Hayattan umudu kesen ne yapmalı?

Hayallerimin hiçbiri gerçekleşmedi. Artık yaşlandım. Gücümde kalmadı mücadele etmeye. Bir mucize de gerçekleşmiyor. Yani öylesine yaşıyorum anlamsız. Sonra diyorum hastalanıp ölsem filan iyi olur yani. Herkes çok mutlu, bir ben bu hayatta unutulmuş gibiyim. Halbuki yıllarca dua ettim birşeyler düzelsin diye . Düzelmedi. Umudum kalmadı.
Sadece dua ile hiçbir şeye ulaşamazsınız...
Bir meslek edinin, çaba gösterin. Kendinize bir kariyer inşa edin. Para kazanın. Ayaklarınızın üzerine kalkın. Bir kadın olarak yere sağlam bastığınızda tüm dünya görüşünüz değişir.
O "herkes çok mutlu" dediğiniz insanların çoğu tırnaklarıyla kazıya kazıya elde ediyorlar mutluluklarını. Evde oturup dua ederek değil ki...

Herşey. İşim yok, param yok. Aile ile yaşıyorum. Herşeyime karışıolar. Evli değilim, çocuğum yok. Yani elde hiçbişi yok.
O zaman yarından itibaren iş bulup çalışın ve paranızı kazanın. Ama az ama çok farketmez. Adım atmadan hemen umutları tüketemezsiniz. Yerinizde oturup gökten iş ya da para yağmasını beklemek büyük bir hata olur.

36 yaşında biri olarak söylüyorum. En iyi yaşımdayım. 2 senedir gerçekten açık gözle bakabiliyorum. 30da bakıyorum zannediyordum hiçbir şeye bakmiyormusum gerçekçi ve net. Ne iyimser ne kötümser. Kendimi, ailemi, eşimi, onun ailesini tanıyorum artık. Eksik kaldığım yerler var mı var. Ama bu akılla tekrar baslamak lazım. İnanın surda 20li yaşlardaki kızların yazdıklarını okuyorum iyi ki geçti diyorum. Anlatsam da anlamiyor. Muhtemelen o yasta konu acsam ben de anlamazdim.

Back
X