Hayatta en pişman olduğunuz nedir?

Hayatta yaptıklarınıza değil,yapamadiklariniza pişman olun ;)
Benim hic bir pişmanlığım yok inanır mısınız? Hatalarım illa ki oldu ama pisman değilim.

Hmm. Ben ağzımdan elimden pişman oluyorum çoğunlukla; bir şeyi anlatırken bazen çok ters yerden giriyorum, ne düzgün ifade edebiliyorum ne kafamdakini net anlatabiliyorum, yanlış anlaşıldığı oluyor, bazen sinirleniverip yanlış anlaşılmayı haklı çıkarır hale de giriyorum; pişman oluyorum sonra "Bunu burada böyle demenin ne gereği vardı allasen, eksik kalsaydın, naalaka şimdi? Bu laf burada edilirse tabi ki tuhaf olur, üstüne vazife mi? Aha bak aslında demek istemediğin şeyi savunmak zorunda kaldın, hadi dön bakalım buradan" diyorum.

Buradaki çoğu yorumumda da olur, yorumu yazarım sonra pişmanlık çöker.

Yorumlarıma bakan da beni olduğumdan çok farklı tanıyabilir, görseler buraya yazanın ben olduğuma ihtimal vermezler; burada sesli düşünüyorum ya da bazen sadece bilgi/fikir alış-verişi için bilerek muhalefet olduğum, düşündüğümün tersini söylediğim de oluyor (Eskiden daha çok yapıyordum, şu ara pek yapmaz oldum), her türlü fikri serbest bırakıp yargılanıp-eleştirilip-sinirlenip yeniden süzmek ve sabit fikirli kalmamak da hoşuma gidiyor. :) Hem pişman oluyorum hem hoşuma gidiyor işte, bunu yazdığıma da birazdan pişman olurum.
Su yazdiklariniz bana cok tanidik geldi.Öyle de güzel anlatmissiniz ki.Cok sempatik buldum.Sanirim ben de sizin gibiyim.

Neden hedeflerimi daha yüksek tutup,bunları gerçekleştirmek için uğraşmadım ki zamanında, diye hep bir pişmanlık duymuşumdur.Sanırım o zamanlar, pek vizyon sahibi değildim ve kendime iyi bir yol gösterici bulamadım.Gençliğimi ve emeğimi daha güzel şeyler için harcasaydım,şimdi daha farklı yerlerde olabilirdim belki.Ama,buna da şükür diyorum.

sigarayı denemek, kendimden 12 yaş büyük bir adamla duygusal ilişkiler kurmak, değmeyeceğini hep bildiğim insanları hayatıma uzun süre almak, gereksiz yere kalpler kırmak, yeni tanıdığım birine ölümcül sırlarımı vermek ve beni buna güzelce pişman etmesi sonrasında kimseye adımı bile doğru söylemedim uzun süre :), üniversite sınavına az çalışmak ve bu yüzden iyi bursları hep az puanla kaçırdım

Malta ya gitmemem
Pişmanlık değil ama eksiklik
Gitseydim şu an bir çok şey farklı olabilirdi

Back
X