Merhaba hanimlar,
Kuzenim 3 sene once birisiyle tanisti ve yaza evlilik planlari yapiliyor. Kendisi su an 19 yasinda bir genc kiz, oldukca guzel, akilli elinde meslegi de var, nisanlisi ise babasi kardesleriyle birlikte ticaretle ugrasiyor. Buraya kadar her sey guzel fakat cocugun ailesi geleneklerine oldukca bagli insanlar ve bununla ilgili olarak beklentilerini de acikca kuzenime ve ailesine anlatmislar. Dogulu bir aile, ayri ev, ayri hayat, calismaya devam diye bir sey yok, hep birlikte yasanacak her yere birlikte gidilecek yenilecek icilecek(kayinpederi, kayinvalidesi, nisanlisinin kardesleri). Kayinpederi acikca gelinden hizmet bekleyeceklerini de soylemis. Misafirleri, gelen gidenleri hic bitmiyor evleri surekli kalabalik ve bu eve gelin gidecek. Buraya kadar bir sikinti yok, onlar yasam tarzlarini acikca anlatmis ve buna uyum saglanmasini beklediklerini acikca konusmuslar. Ancak kuzenim hic boyle yetismedi, kendi evinde eli ise degmeden prenses gibi buyudu diyebilirim. Buna ragmen bir sene kaliriz sonra ayri eve cikariz, onemli olan bizim sevgimiz askimiz gibi dusuncelerle her seyi kabul etti. Ama mustakbel esinin oyle ayri eve cikma gibi bir plani yok gelecek adina. Diyeceksiniz ki bundan sana ne alan razi veren razi.. Biz bir aileyiz sonucta ve kuzenimin mutsuz oldugunu gormek hic istemem ki mutsuz olacagi yuzde yuz kesin gibi bir sey bu senaryoda. Herkes kendisiyle konustu bunun onu cok zorlayacagini gelin degil hizmetci gidecegini vs anlatti fakat o sevgilerinin her seyin ustesinden gelecegine inaniyor. Ben de konustum, ozel hayat diye bir seyinin olmayacagini anlattim. Goz gore gore cok pisman olacagi bir karar vermesine gonlum razi gelmiyor fakat ne desem ikna edebilirim onu da bilmiyorum. Sizin bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? Tecrubeleri olan varsa yazsaniz onlari mi okutsam valla ne yapayim ben bu kiza bilmiyorum. Dedigim gibi ben kararina saygili olmakla birlikte yine de fikri degisir mi diye dusunmeden edemiyorum. Uzun olduysa kusura bakmayin lutfen, yorumlarinizi bekliyorum..