• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayır diyebilmek...

Ben şöyle düşünüyorum okunan kitaplar kütüphane oluşturup saklamak için değildir bir kere hadi çok beğenip bir kere daha okuduğunuz kitap bir daha okunmadan rafa kalkıyor bir kitap ne kadar çok insana ulaşırsa o kadar işlevsel olur başkaları da okusun öğrensin bu kitapların amacına da ters ben hiç nasıl ben para verdim o da versin alsın demedim hatta biri bir kitabı okumal istiyorsa ve o bende varsa sormadan veririm kitap biriktirmeö geri getirmesini tabi isterim ve gerçekten okuyacak kişiye veririm ama biriktirmeö ben şu kadar kitap okudum demek için bir odaya tıkmam o canımm kitapları

Bu bi tercih meselesi. Düşüncenize saygı duyarım, ama benimkinide bi hobi olarak görebilirsiniz.

İleride çocuklarım olup-büyüdüklerinde hatta ben öldüğümde ellerinde benim ellerimin gözlerimin değidiği bişeyler olsun isterim.
Annemiz bu kitapları okumuş diyip onlarda okusunlar isterim. Bu tamamen duygusal bi durum, benim gibi düşünmeyebilirsiniz. Bu bi sebep.

Bi ikinci sebepte ben bi kütüphanem olsun istiyorum yani, bunun illa bi gerekçesi olması gerekmez.

Ben para verdim başkalarıda versin diyede hiç düşünmedim açıkçası, parası olmayanda küyüphaneye kayıt olup oradanda okuyabilir pekala. Bunu bende yapabilirim, ama yapmıyorum. Çünkü saklamak istiyorum.

Hatta ve hatta önceden okuyup saklamadığım kitaplarıda elim bollaştığında tekrar temin edicem.

Dediğim gibi bu tammen tercih meselesi.

"Bookcrossing" diye bir şey var duydunuz mu? Amerika'da çıkmış şu an Dünya'da hızla yayılıyor. Biri bir kitabı okuyor. Okuyup, bitirdiğin zaman bir yere bırakıyorsun. Nerede bitirirsen orada mesela. Bir bankta, parkta vs. Bulup okuyan kişi, yine bittikten sonra bir yere bırakıyor. Böylece Dünyayı dolaşabiliyor kitap. Kitabın bookcrossing e kayıtlı olduğundan anlıyorsunuz.

Ben de böyle düşünüyorum. Sadece belli başlı kitapları vermem.
Gerçi kütüphanesi olanlara da özeniyorum ama; nasıl olsa bir kere okuyorsun ikinci kez okunmuyor hem de o kadar çok yeni kitap çıkıyor ki takip dahi edemiyorsun ki eskilere dönüş olsun.

Dejavuya verdiğim cevap bu yorumun içinde geçerli olabiilir. Aynanda bikaç kişiye nasıl cvp veriliyo bilmiyorumda :50:

"Bookcrossing" diye bir şey var duydunuz mu? Amerika'da çıkmış şu an Dünya'da hızla yayılıyor. Biri bir kitabı okuyor. Okuyup, bitirdiğin zaman bir yere bırakıyorsun. Nerede bitirirsen orada mesela. Bir bankta, parkta vs. Bulup okuyan kişi, yine bittikten sonra bir yere bırakıyor. Böylece Dünyayı dolaşabiliyor kitap. Kitabın bookcrossing e kayıtlı olduğundan anlıyorsunuz.

Evet duymuştum bunu.
Bunu Türkiyede yapsalar, parkta mangal yakmaya aracı olur anca.

O zaman onlara kitap verip yazık etme. Emin ol bir kaç sayfa okuyacak ya da zamansızlıktan sözüm ona hiç başlamayacak. Evinin bir köşesinde duracak ya da bir yerde unutacak ya da biri isteyecek gibi..

Aynende öyle oluyor ne yazık ki. Elimde görüp isteyenlere bi çözüm buldum '' annemde okuyacak benden sonra, o okuyunca getiriirm'' diyip unutucam unutturucam.

Ben kimseyle bookcrosing fln yapamam, kitaplarım cocuğumdan kıymetli D: Asla ama asla kimseye vermem. Kitabımı isteyen olursa da bi koşu gidip yenisini alıp hediye ederim.

Kuzenlerim fln cok istiyorlar ama vermiyorum. Acık acık da söylüyorum onda benim notlarım var, anılarım var veremem ama cok okumak istiyorsan yenisini alabilirim diye. Kimse de küsmedi bugüne kadar.

Bir tek kız kardeşim okuyabilir kitaplarımı o da huyumu bildiği icin hemen yerine koyar

ODTU de yapmaya çalışıyorlar ama oturması uzun sürer. Birinin eline geçerse satar mazallah.:6:

Çok özeniyorum şöyle kocaman bi kitaplığım olsun içinde 50-100 tane kitabım olsun.

Okuduğum tüm kitapları saklasam şimdiye olurdu ama, malesef...

Bide seviyorum okuyorum, ardı ardına 2-3 kitap okuyorum sonra bekleme süresine geçiyorum, sıkılıyorum.

Yani sürekli elimde bi kitap olmuyor, sizinde öylemi?

istediğin sayıya ulaşana kadar kutularda sakla bence.
ben de vermek istemiyorum kitaplarımı. iş yerinden isteyenlere kitaplarımın kutuda,yatağın altında olduğunu söylüyorum- ki yalan da değil.
tabi rafta da olanlar var ama bahanem bu :1:

Ben kimseyle bookcrosing fln yapamam, kitaplarım cocuğumdan kıymetli D: Asla ama asla kimseye vermem. Kitabımı isteyen olursa da bi koşu gidip yenisini alıp hediye ederim.

Kuzenlerim fln cok istiyorlar ama vermiyorum. Acık acık da söylüyorum onda benim notlarım var, anılarım var veremem ama cok okumak istiyorsan yenisini alabilirim diye. Kimse de küsmedi bugüne kadar.

Bir tek kız kardeşim okuyabilir kitaplarımı o da huyumu bildiği icin hemen yerine koyar

Ben bookcrosing i hijyen açısından yapamam. Yani takıntılıyım ben bu konulara. Kim bilir kimlerin elleri, ne şekilde değdi. Bir de istediğim bir kitabı alır okurum bookcrossing i mi bekleyeceğim?:32:

Ben bookcrosing i hijyen açısından yapamam. Yani takıntılıyım ben bu konulara. Kim bilir kimlerin elleri, ne şekilde değdi. Bir de istediğim bir kitabı alır okurum bookcrossing i mi bekleyeceğim?:32:

Hee elin herifi okuyup koyacak sonra da ben mi alıcam :1:

Bende yapmam çünkü benim için bu işin zevki o kitabın kitaplığıma dahil olmasıdır.

Şekerden karınca yaradan Rabbim ol derse olur :1: parmak izinden bile hamile kalabilirsin :D Ous seni vurur :D Hayır anlatamazsın da derdini :D

Ay elmy sen de ne duygusal oldun böyle:d
son aylar düşünemiyorum seni. Artık adını salya sümü. elmy koyarız.:9:

Bakıyorumda hemen çocuklu cümlelere geçtin elmayra :)

Sen bi doğurda ondan sonra kıyaslama yap bence :1:

Back
X