Hayattan nasıl zevk alıyorsunuz?

Sevdiğim seyleri yaparak :)
Ahşap boyama yapıyorum. Ekmekliğimi yaptım, şimdi de raf boyayıp üstüne cup kek kavanozlarımı koyucam :) bana heyecan veriyor. Hatta en iştah açıcı cup kek resimlerini bulup yeni kavanozlarıma yapıştırıcam..

Kitap okuyorum. Elime alıp önce güzeeel bir kokluyorum :) kitap kokusuna bayılırım.. Sonra kapağının o kadifemsi yumuşak dokusunda elimi gezdirdikten sonra başlıyorum okumaya :) kitaba dokunmak önemli :))

Şiir yazıyorum.. İçimi dökmeme yardımcı oluyor. Caddelere sokaklara ilginç benzetmeler yapmak tam da benim işim :)

Bebeğimle oynuyorum.. Arabalarını birlikte sürüyoruz. Ama siz bekar olabilirsiniz..

Alışveriş yapıyorum! :) Öyle pahalı şeyler de almıyorum. Mesela bugün bir çift küpe, iki saç bandı aldım. İçimde küçük bir heyecan var :) tertemiz banyo yaptıktan sonra hemen takmak istiyorum :)

Not: Hep zor bir hayatım oldu. Çocukluk, gençlik, kısmen evlilik, kv.. Sinirsel damarlarımdan biri bu yüzden tıkandı. Panik atak oldum, atlattım.
Artık takmamayı öğrendim. Bir şeylerden keyif alabilmemi sağladı. Kendi zevklerinizi, kimsenin göremediği yanlarınızı hafife almayın. Sizi iyi edecek şey o küçük ayrıntılar çünkü. Kitabın kapağı, hobi fırçası, saç tokası, bir küpe, bir etek, bir şarkı, bir gezi, bir film. Hatta bir çocuk filmi :) küçükken izlediğiniz ve tekrar görmek istediğiniz.. Ben çok film izlerim.

İnşallah sizde bir şekilde kendinize sorular sorar ve ne istediğinize karar verirsiniz. Size neyin iyi geleceğine..
Teşekkür ederim ufkumu açtınız

Aldığımızı kim söyledi ki .
Üzüldüğüm zaman canım sıkıldığı zaman yeni bir işe el atarım.
Bu aralar Fransızca ya sardım mesela.
Başka türlü atamıyorum kafamdan sürekli beynimi kemiriyor, bir de iştahımı kesiyor aç geziyorum, ya öyle olsan, insanlara açıklama yapmak zorunda kalıyorsun bir de.
Hiç birimizin hayatı güllük gülistanlık değil.

Yine en güzeli meşgale.

Boş durmayın. Kitap okuyun, resim cizin, spor yapın, sevdiğiniz insanlarla görüşün, kurslara gidip ilgilenmekten zevk alabileceğiniz bir meşgale bulun. Inanın mutsuz olmaya zaman bulamayacaksnz.
:spor:

Çocukken mutluydum ve hayattan zevk alıyordum. Büyüdüm ve hayattan zevk almanın ne demek olduğunu unuttum.
Zevk almamamın nedeni hayata çok anlam yüklemem ve büyük beklentiler içinde olmam. Oysa ki fazlaca mana aramamak gerek. Bakış açısını biraz değiştirmek dahi güzellikleri görmemizi sağlayabilir.

valla bi kizim var ha bire cizgi film seyrediyoruz o mutlu olunca gulunce bende guluyorum beraber spor yspiyoruz kizimla resimler ciziyoruz boyama yapiyoruz bide son zamanlarda en mutlu oldugum yer burasi kk iyiki var

Belki tuhaf gelecek ama çok zevk aldığım bir durumu paylaşmak istiyorum.
Küçükken leğende banyo yapardık ve banyomuz tam olarak yoktu. Banyo yaptığımız yer kömürlüktü. Hal böyle olunca banyodan çıkıp eve gelene kadar çok üşürdük ve suyumuz soğurdu.
Şimdi ise küveti olan gerçek bir banyomuz var. Banyoya her girişimde sıcak su vücuduma değdiği an sevinçten çığlık atıyorum:KK53:
Bu kadar küçük ve önemsiz görünen bir durum bile beni çok mutlu ediyor.

Daha bu yaşımda kendimi bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Güldüğüm anlar çok nadir. Nasıl düzeleceğimi bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapıyorsunuz? Nasıl mutlu oluyorsunuz?
Cocuklarimla hoplayip ziplayip ve her turlu cocukca oyunlari oynayarak,aradavonlarla birlikte yaramazlik yapip evin duvarlarini boyayarak(sonrasi sil dur cok zor oluyor ama o an egleniyoruz iste)tatli canim kedimi sevip minciklayarak ve onun hareket ettirdigim ipin pesinden heyecanla kosusunu izleyerek(kestane sekerim o benim yemelere doyamaz insan)sokaktaki hayvanlara yemek indirerek(bu acayip mutlu ediyor beni)haftasonlari cocuklarimla birlikte hayvan barinaklarini gezip oradaki muhtac hayvanlara ufak tefek yardimlar yapip yapamiyorsam bile bolca baslarini oksayarak(bazen de fazlasiyla huzunlendirebiliyor)balkonuma yuva yapip yumurtlayan kumrunun yavrusuna yemek tasimasini izleyerek(cok cabuk buyudu su an ucma cabalari icinde gidecek diye biraz uzuluyorum.evet balkonu rahatca acabilecegiz su an kediden dolayi kullanimini kisitladik ama cok alismistik ailecek ona ya gitmesen olmaz mi diyorum ona bakiyor oyleye yuzume)puzzle yaparak,orgu orerek(1 yildir 1 kazak cikaramadim ortaya.hayir hergun oruyorum ama yok olmuyor arkadas.ya kolu uzun oluyor ya dikisi olmuyor ya ilmek kaciyor.ama olacak inaniyorum.o kazagi giyeegim ben)1000 nokta birlestirme yaparak(internette satiliyor 1000 nokta yaz cikar vallahi cok zevkli.oyle minik minik bit kadar noktalar caninizi okuyor ama eglenceli iste.yalniz sonrasinda goz doktoru ziyaret garantisi var soyleyeyim)buyukler icin boyama kitaplarini boyayarak(rengarenk kuru boyalar aldim kendime.tipki cocuklugumdaki gibi.hangimiz cocukken boyama yapmayi sevmezdikki?boyalarin yarisi kayip bir kismini koltuk altlarindan tuvalette klozetin yanindan ve mutfakta kasikligimdan cikardim ama olsun cocuklarimin cani sagolsun.birkac tanede yatagin altinda gorunuyor ama uzanamadim.vileda sopasida ise yaramadi,iyice geriye dogru yuvarlandi.dur bakalim bir yolunu bulacagiz elbet)bulmaca cozerek(tamam bu biraz baydi ama idare ediyor simdilik)kitap okumak.ahh iste bayilirim.ozellikle polisiye olacak hani su katilin en ummadigimiz kisilerden ciktigi.(bazen kendime caktirmadan sonuna bakiyorum yalan degil.bir yandan da aman sakinbgormeyeyim kimmis diyorum.tadi kaciyor sonra)tek basima herhangi bir kafeye gidip kwndime kahve ismarlayarak(kendi kendinin falina bakmak fena olmuyor hani.ne istersem onu goruyorum falda)sonra oje surmek,hayal kurmak(bayilirim),cocuklarimla birlikte banyo yapmak(dusluktan yagmur yagdiriyoruz)bazen kendime birsey aldigim zaman hediye paketi yaptirmak(denemeni tavsiye ederim mutlu oluyor insan acarken.heleki okuz bir kocaniz varsa kendi hediyeni kendin alacaksin arkadas)esimle sarap gecesi yapmak,sonra sarhos olup......gece evdeki herkes uyuyunca o sessizlikte nescafemi yudumlamak(sonra uyuyamayip sabah ise giderken soylene soylene uyanmak),dua etmek,internetten bilmem kac odali sahane evlere bakmak ve umarim bir gun kiradan kurtulurum demek(daha cok beklersin izmirim,once bir ay sonunu nasil getirecegini hesaplada ev isi kalsin hele)daha sayacak bir dolu sey var ama simdi nescafe zamani:))opuyorum hep mutlu kalin ya da yaratin mutlulugu.inanin sizin elinizde.ha bir de iyi hissetmek diye bir kitap var.okumanizi siddetle tavsiye ederim

Daha bu yaşımda kendimi bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Güldüğüm anlar çok nadir. Nasıl düzeleceğimi bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapıyorsunuz? Nasıl mutlu oluyorsunuz?
Buna alisabilirsin çünkü şuan hepimiz sosyal medyada gayet mutluda gözükmsek aslında çok sorunlarımız var ve çözemiyoruz kabulleniyoruz ama içimizde kalıyor hep onunla yasiyamiyoruz hedef belirle ve onları yapmaya başla bunlar gerçekleştirmek seni mutlu edebilir ve yanlız kalma bunları düşünecek çok az zamanın olsun

Emek verip cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız üzerinde düşüneceğim

Emek verip cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız üzerinde düşüneceğim
Cocuklarimla hoplayip ziplayip ve her turlu cocukca oyunlari oynayarak,aradavonlarla birlikte yaramazlik yapip evin duvarlarini boyayarak(sonrasi sil dur cok zor oluyor ama o an egleniyoruz iste)tatli canim kedimi sevip minciklayarak ve onun hareket ettirdigim ipin pesinden heyecanla kosusunu izleyerek(kestane sekerim o benim yemelere doyamaz insan)sokaktaki hayvanlara yemek indirerek(bu acayip mutlu ediyor beni)haftasonlari cocuklarimla birlikte hayvan barinaklarini gezip oradaki muhtac hayvanlara ufak tefek yardimlar yapip yapamiyorsam bile bolca baslarini oksayarak(bazen de fazlasiyla huzunlendirebiliyor)balkonuma yuva yapip yumurtlayan kumrunun yavrusuna yemek tasimasini izleyerek(cok cabuk buyudu su an ucma cabalari icinde gidecek diye biraz uzuluyorum.evet balkonu rahatca acabilecegiz su an kediden dolayi kullanimini kisitladik ama cok alismistik ailecek ona ya gitmesen olmaz mi diyorum ona bakiyor oyleye yuzume)puzzle yaparak,orgu orerek(1 yildir 1 kazak cikaramadim ortaya.hayir hergun oruyorum ama yok olmuyor arkadas.ya kolu uzun oluyor ya dikisi olmuyor ya ilmek kaciyor.ama olacak inaniyorum.o kazagi giyeegim ben)1000 nokta birlestirme yaparak(internette satiliyor 1000 nokta yaz cikar vallahi cok zevkli.oyle minik minik bit kadar noktalar caninizi okuyor ama eglenceli iste.yalniz sonrasinda goz doktoru ziyaret garantisi var soyleyeyim)buyukler icin boyama kitaplarini boyayarak(rengarenk kuru boyalar aldim kendime.tipki cocuklugumdaki gibi.hangimiz cocukken boyama yapmayi sevmezdikki?boyalarin yarisi kayip bir kismini koltuk altlarindan tuvalette klozetin yanindan ve mutfakta kasikligimdan cikardim ama olsun cocuklarimin cani sagolsun.birkac tanede yatagin altinda gorunuyor ama uzanamadim.vileda sopasida ise yaramadi,iyice geriye dogru yuvarlandi.dur bakalim bir yolunu bulacagiz elbet)bulmaca cozerek(tamam bu biraz baydi ama idare ediyor simdilik)kitap okumak.ahh iste bayilirim.ozellikle polisiye olacak hani su katilin en ummadigimiz kisilerden ciktigi.(bazen kendime caktirmadan sonuna bakiyorum yalan degil.bir yandan da aman sakinbgormeyeyim kimmis diyorum.tadi kaciyor sonra)tek basima herhangi bir kafeye gidip kwndime kahve ismarlayarak(kendi kendinin falina bakmak fena olmuyor hani.ne istersem onu goruyorum falda)sonra oje surmek,hayal kurmak(bayilirim),cocuklarimla birlikte banyo yapmak(dusluktan yagmur yagdiriyoruz)bazen kendime birsey aldigim zaman hediye paketi yaptirmak(denemeni tavsiye ederim mutlu oluyor insan acarken.heleki okuz bir kocaniz varsa kendi hediyeni kendin alacaksin arkadas)esimle sarap gecesi yapmak,sonra sarhos olup......gece evdeki herkes uyuyunca o sessizlikte nescafemi yudumlamak(sonra uyuyamayip sabah ise giderken soylene soylene uyanmak),dua etmek,internetten bilmem kac odali sahane evlere bakmak ve umarim bir gun kiradan kurtulurum demek(daha cok beklersin izmirim,once bir ay sonunu nasil getirecegini hesaplada ev isi kalsin hele)daha sayacak bir dolu sey var ama simdi nescafe zamani:))opuyorum hep mutlu kalin ya da yaratin mutlulugu.inanin sizin elinizde.ha bir de iyi hissetmek diye bir kitap var.okumanizi siddetle tavsiye ederim
Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız

Is durumum tikirinda gittiginde mesailerim normal sayida oldugunda isimden zevk aliyorum genelde..Ama mesailer cogunlukla sik o zaman bedbaht bedevi modunda oluyorum.Beni nasil mutsuz ediyor anlatamam.
Nefessiz kaliyor kacip gitmek istiyorum.Calismak icin yasadigimi hissediyorum .Evlenim isi birakim ben ya modunda oluyorum.

Aile durumum ona keza.Bazen beni uzuyorlar.Ama Allah var annem beni yasama baglayan tek insan.
.Yagli boya resim hobime vakit bulursam(!) o beni mutlu ediyor.Zahmetli bir is zira.Dinlenmis bir beden ve zihin istiyor hersey.
Seyehat cokk mutlu ediyor.Ama iste yilda kac kez gidebiliyorum?Kacyildir yurtdisina gidemiyorum arkadas bulamadigim icin.

Hobi olarak alisveris yapiyorum netten.Ulan madem essek gibi calisiyorum gonlumce harcarim ben bunlari diyerek.O hissi tatmak icin.Ama onlari giyecek vakit ve yer bulabiliyor muyum hayir.En azindan hazirda giysilerimin olmasi bana guven veriyor.Giysi dolabima bakip hosuma gidenleri gorunce mutlu oluyorum.Bir kisminin da yokluktan ve sikintidan, dusuncesizce alinmis ve yakismamis olmasina da uzuluyorum.

Son düzenleme:

Sabah sabah iç hesaplaşma yaşatıp melankolik yaptı bu konu beni nedense. Genel olarak keyifli bir hayatım olduğunu hayattan keyif aldığımı düşünüyordum ama şuan farkettim ki eskisi kadar mutlu değilim. Sanki yeni aşık gibi çok coşkulu olduğum, en dandik mekanlarda bile sırf ilk kez bulunmaktan dolayı acayip keyif aldığım bir dönem vardı benim. Şuan çoğu insanın hayal ettiğini bildiğim deneyimler yaşamak bile öyle heyecanlandırmıyor beni. Hala memnuniyet, huzur, keyif, neşe hissediyorum ama taa 2013'ten beri öyle katıksız bir coşku ve sırf hayatın içinde bulunmaktan zevk alma hissi yok.

Yani sonuç olarak yaşama sevinciyle doluyum ve az sonra sırrımı seninle de paylaşacağım gibi bir iddiam yok ama genel olarak yapmaktan zevk aldığım, mutsuzken keyfimi yerine getiren birkaç birşey var onları yazacağım belki işine yarar diye.

İlk sırada gülmek var. Gülmek her zaman iyi hissettirir, hele spontane olduğunda tadından yenmez. Şöyle muhabbetinizin, espri anlayışınızın uyduğu birlikte ota b.ka gülebildiğin eşin dostun varsa ara bir kahve içmeye çağır eski komik anlarınızı yadet. Sosyalleşecek modda hissetmiyorsan komik birşeyler izle. Feel good dizi olarak benim favorim modern family çünkü içinde hiç empati kuracağın 20li yaşlarda karakter yok gülüp geçiyorsun. Eski türk filmlerini seviyorsan tarık akanlı, kemal sunallı komediler de iyidir. Şükela mod on yaptığımda ekşi sözlükteki çocuklarla girilen komik diyaloglar ya da çevreden duyulan yaran diyaloglar başlıklarına da gülüyorum ben. En olmadı aç youtube'dan komik kedili, bebekli videolar izle.

İkinci sırada çevre var. İçinden gelmese de arada eski arkadaşlarını, akrabalarını arayıp bir hallerini hatırlarını sor, telefonu kapattığında daha iyi hissedeceksin. Yakında doğum günü olanlar varsa onlar için hediye bakın. Etrafında çocuk varsa onlara ufak tefek oyuncak, kıyafet birşeyler al. Çocuklar için alışveriş yapmak inanılmaz keyifli birşey. Kıyafetler şık ve minnacık bir kere. Oyuncakçı gezmek zaten eğlenceli. Hediye vermek iyidir hem kendini iyi hissedersin, hem de normal alışveriş rutininin dışına çıkıp, normalde girmeyeceğin mağazalarda/sitelerde gezinirsin değişiklik olur.

Buarada alışveriş demişken ben keyifsizken asla kıyafet alışverişi yapacak sabra ve azme sahip olamıyorum. Hiçbir şeyi beğenemiyorum beğensem bile kabine girecek enerjiyi bulamıyorum filan ama genel olarak alışveriş beni mutlu ediyor. Eğer benim gibiysen kırtasiye, dekorasyon ve kozmetik alışverişini öneririm keyifsizken. Üstüne de bir kahve oh mis.

Bir de yemekten çok keyif alıyorum ben. Yeni birşeyler pişirmek, daha önce denemediğim bir yemeği denemek ya da bol karbonhidratlı birşeyler yemek gayet keyifli bir olay benim için ama bu çok sağlıklı olmayabilir. Yemek ile duygusal bir bağ kurmak diyetisyenler ve psikologlar arasında pek takdir edilmiyor.

Son olarak kendimi bildim bileli suyla vakit geçirmeyi çok rahatlatıcı ve keyifli buluyorum.Bazen küveti sıcak suyla doldurup içine okaliptüs, sedir, lavanta yağı filan damlatıyorum. Yanıma soğuk soda bir de okumayı sevdiğim bir kitap ya da dergi alıyorum, su soğuyana kadar içinde takılıyorum öyle. Geçen sonbaharda da haftada 3-4 gün yüzmeye gidiyordum mutlaka ve çok enerjik hissediyordum kendimi sudan çıktığımda, havalar soğudu saçımı kurutmak zor geliyor diye bırakmasam iyiydi.

İşim gereği bol bol geziyorum. Gezdiğim yerlerde de bol bol geziyorum. Maddi durumum da yerinde olunca, böyle böyle zevk alıyorum. Tabii benim derdim de başka...

Siz direkt olarak derdinizi yazarsanız daha çok verim alırsınız buradan bence.
Sevde nasil bir is buldun ki geziyorsun meslekdasim.Iyiymis.Super.Tr de bir karsiligi olmasa gerek dusunuyorum da.

Bende zevk almıyorum....Nrde o içimin kıpır kıpır oldugu zamanlar..İlk aşklar....okuldan kaçmalar..30 yaşından sonra aldıgım zevk sıfırlara düştü.Ama yine de yaşamak ölümden güzel.Hele ki ölümü düşünce yok olup gidiyorum.Hobi edinmeyi düşünüyorum yüzme kursuna gidicem yamaç paraşütü yapıcam yaşarsam yurt dışına gezilere gidicem ilerde.Herşey nasip kısmet.Rabbbimi seviyorum o en büyük mutluluk.

Sevde nasil bir is buldun ki geziyorsun meslekdasim.Iyiymis.Super.Tr de bir karsiligi olmasa gerek dusunuyorum da.
Türkiye'de karşılığı yok sanıyorum. Seyahat hemşiresi oldum, burada "travel nurse" deniliyor. Başka soruların varsa özelden yaz, arkadaşın konusunu dağıtmayalım. :)

Sevdiğim seyleri yaparak :)
Ahşap boyama yapıyorum. Ekmekliğimi yaptım, şimdi de raf boyayıp üstüne cup kek kavanozlarımı koyucam :) bana heyecan veriyor. Hatta en iştah açıcı cup kek resimlerini bulup yeni kavanozlarıma yapıştırıcam..

Kitap okuyorum. Elime alıp önce güzeeel bir kokluyorum :) kitap kokusuna bayılırım.. Sonra kapağının o kadifemsi yumuşak dokusunda elimi gezdirdikten sonra başlıyorum okumaya :) kitaba dokunmak önemli :))

Şiir yazıyorum.. İçimi dökmeme yardımcı oluyor. Caddelere sokaklara ilginç benzetmeler yapmak tam da benim işim :)

Bebeğimle oynuyorum.. Arabalarını birlikte sürüyoruz. Ama siz bekar olabilirsiniz..

Alışveriş yapıyorum! :) Öyle pahalı şeyler de almıyorum. Mesela bugün bir çift küpe, iki saç bandı aldım. İçimde küçük bir heyecan var :) tertemiz banyo yaptıktan sonra hemen takmak istiyorum :)

Not: Hep zor bir hayatım oldu. Çocukluk, gençlik, kısmen evlilik, kv.. Sinirsel damarlarımdan biri bu yüzden tıkandı. Panik atak oldum, atlattım.
Artık takmamayı öğrendim. Bir şeylerden keyif alabilmemi sağladı. Kendi zevklerinizi, kimsenin göremediği yanlarınızı hafife almayın. Sizi iyi edecek şey o küçük ayrıntılar çünkü. Kitabın kapağı, hobi fırçası, saç tokası, bir küpe, bir etek, bir şarkı, bir gezi, bir film. Hatta bir çocuk filmi :) küçükken izlediğiniz ve tekrar görmek istediğiniz.. Ben çok film izlerim.

İnşallah sizde bir şekilde kendinize sorular sorar ve ne istediğinize karar verirsiniz. Size neyin iyi geleceğine..

Siz olmuşsunuz bence ya:)

Kendime şu ahşap boyama hobiniz gibi bir hobi bulsam diye hep özendim ama yok bu işler bana göre değil sanırım. Dikiş denedim, örgü denedim, şu boyama kitaplarınj denedim yeni trend olanlar, kağıt süsleme denedim... yok bana olmuyor. Kendine iyi gelecek hobiyi bulmak da zor iş. Deniyoruz bakalım

girdiğin depresyonu tedavi ettirirsen hayattan zevk alıp almama konusunda daha kesin yargılara varabilirsin bu haliyle ne desek boş.

Türkiye'de karşılığı yok sanıyorum. Seyahat hemşiresi oldum, burada "travel nurse" deniliyor. Başka soruların varsa özelden yaz, arkadaşın konusunu dağıtmayalım. :)
Nobetten ciktim.Musait ara ozelden sorarim merak ettim:)

Yemek yiyorum :halay::kk77::eğlence: Şaka bi yana süslenmek,gezmek, kahve içmek falan bana çok iyi geliyo.

Back
X