kuzenim hayatini yakmak uzere ne yapmali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanimlar,

Kuzenim 3 sene once birisiyle tanisti ve yaza evlilik planlari yapiliyor. Kendisi su an 19 yasinda bir genc kiz, oldukca guzel, akilli elinde meslegi de var, nisanlisi ise babasi kardesleriyle birlikte ticaretle ugrasiyor. Buraya kadar her sey guzel fakat cocugun ailesi geleneklerine oldukca bagli insanlar ve bununla ilgili olarak beklentilerini de acikca kuzenime ve ailesine anlatmislar. Dogulu bir aile, ayri ev, ayri hayat, calismaya devam diye bir sey yok, hep birlikte yasanacak her yere birlikte gidilecek yenilecek icilecek(kayinpederi, kayinvalidesi, nisanlisinin kardesleri). Kayinpederi acikca gelinden hizmet bekleyeceklerini de soylemis. Misafirleri, gelen gidenleri hic bitmiyor evleri surekli kalabalik ve bu eve gelin gidecek. Buraya kadar bir sikinti yok, onlar yasam tarzlarini acikca anlatmis ve buna uyum saglanmasini beklediklerini acikca konusmuslar. Ancak kuzenim hic boyle yetismedi, kendi evinde eli ise degmeden prenses gibi buyudu diyebilirim. Buna ragmen bir sene kaliriz sonra ayri eve cikariz, onemli olan bizim sevgimiz askimiz gibi dusuncelerle her seyi kabul etti. Ama mustakbel esinin oyle ayri eve cikma gibi bir plani yok gelecek adina. Diyeceksiniz ki bundan sana ne alan razi veren razi.. Biz bir aileyiz sonucta ve kuzenimin mutsuz oldugunu gormek hic istemem ki mutsuz olacagi yuzde yuz kesin gibi bir sey bu senaryoda. Herkes kendisiyle konustu bunun onu cok zorlayacagini gelin degil hizmetci gidecegini vs anlatti fakat o sevgilerinin her seyin ustesinden gelecegine inaniyor. Ben de konustum, ozel hayat diye bir seyinin olmayacagini anlattim. Goz gore gore cok pisman olacagi bir karar vermesine gonlum razi gelmiyor fakat ne desem ikna edebilirim onu da bilmiyorum. Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? Tecrubeleri olan varsa yazsaniz onlari mi okutsam valla ne yapayim ben bu kiza bilmiyorum. Dedigim gibi ben kararina saygili olmakla birlikte yine de fikri degisir mi diye dusunmeden edemiyorum. Uzun olduysa kusura bakmayin lutfen, yorumlarinizi bekliyorum..
19 yaşında evlilik nedir ya??ailesi buna karşı çıkmalı önce yaşı çok küçük gerçi karşı çıktıtkça daha da bağlanır karşı tarafa..siz kuzen olarak fazlasını yapmışssınız bu saatten sonra ne diyebilirsiniz ki??iş annesine babasına düşüyor yani 19yaşında evlilik düşünmesinin sebebi ne merak ettim belki de kendi evinde sandığınız kadar prenses değildir

Evliliği ileri tarihe atabilir aile mesela 2 yıl sonra o arada biraz kız çalışsın hayatı öğrensin diye bahaneler uydura bilirler. Ya kız herşeye rağmen evlenir kendi seçiminin sonucunu yaşar görür.
Bencede en mantikli cozum bu aile biraz töleransli davraniyor sanirim.Kızimin yasi kucuk birkac sene beklesinler demek cok mu zor ben anlamiyorum.Aile ici durumlarini bileyiz ama19 yasindaki kiz icin eve istemeye gelmelerine musade etmek hatanin baslangici olmus

19 yaşındaki kız 16 yaş aklıyla tanıdığı biriyle evlenecek. Üstelik de evlenmeyecek hizmetçi olacak. Aile de ne yapalım karar senin mi diyecek?

19 yaşındayken karşımdaki kim olursa olsun evleneceğim desem annem ağzıma ıslak odunla vururdu herhalde.

Şu an kafasına dank etmiyor. Ne yapın edin nişanlılık süresini uzatmaya bakın. Kız işini seviyorsa çalışmanın para kazanmanın tadına varır. O süreçte ailenin içine girdikçe belki biraz aklı başına gelir.

19 yasinda cocuga sinemaya gitmek istiyormuş gibi karar birakilip evlendirilir mi ya.
Boyle seylere cok karsi olmama ragmen soz konusu o yaşta evlilikse uzerine kapida kitlerim, hayatini el alemin kapisinda rezil edip yakacagina benim gozumun onunde kitli dursun.
Evinde bir bardak yikamamis kizlar es sulalesine amme hizmeti yapmak istiyor ya hayret.

hepsini anladım

hani hayal kuruyor ya bir yıl sonra evi ayırırız diye, beklesin bir yıl sonra evlensin

yani onu dile getirsin

mesela çalışmak yok, neden yok

yani ev yeterince kalabalık, bu yokken de yaşam yürüyormuş, en azından çalışır daha az muhatap olur

bir de bu doğu hangi doğu

malum ülkede Ankara'nın doğusu her yere doğu deniyor da

eşim ve ailesi de sözde doğulu, ama daha gençlerden çalışmayan duymadım, görmedim, gelinleri kızları çalışıyor, herkes okumuş, gelinler arasında doktorlar, öğretmenler, bankacılar, yüksek lisans mezunları vs havalarda uçuşuyor

şimdi he deyim sonra değiştiririm denilecek konular değil ki bu

19 yasinda cocuga sinemaya gitmek istiyormuş gibi karar birakilip evlendirilir mi ya.
Boyle seylere cok karsi olmama ragmen soz konusu o yaşta evlilikse uzerine kapida kitlerim, hayatini el alemin kapisinda rezil edip yakacagina benim gozumun onunde kitli dursun.
Evinde bir bardak yikamamis kizlar es sulalesini amme hizmeti yapmak istiyor ya hayret.

evlendiriyorlar

sonra da adliyenin en kalabalık koridoru neden aile mahkemesinin önü diye sohbet ediyoruz işte

nerede ise her gün yeni aile mahkemesi açılıyor zira evlenenlerle aynı hızda boşanmalar da artıyor

19 yaşındaki kız 16 yaş aklıyla tanıdığı biriyle evlenecek. Üstelik de evlenmeyecek hizmetçi olacak. Aile de ne yapalım karar senin mi diyecek?

19 yaşındayken karşımdaki kim olursa olsun evleneceğim desem annem ağzıma ıslak odunla vururdu herhalde.

Şu an kafasına dank etmiyor. Ne yapın edin nişanlılık süresini uzatmaya bakın. Kız işini seviyorsa çalışmanın para kazanmanın tadına varır. O süreçte ailenin içine girdikçe belki biraz aklı başına gelir.
Ben 20 yasimdaydim gayette makul sartlarda biriyle evlenmek istemistim de abim o zaman neler soylemisti.
Cok kizmistim uyuz olmustum buyudukce anladim ki hakliymis.
İyikide anneme senin bu kizinin kafasi basmiyo bunun aklina uyup eve kimseyi getirmeyin rezillik cikaririm demiste evlenmemisim yani 😁

19 yaş böyle gerçekleri göremeyecek kadar küçük bir yaş değil. Hele şimdiki nesil anasının gözü. Siz konuşsaniz da sonuç değişmez bence. Ben böylelerine üzülmüyorum. Kendi düşen ağlamaz.

Bırak yaksın kendini insanın kendi kendine yaptığını kimse yapamazmis ona.. yapacak bir şey yok.

evlendiriyorlar

sonra da adliyenin en kalabalık koridoru neden aile mahkemesinin önü diye sohbet ediyoruz işte

nerede ise her gün yeni aile mahkemesi açılıyor zira evlenenlerle aynı hızda boşanmalar da artıyor
Bu kiz o es aile yapisiyla bosanamazda.
Hemen ilk geceden baslar cocuk calismalarina, balayinda olmasi gereken gun kayinbabasinin kirli donuyla kirli corabini ayirirken bulur kendini.
İnsanlar kafayi yemis ya gercekten tamam reşitlik özgurluk bilmem ne de bu kadarda degil.

Ya çok acımasızca gelecek ama, birisi bana ilk bir yıl beraber oturup sonra ayrı eve çıkarız deyince kahkahalarla gülesim geliyor. Hani evli erkeklerin aldatırken "karı koca hayatımız yok, çocuklar için biraradayız" yalanıyla kapışır klişelikte. Valla ne diyeyim, hatalar silsilesi... 19 yaşında evlenmek, apayrı bir kültürün içine girmek, aynı evde oturmak. Son bir kez konuşursunuz belki, ama sonra müdahil olmayın çünkü siz kötü olursunuz. Israr
ediyorsa, o zaman hatayı yapacak ve bedelini ödeyecek yapacak bir şey yok. Üzgünüm ben de istemem gencecik kız kendini yaksın ama kendisi çok istiyorsa devam edip sonucları görüp ona göre bir yol çizer artık napalım.

Bencede en mantikli cozum bu aile biraz töleransli davraniyor sanirim.Kızimin yasi kucuk birkac sene beklesinler demek cok mu zor ben anlamiyorum.Aile ici durumlarini bileyiz ama19 yasindaki kiz icin eve istemeye gelmelerine musade etmek hatanin baslangici olmus
Belkide kız kaçmasın diye yapıyorlar çünkü o yaş grubu çok toz pembe takılıyorlar anladığım zaten aile ters yapsa oğlan gel kaçalım dese o kıvamda çok zor söz geçirmek ailede naiftir baş gelemez

ne deseniz kötü olacaksınız

O yine bildiğini okuyacak

Üstelik size de düşman olacak

Sevgi,aşk bi yere kadar. Ayakları yere basmıyor belli. Evliliği pembe bir hayat sanıyor.Kv kp bişey dediğinde eşi de saygı ayağına yatıp,karısının hakkını savunmayınca görecek o zaman aşkı,sevgiyi... Bu sadece küçük bi örnek. Evliliklerde kesinlikle aile çok çok önemli ve kültür farkı varsa ya ilerlemiyor ya da birinin hayatı zindan oluyor. Şu an ne yapsanız boş inanın,yaşayıp görecek.

benim kızım 19 yaşında ben evleneceğim diye gelse, karşı taraf kızınızı prensesler gibi yaşatacağız, evini arabasını falan alacağız dese bile izin vermem. mağaralara zincirler, çiğ etle besleye besleye hanzo yaparım o çocuğu, yine izin vermem. kuzen daha çocuk aklı havada ama dayınızla yengenizde iş yok açık söyleyeyim. nişanlısı ticaretle uğraşıyor demişsiniz, durumları iyi herhalde ebeveynler o kadar da itiraz etmediğine göre.

Merhaba hanimlar,

Kuzenim 3 sene once birisiyle tanisti ve yaza evlilik planlari yapiliyor. Kendisi su an 19 yasinda bir genc kiz, oldukca guzel, akilli elinde meslegi de var, nisanlisi ise babasi kardesleriyle birlikte ticaretle ugrasiyor. Buraya kadar her sey guzel fakat cocugun ailesi geleneklerine oldukca bagli insanlar ve bununla ilgili olarak beklentilerini de acikca kuzenime ve ailesine anlatmislar. Dogulu bir aile, ayri ev, ayri hayat, calismaya devam diye bir sey yok, hep birlikte yasanacak her yere birlikte gidilecek yenilecek icilecek(kayinpederi, kayinvalidesi, nisanlisinin kardesleri). Kayinpederi acikca gelinden hizmet bekleyeceklerini de soylemis. Misafirleri, gelen gidenleri hic bitmiyor evleri surekli kalabalik ve bu eve gelin gidecek. Buraya kadar bir sikinti yok, onlar yasam tarzlarini acikca anlatmis ve buna uyum saglanmasini beklediklerini acikca konusmuslar. Ancak kuzenim hic boyle yetismedi, kendi evinde eli ise degmeden prenses gibi buyudu diyebilirim. Buna ragmen bir sene kaliriz sonra ayri eve cikariz, onemli olan bizim sevgimiz askimiz gibi dusuncelerle her seyi kabul etti. Ama mustakbel esinin oyle ayri eve cikma gibi bir plani yok gelecek adina. Diyeceksiniz ki bundan sana ne alan razi veren razi.. Biz bir aileyiz sonucta ve kuzenimin mutsuz oldugunu gormek hic istemem ki mutsuz olacagi yuzde yuz kesin gibi bir sey bu senaryoda. Herkes kendisiyle konustu bunun onu cok zorlayacagini gelin degil hizmetci gidecegini vs anlatti fakat o sevgilerinin her seyin ustesinden gelecegine inaniyor. Ben de konustum, ozel hayat diye bir seyinin olmayacagini anlattim. Goz gore gore cok pisman olacagi bir karar vermesine gonlum razi gelmiyor fakat ne desem ikna edebilirim onu da bilmiyorum. Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? Tecrubeleri olan varsa yazsaniz onlari mi okutsam valla ne yapayim ben bu kiza bilmiyorum. Dedigim gibi ben kararina saygili olmakla birlikte yine de fikri degisir mi diye dusunmeden edemiyorum. Uzun olduysa kusura bakmayin lutfen, yorumlarinizi bekliyorum..
Ona buradaki eşin ailesi ile aynı evde yaşanan sorunlar temalı konuları gösterin direkt,ne yazık ki her şey aşk sevgi değil şu hayatta.İki tarafında beklentileri karşılanmayınca oluşan o memnuniyetsizlik o mutsuzluk o pişmanlık aşkın da sevginin de önüne geçiyor. En baştan “biz buyuz” demişler bir bakıma en doğrusunu yapmışlar.Kuzeniniz bile bile lades demesin…Herkes istediği yaşta evlenir ama ben 19 yaşı evlilik için çok erken buluyorum,keşke kendine biraz daha zaman tanısa belki yıllar içinde hayattan ya da bir erkekten beklentileri değişecek,hedefleri hayalleri değişecek…Haklarında hayırlısı…

19 yaşındayken annemle babama ben evleniyorum deseydim valla elimden tutup beni psikologlarda gezdirirlerdi, yetmezse odama kilitlerlerdi. 19 yaş nedir daha. Ayrıca bu 'kültür farkı' diye bahsettiğiniz şey kültürden çok farklı, tamamen kızcağızı hizmetçi olarak kullanacakları bir hayat tarzı. Her gün duyuyoruz bu hikayeyi, kız 18-19 yaşında -ki belli bir olgunlukla olmasına rağmen çoğunlukla ya yaşadığı çevreden ya da ailesinden dolayı- evlenir ve alışık olmadığı bir şekilde yaşamaya çalışır, kocası "ben karımı çalıştırmam ulen" der, bir tane de çocuk yapar evlenir evlenmez çünkü sevgili ev arkadaşları(!) buna da karışır, gelir burada gün aşırı "kayınvalidem şöyle dedi böyle yaptı" diye konu açar, sonra şiddetli geçimsizlikten 25 yaşına gelmeden boşanır ve artık bir işi de yoktur, ve kendine bir hayat kurup çocuğunu büyüten kadar ömrü çürür. Hikayemizin sonu.

Merhaba hanimlar,

Kuzenim 3 sene once birisiyle tanisti ve yaza evlilik planlari yapiliyor. Kendisi su an 19 yasinda bir genc kiz, oldukca guzel, akilli elinde meslegi de var, nisanlisi ise babasi kardesleriyle birlikte ticaretle ugrasiyor.

Akilli oldugundan eminmisiniz? Burdan öyle görünmüyor. Kuzeniniz kendini yakacak. Cabuk pisman olacak. Aile olarak yapabileceginiz tek sey ona her zaman dönebilecegibi söylemek. Karsi tarafa suc yükleyemeyiz gercekten, cünkü acik acik herseyi söylemisler. Kuzeniniz kendini kandirmayi secmis. Öyle bir aile kültüründe yetisen biri kolay kolay evini ayirmaz

Kuzeninize burayı söyleyin,okusun konuları aklı başına gelir belki.19 yaş ne ya bu devirde,yaşamayı tercih ettiği hayat korkunç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X