- 11 Şubat 2008
- 7.245
- 17.396
- 773
- 41
ya inanın ben de farkındayım ütopik olduğunun...
işte benımki bi umut.bi hayal.
bu arada projeksiyona da ihtiyacımız var sizde fazla var mı :)
Cok güzel bir fikir. Senin gibi ögretmenleri oldugu icin ögrencilerin cok sanslilar.
Bu karari hayata gecirmeden önce okul yönetimi ile görüsmen gerekmez mi? Yani prosedürü bilmiyorum tam olarak ama
okulda bir müzik odasi kurabilmek icin müdürün izin vermesi gerekir sanirim. Böyle birsey planladigini gerceklestirebilirsen izin
cikip cikmayacagini ögrenmelisin belki de bastan. Cünkü bizim resim ögretmenimiz de atölyemiz olsun diye cabalamisti, müdür destek
vermisti, hatta gelip kontrol de etmisti. :) O yüzden önce okulu harekete gecirmelisin. Okul aile birligi ile iletisime gecmelisin.
Mesela kermes fikri gelmis, merkez okulda bile yapsam ne yapcagim, ne satacagim demissin. Sen tek basina yapmayacaksin ki velileri organize edeceksin. Belki de hayirsever bir veli cikacak, bir veli bilgilendirme günü düzenlesen mesela? Tek basina halletmek yerine daha kollektif davranirsan, daha basarili olacagini düsünüyorum. 50 velinin 40 anlamasa bile sana destek olacak 10 veli beraberinde daha fazla destegi getirecektir.
Ayrica farkli müzik aletleri almak yerine senin calabildigin müzik aletlerini alman daha mantikli olacaktir. Yoksa ögrenciler nasil ögrenecekler? Bir de müzik aletleri pahali seyler. Yani ona nasil yaklasmalari gerektigi, titizligi, temizligi... Önce ögrencilerin bu egitimden gecmesi gerek yoksa bir hafta demeden bütün aletler harap olur. Sen de cok üzülürsün.
O yüzden tavsiyem, büyük baslamaman. Kücük basla. Kermeslerle velilerin destegi ile önce bir oda kur, ögrencilerle boyayin, duvarlarina notalar yapin vs. Herkesin emegi olsun ki herkes sevsin, icine girmek icin can atsin. Sonra belki veliler toplasir perde alirlar, sonra nota sehpasi... CD calar ya da bir bilgisayar... Klasik müzik acarsin mesela, orkestra seflerinin kullandiklari cubuktan (baton) alip cocuklarin orkestra sefi gibi hissetmesini saglarsin.
Yani demem o ki, yavas yavas baslamalisin.. Önce teori kismini halletmelisin, onlarin icine müzik sevgisi, ilgisi yerlestirmelisin... müzik odasi hazir olur, onlara cesitli müzikler dinletirsin, dünya müziklerinden videolar izletirsin vs. cocuklar sevdikce ve etkilendikce hakkinda konusmaya baslarlar bu da okulun atmosferini degistirir, sonra veliler, müdür herkes sana destek olmak icin birlikte cabalarlar, sira aletleri almaya da gelir...
Sevgiler :)
arkadaşlar şimdi şöyle ki benim amacım zaten para toplamak değil.
ben para toplayamam çünkü hırsız muamelesi görmem işten bile değil.
ayrıca basına yansıması olayı da riskli çünkü mebde çalışanlar bilir ki mebde birşey yaparken kırk kişiye sorman ve kırk kişiyi ikna etmen izin alman gerekir. ve memurlar kafalarına göre basına kendi kendine izinsiz şekilde yazamaz da konuşamazda...
yaparsam tamamen kişisel olarak ulaşırım bilemiyorum o konuda kafam karışık...birinin çıkıp sen bize sordun mu da istedin demesinden korkuyorum.
kermes olayı belki olabilir ama köy yerinde olduğumuz için bu çocukların velileri gelip oradan bir şeyler satın alacaklar mı
köy yerinde olur parayı toplayabilir miyim bilemiyorum...
hani yaparsam teyzem merkez de bir okulda ve kermeslerden iyi para toplayabiliyorlar bu baharda onların kermesinde stand açarsam ki nasıl açıcam ne satıcam kim yapacak yıne oradan bir miktar kazanabiliriz.
benim fikrim sadece hayırsever bulup ihtiyacımız şudur şurada satılır bize alıp hediye ederseniz çok mutlu oluruz gibi ikna yöntemi..
yoksa para toplamak vs değil.
inanın müzik dersi o kadar zor ki o kadar zor ki hiç bir şey yapmadan sıralar tahta ve dört duvar böyle olmaz gerçekten o çocuklara üzülüyorum...
müge anlı sıcak geldi ona yazabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?