hayırlara vesile olur mu acaba

ya inanın ben de farkındayım ütopik olduğunun...

işte benımki bi umut.bi hayal.

bu arada projeksiyona da ihtiyacımız var sizde fazla var mı :)

yok canım bizde hiç yokendüstri meslek liselerine fazla ödenek çıkmıyor okulu bi görsen leş gibi..zar zor bi saçtan dolap buldum ona da anahtar bulamadım 1 haftadır:)

Para toplamaya insanlar ihtiyacı olan kişiler için anormal bakarken,bankada 100 bin lirası yatan bir dilenciye para vermeyi yeğliyorlar.
Bize düşen birşeyler varsa neler yapabiliriz onları yazabilirsin canım.Belki maddi olarak çok birşeyler yapamam ama ihtiyaçlarınızı yazarsanız ona göre birşeyler ayarlamaya çalışırım.
Birde mesajların hepsini okumadım ama geçenlerde sevgili site sahibimiz Kazen'in bir mesajını görmüştüm özelden ulaşıp ona bu konuda bilgi verebilirsiniz,elinden geleceği şeyleri yapacağını biliyorum.
Bugün bir tavukçuya girdim,yaşlıca bir kadın Allah rızası diyerek girdi içeriye,mal sahibi para verecekti ben para değil tavuk vermeyi teklif et dedim.Adam teyze tavuk vereyim akşama pişirip yersin dedi.Ve kadın yok evladım sne para ver dedi.Demem o ki bu insanlar aç olsalar para yerine tavuğu tercih ederdi.Sen birilerinden para isteceksen bu senindeğil minik öğrencilerin için bunuda dile getirebilirsin,devletin valiliğin yardım fonlarınabaşvurabilirsin.
Veya en etkili ses duyurma yintemi basındır unutma,ara gazatenin birini veya okuduğun ve yazılarını beğendiğin duyarlı bir köşe yazarını derdini anlat,bir şekilde ses çıkacağını düşünüyorum.Hiçbiri uymazsa Acun ılıcalı,Gülben Ergen,Seda Sayan bu konuda duyarlı kişiler ulaşmayı denemelisin canım.

Acun Ilıcalı iletişim,

Acunn.com - İletişim

Gülben Ergen Çocuklar Gülsün Diye Resmi İletişim Sayfası

Çocuklar Gülsün Diye

Seda Sayan Resmi web Sitesi

Seda'nın Dünyası | Seda Sayan Resmi İnternet Sitesi

müge anlı da yardım gönderiyormuş okullara, anacığım söylemişti.

ona da bir mail at istersen

slm, oncelikle iyi niyetiniz ve idealist yaklasiminiz icin sizi tebrik ediyorum. keske her ogretmen sizin gibi olsa. ben de yurtdisinda yasiyorum ve meslegim ogretmenlik su siralar yapamasamda. o yuzden sizinle bir kac fikir paylasmak isterim. ben meb de hic calismadim ama sanirim tek basiniza para toplamak sizin icin riskli olabilir, insanlar hem kolay kolay para vermeye yanasmazlar hem de gider sikayet ederler. okul yonetiminin bilgisi dahilinde belki bir seyler yapabilirsiniz. mesela kermes gibi bir sey organize edebilir misiniz? hani pasta borek yaparlar veliler gelir uc bes kurus da olsa para toplanabilir belki. bir diger onerim de orijinal muzik aletleri alinamasa da elinizde evinizde bulunan malzemelerden cocuklari da tesvik ederek el yapimi muzik aletleri yapabilirsiniz. internet de bir cok el yapimi muzik aleti ve aktiviteler bulunuyor ozellikle ingilizce kaynaklar o kadar cok ki. son olarak diyorumki o kadar para toplanmasa bile umudunuzu yitirmeyin bence. bu ulkenini sizin gibi ogretmenlere ihtiyaci var. :)

konu sahibi arkadaşım düşünceniz için tebrik ederim sizi öncelikle...

bende bir müzik öğretmeniyim ve oğlumun okulundada okul aile birliğindeyim...olaya her iki açıdanda az çok vaakıfım,o sebeple yardımcı olmaya çalışayım size...

öğretmen olarak bu olaya sakın girmeyin,başınız ağrır durduk yere..iyi niyetinizin ceremesini çekip ,üzülmeyin birde üstüne..

okul aile birliğiniz mutlaka vardır..onlar bir kaç sefer üst üste yeme içme kermesi tarzında bi etkinlik vs..yapsınlar. ordan bir parça gelir elde edebilirler.fakat gerekkenin tamamını karşılamaz.fakat okul aile birliği üyelerinin mutlaka hatırlı tanıdıkları vardırki bu birliğe seçiilmişlerdir.onlar bu konuda ricacı olabilirler..

şöyle bir örnek vereyim..oğlumun okulu devlete bağlı özel bir okul.eksiği vs..yok sayılır ama sınıflardaki projeksiyonları beğenmiyorlardı öğretmenler.onları ihtiyacı olan bir başka okula verdik.okula tüm sınıflara yeni projeksiyonlar aldırdık gönüllü olan bir kaç hayırsevere..bunlardan biride eşimdi.oğlumun sınıfınınkini eşim almayı istedi ve aldı... ama sizin ihtiyaçlarınız başka yerden gelebilecek materyallerle karşılanmaz diye tahmin ediyorum..o sebeple okul aile birliğini toplayıp(müdürünüzün öncülüğünde tabii) onlara açın konuyu,yardım talep edin...umarım istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz..

idealist olduğunuz için tebrikler ama köyde bir devlet okuluysa zaten onun eksiği çoktur,şehirde bile müzik aletine hoş bakmayacaklardır,gerekli görmeyeceklerdir,öyle oturmuş bir müzik kültürümüz yok zaten,köy yerinde destek veren çıkacağını sanmam.özel okul olsa yine neyse de.yine de size kolay gelsin.

arkadaşlar şimdi şöyle ki benim amacım zaten para toplamak değil.

ben para toplayamam çünkü hırsız muamelesi görmem işten bile değil.

ayrıca basına yansıması olayı da riskli çünkü mebde çalışanlar bilir ki mebde birşey yaparken kırk kişiye sorman ve kırk kişiyi ikna etmen izin alman gerekir. ve memurlar kafalarına göre basına kendi kendine izinsiz şekilde yazamaz da konuşamazda...

yaparsam tamamen kişisel olarak ulaşırım bilemiyorum o konuda kafam karışık...birinin çıkıp sen bize sordun mu da istedin demesinden korkuyorum.

kermes olayı belki olabilir ama köy yerinde olduğumuz için bu çocukların velileri gelip oradan bir şeyler satın alacaklar mı

köy yerinde olur parayı toplayabilir miyim bilemiyorum...

hani yaparsam teyzem merkez de bir okulda ve kermeslerden iyi para toplayabiliyorlar bu baharda onların kermesinde stand açarsam ki nasıl açıcam ne satıcam kim yapacak yıne oradan bir miktar kazanabiliriz.

benim fikrim sadece hayırsever bulup ihtiyacımız şudur şurada satılır bize alıp hediye ederseniz çok mutlu oluruz gibi ikna yöntemi..

yoksa para toplamak vs değil.

inanın müzik dersi o kadar zor ki o kadar zor ki hiç bir şey yapmadan sıralar tahta ve dört duvar böyle olmaz gerçekten o çocuklara üzülüyorum...

müge anlı sıcak geldi ona yazabilirim.

bir de yardım istersem bunun reklamını yapmayacak gizliden yapacak bir ünlüye yazmam lazım.

Cok güzel bir fikir. Senin gibi ögretmenleri oldugu icin ögrencilerin cok sanslilar.

Bu karari hayata gecirmeden önce okul yönetimi ile görüsmen gerekmez mi? Yani prosedürü bilmiyorum tam olarak ama
okulda bir müzik odasi kurabilmek icin müdürün izin vermesi gerekir sanirim. Böyle birsey planladigini gerceklestirebilirsen izin
cikip cikmayacagini ögrenmelisin belki de bastan. Cünkü bizim resim ögretmenimiz de atölyemiz olsun diye cabalamisti, müdür destek
vermisti, hatta gelip kontrol de etmisti. :) O yüzden önce okulu harekete gecirmelisin. Okul aile birligi ile iletisime gecmelisin.

Mesela kermes fikri gelmis, merkez okulda bile yapsam ne yapcagim, ne satacagim demissin. Sen tek basina yapmayacaksin ki velileri organize edeceksin. Belki de hayirsever bir veli cikacak, bir veli bilgilendirme günü düzenlesen mesela? Tek basina halletmek yerine daha kollektif davranirsan, daha basarili olacagini düsünüyorum. 50 velinin 40 anlamasa bile sana destek olacak 10 veli beraberinde daha fazla destegi getirecektir.

Ayrica farkli müzik aletleri almak yerine senin calabildigin müzik aletlerini alman daha mantikli olacaktir. Yoksa ögrenciler nasil ögrenecekler? Bir de müzik aletleri pahali seyler. Yani ona nasil yaklasmalari gerektigi, titizligi, temizligi... Önce ögrencilerin bu egitimden gecmesi gerek yoksa bir hafta demeden bütün aletler harap olur. Sen de cok üzülürsün.

O yüzden tavsiyem, büyük baslamaman. Kücük basla. Kermeslerle velilerin destegi ile önce bir oda kur, ögrencilerle boyayin, duvarlarina notalar yapin vs. Herkesin emegi olsun ki herkes sevsin, icine girmek icin can atsin. Sonra belki veliler toplasir perde alirlar, sonra nota sehpasi... CD calar ya da bir bilgisayar... Klasik müzik acarsin mesela, orkestra seflerinin kullandiklari cubuktan (baton) alip cocuklarin orkestra sefi gibi hissetmesini saglarsin.

Yani demem o ki, yavas yavas baslamalisin.. Önce teori kismini halletmelisin, onlarin icine müzik sevgisi, ilgisi yerlestirmelisin... müzik odasi hazir olur, onlara cesitli müzikler dinletirsin, dünya müziklerinden videolar izletirsin vs. cocuklar sevdikce ve etkilendikce hakkinda konusmaya baslarlar bu da okulun atmosferini degistirir, sonra veliler, müdür herkes sana destek olmak icin birlikte cabalarlar, sira aletleri almaya da gelir...

Sevgiler :)

derslerimde tek materyalim kendi sesim başka hiçbir şeyim yok

çok acı.

müdürüm destek ama para yok olsa da bana sıra gelmiyor daha acıl ihtiyaçlar çıkıyor

zaten çeşit çeşit entrüman almak gibi bir fikrim yok benim branşım belli ondan 15 16 adet lazım.bu toplamda 5000 küsür para ediyor bu zor zaten

ve diğer şeyler orff çalgıları

orff sınıfları nette satılıyor herşey dahil komple 2600 tl aslında sadece ilk başta o olsa o bile yeter.diğerleri daha sonra yavaş yavaş alınabilir...kermesin konsepti şu olursa olur ancak o okulla bizim okul kardeş okul olacaklar ve sadece bizim okula yardım için düzenlenen bir kermes olabilir bu çok mantıklı...

kafamda deli sorulaaar

Kesinlikle katılıyorum. Ankara'da bulunmanız nedeniyle üniversitelerle iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda duyarlı olan bölüm başkanları, akademisyenlere durumu anlatabilirsiniz. Ayrıca kendini ispatlamış olan öğrenci kulüpleri de size destek verebilir. Hatta öğrenciler bu alanda bir proje yaparak gereken miktarı tamamlar. Üniversitelerin desteğiyle birçok köy okulunun ihtiyaçları karşılandı yada kütüphaneler oluşturuldu neden sizin de bu güzel isteğiniz destek bulmasın bence tüm şartları değerlendirin. 2600tl tamamlanamayacak bir miktar değil.

Fikriniz çok güzel arkadaşım öncelikle tebrik ederim sizi,köy okulunda öğretmenlik yapmanıza ragmen bir okul aile birliginiz mutlaka vardır öyle zannediyorum benim annem yıllardır okul aile birliginde şimdi siz diyelim esnaflardan yada velilerden herhangi birşey isterseniz birtek aldıgınız ürünlerin faturasını göstermeniz yetmez canım makbuz falan kesmek zorundasınız esnaf bağış yapsa bile makbuz kesilir veliler okula geldiginde bu okula ne alınmış incelemek isterler isterseniz bu görevi okul aile birliginiz yapsın derim okul müdürünüzle konuşarak yada halk eğitime başvurarak okulda müzik kursu açtırabilirsiniz.

Kızlar kızlar 💜 istediğim herşeyi aldım.bende inanamıyorum ama öyle iyi bir belediye Başkanımız var ki her eksiğimizi aldı.kolejde olmayan imkan okuluma geldi çok mutluyum çocuklar mutlu süper ders yapıyoruz gün şıp diye geçiyor..herkese fikirlerinden dolayı teşekkür ederim.haberiniz olsun diye yazdım hepinize sevgiler😊😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ogrencileriniz cok sansli:)Cok degil 6-8 sene once muzik dersi almistim sakin yanlis anlamayin muzik disinda herseyi yapiyorduk.Bos dersti resmen.Mufettis gelecegi zaman o 2 liralik flutlerle ders isler goruntusu verdirilirdik.Keske ilgili bir ogretmenimiz olsaydi.Yeni bir okuldu merkezdeydi bir de tum imkanlar olmasi gerekirken.Egitim hayatinizda mutlu gunler.Muzikli nesiller:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…