• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan sogudum

Kesinlikle üstteki yoruma katılıyorum ve en güzel başlangıcınızı kötü giden bir evliliği bırakarak yapmışsınız.
Siz şuanda 30 yaşında olabilirsiniz ama ailenizin gözünde inanın 3 yasındasınız anne baba asla büyük 30 yasında göremezler sizi :) Evet bu bazen cok sevimli oluyor, bazende can sıkıcı olabiliyor. Hiç alıp karşınıza konuşmayı denediniz mi? Durumunuzu anlatın mesela. İş bulma konusunda da Allah gerçekten yardımcınız olsun şuan yaşadğımız dönemde iş bulmak gerçekten çok zor. Hem covid hem genel ülke şartları... Ama bencede online eğitimlere katılarak sertifikalar alabilirisiniz bir iş görüşmesinde başvurduğunuz alan ile alakasız olsa bile uzun süre çalışmayan insanlara gelen soru ''çalışmadığınız dönemde neler yaptınız vb.'' sorular çok sık sorulur. İş bulamadım, sürekli iş aradım demek yerine; Uzun süredir iş arayışındayım fakat bu arayışta boş durmadım, boş durmayı sevmiyorum online eğitimlere katıldım sertifikalar aldım vb. anlatımlar sizi hep öne taşıyacaktır.
Bulundugum sehirde pek sertifikayla ilgilenmiyorlar aslinda 4 tane flan sertifikam var.Ama ise yaramiyor hic ne sertifikan var ne bolum mezunusun diye bakmiyolar

Gece dısarı cıkma olayına fazlaca takılmıssınız sanki.
Bi iliski gece dısarı cıkmayla yürümez sadece.
İs aramaya devam.
Varsa sehrinizde ücretsiz kurslara falan gidebilrsiniz.
Sosyallesmis olursunuz.
Hayattan soguyacak bi sebebiniz yok bence.
3 cocukla 5 parasız bosanıp anasına babasına sıgınamayanlar napsın?
Oyle tabi ki. Hem bosanmanin verdigi uzuntu hem buyuk bi bosluk beni biraz bunaltiyor

Aslinda konu acmaya cesaret edememistim. Ama icimi dokmeye ihtiyacim var.
30 yasinda bosanmis bir kadinim.Bosaninca memlekete ailemin yanina tasindim cocugum yok is arasamda bulamiyorum. Kendime gelmekte sorun yasiyorum bu surecte sizin yazilarinizi okudum yazilara gelen cevaplarida.Adapte olmam benim icin cok zor oluyor. Ben rahat bi ailede yetismedim yani bizde aksam disari cikilmaz. Cikilsa bile arada kizlarla toplancagimiz zaman arada hatta kirk yilin basi babam alir ama biraz gec gel hemen anneme soylenir. Yuzu asik olur yuz yapar ve gecirdigim zaman resmen kursagimda kalir. Aksamlarida kirk yilin basinda cikarim bu arada. 30 yasina gelmis olmak ve bu durumda olmak bana cok koyuyor. Babam otoriterdir. Ona oyle laf yetistiremezsin ara ara laf soylesemde. Bosancagim zaman kapi kapali degildi. İhtiyacim olsa cok sukur karsilar harcliksiz birakmaz ihtiyacim olur diye bir karti bendedir tabi oyle cok harcamamak kaydiyla.

Bazen burdaki yazilari okuyorum bazen yazilara gelen cevaplari bosanmis arkadaslara.

ayri eve cikin hayatinizin tadini cikartin tatile gidin yeni yerler kesfedin gezin tozun tarzi yorumlar. Mesela benim boyle bir imkanim aile acisindan yok. Ben ayri eve cikiyorum desem ayni sehirdee kaos olur.

Bosanma psikolojiside var tabi ki bende.Ben esimle oyle cok gezip tozamadim yasamak istediklerim kursagimda kaldi. 30 yasina gelmis evli arkadaslarim cocuklarini buyutup kendi ailesini kurmusken benim yasadigim bosanma, ailemin bu geri gorusu beni deli ediyor.Zaten ben su an sanki bir seyin ortasina atilmis gibiyim daha ayilamamisim gibi. Bir de bana yeniden yuva kurarsin demeleri yok mu. Bu arada is bulamayan kisilerin yazisini cok gordum bende caresizim

Allah askina aksam disari cikamayan imkanlar olmadigi icin is bulamayan 30 yasina gelmis bosanmis bir kadinla kim cocuk gibi iliski yurutur.Adam 67 yildir degismiyor degismezde.
Benim biten iliskiden dolayi guvenim zedelendi olan bitenden basima guzel birseyler gelebilir inanci kalmadi bu konuda. İcimi dokmek rahatlamak istedim.

Sabir gosterip okuyanlar sagolsun.
Canım iş bulmak cidden zor marketlere anca başvurursun ama ekonomik özgürlüğünü eline alabilirsen birikimini yap ayrı eve öyle çık başka yol yok bu süre zarfında bir psikyatriden yardım al çok faydası olur

30 yasinda bosanmis bir kadinim.Bosaninca memlekete ailemin yanina tasindim cocugum yok is arasamda bulamiyorum. Kendime gelmekte sorun yasiyorum bu surecte sizin yazilarinizi okudum yazilara gelen cevaplarida.Adapte olmam benim icin cok zor oluyor. Ben rahat bi ailede yetismedim yani bizde aksam disari cikilmaz. Cikilsa bile arada kizlarla toplancagimiz zaman arada hatta kirk yilin basi babam alir ama biraz gec gel hemen anneme soylenir. Yuzu asik olur yuz yapar ve gecirdigim zaman resmen kursagimda kalir. Aksamlarida kirk yilin basinda cikarim bu arada. 30 yasina gelmis olmak ve bu durumda olmak bana cok koyuyor. Babam otoriterdir. Ona oyle laf yetistiremezsin ara ara laf soylesemde. Bosancagim zaman kapi kapali degildi. İhtiyacim olsa cok sukur karsilar harcliksiz birakmaz ihtiyacim olur diye bir karti bendedir tabi oyle cok harcamamak kaydiyla.

Bazen burdaki yazilari okuyorum bazen yazilara gelen cevaplari bosanmis arkadaslara.

ayri eve cikin hayatinizin tadini cikartin tatile gidin yeni yerler kesfedin gezin tozun tarzi yorumlar. Mesela benim boyle bir imkanim aile acisindan yok. Ben ayri eve cikiyorum desem ayni sehirdee kaos olur.

Bosanma psikolojiside var tabi ki bende.Ben esimle oyle cok gezip tozamadim yasamak istediklerim kursagimda kaldi. 30 yasina gelmis evli arkadaslarim cocuklarini buyutup kendi ailesini kurmusken benim yasadigim bosanma, ailemin bu geri gorusu beni deli ediyor.Zaten ben su an sanki bir seyin ortasina atilmis gibiyim daha ayilamamisim gibi. Bir de bana yeniden yuva kurarsin demeleri yok mu. Bu arada is bulamayan kisilerin yazisini cok gordum bende caresizim

Allah askina aksam disari cikamayan imkanlar olmadigi icin is bulamayan 30 yasina gelmis bosanmis bir kadinla kim cocuk gibi iliski yurutur.Adam 67 yildir degismiyor degismezde.
Benim biten iliskiden dolayi guvenim zedelendi olan bitenden basima guzel birseyler gelebilir inanci kalmadi bu konuda. İcimi dokmek rahatlamak istedim.

sanıyorlar her boşanmış kadın Istanbul'da yaşıyor çoğu yorumlar kent kadınından gelme , büyük kent olanlar yerlerde kızlar saat 11 önce ev gelme imkanı yok dışarıya gezmeye çıktıklarında trafikten kasaba da bu saat dışarıda olamazsın
sabırlı ol mümkünse kasabadan kurtul orada kadının yaşaması zor büyük şehirlerin ilanlarına bak diyeceğim ama baban klasik otoriter bir baba kurtuluşun şehirli biri ile evlenip kasaban kurtulmak kasaba hayatı tek düzey ve bol dedikodu veya şehirde yaşayan bekar bir arkadaş bulmak oradan da iş bulup yaşamak başka çözüm yok gibi

Şu durumda iş bulmaniz, gerekli görürseniz destek almanız lazım. O zaman daha dik durursunuz. Paranızı da babanızın eline saymayın. Eve katkınizi yapın kalanını biriktirin. Belki ilerde ev alır çıkarsınız hiç belli olmaz

Back
X