• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYIR DİYEMİYORUM

Kereminannesii

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
72
190
13
31
İyi gunler arkadaslar benim herkese küçük görünen ama beni yiyip bitiren bir sorunum var. Ben hayir diyemiyorum hic kimseye hic birseye sadece esime dostuma degil saticilara komsulara hic birseye haksizliga uğruyorum kotu laf isitmemek icin sesimi cikartamiyorum. Surekli kendimi baskalarina savundurmaktan biktim sizce bu durumun nasil üstesinden gelebilirim ?

bununla ilgili kitaplar yaxılar oku. eskiden bende öyleydim .
hayır lafına okadar büyük anlama yüklenmememsi lazım evet gibi kullanılabilir kimseyi kırmıyorsun bunu bilmek lazım.
direk hayır seklinde degilde cevaplarını sana biryere geliyormusun dediklerinde ya işim var yada yorgunum gibi baska cümleler kurun daha kolaylasır

bununla ilgili kitaplar yaxılar oku. eskiden bende öyleydim .
hayır lafına okadar büyük anlama yüklenmememsi lazım evet gibi kullanılabilir kimseyi kırmıyorsun bunu bilmek lazım.
direk hayır seklinde degilde cevaplarını sana biryere geliyormusun dediklerinde ya işim var yada yorgunum gibi baska cümleler kurun daha kolaylasır

Hakkimi asla savunamiyorum tabiri caizse ezik gibi dolaşıyorum surekli. İnsanlarla ufak bir sürtüşmeye girsem mideme agrilar giriyor yemeden icmeden kesiliyorum simdi bana ne dicek diye

Ben ezikmiyim diye sor kendine ... Değilsiniz hayır demeyi öğrenin en fazla kuserler

Sorularim geliyor:
Kac kardessiniz ve siz kacinci siradasiniz?
Anne babaniz nasillardi evebeyn olarak, yani baskici mi yoksa daha rahat mi?
Sevgilerini hissedebiliyor muydunuz, ve sizi iyi seyler yaptiginizda takdir ediyorlar miydi?

Bunlarin cevabini bulun cunku bence sorununuz buradan kaynaklaniyor.
Anne baba cocuguna yeterince sevgi ve ilgi gostermiyorsa.
Baskin karakterli ve cocugunu eziyorsa
Cocugun benlik gelisimi icin yeterli alan birakmiyorsa.
Ve hatalarinda abartili tepki verip cocugu korkutuyor ve uzuyorsa

Cocuklarin ilerde boyle korkak olmasi, kendini savunmasiz ve gucsuz sanmasi ve hakkini savunursa sevilmyecegini ve haksiz oldugunu dusunmesi bence hep cocukluktan kaynaklaniyor

küçük bir bebek düsün benekler bile istemedikleri birsey olunca aglıyop sinirleniyor karsı cıkıyor hatta kacmaya calısıyorlar. insan olmanın dogası bu.belki sen bebekken yada küçüklen bu sinirlendiğin zamanlar azarlandın ve birdaha karsı cıkamadın.

küçük alıstırmalar yap .yakın cevrene cevap vermekle basla insanlar seni hep sönük gördüğü için ilk önce sasırır ama geride adım atarlar .

lisede bazıları cok baskın bazıları cekiniktir ben sakin biriyfim baktımki sakinliğimi kırmamak için ıgrasımı kullanan tipler var cevap verdim takmadım sallamadım onları bana karsı mülayimlestiler

Sorularim geliyor:
Kac kardessiniz ve siz kacinci siradasiniz?
Anne babaniz nasillardi evebeyn olarak, yani baskici mi yoksa daha rahat mi?
Sevgilerini hissedebiliyor muydunuz, ve sizi iyi seyler yaptiginizda takdir ediyorlar miydi?

Bunlarin cevabini bulun cunku bence sorununuz buradan kaynaklaniyor.
Anne baba cocuguna yeterince sevgi ve ilgi gostermiyorsa.
Baskin karakterli ve cocugunu eziyorsa
Cocugun benlik gelisimi icin yeterli alan birakmiyorsa.
Ve hatalarinda abartili tepki verip cocugu korkutuyor ve uzuyorsa

Cocuklarin ilerde boyle korkak olmasi, kendini savunmasiz ve gucsuz sanmasi ve hakkini savunursa sevilmyecegini ve haksiz oldugunu dusunmesi bence hep cocukluktan kaynaklaniyor

2 kardesiz ben ablayim ailem rahattir zaten annem var babam biz küçükken vefat etti. Hic kisitlanmadan buyudum ama son zamanlarda iyice artti pisirikligim sanirim yardim almam gerekecek..

küçük bir bebek düsün benekler bile istemedikleri birsey olunca aglıyop sinirleniyor karsı cıkıyor hatta kacmaya calısıyorlar. insan olmanın dogası bu.belki sen bebekken yada küçüklen bu sinirlendiğin zamanlar azarlandın ve birdaha karsı cıkamadın.

küçük alıstırmalar yap .yakın cevrene cevap vermekle basla insanlar seni hep sönük gördüğü için ilk önce sasırır ama geride adım atarlar .

lisede bazıları cok baskın bazıları cekiniktir ben sakin biriyfim baktımki sakinliğimi kırmamak için ıgrasımı kullanan tipler var cevap verdim takmadım sallamadım onları bana karsı mülayimlestiler

Deneyeceğim umarım basaririm..

Neden kötü söz işitmekten korkuyorsun ki. Hayır dediğin için sana kötü söz söyleyenlere sende kötü söz söylersin olur biter. Yani sana mantıklı gelmeyen şeylere tabiki hayır diyeceksin bundan daha doğal ne olabilir ki. Hayır demediğin sürece tepene çıkarlar benden söylemesi.

Neden kötü söz işitmekten korkuyorsun ki. Hayır dediğin için sana kötü söz söyleyenlere sende kötü söz söylersin olur biter. Yani sana mantıklı gelmeyen şeylere tabiki hayır diyeceksin bundan daha doğal ne olabilir ki. Hayır demediğin sürece tepene çıkarlar benden söylemesi.

Yanlis yaptigimi biliyorum ama dogtuyi yapamıyorum sanirim sorunum bu.

Back
X