- Konu Sahibi Summer-girl
- #41
Her serde bir hayir var denmiyor mu?
Konu cidden dini

Şimdi bunu anlatsam bin gün falan ban yerim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her serde bir hayir var denmiyor mu?
Dini inancınızı bilmşyorum ama bakara suresi 216. Ayette geçen bir ifadedir bu boş laf demeniz ürpertti beni biraz. Ama teselli esnasında bu tarz söylemlerin kullanılmasını bende o an için çok doğru bulmuyorum sizin gibi
Anlamayanlari idrak edemiyorum: Her serde bir hayir var denen bir ifade var ve "her ser" deniliyor. Kanser de ser olmuyor mu?
En basitinden oteki tarafta verilecek bir mukafatin vesilesidir. Cektigimiz ufacik bir agrinin bile karsiligi verilecek. Bu dunya imtihan dunyasi bombos yasamaya gelmedik elbette surekli birseyler inip cikacak hayatimizdaKotu olan seyde bile hayir var diyorlar ya insani paramparca eden bir seyin nasil bir hayri olabilir ki? Boyle diyerek insanlar aslinda kendilerini mi teselli ediyorlar?
Kisi kanser oldu diyelim. Bunun hayri nerede?
Evet kanser şerdir ama inancımıza göre dermansız dertten ölen şehittir, hastalık çektiğin her gün günahlara kefarettir. Annemi kanserden kaybettim, 9 yıl yattı bu konuyu o kadar çok sorguladım ve araştırdım ki binlerce sayfa sürer her şer de bir hayır aramak, konu dine gideceği gideceği için isterseniz özelden yazışalım
Eşek hoşaf içince suyu çeker meyveler içinde kalır halbuki hoşafın en kıymetli ve lezzetli yeri meyvesidir. Ondan mütevellit iyi şeyin kıymetini bilmeyeni hoşafın meyvesini yemeyen suyuyla yetinen eşeğe benzetmiş atalarımızBen de o sözü eşek hoş abdan ne anlar diye öğrenmistim osmanlica( duyar kasmayin osmanli türkcesi demedigim icin)dersinde acaba doğrusu ne ki
Öyle mi bilmiyordum mune kim bu sitenin yöneticisi mi kusura bakmayın o zaman umarım benim yüzümden bişey olmaz size sevgili mune benim yüzümden başkalarına zarar gelsin istemem yasağa karşı geldiysem yaptırımı her neyse ben üsteleneyimDini yorum yapmayalım sizin icin diyorum mune gelip banlayabilir size cevap vedigim icin ben de giderim arada :) Yukarida bir üye acikladi sözün doğrusu o değilmiş belki de siz yanlis biliyorsunuzdur.
Dini inancım beni ilgilendirir elbette. Ve ayet yorumlamıyorum ya da hedef göstermiyorum hanımefendi, ne alakası var? Bu söz dini fark etmeksizin birçok insanın ortak kullandığı bir teselli cümlesidir. Tamamen bu cümleye odaklı bir yorum yapıyorum, ayetle bağdaştıran sizsiniz.Dini inancınızı bilmşyorum ama bakara suresi 216. Ayette geçen bir ifadedir bu boş laf demeniz ürpertti beni biraz. Ama teselli esnasında bu tarz söylemlerin kullanılmasını bende o an için çok doğru bulmuyorum sizin gibi
Hahaha cok hossunuz :)) dini yorum yapmak ve konu acmak yasaktır. Mune sitenin yöneticisi gibi bir şey birazdan gelip hepimizi banlayacak :)Öyle mi bilmiyordum mune kim bu sitenin yöneticisi mi kusura bakmayın o zaman umarım benim yüzümden bişey olmaz size sevgili mune benim yüzümden başkalarına zarar gelsin istemem yasağa karşı geldiysem yaptırımı her neyse ben üsteleneyim![]()
Tabi ki yaşanılan olumsuz şeylere insan olarak üzülüyoruz ama tabi ki hayır vardır şöyle ki günahlarımıza kefaret oluyor örneğin kanser olan kişi bu dünyada sıkıntılar çekip buna sabrettiği için hem günahları affoluyor hem sevap kazanıyor sabretmediğinde isyan ettiğinde ise yine de sıkıntılı bi durum olduğu için günahları affoluyor sabretme sevabını alamıyor tabi bunu anca inançlı olan biri anlayıp kavrayabilir inancı olmayan için boş söz olacaktır..Kotu olan seyde bile hayir var diyorlar ya insani paramparca eden bir seyin nasil bir hayri olabilir ki? Boyle diyerek insanlar aslinda kendilerini mi teselli ediyorlar?
Kisi kanser oldu diyelim. Bunun hayri nerede?
Seni kendime oyle yakin hissediyorum ki... Yorum yaptigini gormek bile iyi geliyor bana.
Bilmez miyim gozumdeki isiltiyi bitiren o yarayi? Kendime gelemeyecek kadar uzgunum Delfino. Cok hem de...
Hahaha cok hossunuz :)) dini yorum yapmak ve konu acmak yasaktır. Mune sitenin yöneticisi gibi bir şey birazdan gelip hepimizi banlayacak :)
Öyle değil elbette emeksiz yemek olmaz..önce çalışıp çabalayacağız o iş için uğraşacağız olmazsa tüm çabalarımıza rağmen olmadığı için hayır arayacağız,bizim için hayır görünen şeyde şer..şer görünen şeyde belki hayır vardır biz bilemeyizAma böyle diye diye insanlar yaptiklarinin sorumluluğunu almıyor. Önce tedbir sonra tevekkül. Her şeye hemen nasip değilmiş,bunda da bir hayır vardır,sınav dünyasindayiz.
Polyannacılık benim bunda bir hayır bulabilmem. Zor maalesef çok zor. Bazen diyorum keşke bedensel bir hastalığı olsaydı da bilinci yerinde olsaydı, kendisi olsaydı. Öyle olsa belki de bu sefer “keşke bilinci yerinde olmasaydı da bu acıları çekmeseydi” derdim. Ya da ne bileyim vefat etmiş olsaydı da bu halini görmeseydim, sağlıklı, mutlu haliyle hatırlasaydım dediğim oluyor. Öyle olsaydı da belki yine şimdiki haline razı olurdum. Her birinin ayrı ayrı zorluğu var.
Üzüyor, o koskoca titiz kadının bu hale gelmesi günden günde erimesi, benliğini kaybetmesi çok üzüyor. Geçmiyor daAlışıyorsun ama geçmiyor.
Bu neden benim annemin başına geldi, neden bizi buldu bu hastalık demek yerine kabullenip onu bu haliyle mutlu etmeye çalışman gerekiyor. Artık kime neye inanıyorsan (hangi dine mensup olup olmadığını bilmiyorum) o sana sabır ve kolaylık versin.
Şu ara çok ders çalışıyorum ama istediğin zaman yazabilirsin bana. Numaralarımız da var zaten. Bu konudan ban gelebilir gibi duruyor![]()
Kaldı ki bu konu dine girmeden konuşulamaz daha doğrusu dine girmeden açıklamalar havada kalabilir, felsefi boyutundan ziyade dini açıklamalar yapmaya çalışanlar oluyor, dini konu ve yorumlar yasak olduğundan ne siz üzülün ne ben, o yüzden konuyu kapatmak en doğrusu.gercekten de her serde bir hayir vardir simdi aciklamaya kalkarsam din uzerine girerim diye korkuyorum banlanirsam canim sikiliyor![]()