hayatta hiçbir hedefinin olmaması.

taa ben ilkokuldayken okul müdürümüz bir konuşma yapmıştı.
kiminiz işte şu şu mesleklerde çalışacaksınız, yükseleceksiniz,
kiminiz bırakacaksınız, okumayacaksınız.

ama bu ülkenin doktora da mühendise de çöpçüye de ihtiyacı var demişti.
aynen öyle.

onun ideallerinin öyle basit olması lazım ki, diğerleri yükselebilsin.

düşünsenize herkes hedef sahibi, çocuklarımı büyütücem , çok çalışıcam kariyer yapıcam, çok güzel hayatım olacak diye düşünüyor olsa nasıl bir kaos olurdu.

arkadaşınızın nişanlısını tenzih ederek söylüyorum ama aptal insanlara da ihtiyaç var, boş insanlara da, çalışkan insanlara da...
denge öyle kurulmuş demekki:)

bir de yaşadığı çevre, yaşam standartları oluşturuyor hedeflerimizi birazda.

ev hanımı olupta cok fazla faal sosyal olan tanıdıklarım var etrafımda.........
hatta hiç vakitleri bile yok.....
o kurs bu yardım toplama dernekler kermesler koşturan tanıdıklarım........
ama hiç bir şey yapmadan evde oturan bütün günü ev işleriyle geçiren.........
yemekle ugraşan çocuklarına eşine temiz bir ev çeşit çeşit yemekler yapan tanıdıklarımda var......
ben çalışıyorum.......evde olsam bazı ev hanımlarının yaptıgı özentiyi yapamam galiba......
gerçekten evde oturuyorlarda bir şey yapmıyorlar diyemeyiz........
ev hanımlıgı cok zorda bir meslek ve karşılıgı maddiyeti olmayan sadece
sevgiyle özveriyle yapılan bir durum........

cok calısan hanım tanırım hem evınde hem ısınde mukemmel.....
yada işinden perişan gelipte.....evde tam bir pasaklı olan.......

hayattan beklentıye yada bir ugrası olmaya gelincede insanların tercihidir.....bazısı tembelligi sever .....
bazısı birşeyler yapmak ister ama .......ailesinden destek göremez kendindeki yetenekte körelir gider.....
bazısına tüm kapılar acılır kendinde iş yoktur......
insanların yaratılışları ve tercihleridir......
kimseye sen neden otsun yok neden boşsun denmez.......

yada kendinden farklı kişileride çekemeyipte kısakançlık yapanlarada......söyleyecek laf yoktur çünkü kıskanmak oturdugun yerden eleştiri yapmaklada olmaz........
eger kısanıyorsa........
kendide o kişinden daha üstün olmak için hırslanır.......
ben kıskançlık oldugunu sanmıyorum........sadece tembellik ,tercih,istek,destek,yada ertelemektır...hayatı umutlarını yada ugraslarını.......

tamamen katılıyorum, kimseyi baskalarına benzemedigi icin kınayamayız, herkesin yasadigi sartlar farklı cunku
ayrıca sadece evde cocuguna bakan kisinin cocugu belki de calisaninkinden cok daha iyi yetisecek, sadece aksamdan aksama bikac saat almayacak cunku ilgi ve sevgiyi

öylemi dersin? niçin kıskansınki ama..arkadaşım bi ara kızdı ona bu kız 4 yıl okumuş o kadar kariyeri var ne yapsın işi gücü bırakıp evdemi otursun kız dedi. hiçbişi diyemeddi yazık umarım evlilikleri hüsranla sonuçlanmaz.......

niye husranla sonuclanabilecegi aklina geldi? calismadigi icin mi, bence sirf bu yuzden bitmez, zaten erkekler aksam eve yorgun argin gelen bi kadindansa, hosgeldin diye acilan bi kapiyi ve de hazir yemek bulmayi tercih ederler diye dusunuyorum tabi maddi sıkıntı yoksa

niye husranla sonuclanabilecegi aklina geldi? calismadigi icin mi, bence sirf bu yuzden bitmez, zaten erkekler aksam eve yorgun argin gelen bi kadindansa, hosgeldin diye acilan bi kapiyi ve de hazir yemek bulmayi tercih ederler diye dusunuyorum tabi maddi sıkıntı yoksa

hayır çalışmayacağı için değil, diğer yazdıklarımı okusaydınız eğer çalışmayan kadınlara ön yargılı olmadığımı görürdünüz. ev hanımlarına saygı duyuyorum. hüsranla sonuçlanacağını düşünmem kızın cahil olması. çünkü arkadaşım sosyal statüye önem veren biri. bu evlilik kararınıda 1 ay gibi kısa bir sürede verdi. zıt karakterler.

hayır çalışmayacağı için değil, diğer yazdıklarımı okusaydınız eğer çalışmayan kadınlara ön yargılı olmadığımı görürdünüz. ev hanımlarına saygı duyuyorum. hüsranla sonuçlanacağını düşünmem kızın cahil olması. çünkü arkadaşım sosyal statüye önem veren biri. bu evlilik kararınıda 1 ay gibi kısa bir sürede verdi. zıt karakterler.

canım onların evliligi bitmez bak goreceksin...yani umarim oyle olur. cok gordum cunku bu sekilde ani karar verip evlenen erkekleri ve de birakmiyorlar kolay kolay..bu erkek arkadasin daha once bi gonul yarasi almis miydi yani daha once seviyesinde bi kizla uzun bi iliski yasayip bittiyse kesin bu kizla ayrilmaz. Cunku dilleri yaniyor ve artik daha kolay basacikabilecegi kiz arayisina giriyorlar

evlenmeyi düşündüğü bir kız vardı askerdeyken kız bunu bıraktı askerden döndükten sonra 1 yıl kimseyle ilişki yaşamadı karşısına bu kız çıktı daha doğrusu ilkokul arkadaşıymış faceden fln konuşmuşlar ve evlenmeye karar verdiler apar topar biz ne olduğunu anlamadık. ya dediğin gibiyse ben bu erkekleri hiç anlamıyorum gerçekten kafamçokkarıştı

evlenmeyi düşündüğü bir kız vardı askerdeyken kız bunu bıraktı askerden döndükten sonra 1 yıl kimseyle ilişki yaşamadı karşısına bu kız çıktı daha doğrusu ilkokul arkadaşıymış faceden fln konuşmuşlar ve evlenmeye karar verdiler apar topar biz ne olduğunu anlamadık. ya dediğin gibiyse ben bu erkekleri hiç anlamıyorum gerçekten kafamçokkarıştı

tahminim dogru cikti, terkedilmis
bakalim zaman ne gosterecek, belki ilerde yazarsin buraya

herkesin kendi hayatı... kendi seçimleri... niye elalem dert eder başkasının hayatını... anlamam...

tabiki bu kadının hedefi yok değil!
ama artık ne sebeplerdense hedeflerine ulaşamamış yada ulaşamayacağını düşünüyor, ve bu sözleride onun avutmaları.yapamadığı için avutuyor kendini.
yada eğer cidden böyle düşünüyorsa yoksulluk sefalet yanlızlık depresyon sıradanlık bunlardan en az biriyle karşılaşacaktır.dünya sandığı kadar güzel değil.gerçekten cahillikmiş (ev hanımlığından bahsetmiyorum kadının sözlerinden bahsediyorum)
sen ne dedin keşke susmasaydın bişeyler deseydin ima etseydin

birşeye demeye gerek duymadım. sadece ben gelecekte hayatımı ve çocuklarımı düşünüyorum bunun içinde çalışmak zorundayım herkesin kendi tercihi. ben değilde eşim bozdu

bence o arkadas sizi kiskanip boyle abuk sabuk seyler soylemis...siz de onun sacma dusuncelerine guzelce cevap vermissiniz...eminim morarmistir terbiyesiz...

benim başımda da var böylesi
bazı şeyleri anlatamazsın
görüp yaşaması gerekiyor
o zaman sana hak verecek ve düşüncesinin yanlış olduğunu anlayacak

benim başımda da var böylesi
bazı şeyleri anlatamazsın
görüp yaşaması gerekiyor
o zaman sana hak verecek ve düşüncesinin yanlış olduğunu anlayacak

nato kafa nato mermer telefon açtılar bize geleceklermiş aldık başımıza belayı :roflol:
ahh arkimin hatrı olmasa ben biliyorum yapacağımı ama......

cok komik ya:)))
guldum wallahi
o insanin kapasitesi bu derincim hic kafana takma sen bu tipleri
herkes nasıl mutlu oluyorsa oyle yasasin

Aslında istediği hayat yaşadığı hayat değil,duygularını bastırarak aslında çok mutlu olduğu izlenimini çevresine vermeye çalışıyor.

Ve istediği hayata sahip biri karşısına çıkınca saldırma yolunu seçiyor.

İnsanlar çalışır çalışmaz kendi tercihleridir saygı duymak lazım gereksiz komplekslere girmeye gerek yok :)

Back
X