Hayir diyebilmek

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Selam kizlar

Ben kendi bildim bileli insanlara kolayca hayir diyebilen bir tip değilim.Ama değişmek istiyorum insanlar bu özelliğimi farkedip suistimal ediyor.Mesela hayir diyorum bi sure sonra ısrarlara dayanamayıp cevabi evete ceviriyorum.Özellikle bunu yapmak istemiyorum israrlar karşısında kararlı ve güçlü olup hayir cevabında diretmek istiyorum.

Bu konuyla ilgili yapabileceğiniz bir yorum,bir kitap,bir video önerisi var mi? Yardimci olursanız sevinirim.

Aslında baştan evet deseniz daha iyi olur.cunku siz böyle yaparak ısrar ettiklerinde size kabul ettireceklerini gösteriyorsunuz.bu konularda zamaninda çok çektik ve çok kullanıldim.son bı kaç yıldır hayir diyebiliyorum.kimseyi kaybetmekten korkmuyorum çünkü.en önemli kişi benim ve ben mutlu olmayacaksam diğerlerinin mutluluğunun benim için bı önemi yok.tabiki sevdiklerime yardım ederim ama oncellik her zaman kendi isteklerim oluyor.inanin hayır dediğinden beri daha kıymetliyim

Tülay Kök'ün bununla ilgili videosunu izlemiştim, siz de izleyin isterseniz.

Ben de evet diyemiyorum ya :) İnsanların bencilliğini, sadece kendilerini düşünen varlıklar olduğunu ve isteklerinin size zarar vermesini asla umursamadıklarını yeterince idrak edebilirseniz fazlasıyla kararlı olmaya başlıyorsunuz. Sizi siz düşünmezseniz kimse düşünmüyor. O halde ben kendimi niye yetim, öksüz bırakayım?

ediyor.Mesela hayir diyorum bi sure sonra ısrarlara dayanamayıp cevabi evete ceviriyorum
Konular ne ki bu kadar israr ediyorlar?
Erkeklerin tanisma istegi falan mi?
Hayir dedikten sonra evet dersen insanlar da israr edince kabul ettigini bildigi icin birkac kez daha sorar haliyle
Bi durusun olmali
Hayir dediysen hayir
ama bi kere hayir dediginde israr eden insanlara mesafe koymaman da sıkıntı mesela.

Konular ne ki bu kadar israr ediyorlar?
Erkeklerin tanisma istegi falan mi?
Hayir dedikten sonra evet dersen insanlar da israr edince kabul ettigini bildigi icin birkac kez daha sorar haliyle
Bi durusun olmali
Hayir dediysen hayir
ama bi kere hayir dediginde israr eden insanlara mesafe koymaman da sıkıntı mesela.
Yani verdiğiniz örneğe benzer şeyler.Bundan sonra ısrarcı insanlara da mesafe koyucam sağolun yorumunuz yardimci oldu.

Her seferinde hayır diyip sonra tamam diyorsanız tabi ki israr ederler.
Konu ne bilmiyorum ama mesela benim bir arkadaşım çok sever ısrarı,arar hadi gel kahve içelim der ve ısrar ederdi, tamam dedim bir iki baktım her seferinde aynı şeyi yapıyor oturduk konuştuk tabi ,bende ısrar sevmediğimi,onu çok sevdiğimi ama gerçekten gelemem diyorsam haklı sebeplerim olduğunu anlattım. Onunda beni sevdiginden israr ettiğini biliyorum zira çok candan bir kadındir. Asla samimiyetsiz degildir ama kendimi anlattım beni anladı. Hala birbirimizi çok severiz,ara ara görüsürüz ama israr etmeden.
Bende kimseye ısrar etmem,çocuklarıma bile 1 kez sorarım,ikinciye tekrar etmem sevmem ısrar edeni zira. Sevmediğim birine dönüşmek istemem. Bana da ısrar edilmesinden hoşlanmıyorum netim.
Siz de açık açık söyleyin anlamıyorlarsa hala devam ediyorlarsa da mesafeli olun.

Merhaba bu şekilde bir arkadaşım var birlikte hayır deme alıştırmaları yapardık. Olur olmadık zamanda hoşlanmadığını bildiğim şeyleri ya da saçma sapan şeyler yapmayı teklif ederdim. Önceleri tamam derdi - ızgara balık yanına vodka içmiştik hayır diyemediği için bir kere :| -
Yavaş yavaş hayır demeye başladı ve sonunda bunu etrafında da uygulamaya başladı. Bunu önerebilirim size bu tarz yakınlıkta bir arkadaşınız vardır muhakkak.

Back
X