Hayattan Bıktım Ruh Hastası Oluyorum Sanırım

lias

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
5
0
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar. ben 21 yasındayım. bundan 10 ay önce 3 aylık bebeğimi ani bebek ölümü sebebiyle kaybettim. ailemle yaşıyorum. psikolojim çok bozuk. sanki annem kardeşim tüm sevdiklerim her an ölüceklermiş gibi yaklaşıyorum evden cıkarken yarım saat hellaleşiyorum. ve hayattan zevk alamıyorum. mutluluk acı üzüntü hissedemiyorum.
hiçbirşey yokken mutluyken biranda herşeyden soguma duygusu geliyor. sevdiklerimle tartışmaya baslıyorum herşeyden uzaklaşıyorum ve sebebini bende bilmiyorum.
duygularımı yitirdim. insanları üzdüğüm için daha sonra pişman olsamda herşey için geç olmuş oluyor.
ne yapıcagımı şaşırdım. içim daralıyor canım çok sıkılıyorç

bebegini kaybettigin icin buyuk bir ihtimalle depresyona girdin
depresyonun en belirgin ozelligi mutsuzluk ve duygularda ya asirilik yada notr olma yani hic bir sey hissedememe
bir psikologa yada psikiyatra gitmeni tavsiye ediyorum cok rahatlayacaksin
GECMIS OLSUN

yaşadığınız kayıp gerçekten çok ağır bir durum. bunun sizde yarattığı travma ile aşırı anksiyete (endişe) durumundasınız. mutlaka bir psikologdan yardım almayı deneyin. anksiyete,depresyon genelde biribiri ile iç içe geçen durumlardır. iyi bir psikologla tüm bunların üstesinden gelirsiniz emin olun. ben psikoloji öğrencisiyim, bunu teşhis koyarmış gibi sakın algılamayın..şuan ki durumunuz hayat kalitenizi düşürdüğü için yazmak istedim..aşırı endişe durumu sürekliliğinde sizin fiziksel sağlığınız etkilenmeye başlar zamanla. depresyonun devamlılığındaysa çok daha ağır neticeler olabilir. Bu yüzden mutlaka bir psikologtan yardım alın..

teşşekür ederim arkadaşlar. bende bir psikologa gitmeyi düşünüyordum ama cesaret edemiyorum. beni cesaretlendirdiniz

Back
X