Hayırlısı

Peki o takı seti muhabbetiyle alakalı anlattığım şeyde sizce benim bir suçum var mı tarafsız gözle bakanlar olarak fikrinizi alayım.
Buradan belli aileme olan kıskançlığın bilmemne dedi, hak ediyor muyum bu lafı ben ya?
Ayıp bir şey mi dedim acaba farkında olmadan? Sanki mücevher esirger gibi oldu sanırım

Allah korumus, kac kac kac kac. Arkana bakmadan kac..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hayır canım senin şuçun yok
eski görümcen ne kadar arsızımış
hiç sana sormadan alırım,havamı atarım
sende istememişsin ki bu doğal bi şey
şahsen bende istemem
allah aşkına neyini kıskanacak mışsın sen
offf allah sana sabır versin zor bu tür hasta insanlarla uğraşmak

Yok yine cevap vermeyeceğim. Nasıl olsa cuma günü arayacak kararın nedir diye, o zaman söylerim. Ama engelliyorum şimdi hepsini. Salaklar ya sinirim tepeme çıktı akşam akşam.

Öyle yapacağım canım. Engellemek şart oldu. Bir de insan daha bir sinirleniyor önce onların sildiğini falan görünce. Onlar yapmadan ben yapayım bir de ona pişman olmayayım sonra.

akşam akşam sinirlerim bozuldu
hasta mıdır nedir yahu
funda sen hala ona cevap vermedin mi
1 hazirana kadar bekliyo mu yine
yine doldurmuşlar mı ne

Dolmasın canım aklı fikri yok mu? Çocuk mu kıt beyinli mi yani insan idrak edemez mi neyin doğru neyin yanlış, kimin haklı haksız olduğunu? Ayıp bir şey ya şimdi düşündüm de o takıları değiştirme muhabbetini onlara da söylediyse kimbilir ne şekilde yorumladılar. Kendi kendilerine diyorlardır bak görüyor musun ben onu kardeş gibi gördüm ama o bunu bile sorun etmiş falan diye. Offf

Bir de bunun kıskançlıkla ne ilgisi var değil mi? Esirgiyorsun, malın kıymetli vs dese tamam belki anlarım ama bundan hoşlanmamakla ne alaka kıskanmak.. Ufff çok sinirlendim ve üzüldüm ya iki yılımı ben buna mı vermişim...

Allah korumus, kac kac kac kac. Arkana bakmadan kac..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynen öyle. Allah resmen gösteriyor bana, sürekli işaretler veriyor. Bak bu gece rüyamda hep onu çok güzel gördüm ve sabah mutsuz uyandım sizlere geldim yazdım. Akşamına bu oldu. Resmen unutup yumuşamak gibi bir salaklık, bir duygusallık yapmama izin vermiyor kurban olduğum.

Ki vallahi ne kendisine, ne de nişanlıma hiçbir itirazım olmadı bu konuda. Kıza güldüm geçtim hatta bunu söylediğinde. O zaman sorun bile etmemiştim aramız kötü değildi.
Üzerine bu olaylar olunca hoş bir davranış olmadığını düşündüm. Nişanlıma da ben bir şeyimi paylaşmak istemem böyle söylemesi hoş değil falan bile demedim ki. Sadece dedim her şeye kendi kendine karar veriyor, ortada dahi olmayan bir sete dair bana sormadan plan yapması bana saygısı yok gibi geldi, sor bakalım ben değiştirmek falan istiyor muyum seviyor muyum dedim.

funda allahın sevgili kulluymuşsun
arkana bakmadan kaç
bu ne ya

şu son mesajdan önce 1 haziranla ilgili uzun bir yaz yazmıştım ama anladımki bunlarla sakın konuşma hakkından gelinmez bunların. Çok değişik insanlarmış gerçekten. Sadece ona haklısın Allah karşına benden daha iyi birini çıkarsın de geç. Gerçekten yerinde olsam bunu derdim anlıyacak insan değil şuan. İlerde belki anlar ama şuan ne desen boşa. Sen cevap vermeyip ona çemkirmeyip haklısın daha iyisini bulursun diye iyi dilekte bulununca emin ol o daha çok kudurucak. Dünden razıymış falan diye sinir olucak. Sanada dünden razıymışsın derse hayırlısı böyleymiş hep sende bende hayırlısı için dua etmedik mi demek buymuş hayırlısı razı olmakla alakası yok de kestirip at.

Değişik insanlar başa çıkılmaz takı konusundada haklısın. insanların prensipleri olur ben genelde paylaşımcı bir insanımdır bilgimi vs. paylaşıp yardımcı olmaya çalışırım ama hiç bir zaman özel eşyalarımı vermem. Başına bir iş gelir karşımdakide üzülür bende üzülürüm. Böyle düşünmek normal sen takma bu dengesizlere kıskançlıkla hiç alakası yok. Bundan sonra tanıştığın insanlarada hiç birşeyini önüne serme hayatını eşyalarını vs. Varsın malı kıymetli desinler. Sen malın kıymetli diye köt ol başına bir iş gelip kötü olmaktan daha iyidir. Koskoca takı hediye olan birşey. Başına bir iş gelse o rahat olur nasılsa benim ailem aldı nolucak diye ya bunu yazarken farkettim sanırım seni kabullenemiyorlar kendi ailesi aldı diye hak idda edebiliyor demekki ondan bu kadar rahat. Seni kabullenebilse o malın senein olduğunuda kabullenir heralde bilmiyorum belkide yanlış düşünüyorum. Allah kimsenin başına vermesin büyük konuşmamak lazım çok zor bir durum Allah böyle insanlarla kimseyi karşılaştırmasın.

Canım ya çilen ne zaman dolcak senin yahu :2:gece rüyanda gördüklerin buson zırvalarına dalalet ediyor herhalde canını sıkacağı belliydi malesef ..İnsan eş adayına herşeyi söyleyebilmeli canım ne değerli kardeşi varmış ısıtıp ısıtıp her söylediğin lafı onlara bağlıyor gerçekten bu kız neden böyle hissediyor haklılık payı varmı diye düşünmüyor lafı geldide söyledim diyosun yanlış anlamıyorsam ortadan pat diye desen belki bu düşünce kafasına takılabilirdi ama değil birde anlattıklarını ex görümceye anlatınca onun düşüncesini yansıtmıştır kendi hür iradesi olmayan bir adam olduğundan aklı ermiyor empati kurmaya

bence 2sine aynı msj at şöyle okkalı içerik aynı fakat hitap farklı ve mühlet olayını özür dilemeyişini kardeşinin üzerinden atmak için son barıştırma hamlesini(sözüm ona)olayların ikiniz arasında değilde gövde gösterisi yaparak annesini de dahil ettiğini annesine ve babasına saygı ve sevgiden kendi ailenden ayırmadığına,onların aramaya tenezzül bile etmeyip teli açmamalarına ,suçlu seni çıkarıp vicdan yapmanı saglamalarına,kendisinin içi nasıl elverip de mal derdine düşüp takılanları alel acele almaya gelmesine (seven erkek olsa onları gözü görmez seni orada ikna etmeye çabalardı), senin tüm olanlarda en ufak bir hatan olmadığına sonuna kadar vicdanının rahat olduğuna ve allaha verilecek bu yönde hesabının olmadığına günahıma kim girdiyse ahının onu tutacağına dair bir msj yollayabilirsin neden ikisine senin söylediklerini çevirmesin hönk diya otursun gudubetelere

Canım benim fikrim bu sen en iyisini bilirsin aslında ama fikir istedin diye ...Hadi bakalım kolay gelsin canını sıkmamaya çalış

doğru yerden bakamıyorlar bakmak istemiyorlar kendilerinin haklı görüneceği yönden durumu sürekli çeviriyorlar.
okurken sinir oldum ben duramıyorum susamıyorum genelde haksızlık yapıldığında çok sinir oluyorum...
bir de öyle bir inat ki bu... şuan bende benzer durumdayım eski dostluklarım konusunda.
hoş fayda etmiyor uzun uzun konuşmak da, ben konuştum ama hala aynı şey. ben yeterince açıkladım diyorum bi işte..
bilseler bile kabul etmiyor insanlar...
napıyorlarsa yapsınlar baksınlar kendi hayatlarına artık

Bazı insanlar, kişiliklerinin eksik yanlarıyla yüzleşmek yerine,
eksikliklerini başkalarının masumiyetlerine dil uzatarak kapatmayı ve
sağır vicdanlarına karşı dürüst olmaktansa,
ağır kusurlarını yükleyecek bir günah keçisi bulmayı tercih ederler..
Aslında insanlık bir nimettir ve herkese nasip olmaz.....

Süper bir yorum bayıldım bu paragraf durumu özetliyor

Amin canım amin. Ne desem bilmiyorum. Şu işaretlediğim yer varya, okurken nasıl gözlerim doldu bir bilsen. Değil eşyayı şunu bunu ben kendimi önlerine serdim resmen. Nefret ediyorum kendimden ya insan bu kadar değersiz olur mu...

Mesaj konusunda kararsızım aslında bilmiyorum atsam mı atmasam mı... Onlardan cevap gelemeyecek şekilde atmam gerek çünkü. Ama özellikle aile konusunda ne kadar doğru bir noktaya parmak basmışsın. Söylemek istediğim bir şeydi o aslında. Ailesine hiçbir saygısızlığım olmadı benim şimdiye kadar. Annesini babasını çok severdim. Geçen yıl anneler gününde ona bir kutu gönderdim, bir de not yazdım. Videoya almışlar hatta açınca ağladı çocuk gibi. Babasına da aynı şekilde... Hacca gittiler ben başörtüsünden okuyacakları Kuran'a kadar düşündüm özenerek aldım şu işsiz halimle. Pasta börek yaptım gönderdim şehir dışından. Ne bileyim çok mu işgüzardım acaba diyorum. Kendileri anneler günü babalar günü diye benim kadar ince düşünmemişti. Tanıştığımızda bana hediye olarak küçük altın vermişti annesi. Onu kutusundan bile hiç çıkarmadan sakladım ben. Mutlu oluyordum ona baktıkça. Bana göre o altın değil de bir hatıraydı, hediyeydi çünkü. Bunları söylemek anlatmak hoş değil biliyorum, zaten her zerresi helali hoş olsun ama ben böyle ayrıntılı ve ince düşünüyorken hiçbir karşılığı değeri olmadı çok içim acıyor.

Aynen öyle. Konuşmak bir şeyleri çözecek olsa konuşurdum zaten gocunmazdım. Ama anlamak ve hak vermek istemeyen birine bir şeyler anlatmaya çabalamak dünyanın belki de en zor şeyi. Sabrını sınıyor ve genellikle başarısız olup çıldırıyorsun sonunda.

Daha da söylenecek bir söz yok bana göre. Bu özeti oldu bugün konuşulanların.

Yazılanlardan anladığım kadarıyla sen ne söylersen söyle onlar verecek bi cvp bulurlar..malum hırsız bağırınca ev sahibinin ödü kopar vakası..bence hiç bişey yazma başlarını yesinler..madem son kararımı sormak için arar diyosun işte o zaman sakin bi şekilde kısa bi cevap verirsin.konuştukça dallanır..canını sıkarlar yıpratırlar..daha alınmayan takının bile şöyle yaparız böyle yaparız diyecek kadar yüzsüz izin istemeyecek kadar düşüncesiz geniş bi kızkardeşi var. O hala seninle uğraşıyo..boşver be güzelim..malesef karakteri hala oturmamış o adamın..senide hiçmi hiç hak etmemiş..şuan dolduruşlarda, aklı başına gelip herşeyi anlayacak eminim..çokda kafasını vuracak taşlara senin gibi birini kaybettiği için..ama sen herşeyi silmiş yeni bi hayata başlamış olanları unutmuş bile olacaksın..

Son düzenleyen: Moderatör:

kesinlikle kendini yıpratıyorsun. ben karşımdaki anlamak istemedikçe deli oluyorum..
bi açıkladın iki açıkladın baktın olmuyor susmak daha iyi gibi..
benim de biraz törpülemem gerekiyor bu anlatmaya çabalamayı sanırım.
bazılarını hatırlamak bile fazla değer vermektir bi zaman sonra bu kişiler de öyle olacak...

İnşallah tez zamanda gelir o günler. Öyle ihtiyacım var ki tüm bunları unutturacak kadar iyi bir habere.

Sanırım biraz tecrübeyle kazanılacak bir durum. Ben artık ben öyle demek istememiştim, şöyle dedim ama o bu şekilde anlayınca konu buralara geldi tarzında açıklamalara da girmeme kararı aldım. Bu olay esnasında gördüm ki ne söylesem bi taraflarından anlamış hepsi. En basiti; nişanda makyajımı yapan kuaför abla alyansımı çok farklı bulduğunu söyledi, nereden aldın dedi. Ben de tabi farklı olacak abla, ben ne kadar uğraştım bunu bulabilmek için dedim. Ki gerçekten öyleydi. Sırf marka olduğu için umduğumuzdan pahalıydı, kuyumculara sorduk aynısından yapabilirler mi diye. Yapamayacaklarını anlayınca o markayı satan kuyumcuların hepsine ikişer defa gidip pazarlık ettik ve en hesaplı bulduğumuzdan aldık sonunda. Cidden büyük bir uğraş söz konusu değil mi? :) Ama bunu nasıl anlattılarsa artık, abisi dedi ki "abicim sen bazı şeyleri başa kakıyorsun, alyans konusunda bile bizi kuaföre şikayet eder gibi konuşup ben bu yüzüğü aldırmak için neler çektim demişsin." Bu verdiğim sadece basit bir örnek ama görüyorsun sen ne demek istiyorsun insanlar ne anlıyor ve ne söylüyor. Ki bunu kızlar da bana söyledi, yanlış anlamışsınız öyle demedim ben diye düzelttim. Ona rağmen gidip ispiyonlamak nedir.. Ama insanların da ağzını kapatamazsın ki. O yüzden en iyisi hiç böyle muhabbetlere girmemek, yanlış anlaşılma durumunda yalnızca bir defa aslında söylemek istenileni anlatmak, daha da üstelememek...

okudum mutsuz oldum aşk iki kişiliktir keşke sahip çıkabilseymişsiniz, haklısınız sonuna kadar, güçlü gözüküyorsunuz, gururlu davranıyorsunuz ama mutsuzsunuz, gelse, bütün hatalarını affettirse diye geçirdim içimden, umarım çabuk atlatırsınız.

Ne yalan söyleyeyim uzunca bir süre ben de öyle istedim. Ama konumu ve ara ara güncellemelerimi okuduysanız değil hatalarını affettirme adına bir adım, ufak bir pişmanlık kırıntısı dahi yok kendinde. Şu saatten sonra özür dilemek, hataları kabul etmek bile bir şey ifade etmezken onda bunların zerresi yok.

bence pişman, gurur yapıyor geri adım atamıyor, siz ondan özür dileyin alttan alın istiyor yoksa bu kadar kendilerini haklı çıkarmaya çalışmazlardı, hayırlısı olur inşallah, başkaları yüzünden yarım kalan aşklara üzülüyorum ben, herkese, herşeye rağmen sahip çıkılmalı, hep keşkeleriniz olacak.

yanlış anlaşılmaktan nefret ediyorum ve ısrarla anlamak istemediklerini gördükçe iyice sinir oluyorum maalesef.
yine de eskisi gibi kendimi mahvetmiyorum, ama işte..
olaylar söylenilenler nerelere gidiyor maalesef.. işte ne fayda ne derseniz deyin kendilerini bir şeye şartlandırdıkları için yine ters anlıyorlar.
mesajınızda da bunu belirtebilirsiniz attığınızda, siz belli bir şeye şartlandırmışsınız ne söylesem olmuyor olmayacak bu yüzden susuyorum sustum gibi.
bu arada yüzükleri beğendim artık önemi olmasa da :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…