• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayattan soğutan kaynana

merhaba iki yıllık evliyim bir aylık bebeğim var. evlendiğimden beri huzur vermeyen kaynanam var. şöyle ; başka bir şehirden altlı üstlü yaşayacağım bir evlilik yaptım. eşimi çok seviyorum ama annesi namazında niyazında görünüp insanlıktan nasibini almamışlardan. ben yeni şehre zaten zor alıştım geldiğimden beri sayısız kere ağladım üzüldüm yaptıklarından dolayı. ilk zamanlar iş bile bulamadım şimdi tam istediğim gibi bir işim var sözde istemesem de annesi bakıcaktı ben devam edicektim ama doğum yaptığım günden beri triplerde artık canıma tak etti. karantina yüzünden annem gelemedi bu ikinci gün yemek bile yapmadan günde beş dk bebeği görüp çıktı sezeryanlı dikişli halimle bi başıma kaldım. yinede bişey demedim her geldiğinde verdim kucağına bildiğim şeyleri bile sordum egosu tatmin olsun diye ama hiç destek olmadı günde bir defa beş dk indi. bebeğim kolik hiç durmadan ağlıyo benim çiğerim parçalanıyo o sesini duyduğu halde inmiyo bu kadar vicdansız.geldiğinde iki dk bak yemek yiyim diyorum ki saat üç olmuş oluyo o kadar vizdansız ki umrunda bile değil. hala hakkımda eşime çok bilmiş büyük lafı dinlemiyo diye bakmıyorum çocuğa demiş.dinlemediğim konuda şu bebeğim isilik oldu sıcaktan bu üşüttünüz diye tutturdu ondan ağlıyo bu kadar dedi o örttükçe ben açtım bilmiş oldum😒 uzun oldu biliyorum anlatacak çok şeyim var ama öyle dertleşmek istedim sizlerle ..
Yardımcı olmuyorsa bundan sonra sende ona göre davran elbet geçecek bu günler o çocuk büyüyecek dua etsin o sana muhtaç olmasın bundan sonra sende ona gram faydan olmasin,eşin işten gelince çocuğa baksın iyi kötü işini ymegini yap gerekirse dışarıdan söyle niye uzüyon kendini ,,iki tane çocuk doğurdum sezeryanla kendim baktım tek başıma gölgede yatan yardım etmeyen kaynanana bana muhtaç oldu bende ona bakmadım keser döner sap döner.

merhaba iki yıllık evliyim bir aylık bebeğim var. evlendiğimden beri huzur vermeyen kaynanam var. şöyle ; başka bir şehirden altlı üstlü yaşayacağım bir evlilik yaptım. eşimi çok seviyorum ama annesi namazında niyazında görünüp insanlıktan nasibini almamışlardan. ben yeni şehre zaten zor alıştım geldiğimden beri sayısız kere ağladım üzüldüm yaptıklarından dolayı. ilk zamanlar iş bile bulamadım şimdi tam istediğim gibi bir işim var sözde istemesem de annesi bakıcaktı ben devam edicektim ama doğum yaptığım günden beri triplerde artık canıma tak etti. karantina yüzünden annem gelemedi bu ikinci gün yemek bile yapmadan günde beş dk bebeği görüp çıktı sezeryanlı dikişli halimle bi başıma kaldım. yinede bişey demedim her geldiğinde verdim kucağına bildiğim şeyleri bile sordum egosu tatmin olsun diye ama hiç destek olmadı günde bir defa beş dk indi. bebeğim kolik hiç durmadan ağlıyo benim çiğerim parçalanıyo o sesini duyduğu halde inmiyo bu kadar vicdansız.geldiğinde iki dk bak yemek yiyim diyorum ki saat üç olmuş oluyo o kadar vizdansız ki umrunda bile değil. hala hakkımda eşime çok bilmiş büyük lafı dinlemiyo diye bakmıyorum çocuğa demiş.dinlemediğim konuda şu bebeğim isilik oldu sıcaktan bu üşüttünüz diye tutturdu ondan ağlıyo bu kadar dedi o örttükçe ben açtım bilmiş oldum😒 uzun oldu biliyorum anlatacak çok şeyim var ama öyle dertleşmek istedim sizlerle ..
siz bi şekilde bakmayı öğrenmeniz gerek çocuk büyüyene kadar kaynana dibinizde olsa daha mı mutlu olucaksnz ? hayır.Bırak bakmasın rahat bıraksın daha ne buldunda bunuyosun vallahi.Anne oldun huzurunada huzursuzluğunada başa çıkmayı bilmelisin.

yani evlendiğimizden beri sürekli çağırıp durdu her işini eşime yaptırır çünkü diğer çocukları tınlamaz onu ama böyle bi zamanda bi tas yemek yapmadı dikişlerimle ağlayan bebekle ben kalkıp iki büklüm yaptım karantina yüzünden annem gelemedi yapayalnız kaldım hiç tanımadığım bi insan olsa bu durumda dikişli süt veren emziren ben hiç düşünmez yemeğini yaparım bu kadın umrunda olmadı
Eşin ne yapıyor?
Yemek yapabilir, çocuğa bakabilir, seni rahatlatabilir...lohusalık etkisiyle fazla hassas davranıyorsun ama alışacaksın bebeğine kendin bakmaya ve sonra iyiki diyeceksin. Hiç bir minnetin olmayacak kayınvalidene.

siz bi şekilde bakmayı öğrenmeniz gerek çocuk büyüyene kadar kaynana dibinizde olsa daha mı mutlu olucaksnz ? hayır.Bırak bakmasın rahat bıraksın daha ne buldunda bunuyosun vallahi.Anne oldun huzurunada huzursuzluğunada başa çıkmayı bilmelisin.
ya ilk günleri atlattım ben bakıyorum bebeğime artık yemeğine ihtiyacım yok ama huzur vermiyor gelip gidip huzurumuzu kaçırıyor laf söylüyo trip atıyo çok değişik bi insan bebek isilik hala örtmeye çalışıyo örtmeyince bilmiş oluyorum laf dinlemiyo oluyorum eşimde sesini çıkarmıyo böyle olunca eşimle huzurum kaçıyo

Beklentiniz bir sıcak davranış, güzel bir söz velhasıl biraz incelik, yakınlık görmek. Ben sizi anlıyorum. Ama, karşındaki insan bunu yapacak biri değilse, bunun için kendinizi üzmenize değmez. İşe başlama süreniz çok yakınmış. Keşke biraz daha bebeğinizle kalabilme imkanınız olsaydı.Çalışmak zorundaysanız, yapabileceğiniz bir şey yok. Mecbur bakıcı tutacaksınız.
beni anladınız annemde uzakta olunca belki daha da hassas oldum umarım iyi bir bakıcı bulurum neler duyuyoruz insan korkuyor

Yardımcı olmuyorsa bundan sonra sende ona göre davran elbet geçecek bu günler o çocuk büyüyecek dua etsin o sana muhtaç olmasın bundan sonra sende ona gram faydan olmasin,eşin işten gelince çocuğa baksın iyi kötü işini ymegini yap gerekirse dışarıdan söyle niye uzüyon kendini ,,iki tane çocuk doğurdum sezeryanla kendim baktım tek başıma gölgede yatan yardım etmeyen kaynanana bana muhtaç oldu bende ona bakmadım keser döner sap döner.
benim asıl problemim bu aslında biraz baskın buyutuldum cevap veremem hayır diyemem ter basar bide böyle salak salak herşeyi takarım öyle dedi böyle yaptı... aslında kimseye muhtaç değilim bebeğime bir aydır aslanlar gibi bakıyorum ki zor bir bebek ağlıyor kolik ama hala bu kadının yersiz eleştirilerini tavırlarını kafama takıyorum biraz vurdumduymaz olsam benden mutlusu olmicak ama yapamıyorum

benim asıl problemim bu aslında biraz baskın buyutuldum cevap veremem hayır diyemem ter basar bide böyle salak salak herşeyi takarım öyle dedi böyle yaptı... aslında kimseye muhtaç değilim bebeğime bir aydır aslanlar gibi bakıyorum ki zor bir bebek ağlıyor kolik ama hala bu kadının yersiz eleştirilerini tavırlarını kafama takıyorum biraz vurdumduymaz olsam benden mutlusu olmicak ama yapamıyorum
Gercekten en iyisi bile insanin kendi annesi gibi olamiyorken bu dusman basina.. ben sizi anlıyorum butun işi yapmasini tabiki degil insan biraz merhamet bekliyor oncelikle.. bence imkaniniz varsa iş durumunuzu erteleyin hoş zaten calissanizda paranizin çogunu bakiciya vereceksiniz bari kendiniz ilgilenmis olursunuz. Bu tarz işler zorla ite kaka kafaya sokarak olsa gene mutluluk vermez insana, siz soylemeden icinden gelmesi lazim zaten gelmiyorsada bencede eyvallahiniz olmasin. Evet zorlanacaksiniz ama kafaniz rahat olur bari.

Gercekten en iyisi bile insanin kendi annesi gibi olamiyorken bu dusman basina.. ben sizi anlıyorum butun işi yapmasini tabiki degil insan biraz merhamet bekliyor oncelikle.. bence imkaniniz varsa iş durumunuzu erteleyin hoş zaten calissanizda paranizin çogunu bakiciya vereceksiniz bari kendiniz ilgilenmis olursunuz. Bu tarz işler zorla ite kaka kafaya sokarak olsa gene mutluluk vermez insana, siz soylemeden icinden gelmesi lazim zaten gelmiyorsada bencede eyvallahiniz olmasin. Evet zorlanacaksiniz ama kafaniz rahat olur bari.
aynen öyle eşimlede konuştuk bir yıl daha çalışıp biraz biriktirip ailemin olduğu şehire taşınıcaz o zamana kadar biraz sabır çekicem artık

bal gibide bağlar ,
elden ayaktan düşünce o gelin bana bakmadı diyecekse
o da o gelınle cocukla ılgılenmek zorunda

el eli yıkar elde döner yüzü yıkar ,

Neden elden ayaktan düşünce bakmak zorunda olsun? İşte böyle böyle o seni buna sen onu başka bir şeye mecbur bırakıyorsun.
Onun alt katında oturuyor,
Evimi verdim hizmet edecek diyor.
Çocuğuna batırıyor,
Çocuk büyüsün o da bana bakacak diyor.
Böyle böyle karşılıklı beklentilerle herkes herkesin hayatını zorlaştırıyor.

Neden elden ayaktan düşünce bakmak zorunda olsun? İşte böyle böyle o seni buna sen onu başka bir şeye mecbur bırakıyorsun.
Onun alt katında oturuyor,
Evimi verdim hizmet edecek diyor.
Çocuğuna batırıyor,
Çocuk büyüsün o da bana bakacak diyor.
Böyle böyle karşılıklı beklentilerle herkes herkesin hayatını zorlaştırıyor.
benım kızıdıgım ne biliyormusun aslında
onun bana hiçbir faydası dokunmadıgı halde benden yani gelinlerden beklentilerinin olması hatta konuşmalarının arasında emri vaki cümleler kurmasıı

heee senın bana ne hayrın dokunduki ben sana bakayım diyorum ,

konu sahibinin durumu belki farklıdır ama benım yaşadıkalrm roman olur ,

genede allah kımseyi kımseye muhtaç etmesin diyorum ve gidiyorum

Konuşmak kolay olduğu için konuşmuyorum inanın ki.
tekrar söylüyorum kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda da değil, ağlıyor diye gelmek zorunda da değil.
ve sizde asla ve asla hiç kimsenin işini yapmak zorunda da değİlsiniz.
çağırıyorsa gitmeyin. Herkes kendine yetmeyi bilmeli.
belki de siz kayınvalidenize yardımcı olduğunuz için ondan yardım bekliyor olabilirsiniz. Anlarım. Ama sizde yardım etmeyin, beklentiye girmeyin. İnanın daha az üzülürsünüz.
Kimsenin cocugu degil oglunun cocugu. Ayni apartmana oturtmayi biliyorsa tabi ki gelip bakacak. Aile, akraba niye var o zaman?

Kimsenin cocugu degil oglunun cocugu. Ayni apartmana oturtmayi biliyorsa tabi ki gelip bakacak. Aile, akraba niye var o zaman?
Ne alaka. Silah zoruyla mı oturttu. Oturmam diye diretseydi konu sahibi en fazla evlenmezdi.
bu mantıkla gidiliyorsa ilerde kayınvalide yaşlanınca konu sahibide ona bakmak zorunda olacak.
böyle bişey yok. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.Kimsenin çocuğuna da.
bunlar gönülden gelerek Yapılacak şeyler.

Ne alaka. Silah zoruyla mı oturttu. Oturmam diye diretseydi konu sahibi en fazla evlenmezdi.
bu mantıkla gidiliyorsa ilerde kayınvalide yaşlanınca konu sahibide ona bakmak zorunda olacak.
böyle bişey yok. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.Kimsenin çocuğuna da.
bunlar gönülden gelerek Yapılacak şeyler.
Kayinvalideye bakmakla torununu doguran geline bir iki kap yemek yapmak ayni sey mi? Madem bakamayacagini soylese kadin kendi ailesini getirirdi bir sekilde. Ona mecbur degil buna mecbur degil bu insanlar neye mecbur o zaman

Ayy gerçekten çok haklısın böle bi değişim yaşa ve bide kaynana saçmalıkları ile uğraşmak zorunda kal çok zor oluyor altlı üstlü birlikte yaşamak en iyi ben bilirim allah yardımcın olsun bide loğusasın en zor döneminde yalnız kal o dahada zor kendimi gördüm resmen Bu durumda en önemli şey eşinin senin yanında senden yana davranması umarım öyledir yoksa çok daha fazla üzülürsün
İnşallah herşey yoluna girer🤲
😔😔

Kayinvalideye bakmakla torununu doguran geline bir iki kap yemek yapmak ayni sey mi? Madem bakamayacagini soylese kadin kendi ailesini getirirdi bir sekilde. Ona mecbur degil buna mecbur degil bu insanlar neye mecbur o zaman
Benim için aynı şey, demekki bi başkası içinde aynı şey. Unutmayın gönülden gelmeli böyle şeyler, yoksa herkese eziyet olur.
Konu sahibine eşi dışında hiç kimse yardım etmek zorunda değil.
Tekrar tekrar söylüyorum. Yardımcı olmak isteyen gönlünden gelirse yardımcı olur bunda bi yanlış yok. Ama o baksın bu baksın ağlama sesine gelsin vs kimse buna mecbur değil.

Gözlemlediğim kadarıyla insanlar zaten bir bardak çay verseler de söylüyor. Hiç yardım etmeseler, çocuğa bakmasanlar bile ben yaptım ben ettim diye söylüyorr. Bu süreçte bence siz kendi çocuğunuza kendiniz bakın ne kadar zorlansanız da bir yerden sonra kendinize yetiyorsunuz. Ve lütfen ağlamak en büyük kötülükk kendinize nolur lütfen kendinizi üzmeyin. (Sizin de en büyük hatanız ben gibi aynı apartmanı kabul etmeniz olmuş yani en baştan.) Allah yardımcınz olsun.

Back
X