suan kursa gitmek zor olur pandemıden dolayı. ama iş arayabilirsin. Bulamazsan da zorunda degılsın kendıne gore işim var evde dersin rahatsızım bugun dersın olur biter onlar da anlarlar. Zor degıl bunlar bir kere hayır dersen devamı gelir, alısıyorsun sonra 😅

“Keşke bana danışmadan taşınmasaydın” diyerek konuya güzel bir giriş yapıp sonrasında yaptığı planların dışında kalacağınızı ve kendisine annesinin yanına taşınmasını önerebileceğiniz söyleyin. Yeterli bence.

Bazı kadınları hakikaten anlayamıyorum. Tavır koymak yerine sürekli birilerine sızlanıp duruyorlar. Birçok arkadaşım da bunu yapıyor. Kusura bakma suçlu kv veya görümce değil sensin. Herkes her şeyi ister isteyebilir kimse bizim gibi düşünmek davranmak zorunda değil. Önemli olan kendi isteklerimiz. Ben olsam şöyle düşünürüm bana ne x kişisi ne istiyor ben yapmak istediklerimden sorumluyum bitti. Gidip başkasına da ağlayıp sızlanmam.

bağıra çağıra söyle ,çocukları bana güvenipte mi yaptin diye nasil yaptıysan öyle bakacaksın de bidaha beni bu isleri karıştırmayın de yada tamam bakarım ama 3 bin lira maaş ıstiyorum de ciddi ciddi az yesindebakıcı tutsun ,bu ne be böyle Allah Allah sinirlerim zıpladı

Hayır demedikce daha cok hizmetciligini yaparsın onların benden demesi

Back
X