Hayattan nasıl zevk alıyorsunuz?

Çocuğum olmuyor. Bedenen ve ruhen sağlıklı değilim. Gerçekleştiremediği hayallerim var.
Işe giderken yanından geçtiğim bir park var. Sararıp önüme düşen yaprakları gördüğümde, dev rüzgarların minicik çimenleri taradığını gördüğümde, bir dağa inen sisi gördüğümde öyle mutlu oluyorum ki. Izinli olduğum bir günde sabah eşimin boynunu öpe öpe uyandırdığımda dünyada benden mükemmeli yok. Kahvaltı yapabildiğimiz nadir günlerde eşimin çay dolduruşunu izlemek... Uykum geldiğinde 20 dklik komedi dizileri izlerken uyuyakalmak... Bir öğrencimin yapamadığı soruyu anlattığımda aaa bu kadar kolaymıymış hocam demesi... Güzel şeyler bunlar. Inşallah daha güzelleri de başıma gelir ama şimdilik bunlarla yetiniyorum.

Bu yorumun üstüne bisi yazamadim

Bir suru sey var herkesin farklidir zevk keyif aldigi faliyetler isler falan

Zevk alamıyorum diyemem
Hatta son yaşadıklarımdan sonra güçlü biri bile olduğumu söyleyebilirim.
Ama bi cümle yerle bir edebiliyor beni. Ya da tam tersi.
Bazen zihnimde sinirlendiğim kişinin gırtlağına sarılıyorum. Sanki ne yapsam hırsımı alamıyorum sonra hoop gerçeğe dönüş. Sonra diyorum ki neler var beterin beteri var şükret. Böyle böyle geçiyor galiba ömür.

Viski&sinatra, şarap&90lar, yakisikli ve wise biri&seks, subsrat&enzim :)

Daha bu yaşımda kendimi bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Güldüğüm anlar çok nadir. Nasıl düzeleceğimi bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapıyorsunuz? Nasıl mutlu oluyorsunuz?
Kaynana dirdiri eşinin kıskançlığı komşu dedikodusu herşeyi bı yana ativeriror çocuğumun gülüşü :)

Birinden bir şey beklemeyi ben de bıraktım. Tek istediğim hakkettiğim şeyleri yaşayabilmek. Ama çok az kişiye nasip oluyor sanırım bu. İçimde hep kötü şeyler olacakmış hissi. Mutlu olduğumda bile bir burukluk. Hiçbir şeyi tam olarak yaşayamamak çok kötü

Birinden bir şey beklemeyi ben de bıraktım. Tek istediğim hakkettiğim şeyleri yaşayabilmek. Ama çok az kişiye nasip oluyor sanırım bu. İçimde hep kötü şeyler olacakmış hissi. Mutlu olduğumda bile bir burukluk. Hiçbir şeyi tam olarak yaşayamamak çok kötü

Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk...

"Ölüm var" bu cümle beni kendime getirir genelde.
Hayatta sağlıklıysak, özgürsek, sevdiklerimiz yanımızda ise zevk almamak için sebep yoktur. Hala zevk alınmıyorsa sağlıklı değilsinizdir, ruh sağlığı yani..
Psikolojik yardım alınabilir bunun için de.

Ben eşim, çocuklarım, ailem, arkadaşlarım ile mutluyum. Mutluluk çok ufak ama çok büyük sanki. Böyle karışık ama sade gibi.
Yaşıyoruz çok şükür, vallahi herşey boş, geçici, herşey...

Sevdiğim seyleri yaparak :)
Ahşap boyama yapıyorum. Ekmekliğimi yaptım, şimdi de raf boyayıp üstüne cup kek kavanozlarımı koyucam :) bana heyecan veriyor. Hatta en iştah açıcı cup kek resimlerini bulup yeni kavanozlarıma yapıştırıcam..

Kitap okuyorum. Elime alıp önce güzeeel bir kokluyorum :) kitap kokusuna bayılırım.. Sonra kapağının o kadifemsi yumuşak dokusunda elimi gezdirdikten sonra başlıyorum okumaya :) kitaba dokunmak önemli :))

Şiir yazıyorum.. İçimi dökmeme yardımcı oluyor. Caddelere sokaklara ilginç benzetmeler yapmak tam da benim işim :)

Bebeğimle oynuyorum.. Arabalarını birlikte sürüyoruz. Ama siz bekar olabilirsiniz..

Alışveriş yapıyorum! :) Öyle pahalı şeyler de almıyorum. Mesela bugün bir çift küpe, iki saç bandı aldım. İçimde küçük bir heyecan var :) tertemiz banyo yaptıktan sonra hemen takmak istiyorum :)

Not: Hep zor bir hayatım oldu. Çocukluk, gençlik, kısmen evlilik, kv.. Sinirsel damarlarımdan biri bu yüzden tıkandı. Panik atak oldum, atlattım.
Artık takmamayı öğrendim. Bir şeylerden keyif alabilmemi sağladı. Kendi zevklerinizi, kimsenin göremediği yanlarınızı hafife almayın. Sizi iyi edecek şey o küçük ayrıntılar çünkü. Kitabın kapağı, hobi fırçası, saç tokası, bir küpe, bir etek, bir şarkı, bir gezi, bir film. Hatta bir çocuk filmi :) küçükken izlediğiniz ve tekrar görmek istediğiniz.. Ben çok film izlerim.

İnşallah sizde bir şekilde kendinize sorular sorar ve ne istediğinize karar verirsiniz. Size neyin iyi geleceğine..

Sevdiğim seyleri yaparak :)
Ahşap boyama yapıyorum. Ekmekliğimi yaptım, şimdi de raf boyayıp üstüne cup kek kavanozlarımı koyucam :) bana heyecan veriyor. Hatta en iştah açıcı cup kek resimlerini bulup yeni kavanozlarıma yapıştırıcam..

Kitap okuyorum. Elime alıp önce güzeeel bir kokluyorum :) kitap kokusuna bayılırım.. Sonra kapağının o kadifemsi yumuşak dokusunda elimi gezdirdikten sonra başlıyorum okumaya :) kitaba dokunmak önemli :))

Şiir yazıyorum.. İçimi dökmeme yardımcı oluyor. Caddelere sokaklara ilginç benzetmeler yapmak tam da benim işim :)

Bebeğimle oynuyorum.. Arabalarını birlikte sürüyoruz. Ama siz bekar olabilirsiniz..

Alışveriş yapıyorum! :) Öyle pahalı şeyler de almıyorum. Mesela bugün bir çift küpe, iki saç bandı aldım. İçimde küçük bir heyecan var :) tertemiz banyo yaptıktan sonra hemen takmak istiyorum :)

Not: Hep zor bir hayatım oldu. Çocukluk, gençlik, kısmen evlilik, kv.. Sinirsel damarlarımdan biri bu yüzden tıkandı. Panik atak oldum, atlattım.
Artık takmamayı öğrendim. Bir şeylerden keyif alabilmemi sağladı. Kendi zevklerinizi, kimsenin göremediği yanlarınızı hafife almayın. Sizi iyi edecek şey o küçük ayrıntılar çünkü. Kitabın kapağı, hobi fırçası, saç tokası, bir küpe, bir etek, bir şarkı, bir gezi, bir film. Hatta bir çocuk filmi :) küçükken izlediğiniz ve tekrar görmek istediğiniz.. Ben çok film izlerim.

İnşallah sizde bir şekilde kendinize sorular sorar ve ne istediğinize karar verirsiniz. Size neyin iyi geleceğine..
Sanki beni tarif etmişsiniz Ahşap boyamaya kitap okumaya alışveriş ve gezmeye bayılırım ek olarak fotoğraf çekmeye bir de :))

İşim gereği bol bol geziyorum. Gezdiğim yerlerde de bol bol geziyorum. Maddi durumum da yerinde olunca, böyle böyle zevk alıyorum. Tabii benim derdim de başka...

Siz direkt olarak derdinizi yazarsanız daha çok verim alırsınız buradan bence.

Daha bu yaşımda kendimi bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Güldüğüm anlar çok nadir. Nasıl düzeleceğimi bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapıyorsunuz? Nasıl mutlu oluyorsunuz?
Depresyonda olabilirsin kendine yakın bir hastaneye gidebilirsin

Back
X