hayırlara vesile olur mu acaba

mlkctk

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
5.593
4.468
373
arkadaşlar şimdi bu da konu mu diyeceksiniz olabilir

ben köyde öğretmenim.bir müzik sınıfı kurmak istiyorum fakat hiç para yok

ihtiyaçlarımız yaklaşık 10.000 tl tutuyor ve bunu okul karşılayamaz.

ama ben istiyorum ki aldığım eğitimin hakkını vereyim kendimi geliştireyim çocuklar mutlu olsunlar müzik yapsınlar

hepimiz geçmişte iğrenç müzik eğitimi aldık hatta müzik eğitimi alamadık bile.Bu çocuklar ağaç kovuğundan çıkmadılar tabi ki fakat velilerin yardım edeceğini sanmıyorum.

benim aklımda olan böyle zengin okullardan hayır işlemek isteyen esnaftan kapı kapı dolaşıp mesela perde ihtiyacımız var onu bir perdeciden bir seti başka birinden şeklinde istemek...

ama korkuyorum.para dilenen modda görülür müyüm bir kere reddetseler vazgeçer miyim bilemiyorum.

sizce bu nasıl bir fikir? deneyim mi yoksa zaten eğitim bu ülkede böyle diyerek oturayım mı?

çok kararsızım daha doğrusu cesaretsizim siz olsanız napardınız?

ben olsaydım kesinlikle denerdim,
herkesin çok sevinerek yardımcı olacağını sanmıyorum ve yardımcı olan da sizden kesinikle bir makbuz ya da buna benzer birşey isteyecektir, bunlara hazırlıklı olun.
yaşadığınız yer nasıl bir yer ? küçük mü büyük mü ? herkes birbirini tanır mı ?
bir de 10bin tl fazla bir miktar sanırım herşeyin eksiksiz olmasını istiyorsunuz ama bunu yavaş yavaş yapmayı planlayın bence,
öncelikle bütün müzik aletlerini almayın da hani seneden seneye ufaktan başlayıp büyüterek götürebilirsiniz,
yardım istemeye de aynı okulda çalıştığınız öğretmenlerden başlayabilirsiniz,
mutlaka ya kendileri yardım edecektir ya da yardım edebilecek tanıdıkları vardır...

Son düzenleme:

tabi bir anda 10 bin toplayamam ama ihtiyaçlar minimum bu kadar tutuyor

malum enstrümanlar euro üzerinden satılıyor ve ona göre fiyatları değişiyor

ben para toplamaktan ziyade, onların bizzat alıp hediye etmelerini isteyim diyorum hem içleri rahat eder hem gözleriyle görürler.

diğer türlü dolandırıcı gibi zannedilmem çok olası direkt para istersem yani.

izinlerini alıp öyle başla sonra başında belaya girmesin meb burası.

inş yapabilirsin

bence denemelisin hatta bence velilerden iş çıkmaz deme önce bi toplantıda söyle en azından belki ekabir esnaf tanıdıkları olanlar vardır

pek umudum yok açıkçası ıkı lıralık flutu bile zor alıyorlar ama yıne de denemek lazım.

tamam perde için ya da bunun gibi gereçler için toplama para ama müzik aletlerini velilerle görüşmeden ya da para toplamadan nasıl alacaksın ? hem bunları veren yardımseverler de makbuz belge tarzında birşey isterler bence...

Son düzenleme:
aynen izin almak lazım hem destek olmazlar bi de üstüne köstek olmasınlar...

dikkatli olda hocam, 3 yıldır mebteyim ne zaman iyi bişey yapmak istesem tadım bozuldu zararlı çıktım. geçen yıl arkadaş öğrencilerine 2 tllik yaprak test aldırdı sonuç veliler şikayet etti , soruşturma müfettiş vs.

velilerden birşey çıkacağını sanmıyorum çünkü geçen yıldan beri kalorifer tesisatımızın tamiratını yaptıramadık ilgisizler yani benim isteğim bir bakıma çok ütopik

zaten alınacak şeyler belli ben bizim ihtiyacımız şu, şurada satılıyor ve şu kadar para desem almazlar mı sence?

çünkü ben onlara bir makbuz düzenleyemem öyle resmi bir belgem yok sadece alınan şeylerin faturasını verebilirim.

doğru anladım mı ki seni? :44:

evet doğru anladın , tabi faturasını getirmek mantıklı ,
vasıflı yardımseverler bulmak gerek bunun için,
internette böyle bir kampanya başlatsak olur mu ki acaba ?? :44:

evet doğru anladın , tabi faturasını getirmek mantıklı ,
vasıflı yardımseverler bulmak gerek bunun için,
internette böyle bir kampanya başlatsak olur mu ki acaba ?? :44:

bilmem internet hiç aklıma gelmemişti.

ben genelde internet kampanyalarına pek dikkat etmiyorum mesela

sence dikkat çeker mi?

tebrik ederim fikir ve cesaretiniz için umarım okul müdürü de sizinle aynı fikirdedir.
size tavsiyem okul için dergi hazırlığınız olması. perdeci böylece size sponsor olur ve derginizde onların reklamını da yapmış olursunuz. ayrıca gerekli müzik aletleri için deniz seki, kubat, özcan deniz ve demet akalına e mail atın derim yardım etmeyi seven ünlüler bunlar. illaki kullanmadıkları müzik aletleri vadır.
son çare olarak da valilik diycem ama emin olun müdürünüz hoş bakmaz.
acabaaaaaaaaa burdan isteseniz ayrı bi topik nasıl olur ?

Son düzenleme:
Projeksiyon.pc.falan desen belki de ogretmenim gercekci olalim merkez ilkokullarinda olmayan muzik techizatini biraz zor kurarsiniz kkoy okulunda.suana kadar 7farkli merkez okylunda calistim ve ben gormedim.kabiliyetli ogrenciniz olursa gyzel sanatlar lisesine tesvik edersiniz en fazla burs ayarlarsiniz.bundan otesi hayaldir.gunumuz koy kosullaeinda utopiktir bence.siz ankaranin ayazi baslamadan biran evvel kalorifrlerinizi yaptirtmak icin ugrasin bana kalirsa.not ;suanda calistigim230 ogretmenli 3000ogrencili lisede fen laboratuari yok mesela

ünlülere mail atmak hiç aklıma gelmemişti sağolun :)

onlar hem ünlü hem zengin benim istediğim bir set 2600 lira onlar için bu para ne ki ama bizim için çok maalesef...

bilmiyorum ilgi çekeceğini ya da hoş karşılanacağını bilsem topik açardım ama sanırım yasak bu sitede...

ya inanın ben de farkındayım ütopik olduğunun...

işte benımki bi umut.bi hayal.

bu arada projeksiyona da ihtiyacımız var sizde fazla var mı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…