• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan zevk alamıyorum. Mutsuzum. Yalnızım..

Ahhh lütfen üzülmeyin. Siz de benim gibi kendinizi boşlukta hissediyorsunuz muhtemelen. Oğlunuza sığının. Gerekirse ailenize sığının. Benim arkadaşlarla buluşup dertleşmeye bile mecalim yok. Biliyorum biz sana demiştik diyecekler. Bir iki gün sonra Sunla bunla tanış giyecekler. Üzmeyin kendinizi. Neyse üzüldüğünüz rabbim sıkıntınızı alsın insallah 🥹
Inanin bazen konusmak da yalnizligi almiyor. Ben artik konusmak da istemiyorum. Konusmadan yanimda da dursa olur biri, yeter ki beni anlasin. Ille konusmak gerekmiyor. Sefkate ihtiyaci oluyor insanin bazen. Ya da kafasini birinin omzuna koymaya. Bilmiyorum ya. Kova dolunayi varmis bu aralar. Ondan mi boyleyim bilmiyorum.

Uzun yıllardır çalışıyorum. Aileme yardimci olayım derken arabamı alabildim geçen sene. Türkiye sartlarinda iyi bir gelirim de var. Ama gel gelelim ki çok mutsuzum. Neden yaşadığımı, hayattaki amacımin ne olduğunu bilmiyorum. Dün gece hiç uyuyamadim düşünmekten. Ağlamak isteyip aglayamadım bile. Ailemden ayrı yaşıyorum. 30uma bir ay kaldı. Evet ailem var ama sırtımı dayayacagim derdimi paylasacagim biri yok hayatımda. İlişkim yeni bitti ,zaten mutlu olamazmisiz onu anladim. Şu yastan sonra birini sevip evlenebilecegime inanmıyorum. Sanki bir kafeste sıkışmış gibiyim. Ayrıldığım kisiye harcadigim zamana yanıyorum. Bana evlilik sorulması, evlen cocgun olmaz sonra denmesi, seni artık yasi büyükler ister denmesi çok üzüyor beni. Her şey nasıp biliyorum ama bu üzüntüyü içimden atamıyorum. Annem de ölmeden evlendgini goreyim artık dediğinde iyice bunalıma giriyorum. İşyerlerindeki arkadaşlar dahi güzel kızsın nasıl biri yok diyorlar. Bilmiyorlar bir hiç uğruna zamanımı heba ettiğimi. Gerçekten insan hep en çok istediği şeyle ilgili mi sinanir. ? Yegenlerime bakınca gözlerim doluyor. Benim de olsaydı keşke diye.Instagram'da her girişimde bir arkadasim evlenmis oluyor. Bunalıma girdim çok kötü hissediyorum. Lütfen yadirgamayin. 😔
Ben de öyleyim nasıl olaxak bilmiyorum 🤷‍♀️

Uzun yıllardır çalışıyorum. Aileme yardimci olayım derken arabamı alabildim geçen sene. Türkiye sartlarinda iyi bir gelirim de var. Ama gel gelelim ki çok mutsuzum. Neden yaşadığımı, hayattaki amacımin ne olduğunu bilmiyorum. Dün gece hiç uyuyamadim düşünmekten. Ağlamak isteyip aglayamadım bile. Ailemden ayrı yaşıyorum. 30uma bir ay kaldı. Evet ailem var ama sırtımı dayayacagim derdimi paylasacagim biri yok hayatımda. İlişkim yeni bitti ,zaten mutlu olamazmisiz onu anladim. Şu yastan sonra birini sevip evlenebilecegime inanmıyorum. Sanki bir kafeste sıkışmış gibiyim. Ayrıldığım kisiye harcadigim zamana yanıyorum. Bana evlilik sorulması, evlen cocgun olmaz sonra denmesi, seni artık yasi büyükler ister denmesi çok üzüyor beni. Her şey nasıp biliyorum ama bu üzüntüyü içimden atamıyorum. Annem de ölmeden evlendgini goreyim artık dediğinde iyice bunalıma giriyorum. İşyerlerindeki arkadaşlar dahi güzel kızsın nasıl biri yok diyorlar. Bilmiyorlar bir hiç uğruna zamanımı heba ettiğimi. Gerçekten insan hep en çok istediği şeyle ilgili mi sinanir. ? Yegenlerime bakınca gözlerim doluyor. Benim de olsaydı keşke diye.Instagram'da her girişimde bir arkadasim evlenmis oluyor. Bunalıma girdim çok kötü hissediyorum. Lütfen yadirgamayin. 😔
Yahu niye üzülüyorsun ki? Artik bu devirde 35 yasinda evlenenler var yeterki kafa yapin uyustugu sevdigin biriyle evlenmek nasibin olsun insallah akisina birak durumun iyiymis. Imkanin varsa eger tatile cik biraz kafa dagit kendine gelirsin.

Hayır onu yapamam. Tanıştırmak isteyen çok oluyor begenmedigimde hayır diyorum ama inanın her şeyim ters gidiyor çok nasipsiz biriyimdir
Önce bu olumsuz dili bırakmanız lazim, "hersey yolunda ben sansli biriyimdir" Olumlamalar yapın, youtube da bir sürü örnek olumlama meditasyon bulabilirsiniz. Oyuncu basak sayan in evlilik üzerine meditasyon videosu da var, insta hesabına bakabilirsiniz

Ya evlilik mutluluk mudur? Yani hayat amacı evlilik olmamali görüşündeyim. Kendinizi depresyona sokmak için tüm kötü enerjileri üzerinize toplamissiniz bi silkelenin, bi güzel dusunun. Sizin için verilen mutlulukları kacirirsiniz. İlle de evlenmek istiyorsaniz yeni insanlarla gruplarla tanışın. Ama sorununuz evlilik değil sorununuz düşünce yapınız ve hayata bakış açınız. Evlendikten sonra da herhangi bir sorunla karşılaştığınızda yine aynı tepkileri vereceksiniz. Inanin herkes sizin gibi. Calismaya erken yaşta başlıyor ailesi için dişini tırnağına takıyor bende bu gruptayim ama yaşadıklarım beni güçlendirdi. Sizde olaya iyi tarafından bakın ve bu sayede hayatinizin nasil değiştiğini göreceksiniz

Yahu bu toplumun illa biriyle evlenmen gerekli safsatası birçok insanı depresif yapıyor. Saçma sapan evliliklere yol açıyor ve hayata mağlup başlamış çocuklara. Mesela yalnızlıktan hoşlanan kendinden taviz vermek istemeyen de var, çapkın flörtöz olup tek kişiye bağlanmak istemeyen de. Bu gruptasiniz diye demiyorum da olur olmadık herkese evlilik öneriyorlar. Evlilik kişiye duruma zamana göre iyi de kötü de olabilir mutlu bir son veya kurtuluş değil.
Evli olup bekarlığı özleyen de var. En iyisi anın tadını çıkartmak.
Aslında en güzel ilişki kariyerimiz, insanlar değişir ilişkiler biter ama mesleğiniz sizi terk etmez.
Eskiden bir kız için en önemli şey evlenmesiymiş kendini kurtardı diye bakıldığından. Aslında simdi çalışarak kendimizi kurtarıyoruz. Annenize de bunu anlatın.

Back
X