Hayattan zevk alamıyorum. Mutlu değilim..

35 yaşındaki tanıdığınız evlenmeyince ailesi niye perişan olmuş ki? cidden merak ettim.

evlenemeyince kendini içkiye kumara mı vuruyor, meyhaneden gelip ana babasını mı dövüyor gece gece ne yapıyor?
😂😂😂maalesef toplum olarak evlenmeyen her kadını acınacak durumda görmeye alışmışız

35 yaşındaki öğretmen hanımefendinin evlenEmediğini nerden çıkardınız?? Belki sadece evlenmek istememiştir..Sanırım etrafa bu gözle baktığınızdan kendi durumunuz da gözünüze kötü gözüküyor. Halbuki sevdiğiniz biri de varmış..Önemli olan bu değil mi?? İşlerinizi yoluna koyunca yuvanızı da kurarsınız..Erken evlenince madalya takılmadığı gibi geç (?) evlenince de cezaya düşmüyoruz.

35 yaşındaki öğretmen hanımefendinin evlenEmediğini nerden çıkardınız?? Belki sadece evlenmek istememiştir..Sanırım etrafa bu gözle baktığınızdan kendi durumunuz da gözünüze kötü gözüküyor. Halbuki sevdiğiniz biri de varmış..Önemli olan bu değil mi?? İşlerinizi yoluna koyunca yuvanızı da kurarsınız..Erken evlenince madalya takılmadığı gibi geç (?) evlenince de cezaya düşmüyoruz.
su algıdan tiksiniyorum
Herkes mecbur sanki evlenmeye

Seninde gökten aday yağıyormuş gibi niye evlenmiyorsun diye basinin etini yiyorlar mi

Yaaa ben o konuda sansliyim aslinda biraz. Yani tek tuk diyen cikiyor ama ozellikle cekirdek ailem (annem babam) askta ne kadar sanssiz oldugumu bildigi icin ve karsima kimse cikmadigindan "bosver kizim evlenip de napicaksin bunlar kader kismet" modunda. Anneannem dedem "sana dua ediyoruz hayirli bi kismet ciksin" diye modunda. Yani kimse beni suclamiyor, ama herkes biraz aciyor gibi. Daha iyi bir pozisyon mu bilemedim acikcasi :D :P :KK48: :KK45:

Yaaa ben o konuda sansliyim aslinda biraz. Yani tek tuk diyen cikiyor ama ozellikle cekirdek ailem (annem babam) askta ne kadar sanssiz oldugumu bildigi icin ve karsima kimse cikmadigindan "bosver kizim evlenip de napicaksin bunlar kader kismet" modunda. Anneannem dedem "sana dua ediyoruz hayirli bi kismet ciksin" diye modunda. Yani kimse beni suclamiyor, ama herkes biraz aciyor gibi. Daha iyi bir pozisyon mu bilemedim acikcasi :D :P :KK48: :KK45:
Ben her akraba düğününe gittiğimde yaşlı akrabalar feryat figan dua ediyorlar banada hayirli kısmet çıksın evleneyim diye

Ev ahalisi hariç onlarda zaten kismetsiz oldugunu biliyor sık sık olmasada arada vurgulanıyor genel olarak kismetim olmadığını bilen bazı vicdali insanlarda sorup durmuyor

35 yasindaki ogretmen hanim belki evlenememis degildir de evlenmek istememistir,ne bicim deger yargilari var annenizin? verdigi ornege bakin ya cok kizdim. Ne kadar ayip, perde arkalarinda iste bu tarz insanlarin varligindan sokakta dolasamayacak hale geldik hepimiz.
Bir de su kpss meselesi. Herkes atanmak zorunda mi? Devlet kadrosundan baska is mi yok memlekette? 100 kisiden 99u atama pesine dusmus,bu kadar ne var bu kadrolarda anlasilir gibi degil

34 yasindayim,
arkadaslarimin cogu bekar, gezip tozaylar utanmadan :skandal:(kiskanc mod on)

degisek mi arkadas cevresini :olamaz:

ama su var, bu arkadaslarimin hicbiri ailesi ile yasamiyor, bir yastan sonra asil o durum mu insani depresif yapiyor acaba, hani olgun bir yastasin ama hala anana babana hesap veriyorsun, evlenmemek degil de bu koyuyordur bence insana.

Ahahahahhaha asiri komik bi yorum olmus kardesim.

Aynen biz evlenememislerin anamiza babamiza toplumumuza bi zarari mi var allahaskina?

Ben mesela su an evimde adam gibi sarabimi iciyorum zeytin peynir fistik yiyorum cakirkeyif olmusum bi yandan Ask-i Memnu tekrarlarini izliyorum bi yandan KK'da takiliyorum acikcasi. Tamamen kendi halinde bir bireyim zararim kendime (fazladan kalori almak).

hata ediyoruz demek ki, baksana ailemiz perişan oluyomuş.

şimdi sokağa çıkıyorum bacım, komşulara salça olup nara atıcam "yok mu bana koca olacak heeeyyyyyyyyyyyyyyy"

valla şu ailenin perişan olmasını biri açıklasın bana ciddi söylüyorum. lütfen açıkla konu sahibi, musaf çarpsın sataşmak için sormuyorum bu ailenin ne düşündüğünü merak ediyorum.

yani düşünüyorum perişan etmenin aksine, düğün dernek masrafından muaf kaldığı için babam gitti yazlık aldı benim.

sadece bundan 7-9 sene önce bu yüzden intihar eden bi üye hatırlıyorum, bi onun ailesinin "perişan olduğunu" okumuştum şok olmuştum. babası kızı evlenemediği için insan içine çıkamıyorum diye dövünüyordu üyenin dediğine göre.

Öyle iyi anladım ve sıkı sıkı sarılmak istedim ki size... benim de hayatımdaki insanı devlet memuru değil diye ailem değil söz nişan tanışmak bile istemiyor. Baskı bile yapıyorlar ayrılmam için. Ben öğretmenim, atandım. 28 yaş hiç de geç değil. Her zaman bir hayırlısı var ve o hayırlısını bekleyeceğiz... Bol şükür, bol dua...
Ailem de öyle. Zaten karşı çıktılar. İstemiyorlar. Bi akraba oğluna istedi hatta ben bu başlığı açtıktan sonra. Bi de baskı yapıyorlar evlenmem icin. Dua edelim birbirimize 🙏

valla şu ailenin perişan olmasını biri açıklasın bana ciddi söylüyorum. lütfen açıkla konu sahibi, musaf çarpsın sataşmak için sormuyorum bu ailenin ne düşündüğünü merak ediyorum.

yani düşünüyorum perişan etmenin aksine, düğün dernek masrafından muaf kaldığı için babam gitti yazlık aldı benim.

sadece bundan 7-9 sene önce bu yüzden intihar eden bi üye hatırlıyorum, bi onun ailesinin "perişan olduğunu" okumuştum şok olmuştum. babası kızı evlenemediği için insan içine çıkamıyorum diye dövünüyordu üyenin dediğine göre.
Yok ben de sizin gibi o aileyi anlamıyorum zaten. Kadın çalışıyor ayakları üstünde duruyor. Cok isteyeni oldu. Demek ki nasip değil demiyorlar ama perisan oluyorlar iste

Öncelikle dertleşmek için yazdığımı belirtmek istiyorum. Kimsenin bu duruma çözüm bulamayacağını biliyorum cünkü. Bu durumla ilgili cok konu açılmıştır. Kişi takmasa da toplum baskısı insanı bu raddeye getiriyor. 28 yaşındayım. 6 yıldır çalışıyorum. Ailem doğuda kücük bir ilçede yaşıyor. Suan tatil olduğu icin ailemin yanındayım. Ben ailemden ayrı il merkezinde yaşıyorum normalde. Annem yanımda kalıyor tek kalmıyım diye. Doğuda yaşayanlar bilir. Evlenmek için geç kaldığımı ima eden cok etrafımda ister istemez ben de cok kafama takıyorum Artık. Tabi annem de başka bir sebep. Bizim burda 35 yaşlarında evlenememis bi bayan var.(öğretmen kendisi). Annem kalkıp onu bana örnek veriyor. Ailesi perisan olmus evlenmediği icin diyor. Bana laf çarpıyor yani. Üstüne de beraber okuduğumuz aynı anda atandığımız çocukluk arkadaşım, geçen mesaj attı hamile olduğunu söyledi..
Tabi bu haberden sonra daha da üzülmeye başladım. Arkadaşımın hamileliğine cok sevindim o ayrı. Ama benim hala evlenememis oluşum iyice içime dert oldu. 6 çocukluk arkadaşımdan 6sı da evlendi. Bi ben kaldım. Hayatımda biri var. Fakat onun da işleri yolunda gitmedi hic. Sınava girdi kazanamadı. Tekrardan hazırlanıyor.. Ve benim iyice ümidim tükendi. Ben onu beklemeye razıym. Seviyorum cünkü. Ama bu durumun ne kadar süreceği belli değil. Her gün dua ediyorum. Bizim durumumuzda olup da sonunda kavuşan var mı. Lütfen bizim durumumuzda olanlara dua eder misiniz? Şimdiden herkese teşekkürler..
Kadın evlenemeyince perişan olan aileler ve buna üzülen aileler ne oğulları evlenemeyince perişan oluyor ne de boşanınca üzülüyor. Hele bi kızları evlenmesin ya da boşansın.... depresyonlardan depresyon beğeniyorlar. Hayret edilesi
Konu sahibi Allah yardımcınız olsun. Annenizle işiniz var

Öncelikle dertleşmek için yazdığımı belirtmek istiyorum. Kimsenin bu duruma çözüm bulamayacağını biliyorum cünkü. Bu durumla ilgili cok konu açılmıştır. Kişi takmasa da toplum baskısı insanı bu raddeye getiriyor. 28 yaşındayım. 6 yıldır çalışıyorum. Ailem doğuda kücük bir ilçede yaşıyor. Suan tatil olduğu icin ailemin yanındayım. Ben ailemden ayrı il merkezinde yaşıyorum normalde. Annem yanımda kalıyor tek kalmıyım diye. Doğuda yaşayanlar bilir. Evlenmek için geç kaldığımı ima eden cok etrafımda ister istemez ben de cok kafama takıyorum Artık. Tabi annem de başka bir sebep. Bizim burda 35 yaşlarında evlenememis bi bayan var.(öğretmen kendisi). Annem kalkıp onu bana örnek veriyor. Ailesi perisan olmus evlenmediği icin diyor. Bana laf çarpıyor yani. Üstüne de beraber okuduğumuz aynı anda atandığımız çocukluk arkadaşım, geçen mesaj attı hamile olduğunu söyledi..
Tabi bu haberden sonra daha da üzülmeye başladım. Arkadaşımın hamileliğine cok sevindim o ayrı. Ama benim hala evlenememis oluşum iyice içime dert oldu. 6 çocukluk arkadaşımdan 6sı da evlendi. Bi ben kaldım. Hayatımda biri var. Fakat onun da işleri yolunda gitmedi hic. Sınava girdi kazanamadı. Tekrardan hazırlanıyor.. Ve benim iyice ümidim tükendi. Ben onu beklemeye razıym. Seviyorum cünkü. Ama bu durumun ne kadar süreceği belli değil. Her gün dua ediyorum. Bizim durumumuzda olup da sonunda kavuşan var mı. Lütfen bizim durumumuzda olanlara dua eder misiniz? Şimdiden herkese teşekkürler..
"Evlenememiş" olduğundan o "bayanın" haberi var mı ? Sizin kadın öğretmenlere gelen taliplerden haberiniz var mı ? Arkadaşım öğretmen ve okula kadar gelip oğluyla tanıştırmak için adeta yalvaran insanlar var.Oğlu olan teyzelerin "atanmış öğretmen kız" fantezisi var.Emin olun Evlenememiş değil evlenmemeyi tercih etmiştir.

Neden "evlenmemiş " kelimesi yerine "evlenememiş" deniliyor onu anlarsak bi..?

Evlenmeyi bir başarı sayıyorlar çünkü :KK70:
ama bu kullanimın öteki tarafı da "evlenebilmiş" olmali? Oyle konusulmuyor?

Evlenmiş ; kendi iradesi ve karari ile anlamı var. (çok kullanilan tabir)
Evlenmemiş ; kendi iradesi ve karari ile anlamı var. ( pek kullanılmayan tabir)

Evlenebilmiş ; zor da olsa basarmış🤣 ( hiç kullanılmayan)
Evlenememiş : cok zorlanmiş basaramamıs😝( en çok kullanılan) .

Ilginc degil mi?

Evlenmeyi bir başarı sayıyorlar çünkü :KK70:
ama bu kullanimın öteki tarafı da "evlenebilmiş" olmali? Oyle konusulmuyor?

Evlenmiş ; kendi iradesi ve karari ile anlamı var. (çok kullanilan tabir)
Evlenmemiş ; kendi iradesi ve karari ile anlamı var. ( pek kullanılmayan tabir)

Evlenebilmiş ; zor da olsa basarmış🤣 ( hiç kullanılmayan)
Evlenememiş : cok zorlanmiş basaramamıs😝( en çok kullanılan) .

Ilginc degil mi?

Back
X