Hayattan sogudum

Anksiy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.005
802
123
Kendime gelmekte sorun yasiyorum bu surecte sizin yazilarinizi okudum yazilara gelen cevaplarida.Adapte olmam benim icin cok zor oluyor. Ben rahat bi ailede yetismedim yani bizde aksam disari cikilmaz. Cikilsa bile arada kizlarla toplancagimiz zaman arada hatta kirk yilin basi babam alir ama biraz gec gel hemen anneme soylenir. Yuzu asik olur yuz yapar ve gecirdigim zaman resmen kursagimda kalir. Aksamlarida kirk yilin basinda cikarim bu arada. Bu durumda olmak bana cok koyuyor. Babam otoriterdir. Ona oyle laf yetistiremezsin ara ara laf soylesemde. Bosancagim zaman kapi kapali degildi. İhtiyacim olsa cok sukur karsilar harcliksiz birakmaz ihtiyacim olur diye bir karti bendedir tabi oyle cok harcamamak kaydiyla.

Bazen burdaki yazilari okuyorum bazen yazilara gelen cevaplari bosanmis arkadaslara.

ayri eve cikin hayatinizin tadini cikartin tatile gidin yeni yerler kesfedin gezin tozun tarzi yorumlar. Mesela benim boyle bir imkanim aile acisindan yok. Ben ayri eve cikiyorum desem ayni sehirdee kaos olur.

Bosanma psikolojiside var tabi ki bende.Ben esimle oyle cok gezip tozamadim yasamak istediklerim kursagimda kaldi. Bu arada is bulamayan kisilerin yazisini cok gordum bende caresizim

Sabir gosterip okuyanlar sagolsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslinda konu acmaya cesaret edememistim. Ama icimi dokmeye ihtiyacim var.
30 yasinda bosanmis bir kadinim.Bosaninca memlekete ailemin yanina tasindim cocugum yok is arasamda bulamiyorum. Kendime gelmekte sorun yasiyorum bu surecte sizin yazilarinizi okudum yazilara gelen cevaplarida.Adapte olmam benim icin cok zor oluyor. Ben rahat bi ailede yetismedim yani bizde aksam disari cikilmaz. Cikilsa bile arada kizlarla toplancagimiz zaman arada hatta kirk yilin basi babam alir ama biraz gec gel hemen anneme soylenir. Yuzu asik olur yuz yapar ve gecirdigim zaman resmen kursagimda kalir. Aksamlarida kirk yilin basinda cikarim bu arada. 30 yasina gelmis olmak ve bu durumda olmak bana cok koyuyor. Babam otoriterdir. Ona oyle laf yetistiremezsin ara ara laf soylesemde. Bosancagim zaman kapi kapali degildi. İhtiyacim olsa cok sukur karsilar harcliksiz birakmaz ihtiyacim olur diye bir karti bendedir tabi oyle cok harcamamak kaydiyla.

Bazen burdaki yazilari okuyorum bazen yazilara gelen cevaplari bosanmis arkadaslara.

ayri eve cikin hayatinizin tadini cikartin tatile gidin yeni yerler kesfedin gezin tozun tarzi yorumlar. Mesela benim boyle bir imkanim aile acisindan yok. Ben ayri eve cikiyorum desem ayni sehirdee kaos olur.

Bosanma psikolojiside var tabi ki bende.Ben esimle oyle cok gezip tozamadim yasamak istediklerim kursagimda kaldi. 30 yasina gelmis evli arkadaslarim cocuklarini buyutup kendi ailesini kurmusken benim yasadigim bosanma, ailemin bu geri gorusu beni deli ediyor.Zaten ben su an sanki bir seyin ortasina atilmis gibiyim daha ayilamamisim gibi. Bir de bana yeniden yuva kurarsin demeleri yok mu. Bu arada is bulamayan kisilerin yazisini cok gordum bende caresizim

Allah askina aksam disari cikamayan imkanlar olmadigi icin is bulamayan 30 yasina gelmis bosanmis bir kadinla kim cocuk gibi iliski yurutur.Adam 67 yildir degismiyor degismezde.
Benim biten iliskiden dolayi guvenim zedelendi olan bitenden basima guzel birseyler gelebilir inanci kalmadi bu konuda. İcimi dokmek rahatlamak istedim.

Hepsini dikkatlice okudum seni anliyorum gercekten kim bir neler cektin bu duruma geldin cnm benim ya ailenin bunu yapmasi cok yalniz kac yasinda yetiskin insansin kararlarina saygi duymalari gerekiyor yalnis anlama cahilce düsünüyorlar

Belki akşam gezmesi değil de bi iş bulsan bence her şey daha iyi olacak senin için çünkü baban değişmez artık kaç yaşında olursan ol onun için hala küçüksün ve istediği gibi yaşamanı gelip gitmeleri çok yapmamanı ister. İnşallah yakın zamanda içine sinen bir iş bulursun Allah yardımcın olsun

İş aramaya devam et. Bu arada kurslara veya etkinliklere falan katıl. Çevreni genişlet.
hayat gece gezmelerinden ibaret değil. Zamanı gelir o da olur elbet sma şu şartlarda imkanların neyse o şekilde değerlendir. Hayata küsmene gerek yok.
Gündüzleri yada haftasonlarını geçirecek sosyal ortamlar bulmaya çalış.

Online eğitimlere katılıp en azından sertifika alabilirsin. Şuan sertifika sayesinde işe giren çok var . Şuan yapabileceğin en güzel şey kendini geliştirmek olacak . Umarım kısa zamanda çok mutluyum diye bi başlık açarsın 🌸

Yorum yazmak istedim ama inanilmaz negatif enerji alıyorum konu başlığından.
Umarim en kısa zamanda normale dönersiniz

Bende ayrılmış bir kadın olarak yazmak istedim.
Sizin gibi baskıcı bir ailem olmadı olsaydı belki farklı olabilirdi yaşamadığım için fikir yürütmek zor oluyor.
Ama sizin çektiklerinizi az çok anlıyorum.
Sizin rahatlamak ve kendinizi toparlamak için çok seçeneğiniz,imkanınız yok.ama var olanları yapmaya çalışın.
Kurs oneriyorum bende.lnline kurslara katılın mutlaka.bende yapıyorum bana iyi geliyor.
Gezmek,akşam gezmesi falan neyse ama belki çalışma imkanınız olur.en azından babanız ayarlarsa onun da istediği olabilir.
Hakkınızda hayirlisi olsun.insallah çok mutlu olursunuz.

Başınızdan bir evlilik geçmiş ve siz de her kadin gibi erkeklerin mutluluk vermediğini görmüşsünüz. Hal böyle iken siz kendinizi değiştirmeden yeniden bir evlilik düşünmek aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek anlamına geliyor.

Bana göre kadın erkeksiz de kendine yeter. Yada yetmeyi ogrenmeli. Erkekler kendilerine yetebildigi için ayriliklar sonrasinda cabuk foparlaniyor, biz ayilip bayiliyoruz.

Hem bir insanin sosyal olabilmesi icin gece çıkmasına gerek yok. Ben çıkmam mesela gece, bir manim yoK ama neden cikayim? Benimle olmak isteyen adam da benim şartlarıma uyar yani bu da dert mi 🧐

Bu döngüyü kırabilmek için gece çıkmak istiyorsan çıkmalısın başka türlü kıramazsın ve tepkileri umursamamalısın. Buna alışmaları gerek yoksa herşeyde senin adına hep başkaları karar verecek. Bu her kadın için geçerli. Belki gece dışarı çıkmayacagim ama o tutum beni daha cok disari cikmaya iter, bir seyi ne kadar cok bastirirsan o seyi yapmak istersin. Umutsuz olmamaliyiz, cografya bu bizimle alakalı degil toplumun geneli boyle, umursamamak en iyisi.

Başınızdan bir evlilik geçmiş ve siz de her kadin gibi erkeklerin mutluluk vermediğini görmüşsünüz. Hal böyle iken siz kendinizi değiştirmeden yeniden bir evlilik düşünmek aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek anlamına geliyor.

Bana göre kadın erkeksiz de kendine yeter. Yada yetmeyi ogrenmeli. Erkekler kendilerine yetebildigi için ayriliklar sonrasinda cabuk foparlaniyor, biz ayilip bayiliyoruz.

Hem bir insanin sosyal olabilmesi icin gece çıkmasına gerek yok. Ben çıkmam mesela gece, bir manim yoK ama neden cikayim? Benimle olmak isteyen adam da benim şartlarıma uyar yani bu da dert mi 🧐
Bu arkadaş çok güzel ifade etmiş aynen katılıyorum ... Bende boşanmış bir bayanım keşke sizin gibi annem babam hayatta olsaydıda bır kahve yapıp dertleşecek sarılacak anlatacak birilerim olsaydı .... Erkekler mutluluk kaynağımız değil .Huzuru mutluluğu onlarda aramak gercekten cok yanlış (tabı bunu anlamam benımde cok zaman aldı.)Kendınıze değer verın kendınıze onem verın kendınızı sevın kendınıze yatırım yapın kendınıze yetın ... Eğitiminize kişisel gelişiminize hobilerine agırlık verın kıtap okuyun dunya zaten parmaklarınızın ucunda ınternetsız telefonsuz ev yok ... Gece çıkma sende arkadaş ortamın varsa gunduzl aktıvıtelerı yapın sabah kahvaltılarına gıdın kahve keyfı yapın . Bende cok akşam çıkmayı sevmem gunduzlerınızı degerlendırın ve hala anne babanız hayatta oldugu ıcın sukredın ....

Cnm baskıcı bir ailede gece çıkma ısrarı çok sıkıntılı olur.Zaten şimdi çıkılacak eski ortamlarda yok. Hastalık, güvenlik problemleri, haberleri izlersen anlarsın Cnm.
En mantıklısı iş bul, çalış zaten orada sosyallelirsin ama sosyalleşeceğim, birini bulacağım diyede kimseye bodoslama dalma (haberleri izle)
Bana şu an milyarlar versen gece çıkmam. Ortam çok kötü hırsızı, sapığı, dün haberlerde verdi bir adam sosyal medyadan kendini mühendis, avukat olarak öğretmen kadınlara tanıtmış hepsine 100,200 bin kredi çektirmiş(evlenme vaadiyle) aman diyeyim dikkat et ve kendine yemeyi öğren. Bu psikolojiyle yapacağın 2.bir hatada evin kapılarında kapanabilir. Ayrıca şimdi işkurun istihdam projeli vede günlük 100,200haşlık veren kursları var bilgin olsun.

Bence gece disariya cikip cikamamaniz cok da etkilemez hayatinizi. Farkli acidan odaklanin. Ailenizin size destek olmasi ayni evde kalmaniz belki de bi nimettir. Belki de sizi yanlis iliskilerden koruyan bi filtre.
Bir is bulun, cevre edinin yeni iliski icin kendinize vakit verin. Bu zamana kadar kafaniza son takicaginiz sey gece disari cikamamak olsun ayrica kapanicaz kisa zaten.

30 yasinda bosanmis bir kadinim.Bosaninca memlekete ailemin yanina tasindim cocugum yok is arasamda bulamiyorum. Kendime gelmekte sorun yasiyorum bu surecte sizin yazilarinizi okudum yazilara gelen cevaplarida.Adapte olmam benim icin cok zor oluyor. Ben rahat bi ailede yetismedim yani bizde aksam disari cikilmaz. Cikilsa bile arada kizlarla toplancagimiz zaman arada hatta kirk yilin basi babam alir ama biraz gec gel hemen anneme soylenir. Yuzu asik olur yuz yapar ve gecirdigim zaman resmen kursagimda kalir. Aksamlarida kirk yilin basinda cikarim bu arada. 30 yasina gelmis olmak ve bu durumda olmak bana cok koyuyor. Babam otoriterdir. Ona oyle laf yetistiremezsin ara ara laf soylesemde. Bosancagim zaman kapi kapali degildi. İhtiyacim olsa cok sukur karsilar harcliksiz birakmaz ihtiyacim olur diye bir karti bendedir tabi oyle cok harcamamak kaydiyla.

Bosanma psikolojiside var tabi ki bende.Ben esimle oyle cok gezip tozamadim yasamak istediklerim kursagimda kaldi. 30 yasina gelmis evli arkadaslarim cocuklarini buyutup kendi ailesini kurmusken benim yasadigim bosanma, ailemin bu geri gorusu beni deli ediyor.Zaten ben su an sanki bir seyin ortasina atilmis gibiyim daha ayilamamisim gibi. Bir de bana yeniden yuva kurarsin demeleri yok mu. Bu arada is bulamayan kisilerin yazisini cok gordum bende caresizim

Allah askina aksam disari cikamayan imkanlar olmadigi icin is bulamayan 30 yasina gelmis bosanmis bir kadinla kim cocuk gibi iliski yurutur.Adam 67 yildir degismiyor degismezde.
Benim biten iliskiden dolayi guvenim zedelendi olan bitenden basima guzel birseyler gelebilir inanci kalmadi bu konuda. İcimi dokmek rahatlamak istedim.

Kötü bir evlilikten kurtulmak en güzel başlangıçtır.
30 yaşında fikirlerim yerine oturmuş olgunlaştıgımı hissetmiştim
Demek ki 30 yaşında insan büyüyor.
İnsan sevmek için yaş sınırı yok adam gb adam çıksın çok seversiniz merak etmeyin.

Online eğitimlere katılıp en azından sertifika alabilirsin. Şuan sertifika sayesinde işe giren çok var . Şuan yapabileceğin en güzel şey kendini geliştirmek olacak . Umarım kısa zamanda çok mutluyum diye bi başlık açarsın 🌸
Konuyla alakasız belki ama online eğitim veren web siteleri hangisi acaba? Ben bir yer bulmuştum ama farklı yerler de varsa öğrenmek isterim.:)

Konuyla alakasız belki ama online eğitim veren web siteleri hangisi acaba? Ben bir yer bulmuştum ama farklı yerler de varsa öğrenmek isterim.:)
Belirli bi online eğitim sitesi yok . Her alanla alakalı en iyi eğitim veren site farklı. Ama özellikle m.e.b onaylı olmasına özen gösterebilirsiniz . İş yerleri herhangi bi firma yerine meb onaylı olmasına dikkat ediyor 🌸 ücret konusu olarakta iyi araştırın aynı eğitim içeriği ve ders saati için çok farklı ücretler var

Boşanalı ne kadar oldu acaba

Kesinlikle üstteki yoruma katılıyorum ve en güzel başlangıcınızı kötü giden bir evliliği bırakarak yapmışsınız.
Siz şuanda 30 yaşında olabilirsiniz ama ailenizin gözünde inanın 3 yasındasınız anne baba asla büyük 30 yasında göremezler sizi :) Evet bu bazen cok sevimli oluyor, bazende can sıkıcı olabiliyor. Hiç alıp karşınıza konuşmayı denediniz mi? Durumunuzu anlatın mesela. İş bulma konusunda da Allah gerçekten yardımcınız olsun şuan yaşadğımız dönemde iş bulmak gerçekten çok zor. Hem covid hem genel ülke şartları... Ama bencede online eğitimlere katılarak sertifikalar alabilirisiniz bir iş görüşmesinde başvurduğunuz alan ile alakasız olsa bile uzun süre çalışmayan insanlara gelen soru ''çalışmadığınız dönemde neler yaptınız vb.'' sorular çok sık sorulur. İş bulamadım, sürekli iş aradım demek yerine; Uzun süredir iş arayışındayım fakat bu arayışta boş durmadım, boş durmayı sevmiyorum online eğitimlere katıldım sertifikalar aldım vb. anlatımlar sizi hep öne taşıyacaktır.

Aynı şekilde düşünüyorum. Ben gece gezmelerini çok sevmem istesem eşim de birşey demez birkaç kez arkadaşlarla çıkmamız gerekiyordu eşim de evde kızıma baktı. Ailemin yanına gittiğimde de akşamları hala babam çıkmamı istemez bunun baskıcı olmaktan ziyade koruyucu olmakla ilgisi var. Ailenin gözünde hiç bir zaman büyümüyorsunuz. Ben devlet memuruyum gelirimiz de iyi çok şükür ama annem de babam da bana hala harçlık vermeye çalışır. Rabbim onlara sağlıklı uzun ömür versin. Başımızdan eksik etmesin.

Gece dısarı cıkma olayına fazlaca takılmıssınız sanki.
Bi iliski gece dısarı cıkmayla yürümez sadece.
İs aramaya devam.
Varsa sehrinizde ücretsiz kurslara falan gidebilrsiniz.
Sosyallesmis olursunuz.
Hayattan soguyacak bi sebebiniz yok bence.
3 cocukla 5 parasız bosanıp anasına babasına sıgınamayanlar napsın?

Belki akşam gezmesi değil de bi iş bulsan bence her şey daha iyi olacak senin için çünkü baban değişmez artık kaç yaşında olursan ol onun için hala küçüksün ve istediği gibi yaşamanı gelip gitmeleri çok yapmamanı ister. İnşallah yakın zamanda içine sinen bir iş bulursun Allah yardımcın olsun
İnsallah umarim oyle olur

Back
X