Hayatta ne istediğini bilememek

kafasiikarisiik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2020
869
1.604
63
34
Merhaba. Benim derdim ne istediğimi bilememek. Hayatım yanlış tercihlerle dolu. Okul , iş , eş , yaşanılan şehir. Bu ara hep ikilemdeyim. Bi karar alıyorum kesin diyorum eminim diyorum sonra kalbimin sızladığını hissediyorum vazgeçiyorum. Neyi seviyorum napmak istiyorum bilmiyorum. Ergen gibi ‘ölsem de kurtulsam’ moduna girip bu sefer de annem babam üzülür diyorum. Geçmişe baktığımda hep başkalarının dediğine istediğine göre yaşamışım diyorum kendi isteklerimi ötelemişim hep. Hep dışarıya mutlu gözükmeye çalışmışım içim kan ağlarken. Eşimden ayrılcam dedim kafaya koydum dedim konuşmamı da yaptım dün. Bugün acaba mı dedim ya. Yalvardıkça gene içten içe yumuşar gibi oldum ama ödün vermedim. Ailemin yanına geldim haftasonunu burda geçirip kafamı toplayım dedim ama içim buruk. Burda da yapamayacak gibiyim hiçbiyere sığamıyorum. Tek istediğim her şeyi ardımda bırakıp başka şehre veya ülkeye gidip yeni bi hayata başlamak. Cesaret var mı tartışılır bide bu süreçte. Öyle işte doldum biraz :/

Herkes her zaman doğru kararlar veremez. Insaniz sonuçta, kimse mükemmel değil, yanlış seçimlerde yapmalıyız ki bunlardan doğru dersler çıkarmalıyız. Bence doğru süreçlerden geçiyorsunuz, sorsanız hepimizin hataları bu yanlıştı dedigi seçimleri vardır. Önemli olan düzeltebilmek.

Destek almayı düşündünüz mü?
Başka sıkıntımdan dolayı 2 seans aldım geçenlerde panik atak geçirdim ama demir eksikliği anemisiymiş sorunum. Onu da kestim psikiyatriste de çok açılamadım eşim yan odada oturuyodu rahat hissedemedim çok. Psikiyatrdan da beklediğim sıcaklığı göremedim bunun da etkisi olabilir. Kısa anlattığım sıkıntılardan dolayı destek almadım kendi içimde çözeyim dedikçe kördüğüm oldu gibi her şey

İyi de bu kadar stresli bi düşünce yapısı 2 seansta bitmez ki zaten. Başka birine gidin. Hem önce psikoloğa görünün. O gerekli görürse psikiyatriye gidersiniz.

Ben ilk olarak neyi sevdigimi neyi istediğimi yazmıştım. Ciddi ciddi bi kac ay düşünüp yazdim. Mesela kalıplar vardır belgesel izlemek mesela iyi biseydir ama siz izlemeyi sevmiyorsunuzdur. Doğruyu değil sizin sevdiğiniz seyleri yazın. Misal kitap okumak sevmiyorsunjz diyelim sonra neden sevmediginizi ve size neler katacağıni düşünüp sevme yollari düşünün. Valla ben evlilik hiç dusunmezdim onu bile yazmistim. Nasıl bir evlilik istedigimi ne yapmak istediğimi 20 yasinda da evlendim evlenmeden esime hepsini tek tek dedim ve uyguluyoruzda. Insan kendini tanimayinca ilgilenip ileriyi hedeflemeyince gerçekten olmuyir. Misal uyustucu bağımlısı arkadasim bile olmuştu bi kere içmeyi dusunmedim. Sadece rahatsız olduğum için arkadaigimi kestim çünkü ben öyle bir bağımlı olmak istemiyordum bunu biliyordum.

Lise ve ünide yanlış bölümler seçme. Yanlış kişiyle evlenme ve bunları biraz bilinçli olarak yapma. Yaşamak istediğim şehri yanlış seçme gibi
Hangimiz doğru kararlar aldık ki. Biraz kendine zaman ayır ve mutlu olduğun şeyleri yap. Spor kitap okuma ve biraz da ayrı kal

Evet ama geçmiş zaman, bişey yapamıyorum. Farklı düşünüp farklı davranıyorum. Okul için misal bişey yapamam artık. Evliliğimi sonlandırabilirim mesela iyi gelmediğini düşündüğüm için, konuştum ama harekete geçebilecek miyim emin değilim. Ufak da olsa bi adım attım ama aklımda hep acaba-lar.

Hangimiz doğru kararlar aldık ki. Biraz kendine zaman ayır ve mutlu olduğun şeyleri yap. Spor kitap okuma ve biraz da ayrı kal
Hep hedef belirleyip plan yapıp harekete geçememem nolacak bi dünya kitap aldım 8-9 ay içinde bitane okudum bitanesini de yarıda bıraktım. Hep sanki yapmam gereken başka şeyler varmış gibi hissediyorum. Bunlar da rutin ev işleri yani. Saçma sapan :/

Sizin iradeniz çok iyi. Kafaya koyduğunuzu yapıyosunuz ben de erteleme sıkıntısı var. Somut şeyleri değil de soyut şeyleri erteliyorum. Yemekten sora müzikle yürüyüş yapmak beni mutlu edecek biliyorum ama benim yaptığım bulaşıkları vs halletmek mesela. Halbuki dursun kimsenin bişey dediği yok ama rahatsız ediyo beni onları toplamak varken neden yürüyüş yapiyim diyorum o an gereksiz geliyo mesela Kendimi mutlu edecek şeyi yapmayı erteliyorum hep

Demek ki bulaşık yikayip yuruyus yapmak sizi daha rahat ettirecek. Bende mesela daginikken ev oturamam. Ilk toplar sonra yapacagimi yaparim. Bak buda bi ozelligimiz

Okuduğunuz okulu değiştiremezsiniz ama mesleğinizi degistirebilirsiniz. Ugraslarinizi değiştirebilirsiniz. Yaşadığınız yeri değiştirebilirsiniz. Çevrenizi değiştirebilirsiniz. Her şey zor gorunebilir ama önemli olan bunlar için o adımı atabilmis olmak. Kendinize inanin

Zaten kendi mesleğimi yapmıyorum şuanki işimi seviyorum. Böle olunca sanki boşa okumuşum gibi bi his geliyo. Önemli olan adımı atabilmek doğru diyosunuz

Ne istediğinizi biliyorsunuz. Tek başınıza başka bir şehirde ya da ülkede yaşamak. Sadece nasıl uygulayacağınızı bilmiyorsunuz.

bu her zaman böyle miydi yoksa bunu yakın bir zamanda mı farkettiniz? şu an bir bunalımdan geçiyor olabilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…