Hayır demek neden bukadar zor

didoss44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
134
0
96
İstanbul
Bazı kişilere çok fazla değer veriyorum ve sonuc olarak fazla kırılıyorum. Kırıldığım zamanlarda ise hayır demem durumlarda bile hayır diyemiyorum napcam ben böyle yaa:18:

fazla değer döner dolaşır bı tarafına gırer canım :ssz:
bıraz kaba oldu kusura bakma ama bu böyledır
kendınden başka kımseye değer verme

Bazı kişilere çok fazla değer veriyorum ve sonuc olarak fazla kırılıyorum. Kırıldığım zamanlarda ise hayır demem durumlarda bile hayır diyemiyorum napcam ben böyle yaa:18:

hayir demeyi ögrenmek zorundasin
ama kirmadan
baska sansin yok
yoksa sen kirilirsin

bir süre sonra insanlar seni tanıyor ve bu özelliğini kullanmaya başlıyorlar..
Ya gerektiği zaman hayır demeyi öğreneceksin ya da üzülecek kırılacaksın...
Seçim senin
Benim de hayatım böyle geçti...Sonra bunu farkettim ve altında yatan nedeni keşfettim...
Sevilmeme korkusu...
Hayır dersem insanlar beni sevmeyecek dışlayacak zannediyordum...
Ve bunun üzerine yoğunlaştım halletmeye çalıştım...
Gerektiği zaman "hayır" demeyi öğrendim...Gördüm ki değişen bir şey yok...
Sadece bu özelliğimi kullanan insanlar tarafından dışlanmış oldum ama beni etkilemedi o insanların hayatımda olup olmaması..
Eşim diyor ki sen tam bir cadı oldun, oysa ki evlendiğimizde nasıl uysaldın :37:

bir süre sonra insanlar seni tanıyor ve bu özelliğini kullanmaya başlıyorlar..
Ya gerektiği zaman hayır demeyi öğreneceksin ya da üzülecek kırılacaksın...
Seçim senin
Benim de hayatım böyle geçti...Sonra bunu farkettim ve altında yatan nedeni keşfettim...
Sevilmeme korkusu...
Hayır dersem insanlar beni sevmeyecek dışlayacak zannediyordum...
Ve bunun üzerine yoğunlaştım halletmeye çalıştım...
Gerektiği zaman "hayır" demeyi öğrendim...Gördüm ki değişen bir şey yok...
Sadece bu özelliğimi kullanan insanlar tarafından dışlanmış oldum ama beni etkilemedi o insanların hayatımda olup olmaması..
Eşim diyor ki sen tam bir cadı oldun, oysa ki evlendiğimizde nasıl uysaldın :37:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

bende öğrenmek istiyorum hayır demeyi bende gerekirse cadı olmak istiyorum

azcık aştım gibi ama
kur-tu-la-mı-yo-rummmmmmmm
bi türlü bu huyumdan
ve malesef hep kırılmaya mahkum oluyorum
aşabilene ne mutlu

Son düzenleme:
Hayır demen gereken her durumda hayır demediğinde sana kalan tek şey, kırgınlık, kullanılmışlık hissi ve kendini işe yaramaz hissetmen olacaktır. Başkalarından geçtim kendinden ödün vermemen adına lütfen hayır de.

maaselef hayır ddiyememek de bir hastalık, bende bundan kurtulamayanlardanım, eğer yanılıp şaşırıp bikere dediysem bile o bana vicdan azabı gibi gelir, acaba kırdımmı kırıldımı diye düşünmekten kendimi yerim

bende öyleydiim ta ki 2 yıla kadar.artık 1-2 kişi dışında kimseyle samimi değilim.ve rahatım.kimseyi takmamaya çalış.sonuçta kimseden aşın ekmeğin gelmiyor.:ssz::16:

Son düzenleme:
Hayır demeyi bilmek gerek.
Ezilmemek için kullanılmamak için.
Sana hayır demediğin için daha çok değer vermiyolar tam tersini yapıyolar.
O yüzden bir an evvel vazgeç bu huyundan

Hayır demen gereken her durumda hayır demediğinde sana kalan tek şey, kırgınlık, kullanılmışlık hissi ve kendini işe yaramaz hissetmen olacaktır. Başkalarından geçtim kendinden ödün vermemen adına lütfen hayır de.

sonuna kadar katılıyorum,hatta altına imzamı atabilirim,ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

en sevdiğim özelliğim çok rahat hayır, istemiyorum, ben senin gibi düşünmüyorum diyebilmem

Hayır demeyi bilmek gerek.
Ezilmemek için kullanılmamak için.
Sana hayır demediğin için daha çok değer vermiyolar tam tersini yapıyolar.
O yüzden bir an evvel vazgeç bu huyundan

doğru söze ne denir,kendini değersiz ve kullanılmış duygusuna kapılıyorsun canım..:18::18::18::18::18::18:

Benim de çevremde var sizin gibi HAYIR diyemeyenler.Ben tam aksiyim:)karakter meselesi ama hayatta en cok darbe alanlar HAYIR diyemeyen,herkesi kendi gibi gören olaylara cok iyi niyetle yaklaşanlar oluyorlar.Bu hayatta bencil olucaksın az da olsa( kendini düşünmessen kimse seni düşünmez)bunun formulu nasıl bilemicem ama çok çok değer verdiğin biri herseyıne evet deyıp onun için kendinden ödün verdiğin kişi sana yamuk yapınca tam dank edersin.dilerim başarırsın..:3:

Back
X