• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayırlı eş için birlikte dua edelim

Canlarım sizi kendi durumumdan da haberdar edeyim, gerçekten hayatın ne getireceği hiiiiiç belli olmuyor, bi anda hiç beklemediğimiz gelişmelerle karşılaşabiliyoruz, bahsettiğim kişiyle konuşmaya devam ediyoruz, bazen içime sinmeyen durumlar olabiliyor tabiki ama hiçbirşeyin de dört dörtlük olmasını beklemememiz lazım zaten, beni üzen noktalardan bi tanesi de görüştüğüm kişi şu an namaz kılmıyor ama evlenirsek kılarım diyor, keşke şimdi de kılsa :50: Ona dua ediyorum, Allah nasip etsin ona da namazı :21: Kurban bayramı tatilinde istemeye gelmeyi düşünüyolar, hatta söz de yapabiliriz, ben hep hayırlısı için dua ettim, inşallah bundan sonra da öyle yapıcam, Allah'ın bana hakkımda hayırlı olan neyse onu nasip edeceğine inanıyorum, sizden de dua istiyorum dua kardeşlerim, eğer birbirimize hayırlıysak Allah kalplerimizi birbirine daha da ısındırsın, mutlu-huzurlu, birlikte namaz kıldığımız bir yuva, hayırlı evlatlar nasip etsin, birbirimize olan sevgimiz bizi Allah'a daha da yakınlaştırsın ama eğer birbirimiz için hayırlı değilsek kimse üzülmeden kolaylık içerisinde bir şekilde bitsin.
Allah hepinizin gönlüne göre versin canlarım, sizi çok seviyorum :16::16::16: Dua edenlerden Allah razı olsun, Allah dualarınızın kat kat güzelini size yaşatsın. Amin amin aminn :21::21::21:

öncelikle maşallah diyorum canım kalpleriniz ısınmış bu çok önemli:21: inşallah namaza başlar en kısa zamanda amin amin amin şimdilerde de başlamasını söyle bence de canımm evlilik değil de kendisi için inşallah Rabbim hemen nasip eder:16::16: ayy çok kısa zaman bayramda söz filan inşallah hakkında en hayırlısı olsun canımm benim mutlu olmanı çok isterimm birazdan namaz kılacağım senin için dua edicem.. yanlış şeyler varsa da inşallah Rabbim gösterir hemen erken farkederiz.. Dünya ve ahiret hayatımız için hayırlı gelecekse olsun kalpleriniz daha da ısınsın, değilse bir an önce kimse üzülmeden bitsin.. eksiklikler mutlaka olur herşey tamam olamaz malesef, zaten çok sevince zamanla eksiklikleri görmezsin ufak tefek şeyleri:9: peki kendi memleketinden mi şu an olduğun yerde mi yaşayacaksınız yoksa evlenince başka bir yere mi gideceksin bunları konuştunuzmu canımm

öncelikle maşallah diyorum canım kalpleriniz ısınmış bu çok önemli:21: inşallah namaza başlar en kısa zamanda amin amin amin şimdilerde de başlamasını söyle bence de canımm evlilik değil de kendisi için inşallah Rabbim hemen nasip eder:16::16: ayy çok kısa zaman bayramda söz filan inşallah hakkında en hayırlısı olsun canımm benim mutlu olmanı çok isterimm birazdan namaz kılacağım senin için dua edicem.. yanlış şeyler varsa da inşallah Rabbim gösterir hemen erken farkederiz.. Dünya ve ahiret hayatımız için hayırlı gelecekse olsun kalpleriniz daha da ısınsın, değilse bir an önce kimse üzülmeden bitsin.. eksiklikler mutlaka olur herşey tamam olamaz malesef, zaten çok sevince zamanla eksiklikleri görmezsin ufak tefek şeyleri:9: peki kendi memleketinden mi şu an olduğun yerde mi yaşayacaksınız yoksa evlenince başka bir yere mi gideceksin bunları konuştunuzmu canımm
Allah razı olsun canım, Allah'ım seni de tez zamanda gönlüne göre çok sevip çok sevilebileceğin, birlikte Allah rızası doğrultusunda güzel işler yapabileceğiniz hayırlı insanla karşılaştırsın inşallah. Amin amin amin :21: şimdi de namaza başlamasını söylüyorum ama biraz bahaneler sıralıyo gibi geliyor :50: Ben de çok üstüne gitmek istemiyorum, benim için kılacaksa hiç kılmasın, Allah'a dua ediyorum, ben de elimden geldiğince ısındırmaya çalışıyorum, inşallah tez zamanda başlar namaza ama ev arkadaşı onu olumsuz etkileyecek gibi görünüyor bu konuda, dua etmekten başka bişey gelmez elimden. Söz olayı falan dediğin gibi erken olmuş olacak olursa ama çok da uzamasını gerektirecek bi durumumuz yok canım, Allah'ın izniyle bi aksilik çıkmadan devam ederse yaza da düğün olur. Kendi memleketimden değil canım, ikimizin memleketinin ortalarında bi yerlerde (muhtemelen bana daha yakın olacak) oturmayı düşünüyoruz.

kızlar çok teşekkür ediyorum aranıza kabul ettiğiniz için.Kızlar ben ayetel kürsiye çok inanırım çok önemli olduğunu söylerler ünde 1000 kere 40 gün okuyunca aralıksız melekler inermiş yanına allah gönderirmiş ne dileği varsa verin diye ama tabi bu çok zor bi türlü yapamadım günde 5 saat gibi bi zaman ayırmak gerekiyor benim hızıma göre.elimden geldiğince ediyorum işte bende inanarak dua etmek güzel bişey.allah hepimizin dualarını kabul etsin hakkımızda hayırlısnı versin.salavat vardı birde 4444 defa okunursa dilek gerçeklerşir falan diyorlar ama onu bilmiyorum.onun dışında ihlas sureside çok güzel çok okumak gerek.böyle işte kızlar bildiklerim..:31:

kızlar çok teşekkür ediyorum aranıza kabul ettiğiniz için.Kızlar ben ayetel kürsiye çok inanırım çok önemli olduğunu söylerler ünde 1000 kere 40 gün okuyunca aralıksız melekler inermiş yanına allah gönderirmiş ne dileği varsa verin diye ama tabi bu çok zor bi türlü yapamadım günde 5 saat gibi bi zaman ayırmak gerekiyor benim hızıma göre.elimden geldiğince ediyorum işte bende inanarak dua etmek güzel bişey.allah hepimizin dualarını kabul etsin hakkımızda hayırlısnı versin.salavat vardı birde 4444 defa okunursa dilek gerçeklerşir falan diyorlar ama onu bilmiyorum.onun dışında ihlas sureside çok güzel çok okumak gerek.böyle işte kızlar bildiklerim..:31:
Canım 10 unda başlayan listemizde ilk sıradasın :16: o listede hangi duaları okuyacağımıza birlikte karar veririz ama biz sadece günü olana değil, aramıza katılanlara dua ediyoruz hep, sen de dualarımızdasın artık :16: Allah gönlüne göre hayırlı bir eş nasip etsin sana da :21:

Allah razı olsun canım, Allah'ım seni de tez zamanda gönlüne göre çok sevip çok sevilebileceğin, birlikte Allah rızası doğrultusunda güzel işler yapabileceğiniz hayırlı insanla karşılaştırsın inşallah. Amin amin amin :21: şimdi de namaza başlamasını söylüyorum ama biraz bahaneler sıralıyo gibi geliyor :50: Ben de çok üstüne gitmek istemiyorum, benim için kılacaksa hiç kılmasın, Allah'a dua ediyorum, ben de elimden geldiğince ısındırmaya çalışıyorum, inşallah tez zamanda başlar namaza ama ev arkadaşı onu olumsuz etkileyecek gibi görünüyor bu konuda, dua etmekten başka bişey gelmez elimden. Söz olayı falan dediğin gibi erken olmuş olacak olursa ama çok da uzamasını gerektirecek bi durumumuz yok canım, Allah'ın izniyle bi aksilik çıkmadan devam ederse yaza da düğün olur. Kendi memleketimden değil canım, ikimizin memleketinin ortalarında bi yerlerde (muhtemelen bana daha yakın olacak) oturmayı düşünüyoruz.

Allah razı olsun canımm benim inşallah o güzel gönlüne göre versin herşeyi Rabbim:16: evet hassas konular namaz konusu özellikle, belki de ibadetler konusunda sen ona ön ayak olacaksın onun namaz kılmasına vesile olacaksın Allah ın ne takdir ettiği bilinmez ki.. erkeğin iman konusunda kadından önde olması gerekiyor belki senden daha üstündür bilemeyiz.. şart koşmak değil ama senin için önemli bir mesele olduğunu hissettirirsin. mesela sabah namazına ben kalktığımda rahatsız olurmusun filan de.. senin kılman onu etkiler belki. bazen de erkekler eşinin kılmasını ve onunla alışmaya bakıyor evde ona tebliğ edersin zamanla...
canım kesinlikle haklısın hayırlı işler uzatmaya kesinlikle gelmiyorrrrrrr buna eminim artık uzadıkça sakız gibi oluyor bence zaman çok iyi nisan mayıs gibi bile düğün olabilir.. beklemenin bir anlamı yok eğer kafana yattıysa şeytan giriyor araya.. hakkında en hayırlısı olsun dua ettim senin için ve onun namaz kılmaya başlaması için inşallah:16::16:

Canım 10 unda başlayan listemizde ilk sıradasın :16: o listede hangi duaları okuyacağımıza birlikte karar veririz ama biz sadece günü olana değil, aramıza katılanlara dua ediyoruz hep, sen de dualarımızdasın artık :16: Allah gönlüne göre hayırlı bir eş nasip etsin sana da :21:

ozelelif canım inşallah birbirimize dualarımızla destek olacağızz birbirimizin halinden anlıyoruz.. dua etmek ve başkasının ağzından dua almak çokkk çok önemli... dualarımızdasın artık.. aybirgen eklemiş sen, inşallah sonraki listemizin gününü kaçırma 9 eylülde bitiyor bu listemiz.. 10 eylül senin günü inşallah.. ama hepimizin aslında hergün hepimize ediyoruz dualarımızıı:21::21::21:
teheccüde de ekledim seni görmüşsündür.. bu 2 eylül gecesi(yani bu pazar gecesi) kalkıyoruz inşallah teheccüde ve 2 rekat namaz kılıyoruz inşallah..

Son düzenleme:
Allah razı olsun canımm benim inşallah o güzel gönlüne göre versin herşeyi Rabbim:16: evet hassas konular namaz konusu özellikle, belki de ibadetler konusunda sen ona ön ayak olacaksın onun namaz kılmasına vesile olacaksın Allah ın ne takdir ettiği bilinmez ki.. erkeğin iman konusunda kadından önde olması gerekiyor belki senden daha üstündür bilemeyiz.. şart koşmak değil ama senin için önemli bir mesele olduğunu hissettirirsin. mesela sabah namazına ben kalktığımda rahatsız olurmusun filan de.. senin kılman onu etkiler belki. bazen de erkekler eşinin kılmasını ve onunla alışmaya bakıyor evde ona tebliğ edersin zamanla...
canım kesinlikle haklısın hayırlı işler uzatmaya kesinlikle gelmiyorrrrrrr buna eminim artık uzadıkça sakız gibi oluyor bence zaman çok iyi nisan mayıs gibi bile düğün olabilir.. beklemenin bir anlamı yok eğer kafana yattıysa şeytan giriyor araya.. hakkında en hayırlısı olsun dua ettim senin için ve onun namaz kılmaya başlaması için inşallah:16::16:
Allah razı olsun canım, Allah kat kat güzelini yaşatsın sana dualarının :21::21::21: İyi gecelerrr
Bu arada fikirlerin için de çoook teşekkürler, fikirlerin benim için çok değerli, dikkate alıcam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah razı olsun canım, Allah kat kat güzelini yaşatsın sana dualarının :21::21::21: İyi gecelerrr
Bu arada fikirlerin için de çoook teşekkürler, fikirlerin benim için çok değerli, dikkate alıcam.

Allah razı olsun canımm inşallah.. nacizane yazdım karışmak gibi olmasın .. değer verdiğin için de teşekkürler, seninkiler de benim için değerli emin ol:17::17: erkekler akıllı kadın pek istemez ama fazla belli etme kendini:1::1:

canlarım sizi kendi durumumdan da haberdar edeyim, gerçekten hayatın ne getireceği hiiiiiç belli olmuyor, bi anda hiç beklemediğimiz gelişmelerle karşılaşabiliyoruz, bahsettiğim kişiyle konuşmaya devam ediyoruz, bazen içime sinmeyen durumlar olabiliyor tabiki ama hiçbirşeyin de dört dörtlük olmasını beklemememiz lazım zaten, beni üzen noktalardan bi tanesi de görüştüğüm kişi şu an namaz kılmıyor ama evlenirsek kılarım diyor, keşke şimdi de kılsa :50: Ona dua ediyorum, allah nasip etsin ona da namazı :21: Kurban bayramı tatilinde istemeye gelmeyi düşünüyolar, hatta söz de yapabiliriz, ben hep hayırlısı için dua ettim, inşallah bundan sonra da öyle yapıcam, allah'ın bana hakkımda hayırlı olan neyse onu nasip edeceğine inanıyorum, sizden de dua istiyorum dua kardeşlerim, eğer birbirimize hayırlıysak allah kalplerimizi birbirine daha da ısındırsın, mutlu-huzurlu, birlikte namaz kıldığımız bir yuva, hayırlı evlatlar nasip etsin, birbirimize olan sevgimiz bizi allah'a daha da yakınlaştırsın ama eğer birbirimiz için hayırlı değilsek kimse üzülmeden kolaylık içerisinde bir şekilde bitsin.
Allah hepinizin gönlüne göre versin canlarım, sizi çok seviyorum :16::16::16: Dua edenlerden allah razı olsun, allah dualarınızın kat kat güzelini size yaşatsın. Amin amin aminn :21::21::21:

canım benim o sorunlar herkeste oluyor evlenin ce kılarım demeside güzel bence.benimkide düzenli kılamıyo ama insallah düzene girecegini düsünüyorum bende acemiyim daha namaz konusunda ama insallah düzene girecek.bu arada canım benimkide kurban bayramından sonraki hafta söz yapmayı düsünyo aynı zamandamı gitcez yoksa kızzzz :1::1::1: Insallah canım ya hakkında hayırlısı olsun.allah hepimize mutlu hayırlı yuvamıza kavusmayı nasip etsin:21::21::21: Hepimize insallahcanlarım her duamda varsınız :16::16::16:

Teheccüd grubumuz 2 eylülde (yani bu pazar gecesi) kalkıyoruz inşallah.. O ZAMANA KADAR İSİMLERİNİZİ YAZDIRABİLİRSİNİZ

:124:TEHECCÜD GRUBUMUZUN İSİMLERİ:124:
1. Aybirgen
2. Esrazambak
3. Minigmanig_Duygu
4. Hümeyra
5. Rainbyte
6. ozelelif
7. AsiNaz

________________________________________________________________________________________

:124:TEHECCÜD DE İBADETLERİMİZİN LİSTESİ:124:

2 rekat teheccüd namazı kılınır ve içimizden geldiği gibi dua ederiz.. listemizdeki tüm isimleri okuyarak

(hasta olanlar yalnızca dua eder)

EVET CANIM ZOR OLURDU SAYI İLE OKUMAK AMA GENE OKUMAK İSTEYEN OKUSUN İSTEDİĞİ DUALARI.BÖYLE İYİ OLMUS CANIM SAGOLUN:nazar::nazar::nazar:

kızlar teheccudü ben bilmiyrum kalkıp namaz kılsam olmaz mı normal bi şekilde dua etsem sonra içimden geldiği gibi hepimize?:ssz:

tabi ki canım kılıp dua edip yatıyoruz normal şekilde..

:21:“Niyet ettim Allah rızası için nafile namazını kılmaya” veya “Niyet ettim Allah rızası için teheccüt namazını kılmaya” diye niyet ediyoruz..

:21:İki ilâ on iki rekat arasında kılınabilir. En azı iki rekat, en çoğu on iki, ortası ise sekiz rekattır. Her iki rekatta selam verilmesi daha faziletlidir.

:21: 2 rekatta bir selam verilecek ise biliniyorsa Sabah Namazı’nın sünneti gibi, 4 rekatta bir selam verilecekse biliniyorsa Yatsı Namazı’nın sünneti gibi kılınır. Bir fark olarak sadece niyeti “nafile namazı kılmaya” diye etmek gereklidir.

:21: vakti ise gecenin üçte biri geçtikten sonradır.

Teheccüd&Gece Namazı Ne Zaman Kılınır?
:28:Teheccüd, gecenin üçte ikisi geçtikten sonra, imsak vakti girinceye kadar kılınan nafile bir namazdır. Teheccüd, uykuyu terk etmek demektir. Teheccüd için önce uyuyup, sonra kalkmanın şart olduğunu bildirenler de olmuştur. (Şir’a şerhi)

:28:Gece kılınan nafile namaz, gündüz kılınan nafile namazdan daha faziletlidir. Çünkü gece uyanmak nefse zor gelir. Hadis-i şerifte (İbadetin efdali zahmetli olanıdır) buyuruldu. (M. Felah, İbni Esir, Nihaye)

:28:Teheccüd namazı, gündüz kılınan bin rekâttan daha faziletlidir. Bir saat ilim öğrenmek, [mesela ilmihal okumak] geceyi ibadetle geçirmekten daha çok sevabdır. (Dürr-ül-muhtar)

TEHECCÜD NAMAZI İLE İLGİLİ NOTLAR

:121:Genellikle yatsı namazından sonra, daha uyumadan veya bir miktar uyuduktan sonra kılınan namaza gece namazı (salatü’l-leyl) denir. Gece uykusu bölünerek kalkıp kılınan namazlara ise teheccüd namazı denir.

:121:Tabiinin büyüklerinden Esved ile Alkame: “Teheccüd uykudan sonradır” demişlerdir. Hatta hiç uyumaksızın bütün geceyi ibadetle geçirmeyi adet edinmek mekruh sayılmıştır. (Tecrid-i Sarih Tercümesi) Buhârî’nin Amr b. el-As’dan (ra) rivayetine göre bir kere Resulullah (asm) Abdullah b. Amr’e “Ey Abdullah! Senin her gün oruç tuttuğun ve her gece baştan başa namaz kıldığın haberi bana ulaşmadı mı sanırsın ” buyurmuşlardır. Abdullah da, “Evet öyledir, ya Resulullah! Bütün gece namaz kılarım” demiştir. Resûl-i Ekrem, “Sakın öyle yapma. Kâh oruç tut, kâh iftar et, gecenin bir kısmında namaz kıl, bir kısmında uyu” buyurmuştur.

:121:Eğer gece teheccüt namazına kalkacak isek vitir namazını geciktirip teheccüdün ardından gecenin son namazı olarak kılmamız daha faziletlidir. Vitir namazı gecenin son namazı olarak teşrî kılınmıştır. Gece kalkmak konusunda problem yaşayanlar için bu namaz gene yatmadan önceki son namaz olmalıdır. Yani teheccüdü bu namazdan VİTİRNAMAZINDAN önce kılmalıdır. Teheccüt ve vitir namazları geceye bırakıldığı zaman, namaz tesbihatını yatsı namazından sonra yapmak gerekir. Vitir namazından sonra ayrıca muhtelif duâlar ve virdler yapılabilir.

Allah razı olsun canımm, resmen hayattan koptum twitine baktıkça ruhum titriyor , umarım iyileşirim =(

cannımm ben buralarda değildim tatilden döndüm daha doğrusu bol dğünlü bir tatildenn..
eski mesajlarına baktım seni göremeyince merak ettim.. canım nerelerdesin kendini bırakma herşey Allah ın takdiri .. onun adreslerine face twit filan bakman sadece sana zarar verir insana en büyük kötülüğü yine kendisi yapıyor.. imtihanlardasın anladığım kadarıyla.. Rabbim yardımcın olsun.. ALLAH İHMAL ETMEZ, SADECE İMTİHAN EDER UNUTMA BUNU..

Elitt Allah kabul etsin. taha süresini,ayetel kürsü ve diğer ayeti okudum ama salavati tamamlayamadım :(

canlarrr sohbetiniz bol olsunn:16::16: ben dün gece kalktım teheccüte dün gece kalkıcaz sanıyodum:9::9: herşeyi de yanlış anlıyorum :)) ama neyse hepiniz için dua ettim ben :15::15: dün gece İ34anbul için dualarını da okudum canımm rabbim hayırlı bir eş mutlu bir yuva nasip etsin inşallah:16::16:

canım çok oluyor sana o zaman .. hem günü gününe okumuş olalım birbirimize hak geçmesin en iyisi sıradaki olan okunacak arkadaşlara.. pazartesi gününe kadar ben inşallah seninkileri bitireyim, günde 2 tane okuyacağıma 4 tane okurum inşallah:16: bitiremezsem de sana yazarımm canımm:13::13:

canım okurdum sorun degıldı de simdi ölüm kalım var Allah korusun. tesekkur ederım sana da okudgun icin Allah denk getırsın ve kabul eylesin insallah:nazar:
bu arada teheccud e pazar kalkiyormusuz da ben dua ederim artik. o gunden itibaren her gun kalkiyor degil mi :16:

"Allahumme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedinillezi tanhallu bihi`l-ukadu ve tenfericu bihi`l-kurebu ve tukda bihi`l-havaicu ve tunalu bihirregaibu ve husnu`l-havatimi ve yusteka`l-gamamu bivechi-hi`l-keriymi ve ala alihi ve sahbihi fiy kulli lemhatin ve nefesin biadedi kulli ma`lumin lek."

Back
X