Daha bu yaşımda kendimi bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Güldüğüm anlar çok nadir. Nasıl düzeleceğimi bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapıyorsunuz? Nasıl mutlu oluyorsunuz?
Sabah sabah iç hesaplaşma yaşatıp melankolik yaptı bu konu beni nedense. Genel olarak keyifli bir hayatım olduğunu hayattan keyif aldığımı düşünüyordum ama şuan farkettim ki eskisi kadar mutlu değilim. Sanki yeni aşık gibi çok coşkulu olduğum, en dandik mekanlarda bile sırf ilk kez bulunmaktan dolayı acayip keyif aldığım bir dönem vardı benim. Şuan çoğu insanın hayal ettiğini bildiğim deneyimler yaşamak bile öyle heyecanlandırmıyor beni. Hala memnuniyet, huzur, keyif, neşe hissediyorum ama taa 2013'ten beri öyle katıksız bir coşku ve sırf hayatın içinde bulunmaktan zevk alma hissi yok.
Yani sonuç olarak yaşama sevinciyle doluyum ve az sonra sırrımı seninle de paylaşacağım gibi bir iddiam yok ama genel olarak yapmaktan zevk aldığım, mutsuzken keyfimi yerine getiren birkaç birşey var onları yazacağım belki işine yarar diye.
İlk sırada gülmek var. Gülmek her zaman iyi hissettirir, hele spontane olduğunda tadından yenmez. Şöyle muhabbetinizin, espri anlayışınızın uyduğu birlikte ota b.ka gülebildiğin eşin dostun varsa ara bir kahve içmeye çağır eski komik anlarınızı yadet. Sosyalleşecek modda hissetmiyorsan komik birşeyler izle. Feel good dizi olarak benim favorim modern family çünkü içinde hiç empati kuracağın 20li yaşlarda karakter yok gülüp geçiyorsun. Eski türk filmlerini seviyorsan tarık akanlı, kemal sunallı komediler de iyidir. Şükela mod on yaptığımda ekşi sözlükteki çocuklarla girilen komik diyaloglar ya da çevreden duyulan yaran diyaloglar başlıklarına da gülüyorum ben. En olmadı aç youtube'dan komik kedili, bebekli videolar izle.
İkinci sırada çevre var. İçinden gelmese de arada eski arkadaşlarını, akrabalarını arayıp bir hallerini hatırlarını sor, telefonu kapattığında daha iyi hissedeceksin. Yakında doğum günü olanlar varsa onlar için hediye bakın. Etrafında çocuk varsa onlara ufak tefek oyuncak, kıyafet birşeyler al. Çocuklar için alışveriş yapmak inanılmaz keyifli birşey. Kıyafetler şık ve minnacık bir kere. Oyuncakçı gezmek zaten eğlenceli. Hediye vermek iyidir hem kendini iyi hissedersin, hem de normal alışveriş rutininin dışına çıkıp, normalde girmeyeceğin mağazalarda/sitelerde gezinirsin değişiklik olur.
Buarada alışveriş demişken ben keyifsizken asla kıyafet alışverişi yapacak sabra ve azme sahip olamıyorum. Hiçbir şeyi beğenemiyorum beğensem bile kabine girecek enerjiyi bulamıyorum filan ama genel olarak alışveriş beni mutlu ediyor. Eğer benim gibiysen kırtasiye, dekorasyon ve kozmetik alışverişini öneririm keyifsizken. Üstüne de bir kahve oh mis.
Bir de yemekten çok keyif alıyorum ben. Yeni birşeyler pişirmek, daha önce denemediğim bir yemeği denemek ya da bol karbonhidratlı birşeyler yemek gayet keyifli bir olay benim için ama bu çok sağlıklı olmayabilir. Yemek ile duygusal bir bağ kurmak diyetisyenler ve psikologlar arasında pek takdir edilmiyor.
Son olarak kendimi bildim bileli suyla vakit geçirmeyi çok rahatlatıcı ve keyifli buluyorum.Bazen küveti sıcak suyla doldurup içine okaliptüs, sedir, lavanta yağı filan damlatıyorum. Yanıma soğuk soda bir de okumayı sevdiğim bir kitap ya da dergi alıyorum, su soğuyana kadar içinde takılıyorum öyle. Geçen sonbaharda da haftada 3-4 gün yüzmeye gidiyordum mutlaka ve çok enerjik hissediyordum kendimi sudan çıktığımda, havalar soğudu saçımı kurutmak zor geliyor diye bırakmasam iyiydi.