Hayattan nasıl zevk alıyorsunuz?

Herşeyden önce saglikliyim bu bile yetiyor aslında ama bazı anlar olur böyle şeyler. Kendinizi oyalayacak birşeyler bulun. Dua edin

Çocuğum olmuyor. Bedenen ve ruhen sağlıklı değilim. Gerçekleştiremediği hayallerim var.
Işe giderken yanından geçtiğim bir park var. Sararıp önüme düşen yaprakları gördüğümde, dev rüzgarların minicik çimenleri taradığını gördüğümde, bir dağa inen sisi gördüğümde öyle mutlu oluyorum ki. Izinli olduğum bir günde sabah eşimin boynunu öpe öpe uyandırdığımda dünyada benden mükemmeli yok. Kahvaltı yapabildiğimiz nadir günlerde eşimin çay dolduruşunu izlemek... Uykum geldiğinde 20 dklik komedi dizileri izlerken uyuyakalmak... Bir öğrencimin yapamadığı soruyu anlattığımda aaa bu kadar kolaymıymış hocam demesi... Güzel şeyler bunlar. Inşallah daha güzelleri de başıma gelir ama şimdilik bunlarla yetiniyorum.

Herşey ve herkes o kadar hızlı ki. Keşke biraz yavaşlasak. Biraz dursak, düşünsek. Hayat tamamen mutlu olmamız için dizayn edilmiş bir yer değil. Önce bunu bir kabul etsek. Her ne olursa olsun anlam bulmamız anlamlar yaratmamız için dizayn edilmiş bir yer olduğunu kavrasak. Herşey bizim olgunlaşmamıza hizmet ediyor bunu bir görsek. Bir başucu kitabı niteliğinde olan naçizane bir tavsiyem olucak.
Wilhelm Schmid- Mutsuz Olmak kitabını okuyun. Ve mutluluk kavramı üzerinde yeniden düşünün.

Zevk almıyorum. Hele de etraf kul hakkı yiyen insanlarla doluyken. Gelişine yaşıyorum. Allahtan ne gelirse kabulum. İnsanlardan da olabildiğince uzak duruyorum. Daha yeni komşunun hakkimda ayak üstü iftira ettiğini duydum. Keşke münkün olsa da bir adada tek ailemle yaşasam. Tiksiniyorum artık insanlardan.

Param varsa aileme birşeyler alarak onlara vakit ayırarak arkadaşlar la buluşarak. Zevk almaya çalışıyorum ve ibadet etmeye çalışıyorum :KK16:.

Artık çaba göstermiyorum saldim yani ne yaparsan yapayım eskilerde yasadiklarimda beynimden silinmedigi için mutlu olamıyorum hafizami kaybedersem bi ara mutlu olabilirim diye düşünüyorum

Kendime şakalar yaparım sizde yapın.

Ben eşim eve gelip sağlıkla yemek yedikten sonra kanepeyi açıp bir kahve yapıp yanına uzandığım ve sevdiğimiz diziyi izlerken hayattan zevk alıyorum onun eve geldiğine şükür ederek zevk alıyorum . Ama o görevde olduğunda örneğin şu anki gibi hayat bana bomboş geliyor ve hiç zevk almıyorum ölmemek için yemek yemeğe başladım çok kötü bir his içindeyim bu aralar:bicak:

Back
X