- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #1.161
ben kimseyi tanımıyorum canım yeni katıldım sen konuş istersen tefriciyeye başlayalım inşallah allah kabul eder
ay ay ayyyyyy hosgeldin canımmmm özledik yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaevet ya sükür topiğimiz senlendi duada bulusan eller cogaldı ne güzel ya Allah bu bereketle insallah hepimize düğün müjdelerimizi vermeyi nasip etsin.özlediydik kızzzz gel hadi yeni dua listemize.hosgeldin kuzucukkkkk tavsiyeler için tesekkür datlım eklemezmi hiç canım sevinicek seni görünce aybirgencim :)
canımmm benimm ben de sizleri çokk özledim dediğim gibi cepten foruma mesaj atamadımkadınlar kulübü programını da yükledim ama olmadı mesajlarınızı inceledimmm çokk çok sevindim gerçekten güzel haberlerle dolu maşallah maşallah görüşmeler yapılmış inşallah rabbim tamamına erdirir çok güzel haberlerimiz olur düğün haberlerimizi tarihlerimizi de paylaşırız buradan en yakın zamanda mutlu mesut
Yeni yeni dua kardeşlerimiz gelmiş çokkk güzell... Affınıza sığınarak biraz araştırma yaptım başkasına dua etmeyle ilgili olarak, daha çok motive oluruz inşallah..allah razı olsun hepinizden de kardeşlerim..
"bir insan yanında olmayan bir kardeşine hayırlı bir dua ederse cenab-ı hak ona muhakkak bir melek tayin eder ve yanına arkadaş olarak koyar ki her dua edişte o görevli melek "amin bir o kadar da senin için" der" (müslim zikr: 87)
başka bir hadisde de şöyle buyurulmuştur:
"en çok kabul edilen dua birbirinden uzak olan kişilerin birbirlerine ettiği duadır" (buhari mezalim: 9; müslim zikr: 88 ebu davud salat: 364; tirmizi birr: 88)
ibni-ömer'den (radıyallahu anhüma) yapılan rivayetde resûlüllah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "en çabuk kabul edilen duâ, müminin mümine duâsıdır." tirmizî ebû dâvud. Buhârî, el-edebül-müfred.
cenab-ı hakk; ey musa! Bana günah etmediğin, kötü söz söylemediğin
bir ağızla dua et, sığın! buyurdu
hz. Musa; benim öyle bir ağzım yok. dedi
hakk da buyurdu ki;
öyle ise bize başkalarının ağzı ile dua et!
çünkü sen, başkasının ağzıyla günah işlemediğin için o ağız senin için temizdir, günahsızdır.
öyle hareket et ki, başkalarının ağzı gece gündüz sana dua etsin.
Sen, başka birinin ağzı ile kötü söz söylemediğin, günaha girmediğin için o başka birinin özür dileyen ve dua eden ağzı yok mu, işte o ağız senin için günah etmediğin ağızdır.
peygamber efendimiz: günah işlemediğiniz dillerle dua ediniz! buyurmuştur. Ashab; bize böyle diller lutfet ey allahın resûlü! demişler.
Peygamberimiz de buyurmuş ki; bazınız bazınıza dua etsin. çünkü sen, onun diliyle kötü söz söylemedin; o da senin dilinle günaha girmedi. buyurmuştur.
Kişinin yanında bulunmayan mümin kardeşine dua etmesi, allahın makbulu olur, başucunda bu işe memur edilmiş melek o kardeşine dua ettikçe; amin! der. sana da dua ettiğin gibi olsun! ve kardeşin kardeşe guyabında duası reddedilmez! ve iki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle allah arasında bir perde yoktur; biri, zulüm gören kişinin duası, öbürü de müminin kardeşine gıyabında ettiği dua.
hadisleri yukarıdaki beyitin anlaşılmasına yardımcı olur.
Yahut da kendi ağzını günahtan, kötü sözlerden arıt, temizle;
ruhunu günah yükünden kurtar, çevik hale getir.
evet bende katılmak istiyorum aranıza alırsanız??
benim bi tavsiyem var canım bilmem herkes istermi: 4444 salatı tefriciye yi duymuşsunuzdur her türlü sıkıntı ve dilek dua için okunur inanarak okunursa çok tesirlidir denir allahın izniyle bende diyorummki burda katılmak isteyen arkadaşları toplayıp isim listesi yapalım ve 4444 salatı tefriciyeyi herkese okumak istediği kadar dağıtalım duayı tamamlayalım hepimizin adına ve bu dua cuma günü sela ile ezan arasında yasin ve amener resulü gibi dualar okunarak duası yapılır hatta imkanı olan evde mevlit okutarak hocaya yaptırıyo duasını bizde cuma günü ellerimizi semaya açarız allahım ismi geçen tüm arkadaşlarım ve benim için hayırlı bi yuva nasip deriz gerisini allaha bırakırız olurmu ne dersiniz??????????????
Canlarımm sizleri çok özledimmmmmm
Beni özel mesajlarıyla soranları görünce çokk mutlu oldum gerçekten allah razı olsun sizlerden canlarım iyiyim çok şükür sizi çok merak ettim bendeeee:2: Tatilim uzunnn sürdü evet o kadar çok düşün kına vs vardı ki gelemedim ... Yeni gelişmeleriniizi de bilmiyorum birazdan geçmiş mesajları inceleyeceğim.. Inşallah çok güzel haberleriniz vardır
Tatilde düğünlere gittim ve çok dua etmeye ihtiyacımız var inşallah bizlere de nasip olur evlilik.. çok güzel birşey evlilik ama evlilik arefesinde şeytan çokk uğraşıyor onu gördüm evlenmeden bikaçgün baktım arkadaşlarımın her anında yanındaydım inanın şeytan hep tepelerinde acaba doğru mu yapıyorum evlenmesemmi filan diye geçiriyorlar akıllarından .. Ama neyse ki hepsi de evlendi.. çok dua edelim arkadaşlar inşallah bu topikteki tüm bekarlara nasip olur evlilik en kısa zamanda.. Bir de büyüklerden anne baba dedeler büyük anneler onlardan çok dua alın iyilikler yapın hallerini sorun duanın kabülüne engel olmasınlar allah katında gönüllerini alın...
çok geri kaldımm dualardan inşallah beni de ekleyin dualarınıza dualarınızda yer verin bana da arkadaşlarımmm .. çok sevindimmm yeni yeni arkadaşlar katılmış aramızaaane kadar güzel başka başka ağızlardan dua alacağız inşallah
aybirgencim canım beni de eklermisin yeni listeyeeee
canımmm benimm ben de sizleri çokk özledim dediğim gibi cepten foruma mesaj atamadımkadınlar kulübü programını da yükledim ama olmadı mesajlarınızı inceledimmm çokk çok sevindim gerçekten güzel haberlerle dolu maşallah maşallah görüşmeler yapılmış inşallah Rabbim tamamına erdirir çok güzel haberlerimiz olur düğün haberlerimizi tarihlerimizi de paylaşırız buradan en yakın zamanda mutlu mesut
yeni yeni dua kardeşlerimiz gelmiş çokkk güzell... affınıza sığınarak biraz araştırma yaptım başkasına dua etmeyle ilgili olarak, daha çok motive oluruz inşallah..Allah razı olsun hepinizden de kardeşlerim..
"Bir insan yanında olmayan bir kardeşine hayırlı bir dua ederse Cenab-ı Hak ona muhakkak bir melek tayin eder ve yanına arkadaş olarak koyar ki her dua edişte o görevli melek "Amin bir o kadar da senin için" der" (Müslim Zikr: 87)
Başka bir hadisde de şöyle buyurulmuştur:
"En çok kabul edilen dua birbirinden uzak olan kişilerin birbirlerine ettiği duadır" (Buhari Mezalim: 9; Müslim Zikr: 88 Ebu Davud Salat: 364; Tirmizi Birr: 88)
İbni-Ömer'den (Radıyallahu Anhüma) yapılan rivayetde Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "En çabuk kabul edilen duâ, müminin mümine duâsıdır." Tirmİzî Ebû Dâvud. Buhârî, el-Edebül-Müfred.
Cenab-ı Hakk; “Ey Musa! Bana günah etmediğin, kötü söz söylemediğin
bir ağızla dua et, sığın!” buyurdu
Hz. Musa; “Benim öyle bir ağzım yok.” Dedi
Hakk da buyurdu ki;
“Öyle ise bize başkalarının ağzı ile dua et!”
Çünkü sen, başkasının ağzıyla günah işlemediğin için o ağız senin için temizdir, günahsızdır.
Öyle hareket et ki, başkalarının ağzı gece gündüz sana dua etsin.
Sen, başka birinin ağzı ile kötü söz söylemediğin, günaha girmediğin için o başka birinin özür dileyen ve dua eden ağzı yok mu, işte o ağız senin için günah etmediğin ağızdır.”
Peygamber Efendimiz: “Günah işlemediğiniz dillerle dua ediniz!” buyurmuştur. Ashab; “Bize böyle diller lutfet ey Allah’ın Resûlü!” demişler.
Peygamberimiz de buyurmuş ki; “Bazınız bazınıza dua etsin. Çünkü sen, onun diliyle kötü söz söylemedin; o da senin dilinle günaha girmedi.” Buyurmuştur.
Kişinin yanında bulunmayan mü’min kardeşine dua etmesi, Allah’ın makbulu olur, başucunda bu işe memur edilmiş melek o kardeşine dua ettikçe; “Amin!” der. “Sana da dua ettiğin gibi olsun!” ve “Kardeşin kardeşe guyabında duası reddedilmez!” ve “İki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle Allah arasında bir perde yoktur; Biri, zulüm gören kişinin duası, öbürü de mü’minin kardeşine gıyabında ettiği dua.”
Hadisleri yukarıdaki beyitin anlaşılmasına yardımcı olur.
Yahut da kendi ağzını günahtan, kötü sözlerden arıt, temizle;
Ruhunu günah yükünden kurtar, çevik hale getir.
Merhaba Arkadaşlar..Bugünde benim dua günüm..Sevdiğim insanla hayırlıysa eğer bir an önce kavuşabilmemizi hayırsızsa da bir engel çıkıp bitmesi için dua istiyorum sizden..Rabbim hepimizin gönlündeki neyse hayırlısıyla verir inşallah dualarınız için şimdiden teşekkür ederim..Allah razı olsun hepinizden
Canımmm hoşgeldinnnnnGerçekten çok özlettin kendini, bidaha arayı sakın bu kadar açma Eksikliğini çok hissettik Hadi dua kardeşimm dualara devammm :)
DEVAM EDEN LİSTEMİZ
1-assia_baby-Hümeyra (için 21.08.2013)
2-rainbyte (için 22.08.2013)
3-aybirgen (için 23.08.2013)
4-masumyüzlüce (için 24.08.2013)
5-minigmanig-Duygu (için 25.08.2013)
6-dreamer22 (için 26.08.2013)
7-nur_44 (için 27.08.2013)
8-fulya1234 (için 28.08.2013)
9-pozitiff3 (için 29.08.2013)
OKUNACAKLAR
1)313 ayetel kürsi (herkes 35 er tane okuyacak, kendi günü olan 33 okuyacak)
2)41 er tane salatı tefriciye
3)evlenme niyetinde olanların okuyacağı dua:
“rabbena heblena min ezvacina ve zürriyatina kurrete ayunin.vecalna lil muttekine imama” (41 er defa okuyabiliriz.)
meali: Rabbimiz bize eşlerimiz ve çocuklarımızdan gözümüzün nuru iyi kimseler ihsan et.ve bizi takva sahiplerine imam kıl. (furkan-74)
4)kün feyekün duası (1 er tane)
YENİ LİSTEMİZ(30 unda başlayacak listemize katılacaklar belirtsin lütfen)
1-Elittt (için 30.08.2013)
2-I34anbul (için 31.08.2013)
3-Minigmanig-Duygu (için 01.09.2013)
4-Aybirgen (için 02.09.2013)
5-Esmeralisa (için 03.09.2013)
6-Rainbyte (için 04.09.2013)
7-Facebook06 (için 05.09.2013)
8-Alone2 (06.09.2013)
9-Esrazambak (07.09.2013)
Canlar sadece günü gelene değil listemizdeki herkese her aklımıza geldiğinde dua edersek çook daha güzel olur, Allah hepimizin gönlündekini hakkında hayırlı eylesin veya hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eylesin
canım napıyonniyilik tatlım burda dua ediyoruz evlenmek için muradımıza ermek için insallah ..sen neler yapıyosun kuzucuk dagıldımı niye ya ne güzeldi bende özledim canım
Canımmm hoşgeldinnnnnGerçekten çok özlettin kendini, bidaha arayı sakın bu kadar açma Eksikliğini çok hissettik Hadi dua kardeşimm dualara devammm :)
DEVAM EDEN LİSTEMİZ
OKUNACAKLAR
rabbena heblena min ezvacina ve zürriyatina kurrete ayunin.vecalna lil muttekine imama (41 er defa okuyabiliriz.)
meali: Rabbimiz bize eşlerimiz ve çocuklarımızdan gözümüzün nuru iyi kimseler ihsan et.ve bizi takva sahiplerine imam kıl. (furkan-74)
8-Alone2 (06.09.2013)
Canlar sadece günü gelene değil listemizdeki herkese her aklımıza geldiğinde dua edersek çook daha güzel olur, Allah hepimizin gönlündekini hakkında hayırlı eylesin veya hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eylesin
canım bu listemiz cok belirsiz oldukim ne kadar okudu bilmiyoruz.:26::26::26:adını yazdıran arkadaslar lütfen okuduktan sonra gecde olsa fark etmez okuduk diye belirtelim. bide bir girip bir daha girmeyen arkadaslar oldu hak geçmesin
bende salavatı tefriciye okuyalım derim adetliykende okunuyor böylece dualar aksamaz vede esmaül hüsnalardanda okuyabiliriz buna ek olarak tabiki yine karar sizlerin kızlar
Hadi hayırlısı bakalım canımm, Allah yardımcın olsunkızlarr dün gece tekrar konuştuk sevdiğim çocukla bugün oldu oldu olmadı daha da oluru imkansız:26::26: nolurr dua edinde güzel güzel konuşalımm hayırlısı ile olmıcaksa bile birbirimize hakkımızı helal edip ayrılalım.. dualarınızı bekliyorum canlarr
Tamam canım diğer dua kardeşlerimizin de itirazı olmazsa önümüzdeki pazar başlarız, kişi sayımıza göre de 4444 ü paylaştırırız. Buna ek olarak da Duygu'nun dediği gibi günü olan kardeşimize Esmaül Hüsna okuyabiliriz. Şu an devam eden listemiz yarın bitiyor canım, neleri okuyacağımızı, nasıl okuyacağımızı netleştiririz.düzene sokalım canım bu duaları kaç gün içinde okuycaz bence şöyle yapalım makbul olan cuma gününe yetiştirilen dir. pazar günü başlayıp cumaya busayıları tamamlasak ve duasını cuma günü herkes sela ile ezan arasında yapsa olmazmı???????
münacat duları cuma günü dualanır sela ile ezan arasında makbul olan budur
Arkadaşlar bence Kur'an ayetlerinde yer alan dualardan okuyalım. Kur'an şifadır, dertlere devadır... ama yine de siz bilirsiniz..
Salat-ı Tefriciye duasında, illa 4444'e tamamlayacağız diye aman kaçta kaldım ya yanlış sayıyla okudum telaşından, endişesinden duaya kendimizi veremiyoruz sadece o sayıya tamamlayalım da bitsin düşüncesinde oluyoruz ister istemez. Hem 4444 kere okunması zorunlu falanda değil peygamber efendimizden (s.a.v) sonra bu salavatlar yazılmış dua niyetiyle yani belirli bir sayıda okumak farz ya da zorunlu değil. Peygamberi övmek için Allah'ın özellikleri, ALlah'a has olan sıfatlarla peygamber efendimize dua ediliyor.. araştırmalarım sonucu bu bilgileri edindim ve bunları bildiğim halde zorunluymuş gibi belirli bir sayıda okumak pek içime sinmiyor. Siz ne düşünüyorsunuz ne okuyalım daha başka?
Salavat-ı Tefriciye'yi Açıklar Mısınız? Bunları Okumak Caiz Midir? - Mustafa İslamoğlu - YouTube
4444 Salat-ı Tefriciye - YouTube
Salat-ı tefriciye veya Salat-ı nariye olarak bilinen duanın 4444 defa okunması konusunda ayet veya hadis var mıdır? Bu sayıda okumak şart mıdır? | Sorularla İslamiyet
DEVAM EDEN LİSTEMİZ
OKUNACAKLAR
rabbena heblena min ezvacina ve zürriyatina kurrete ayunin.vecalna lil muttekine imama (41 er defa okuyabiliriz.)
8-Alone2 (06.09.2013)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?