İyi geceler diliyorum. Zor bir dönem öncelikle Allah yardımcınız olsun. Herkesin başından benzer olaylar geçmiştir sanırım. Ardımızda bıraktıklarımıza bazen kızdık, öfkelendik, onu affetmedik, beddua bile etmişizdir belki. Ben kendimden örnek vereyim sana , bundan uzun zaman önce hayatımda biri vardı uzun süre hem de , fakat o bizim için kolayı seçti, çabalamadı bile. Ayrıldıktan 5 ay sonra da evlendiiii. Evlilik planları yaptığım kişi yapıyor bunu düşün, acılar içindeyim. Ağlıyorum , sızlıyorum filan. Ama inan 1 hafta ağlamadım bile. 2 gün içinde bitti gitti çok şükür. Senin de bu üzüntülerin son bulacak, sıkıntıların bitip gidecek inşallah.
O kötü dönemlerimi çok net hatırlamıyorum bile şu an ama namazımı daha düzenli kılarak, sürekli dualar ederek psikolojim de düzeldi, kendimi iyi hissetmeye başladım. Her işte bir hayır var derler ya , doğruymuş. Namazı dertliyken daha bir içten kılmaya, ibadetimi doyasıya yapmaya başladım. Şu an çok zevk alıyorum Rabbimin huzuruna koşmaktan. Özellikle okuduğum bir dua yoktu, Fetih, İnşirah sevdiğim dualardandır. Hep okurum o zamandan beri.
Bir de şunu belirtmeliyim ki bu dönemi atlatırken öfke duygumu bırakarak daha kolay başardım bir şeyleri. Çünkü kızmak hala onu düşünmek demek, niye değersiz biri için strese sokayım ki kendimi. O yüzden affettim onu, bana yaptığı her şeyi affettim. Hakkımı helal ediyorum Allahım dedim, bir huzur buldum ki anlatamam. Bir yerde okudum:“Nefreti aşmanın tek yolu var: Affetmek… Başkalarını affettiğimizde biz özgürleşiriz.” Özgürlük belgemi elime almış oldum yani :) Ben böyle düşünüyorum. Tabi bunlar zamanla olacak şeyler, birden duygularının bitmesini bekleme.
Kim öfkesini yutarsa Allah onu mükafatlandırır, diye bir hadis duymuştum. Rabbimin sana vereceği güzel mükafatı düşün. Öyle temiz biri çıksın ki karşına sen bütün gidenlere teşekkür et. Sağlıcakla kalll