- 14 Mart 2016
- 737
- 277
- 103
- 31
- Konu Sahibi Pembe PanjurluEv
-
İçim açıldıBen de atanamadım. Ama hayatımın odak noktası atanmak değildi.
Iyi bir iş sahibi olmak mutluluk getirmiyor.
Ya da iyi bir iş sahibi olmamak mutsuzluk anlamına da gelmiyor.
Atamam olmadi. Ama hayatım güzel.
Sağlıklıyım. Annem babam hayatta ve arkamda. Iyi bir ablam ve cok iyi kuzenlerim var.
Çok iyi bir eşim var.
Az da olsa kendi paramı kazandığım küçük bir işim var.
Üniversite mezunuyum, kolumda altın bir bilezik var. Yaşadığım şehirde iş olanakları dar ama bir başka şehirde kendime hayat kurabilecek kadar cevval ve dişli bir kızım.
Bence benim hayatım çok iyi.
Siz bence olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.
Benim vaktiyle güzel para kazandığım bir isim vardi. Ama emin olun ben mutluluğu orda bulamadım.
Tek başına hiçbir varlık insani mutlu edemez.
Olanda bir hayır
Olmayanda bin hayır vardır derler.
Atanmaya çalışın. Gayret edin. Ama atanınca tamamdır artık mutlu olacağım diye bir yanılgıya düşmeyin.
Iş sahibi olmak geçinmek demektir. Mutluluk demek değildir.
Eğitim fakültesini bitirdim ücretli öğretmenliğe başladım. O zamanlar Bi sevgilim vardı. Evlenecektik yani çalışıp para biriktirmek zorundaydım böyle çeyizimi alacaktım. O yıl ne kadar ders varsa aldım topladım aynı zamanda özel derste veriyordum. Sizin gibi sabah 9 akşam 9dum yani. Ama bunun yanında ders çalışmayı hiç ihmal etmedim. Ders çalışırken kitap üzerinde uyumuşluğum çok oldu. Okulda öğle aralarında bile yemek yerken test çözerdim. Çok şükür kpssden 87 aldım ve çok iyi bir dereceyle de atandım. 3 yıl olacak neredeyse. 1 yıl çok zorlandım belki ama şimdi iyi ki diyorum
Alanınız nedir? Bazı bölümlerde puan çok iyi olsa da atama olmuyor.Eğitim fakültesini bitirdim ücretli öğretmenliğe başladım. O zamanlar Bi sevgilim vardı. Evlenecektik yani çalışıp para biriktirmek zorundaydım böyle çeyizimi alacaktım. O yıl ne kadar ders varsa aldım topladım aynı zamanda özel derste veriyordum. Sizin gibi sabah 9 akşam 9dum yani. Ama bunun yanında ders çalışmayı hiç ihmal etmedim. Ders çalışırken kitap üzerinde uyumuşluğum çok oldu. Okulda öğle aralarında bile yemek yerken test çözerdim. Çok şükür kpssden 87 aldım ve çok iyi bir dereceyle de atandım. 3 yıl olacak neredeyse. 1 yıl çok zorlandım belki ama şimdi iyi ki diyorum
ilk başta bir hedef koyarak aynı sizin gibi. hiç bir şey kolay olmuyor hem çalışıpp hem okumakta zordur ama insanı pişirir. etliye sütlü ye karışmadan çalışın her fırsatta da ders çalışın .Merhaba arkadaşlar şuan bir özel zincir markette Çalışıyorum sürekli full Çalışıyorum. 9-9.
Bugün kendime bir soz verdim. Tıbbı sekreterlik mezunuyum. Kpssde 92 puan alıp atanacağım diye . Ama bu çalışma şartlarıyla nasıl olacak inanın bilmiyorum. Siz hayatınızı kötü giderken nasil değiştirdiniz tecrübesi olan var mı bana anlatabilecek?
Sana mesajdan ulaşabilir miyimKpssye daha önünde 1 yıl var, her gün 1 video izlesen 365 tane video yapat. 12 saat çalışıp da 40 dklık bi videoyu izlemeye çalışmak başta çok zor gelebilir ama zamanla oturur her şey, kinse bu kpss sürecinin güzel olduğunu söylemiyor zaten. Yani zor geçecektir. Youtubeda bir sürü videolar var kpss ile ilgili senin alanına da uyan mutlaka bir kanal vardır. Günde 1 video bile izlesen başta, o zamanla 2 3'e çıkacaktır, zaten azim çalıştıkça gelir.
Bana gelince, ben nasıl başladım: bi sabah erken uyandım ve psikiyatriye gittim, 3 yıl içinde 50 kilo almıştım kaygı bozukluğum ve bipolar teşhislerim vardı. Güzelce ilaçlarımı aldım, onlar uykumu düzene soktu, sabah 6da kalkıp hayatımda ilk defa yürüyüşlere gitmeye başladım, diyet programı yaptım kendime, tiroidim ve morbid obezliğim vardı azimle 12 kilo verdim 1.5 ayda, işe giremiyordum çünkü kilomdan ayaklarım çok ağrıyordu ağlatacak kadar, sonra günde 1 video 1 video kpss derslerine çalışmaya başladım, şu an günde 5 videoya kdr çıkabiliriyorum kpssçalışmak için. Ayın 2sinde bi işe başlayacağım günde 12 saat benim de ama kendimi zorlamak da istiyorum (ha bu arada tıbbi sekreterlik sertifikam da var, ortak bi yönümüz de var senle.) ve kpss çalışmaya asla ara vermeyeceğim o benim dinlencem gibi oldu artık kafamı boşaltıyorum ders çalışırken. Benim hikayem böyle işte 3 aydır. Onun öncesi rezil bi yaşamım vardı kendibe inancını yitirmiş bi insan nasılsa öyle ruh gibiydim. Ama bi sabah erken uyandım ve artık yeter dedim. Yeter. Hatta bi konum var orada yaşadığım olay sonrası böyle bi karar aldım. Umarım seni motive etmiştir bu yaşadıklarım. İyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?