arkadaşlar ben de karışık şeyler gördüm. ama sabah namazından sonra kıldım belki gece kılsam daha iyi olacaktı. inşallah bir daha deneyeceğim.. bir arkadaş sormuş ya istihare namazını benim daha öncekinde biri yatmıştı siyah görmüş sonra devam ettik ve sonu hüsran oldu ozaman kesseydik daha iyi olacakmış
istihare namazı 2rekat ;
İlk rekatta Fâtiha ve Kâfirun Suresi okunur.
İkinci rekatta sadece Fâtiha ve İhlas suresi okunur.
Oturuşta ise diğer namazlarda olduğu gibi: Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ duaları Rabbenââtina ve Rabbenâğfirlî okunur.
Ardından istihare duası yapılır.
Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve eseluke min fadlikel-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve talemu vela âlemu ve ente allâmul-ğuyûb. Allâhumme in kunte talemu enne hâzâl, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâlemu enne hâzal-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu vakir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih.
Anlamı: Allâhım, Senden hayır talep ediyorum, zira Sen birsin. Senden hayrı yapmaya kudret talep ediyorum, zira Sen vermeye kadirsin. Rabbim, yüce fazlını talep ediyorum, Sen her şeye kadirsin, ben âcizim. Sen bilirsin, ben câhilim. Sen gaybları bilirsin.
Allâhım, şüphesiz biliyorsun ki, bu iş benim dinim, hayatım ve sonum için hayırlıysa, bunu bana takdir et ve yapmamı kolay kıl. Sonra da onu hakkımda mübarek kıl. Eğer bu iş bana dinim, hayatım ve âkıbetim için zararlıysa, onu benden çevir, beni de ondan çevir. Hayır ne ise, bana onu takdir et, sonra da bana onu sevdir (Buhârî)
Tesbih isteğe bağlı olarak yapılır.
Namazı kıldıktan sonra dünya kelamı etmemek, sağ tarafa ve kıbleye doğru yatmak, uymaya çalışırken kalpten Allah Allah demek iyidir.