Premature Bebekler Haydi prematüre anneleri şimdi sinerji zamanı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cok haklisin canim bende burda buldum arkadaslari benim esimin ailesi de cok kostek oldu olurse olsun diyorlardi dusun yani benim kendi ailem biraz daha iyi ama yinede dort dortluk destek veriyorlar diyemem ama burasi cok farkli siz yine de sanslisiniz burayi daha bebeginiz hastanedeyken bulunuz ben bulamamistim malesef halbuki cok ihtiyacim vardi kimse beni anlamiyordu sadece hastanedeki annelerle ara sira dertlesiyorduk cok ama cok zor
premature bebege sahip olmak sadece yogun bakimdayken zor degil sonrasi icinde cok zor canim allah herkezin evladina saglik versinde bunlarda geciyor onun gulusuyle onun bakisiyla herseye deger diye dusunuyorsun ozaman

aynen öle cnm onların bir gülüşü tebessümü dünyalara bedel sadece onlar için varız.....

amin...ben bi tane aldım: bugün tekrar süt vermeyi deniycekler oğluma..3X1 ..yani azcık..ama olsun...umarım midesinden geri gelmez,beslenmeye devam edebilir,kilo alır,iyileşir...

amin...ben bi tane aldım: bugün tekrar süt vermeyi deniycekler oğluma..3X1 ..yani azcık..ama olsun...umarım midesinden geri gelmez,beslenmeye devam edebilir,kilo alır,iyileşir...

yavaş yavaş deneyip cc yi artıracaklar umudunu kaybetme du et sabırlı ol cnm hayatı bıtakmayacak allahın izni ile benim meleğimde 10 gün almadı kustu akciğerlerini bile doldurdu:) ama şuanda gayet iyi maşşallah azar azar besleniyor

Günaydın arkadaşlar, Berkaycığımın bugün nöroloji ve aylık kontrolü var. Akşama doğru hastaneye gideceğiz. Bu ay diş sıkıntıları nedeniyle az kilo aldı. ınşallah nörolojik gelişimi iyi bulunur. Bütün bebekler sağlıklı olsun. Küvezdeki bebekler de biran önce sağlıkla annelerinin sıcak kucağına kavuşsun.

bütün bebeişlerimiz için iyi bir hafta olsun inşallah berkayın kontrolünden her şey süper gelişmeleri gelsin, ecrincik huzurla büyüyor kuvözdeki minişlerimizden nnelerine kavuşma haberleri hasta olan bebişlerimizden şifa haberleri derinciğimden bakıcısı ile anlaşabilme, beril ve ufuk tan mucize haberleri alalım inşallah

tüm bebekler sağlığına çabucaaaaaaakkkkkkk ve sonsuza kadar kavuşşsun anneleri hep mutlu olsun derin bakıcısıyla hiç sorum yaşamasın beril teyze diyerek bana koşarak ankaraya gelsinnnnnnnnnnnnn tabi diğer bebek ve anneleride bekliyorum kızlar...
hepinizi çok özledim bana mailden de ulaşın
ayrıca bugün daha bir iyi durumlar bakıcıyla sanırım bu sinerji köşesi işe yarıyor devammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
inşallah herşey çok daha iyi olur bebeğim ve ben daha mutlu oluruz

Günaydın arkadaşlar, Berkaycığımın bugün nöroloji ve aylık kontrolü var. Akşama doğru hastaneye gideceğiz. Bu ay diş sıkıntıları nedeniyle az kilo aldı. ınşallah nörolojik gelişimi iyi bulunur. Bütün bebekler sağlıklı olsun. Küvezdeki bebekler de biran önce sağlıkla annelerinin sıcak kucağına kavuşsun.

canım inşallah Berkayın kontrolü iyi geçer ve güzel haberler verirsin bize...
Ata'mında önümüzdeki ay nötolojik muayenesi...
hangi hastanede yaptıracaksın??
nörolojik muayenede neler yapıldığını bizde anlatırmısın ??

canım inşallah Berkayın kontrolü iyi geçer ve güzel haberler verirsin bize...
Ata'mında önümüzdeki ay nötolojik muayenesi...
hangi hastanede yaptıracaksın??
nörolojik muayenede neler yapıldığını bizde anlatırmısın ??

Canım aslında ben nörolojik takibini ÇAPA'da yaptırmayı düşünüyordum. Fakat randevuyu 26 Mayıs'a verdiler. Bu kadar uzun süre beklememek için Berkay'ın yoğun bakımda kaldığı sürece takip eden Nöroloji doktoruna götürdüm. Muayenehanesi Levent'te. Fakat benim doğum yaptığım hastaneye pazartesi ve perşembe günleri dışarıdan randevu ile geliyor.
Nörolojik muayenede bebeğin genel duruşu ve düzeltilmiş ayına göre hareketleri inceleniyor. Önce baş çevresi ölçülüyor. Daha sonra ufak bir çekiçle refleksleri kontrol ediliyor. Gözüne ışık tutulup ışığa verdiği yanıta bakılıyor. Farklı yerlerden sesler çıkarılıp sese verdiği tepki ölçülüyor. Daha sonra bir oyuncakla nesneleri tutuşu, takip edişi ve dönüşleri kontrol ediliyor. Yüzüstü bırakılıp önüne bir oyuncak konularak nesnelere ulaşmak isteyip istemediğine bakılıyor. Ayağını yere tam basıp basmadığı kontrol ediliyor. Doktor 3 ay sonra tekrar görmek istedi. O zaman da dönüşleri, yakalamaları daha düzgün yapıp yapmadığına ve desteksiz oturma çalışmalarına başlayıp başlamadığına bakacak. Genel olarak durumunu iyi buldu ama takibe devam edeceğiz.
İnşallah Ata'nın muayeneleri de iyi geçer canım.

Canım aslında ben nörolojik takibini ÇAPA'da yaptırmayı düşünüyordum. Fakat randevuyu 26 Mayıs'a verdiler. Bu kadar uzun süre beklememek için Berkay'ın yoğun bakımda kaldığı sürece takip eden Nöroloji doktoruna götürdüm. Muayenehanesi Levent'te. Fakat benim doğum yaptığım hastaneye pazartesi ve perşembe günleri dışarıdan randevu ile geliyor.
Nörolojik muayenede bebeğin genel duruşu ve düzeltilmiş ayına göre hareketleri inceleniyor. Önce baş çevresi ölçülüyor. Daha sonra ufak bir çekiçle refleksleri kontrol ediliyor. Gözüne ışık tutulup ışığa verdiği yanıta bakılıyor. Farklı yerlerden sesler çıkarılıp sese verdiği tepki ölçülüyor. Daha sonra bir oyuncakla nesneleri tutuşu, takip edişi ve dönüşleri kontrol ediliyor. Yüzüstü bırakılıp önüne bir oyuncak konularak nesnelere ulaşmak isteyip istemediğine bakılıyor. Ayağını yere tam basıp basmadığı kontrol ediliyor. Doktor 3 ay sonra tekrar görmek istedi. O zaman da dönüşleri, yakalamaları daha düzgün yapıp yapmadığına ve desteksiz oturma çalışmalarına başlayıp başlamadığına bakacak. Genel olarak durumunu iyi buldu ama takibe devam edeceğiz.

üniversite hastaneleri her zaman iyidir...
birde erken gün verseler çok iyi olacak..
bilgiler için teşekkür ederim..
berkay'a sevindim canım...
ata'm yeni yeni (yardımımla) yüz üstünden sırt üstüne dönebiliyor...
birde ellerini yeni kavuşturdu birbirine ve ağzınz götürüyor parmaklarını..
bunlar yeni yapmaya başldı..
bu aralar çok iştahsız ne yapacağımı bilemiyorum..
berkayı kocaman öpüyorum...

Çok sevindim berkayın her şeyinin normal olmasına inşallah hep böyle iyi haberler alırız

Beril de bu gün fizizyoterapiye gidicek yine dün uyukladığı için yapılamadı bu gün öğleden sonra yine gidiyoruz. Terapi merkezine bir ortopedist gelicek fiztoterapist ile birlikte değerlendirickler beril i hakkımızda hayırlı olur inşallah her şey

gunaydin arkadaslar bende birazdan hastaneye gidecem omuriliginden sivi alinacak ufugumun dua edin ne olur

berkay ,ata, beril, ufuk..dilerim hepsi çok çok iyi olurlar..ilerde sadece anı olarak anlatır anneleri prematüre bebekliklerini başka anımsatacak hiçbişey olmaz...Allah hepsini korusun-esirgesin

Beril de bu gün fizizyoterapiye gidicek yine dün uyukladığı için yapılamadı bu gün öğleden sonra yine gidiyoruz. Terapi merkezine bir ortopedist gelicek fiztoterapist ile birlikte değerlendirickler beril i hakkımızda hayırlı olur inşallah her şey

İnşallah canım Beril için de senin için de herşeyin hayırlısı gerçekleşir. Berilcik bu tedavilere kısa zamanda olumlu yanıtlar verir. Gidip gelme sorununu nasıl çözdünüz? Yeri uzaktı yanlış hatırlamıyorsam.

berkay ,ata, beril, ufuk..dilerim hepsi çok çok iyi olurlar..ilerde sadece anı olarak anlatır anneleri prematüre bebekliklerini başka anımsatacak hiçbişey olmaz...Allah hepsini korusun-esirgesin

Amin canım. Allah hepimizin bebeklerini korusun; onlara sağlık bizlere güç versin.

canım teşekkür edrim dileklerin için....
Allah hepimizinkini korusun ve sağlık versin biran önce....

Back
X