hayatta hiçbir hedefinin olmaması.

hayatını bir ottan farklı yaşamak istemiyorsa bu onun sorunu, boşver.

takılma böyle insanlara, bence de karşılık vermemekle en iyisini yapmışsın. Saçma sapan konuşup sinirini daha beter bozacaktı.

ev hanımı olupta cok fazla faal sosyal olan tanıdıklarım var etrafımda.........
hatta hiç vakitleri bile yok.....
o kurs bu yardım toplama dernekler kermesler koşturan tanıdıklarım........
ama hiç bir şey yapmadan evde oturan bütün günü ev işleriyle geçiren.........
yemekle ugraşan çocuklarına eşine temiz bir ev çeşit çeşit yemekler yapan tanıdıklarımda var......
ben çalışıyorum.......evde olsam bazı ev hanımlarının yaptıgı özentiyi yapamam galiba......
gerçekten evde oturuyorlarda bir şey yapmıyorlar diyemeyiz........
ev hanımlıgı cok zorda bir meslek ve karşılıgı maddiyeti olmayan sadece
sevgiyle özveriyle yapılan bir durum........

cok calısan hanım tanırım hem evınde hem ısınde mukemmel.....
yada işinden perişan gelipte.....evde tam bir pasaklı olan.......

hayattan beklentıye yada bir ugrası olmaya gelincede insanların tercihidir.....bazısı tembelligi sever .....
bazısı birşeyler yapmak ister ama .......ailesinden destek göremez kendindeki yetenekte körelir gider.....
bazısına tüm kapılar acılır kendinde iş yoktur......
insanların yaratılışları ve tercihleridir......
kimseye sen neden otsun yok neden boşsun denmez.......

yada kendinden farklı kişileride çekemeyipte kısakançlık yapanlarada......söyleyecek laf yoktur çünkü kıskanmak oturdugun yerden eleştiri yapmaklada olmaz........
eger kısanıyorsa........
kendide o kişinden daha üstün olmak için hırslanır.......
ben kıskançlık oldugunu sanmıyorum........sadece tembellik ,tercih,istek,destek,yada ertelemektır...hayatı umutlarını yada ugraslarını.......

Daha yaşamadan atıp tutması kolay bir evlensin, şöyle yıllar geçsin, o zaman görürüm aynı lafları edebilecek mi? hele birde oturduğu yerde değil bakkal cakkal bir Allahın kulundan komşuluk arkadaşlık göremezse o zaman evin duvarlarını tırmalamaya başlar sıkıntıdan, çok türk filmi izlemiş galiba evimin kadını olayım tribine girmiş, bir kaç yıl sonra görürüm, ama yine aynı fikirde olursa yine de çalışanları eleştirme ve yargılama hakkına sahip değil herkesin kendi hayatı ve seçimleri kendisini bağlar....

ne yaparsa yapsın umurumda değil tabi kendi tercihi. ama bana ve çalışanlara taş atmaya çalışması çok kötü. ben eve 8 de geliyorum yemek yetiştiremiyorum bazen dışardan söylüyoruz dedim. ayy bide bunu utanmadan söylüyormusun, biz evlenince bana gelin ben size yemek yaparım dedi. akannehir niye utanacakmışım canım kendimde bunu bir eksiklik olarak görmüyorumki, vaktim yok yapamıyorum bu kadar basit diyorum. ama o bunları utanılacak şey gibi görüyor.

ne yaparsa yapsın umurumda değil tabi kendi tercihi. ama bana ve çalışanlara taş atmaya çalışması çok kötü. ben eve 8 de geliyorum yemek yetiştiremiyorum bazen dışardan söylüyoruz dedim. ayy bide bunu utanmadan söylüyormusun, biz evlenince bana gelin ben size yemek yaparım dedi. akannehir niye utanacakmışım canım kendimde bunu bir eksiklik olarak görmüyorumki, vaktim yok yapamıyorum bu kadar basit diyorum. ama o bunları utanılacak şey gibi görüyor.

Afedersin de 8 den sonra her zaman halin olmayabilir yemek yapmaya. 8 e kadar resmen kendini yırtıyorsun perperişan oluyorsun yıpranıyorsun...
Ayrıca alnının teriyle paranı kazanıyorsun. Bundan neden gocunasın?
Kaç ev kadını biliyorum ki, kendilerini bir koltuktan diğerini atıp yemek filan yapamam diyen...
Ne var bunda?
Ne saçma...

:oklava:

insanların hayattan beklentileri ve yaptıklar birbirinden o kadar farklı ki...bu kişiye göre yapıya göre
değişiyor ...bende hayatı hep bişeyler için mücadeleyle geçmiş hala da bu mücadelesine devam
eden biriyim...boş duramıyorum meşguleyetim olmalı sürekli çalışmakdan gocunmam yeter ki huzurum yerinde olsun...duruduk yere kendime iş çıkarırım ya ikinci üniversite olur bu ya kpss kursu ,ingilizce kursu....
ya enstrüman ya resim kursu ...benim gibi olmayan insanlar bazen imalı olarak laf bile ederler
ne gerek var bunlara otur diye...ama unutmasınlar ki herkesin mücadelesi ve hayat gayesi farklı insan nası mutlu oluyorsa öyle yaşamalı...

yok artık daha neler..... ben de sabahın 6sında kalkıp gidiyorum işe, biri bana bunu dicek çok pis benzetirim onu, sen yine sakin davranmışsın :oklava: terbiyesize bak... cahili de geçtim kesinlikle eziklikten...

yok artık daha neler..... ben de sabahın 6sında kalkıp gidiyorum işe, biri bana bunu dicek çok pis benzetirim onu, sen yine sakin davranmışsın :oklava: terbiyesize bak... cahili de geçtim kesinlikle eziklikten...

ben onu benzetirdimde cahile laf anlatmak zor uğraşmayayım dedim

hehe he=)))

sadece gülüyorum böyle küçük düşünceli insanlara....

eşimin ablasının gelini ben evlenirken çalışacağımdan bana acır gibi bakıyordu evlenen kadının çalışması kötüydü belkide gözünde....

zamanla ve evliliği eskidikçe anladı sanırım şimdi beni her gördüğünde benimde sizin işyerinde çalışma imkanım olurmu açıktan üniversite bitirsem falan diyor.....

nooldu sana deyip bozacaktım ama.....

baktımki değmez....:delphin:

malesef günümüzde üniversite okuyan ınsanlar bıle bugun ya ben aslında çalışmak ıstemıyorum evde oturmak istiyorum yada kadın kısmı evde oturmalı dıyor bazıları.
benım eskı erkek arkadaşımdan ayrılma nedenım buydu:garıp ama gerçek adamın kendisine ait şirketi var aıle olarakda durumları ıyı üniden terk hatta 7 yıl okumuş ama bıtıremedi okulunu boyle bır adam bıle benım esım sadece cocuk doğurmalı,yemelı,içmeli günlere gitmeli mantığında.garıp cıdden neden yada nasıl ınsanlar bu zıhnıyette aklım almıyor.çalışmayan ınsan bana göre asalak ınsandır.bugun ev hanımları bıle takı yada cesıtlı seyler yapıp satıyorlar.üretmek evde oturursun kurslara gidersin ne bılım bı kermes acılır emeğini orada satarsın ama ınsanlarda yok malesef bu düşünce.kadın hem çalışırsa ekonomık özgürlüğü olur bence çeşitli insanların çevrelerını bu sekılde küçümsemeye çalışması aslında onların durumlarında olmak ısteyıpte kendı durumlarını kendılerının küçümsemesi anlamına gelıyor.çünkü çalışan bır kadın kendı ayaklarının üstünde durabılır,çalışan bır kadın çocuguna eşiyle bırlıkte daha ıyı bır gelecek hazırlayabılır.

çeşitli nedenlerden dolayı çalışmayan kadınlara saygı duyuyorum.ama onlarda bırseyler ıcın fedakarlık yaptıkları ıcın bu saygıyı duyuyorum .ama sırf kendısı yıyıp,içsin çocuk doguruyım eşim bakar nasıl olsa dıyen ınsanları anlayamıyorum.
ok bugun eşin bakar ama geleceğe ne garantın var Allah korusun eşin hastalansa /ölse yada ne bılım senı aldatsa ne yapacaksın.ekonomık özgürlüğün olmadığı sürece hiçbirşey buda bana göre asalaklıktır.
bırcok kadın sadece bu nedenden dolayı bugun dayak yıyıp susmakta,aldatılıp aldatıldıgını maddı güvencesi olmadıgı için kabul etmiyor mu? genç insanlar çevrelerınde örnekleri görmüyorlar sanırım.Allah bır göz ve akılı verırken bunlar neredeydıler acaba?

malesef günümüzde üniversite okuyan ınsanlar bıle bugun ya ben aslında çalışmak ıstemıyorum evde oturmak istiyorum yada kadın kısmı evde oturmalı dıyor bazıları.
benım eskı erkek arkadaşımdan ayrılma nedenım buydu:garıp ama gerçek adamın kendisine ait şirketi var aıle olarakda durumları ıyı üniden terk hatta 7 yıl okumuş ama bıtıremedi okulunu boyle bır adam bıle benım esım sadece cocuk doğurmalı,yemelı,içmeli günlere gitmeli mantığında.garıp cıdden neden yada nasıl ınsanlar bu zıhnıyette aklım almıyor.çalışmayan ınsan bana göre asalak ınsandır.bugun ev hanımları bıle takı yada cesıtlı seyler yapıp satıyorlar.üretmek evde oturursun kurslara gidersin ne bılım bı kermes acılır emeğini orada satarsın ama ınsanlarda yok malesef bu düşünce.kadın hem çalışırsa ekonomık özgürlüğü olur bence çeşitli insanların çevrelerını bu sekılde küçümsemeye çalışması aslında onların durumlarında olmak ısteyıpte kendı durumlarını kendılerının küçümsemesi anlamına gelıyor.çünkü çalışan bır kadın kendı ayaklarının üstünde durabılır,çalışan bır kadın çocuguna eşiyle bırlıkte daha ıyı bır gelecek hazırlayabılır.

çeşitli nedenlerden dolayı çalışmayan kadınlara saygı duyuyorum.ama onlarda bırseyler ıcın fedakarlık yaptıkları ıcın bu saygıyı duyuyorum .ama sırf kendısı yıyıp,içsin çocuk doguruyım eşim bakar nasıl olsa dıyen ınsanları anlayamıyorum.
ok bugun eşin bakar ama geleceğe ne garantın var Allah korusun eşin hastalansa /ölse yada ne bılım senı aldatsa ne yapacaksın.ekonomık özgürlüğün olmadığı sürece hiçbirşey buda bana göre asalaklıktır.
bırcok kadın sadece bu nedenden dolayı bugun dayak yıyıp susmakta,aldatılıp aldatıldıgını maddı güvencesi olmadıgı için kabul etmiyor mu? genç insanlar çevrelerınde örnekleri görmüyorlar sanırım.Allah bır göz ve akılı verırken bunlar neredeydıler acaba?

dediklerinde haklısın bunu söyleyen erkekler kendine zerre kadar güvenmiyor iş yerinden bir arkadaşım bunu bana kendi ağzıyla söyledi eşimin çalşımasını istemiyorum ya ilerde beni geçerde beni beğenmezse dedi ne salakça bir düşünce :umursamaz:

Kesinlikle kıskançlıktan çatım çatım çatlamış, kendini seninle kıyaslayınca kendisini ezik görmüş, bu ezikliği senin de göreceğini düşünüp abuk sabuk laflar ederek aklı sıra açığını kapamaya çalışmış.Böyle diyeceğine ;"Benim elimden hiçbir iş gelmez, çalışsam da birşey başaramam, çok şanslısın ki çalışıyorsun" deseymiş
hem nişanlısını utandırmaz, hem seni sinirlendirmez, hem de eşinin lafını sindirmek zorunda kalmazdı..

Kesinlikle kıskançlıktan çatım çatım çatlamış, kendini seninle kıyaslayınca kendisini ezik görmüş, bu ezikliği senin de göreceğini düşünüp abuk sabuk laflar ederek aklı sıra açığını kapamaya çalışmış.Böyle diyeceğine ;"Benim elimden hiçbir iş gelmez, çalışsam da birşey başaramam, çok şanslısın ki çalışıyorsun" deseymiş
hem nişanlısını utandırmaz, hem seni sinirlendirmez, hem de eşinin lafını sindirmek zorunda kalmazdı..

öylemi dersin? niçin kıskansınki ama..arkadaşım bi ara kızdı ona bu kız 4 yıl okumuş o kadar kariyeri var ne yapsın işi gücü bırakıp evdemi otursun kız dedi. hiçbişi diyemeddi yazık umarım evlilikleri hüsranla sonuçlanmaz.......

herkesin kendi tercihi
seni küçümsemesi ayıp olmuş
herkesin kedn hayatı
saygı duymak lazım.

evet aynen dediğin küçümseyici konuşmaları üste çıkmaya çalışmaları çok cahilceydi. bana tuhaf geliyor insanların boş bir yaşam seçmeleri.

öylemi dersin? niçin kıskansınki ama..arkadaşım bi ara kızdı ona bu kız 4 yıl okumuş o kadar kariyeri var ne yapsın işi gücü bırakıp evdemi otursun kız dedi. hiçbişi diyemeddi yazık umarım evlilikleri hüsranla sonuçlanmaz.......

Çalışıyor olmanı ,meslek edinmiş olmanı kıskanmış olabilir.

Back
X