Hayirsiz miyim? Neyim ben?

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
30
İzmir
Cok karmasigim yine...Her seferinde umursamaz kizin teki olacagim diye dusunup yine ufacik seyleri kafaya takan, modunu aniden 0'a indiren biriyim, evet sizinkilerin yaninda bu dert degil ama degismem lazim artik, danismam lazim size. En yakin arkadaslarimdan surekli ayni muhabbetleri yaptiklari icin cok sogudum. Bir arkadasta aradigim en onemli ozellik bana ne kattigidir, iki yakin kiz arkadasim vardi erkek muhabbetlerini aylarca dinleyip, gecistirmekten gina gelmisti en son pes ettim iste. Onlarla bulustugum gunun sonunda "Ne ogrendim?" diye soruyorum kendime bos bos muhabbet edip gelmisim iste. En son aramadim, soguk davrandim ikisine de, aslinda hatri sayilir insanlar boyle yapmayayim diyorum ama artik aylarca nasil katlanmaya zorlamissam kendimi yapamiyorum. Bu gun yanimda baska bir arkadasim varken aramadigim icin yuzume "dunyanin en hayirsiz insani" oldugum soylendi, o an cok rencide oldum, gulerek gecistirmeye calistim ama eve gidene kadar sikinti icindeydim. İcimde tutmadim mesaj atip soyledim, asla saklamam. "Ciddi degildim" dendi, inanamiyorum, buyuk patavatsizlikti. Artik nasil oldum biliyor musunuz, insanlara degil esyalara daha cok deger verir oldum. Mesela yeni bir canta, bir tisort bile insanlarin yaninda olmaktan daha cok mutlu ediyor beni. Konularimi bilen bilir, evcimenimdir. Bu insanlarla birlikte disarda takilmaktansa evde oturmak, kendimle ilgilenmek, yalniz kalmaktam daha cok zevk aliyorum vallahi. Hayat boyle gecmez, kacamam, sonsuza kadar arkadassiz da yapamam. Allah askina hayatla ilgili deneyim ve dusuncelerinizi carpin yuzume, kendi istediklerimle hayatin dayattiklari arasinda sıkıstım.

Geçen bir konuya yazmıştım. Hiç arkadaşım dostum yok ve cok mutluyum.

Ben de eğer sırf erkek muhabbeti yapılıyorsa ,ama boş erkek muhabbeti ise bunlar yediğinden,s.çtığına kadar sevmem.Uzaklaşırım, ben de aynı senin gibiyim.Ciddi derdi vardır, sürekli dinler ve yardımcı olmaya çalışırım o ayrı.
Öyle boş muhabbetlere de tabi ki ihtiyacımız var ama çok sınırlı kalması koşulu ile.
Yaptığında çok haklısın,uzak kal onlardan.
Ne olurlarsa olsunlar,belki de dünyanın entelektüel anlamda en iyileridir,ama çok sevdiğim bir söz var.
Sana kendini iyi hissettirmeyen hiç kimsenin yanında olma.
Hayat felsefem diyebilirim.

Cok karmasigim yine...Her seferinde umursamaz kizin teki olacagim diye dusunup yine ufacik seyleri kafaya takan, modunu aniden 0'a indiren biriyim, evet sizinkilerin yaninda bu dert degil ama degismem lazim artik, danismam lazim size. En yakin arkadaslarimdan surekli ayni muhabbetleri yaptiklari icin cok sogudum. Bir arkadasta aradigim en onemli ozellik bana ne kattigidir, iki yakin kiz arkadasim vardi erkek muhabbetlerini aylarca dinleyip, gecistirmekten gina gelmisti en son pes ettim iste. Onlarla bulustugum gunun sonunda "Ne ogrendim?" diye soruyorum kendime bos bos muhabbet edip gelmisim iste. En son aramadim, soguk davrandim ikisine de, aslinda hatri sayilir insanlar boyle yapmayayim diyorum ama artik aylarca nasil katlanmaya zorlamissam kendimi yapamiyorum. Bu gun yanimda baska bir arkadasim varken aramadigim icin yuzume "dunyanin en hayirsiz insani" oldugum soylendi, o an cok rencide oldum, gulerek gecistirmeye calistim ama eve gidene kadar sikinti icindeydim. İcimde tutmadim mesaj atip soyledim, asla saklamam. "Ciddi degildim" dendi, inanamiyorum, buyuk patavatsizlikti. Artik nasil oldum biliyor musunuz, insanlara degil esyalara daha cok deger verir oldum. Mesela yeni bir canta, bir tisort bile insanlarin yaninda olmaktan daha cok mutlu ediyor beni. Konularimi bilen bilir, evcimenimdir. Bu insanlarla birlikte disarda takilmaktansa evde oturmak, kendimle ilgilenmek, yalniz kalmaktam daha cok zevk aliyorum vallahi. Hayat boyle gecmez, kacamam, sonsuza kadar arkadassiz da yapamam. Allah askina hayatla ilgili deneyim ve dusuncelerinizi carpin yuzume, kendi istediklerimle hayatin dayattiklari arasinda sıkıstım.
Kusursuz dost arayan dostsuz kalir.
Cevrenize siz neler katiyorsunuzda onlardan size birseyler ogretmelerini istiyorsunuz mesela?
Bazen insan sadece eglence ister onlarda oyle arkadas gulup eglenin bu kadar kasmayin bence.

Geçen bir konuya yazmıştım. Hiç arkadaşım dostum yok ve cok mutluyum.

En guzelini yapiyorsun!!!

hayatindan cikaracaksin. ben cikardim mutluyum.

Biri 2 yildir tanidigim birisi, cok kolay cikaririm da, digeri ilkokul 1. siniftan arkadasim, ailelerimiz dost, biz universiteye geldik hala kopmadik, bu kisiyle bitirme ihtimalim 0, ancak soguk yapabilirim yani.

Ben de eğer sırf erkek muhabbeti yapılıyorsa ,ama boş erkek muhabbeti ise bunlar yediğinden,s.çtığına kadar sevmem.Uzaklaşırım, ben de aynı senin gibiyim.Ciddi derdi vardır, sürekli dinler ve yardımcı olmaya çalışırım o ayrı.
Öyle boş muhabbetlere de tabi ki ihtiyacımız var ama çok sınırlı kalması koşulu ile.
Yaptığında çok haklısın,uzak kal onlardan.
Ne olurlarsa olsunlar,belki de dünyanın entelektüel anlamda en iyileridir,ama çok sevdiğim bir söz var.
Sana kendini iyi hissettirmeyen hiç kimsenin yanında olma.
Hayat felsefem diyebilirim.

Cok haklisiniz, mutlu oldugum insanlarin yaninda daha farkliyim ama zor bir durum tabiiki, bos muhabbet yapilir hep hayati ciddiye almak hos degil ama ben mi cok abartiyorum dedim bazen. Bir de tuttugunu koparan biri olmam sart artik, laf soylenildiginde hazir cevabi yapistirmam lazim ama soke oluyorum o an, uzuntuden herhalde

Kusursuz dost arayan dostsuz kalir.
Cevrenize siz neler katiyorsunuzda onlardan size birseyler ogretmelerini istiyorsunuz mesela?
Bazen insan sadece eglence ister onlarda oyle arkadas gulup eglenin bu kadar kasmayin bence.

Kusursuz dost istemiyorum, birseyler paylasabildigim insan istiyorum. Ben onlara yaptiklari yanlis birsey oldugu zaman bir arkadas olarak yol gostermeye calisiyorum, bu bile birsey kattigimin gostergesidir, onlar ise ben ne yapsam kucumsuyorlar, gulup geciyorum o an cunku tartismak istemiyorum oyle kavgaya meyilli biri degilimdir. Ornegin, gecen bir arkadasim yurtdisi deneyimlerini anlatti, eve gitsin istemedim. Cok sey ogrendim yasadiklarindan, deneyimlerini aktardi neler yapip yapmamam gerektigini anladim, bu gun gorustugum arkadasim eski erkek arkadasini takinti haline getirdigi icin ayni anilarini bininci kez dinlemek zorunda kaldim. Fark!!

Kusursuz dost istemiyorum, birseyler paylasabildigim insan istiyorum. Ben onlara yaptiklari yanlis birsey oldugu zaman bir arkadas olarak yol gostermeye calisiyorum, bu bile birsey kattigimin gostergesidir, onlar ise ben ne yapsam kucumsuyorlar, gulup geciyorum o an cunku tartismak istemiyorum oyle kavgaya meyilli biri degilimdir. Ornegin, gecen bir arkadasim yurtdisi deneyimlerini anlatti, eve gitsin istemedim. Cok sey ogrendim yasadiklarindan, deneyimlerini aktardi neler yapip yapmamam gerektigini anladim, bu gun gorustugum arkadasim eski erkek arkadasini takinti haline getirdigi icin ayni anilarini bininci kez dinlemek zorunda kaldim. Fark!!
Yol gostermek dogruyu israrla gostermeye calismaniz arkadaslarinizca hos karsilanmiyor yani islerine gelmiyordur o yuzden dalgaya vurmalari normal onlarin yasam sekli tarzi bu size uymuyorsa gorusme surelerini uzatin ama asla birilerini ikiden fazla uyarmayin malum herkes dogruyu biliyor en iyisini biliyor.

bu durumu iyi biliyor ve seni anliyorum. alintina da cevabim: ikisiyle de gorusmek zorunda degilsin.

Yol gostermek dogruyu israrla gostermeye calismaniz arkadaslarinizca hos karsilanmiyor yani islerine gelmiyordur o yuzden dalgaya vurmalari normal onlarin yasam sekli tarzi bu size uymuyorsa gorusme surelerini uzatin ama asla birilerini ikiden fazla uyarmayin malum herkes dogruyu biliyor en iyisini biliyor.

Cok haklisiniz, ben ne desem bos oluyor zaten yine ayni umursamazlik, kimseyi kinamiyorum ilerde benimde cocugum olacak fakat yaptiklari bir kac hata ailelerine karsi gelip yanlis isler yapmalariydi mesela, bende "bari haberleri olsun" diyordum guzel bir dille, tavirlar yine "ben istedigimi yaparim" vs vs. Yok, arkadaslik bu degil yahuu... Ama sorarsan hayirsiz benim! Aramamakta hakli miyim orasini bilemem

Surekli gorustugunuz bir insan her bulusmanizda size bir seyler katamaz yalniz.
Bilmiyorum en azindan biz her bulusmada atom parcalamiyoruz.

Surekli gorustugunuz bir insan her bulusmanizda size bir seyler katamaz yalniz.
Bilmiyorum en azindan biz her bulusmada atom parcalamiyoruz.

Surekli gorustugum insan degil, gorustugum insanlar... Cevremde bos insan olmamasina gayret ediyorum, amacim sizin tabirinizle "atom parcalamak" ta degil. Gorustugunuz insanlarin elalemin erkekleri hakkinda 7/24 muhabbet etmelerini, her hareketlerine bir mana bulmalarinin hevesiyle sizi aradigini dusunun... Ustelik erkeklerin umurlarina bile koymadigini karsida ki degil, siz bilirken yapin bunu!!! Ahhh ahh anliyorum yorumunuzu, atom parcalasak boyle yorulmazdik

Cok haklisiniz, ben ne desem bos oluyor zaten yine ayni umursamazlik, kimseyi kinamiyorum ilerde benimde cocugum olacak fakat yaptiklari bir kac hata ailelerine karsi gelip yanlis isler yapmalariydi mesela, bende "bari haberleri olsun" diyordum guzel bir dille, tavirlar yine "ben istedigimi yaparim" vs vs. Yok, arkadaslik bu degil yahuu... Ama sorarsan hayirsiz benim! Aramamakta hakli miyim orasini bilemem
Sonucta ayni yaslardasiniz herkesin akli kendine bosverin.Ciddi anlamda rahatsizsaniz armayin ama onlar aradiklarindada belli edin sebepleri.Aramayan hep hayirsizdir zaten sanki o ana kadar oburu aramis gibi:KK70:

Benimde iki tane yakın olup sık gorustugum arkadaşım var.
Bazen buluşuruz boş boş gezer dolasiriz birbirimize moral katariz. Deşarj oluruz.
Bazen is icin bir araya geliriz.
Bazen birlikte temizlik yapmak için. .
Bazen buluşuruz siyaset yapar , sözüm ona ülkeyi kurtaririz
bazen yasantimizla ilgili gelişmeleri aktarır fikir alırız
bazen bi film seyreder eleştiri yaparız.

Yani dolu boş her türlü görüşme olabilir. Her zaman bir amaç uğruna birlesmiyor insan. .

Belki son zamanlarda biraz daha farklı bir psikolojiye bürünmüş, bu yüzden ona/onlara haksızlık ediyor olabilirsin.

İyi veya kötü her zaman bir arkadaşa ihtiyaç hep vardır.

Benimde iki tane yakın olup sık gorustugum arkadaşım var.
Bazen buluşuruz boş boş gezer dolasiriz birbirimize moral katariz. Deşarj oluruz.
Bazen is icin bir araya geliriz.
Bazen birlikte temizlik yapmak için. .
Bazen buluşuruz siyaset yapar , sözüm ona ülkeyi kurtaririz
bazen yasantimizla ilgili gelişmeleri aktarır fikir alırız
bazen bi film seyreder eleştiri yaparız.

Yani dolu boş her türlü görüşme olabilir. Her zaman bir amaç uğruna birlesmiyor insan. .

Belki son zamanlarda biraz daha farklı bir psikolojiye bürünmüş, bu yüzden ona/onlara haksızlık ediyor olabilirsin.

İyi veya kötü her zaman bir arkadaşa ihtiyaç hep vardır.

Cok dogru, bende bu psikolojiyle hepsine yl vermeyeyim ilerde is hayatina atilacagim bu arkadasliklar zor bulunur diyorum ama verdiginiz orneklerde karsilikli bir alisveris var, benimkilerde ise tam tersi. Bu yuzden cikmazdayim. Ornegin, hep "herkesten nefret ediyorum" kafasinda gezmeleri cok yanlis, modum yuksekse bile dusuyor, "ay cok cektim, yok soyle zorluk yasadim" dedigi sey bir ask. Bir karikatur var, asktan bahsederken erkek "ulan millet ac" diyor :) Hayatin bir ton zorlugu varken su Allahin verdigi nefesi ask mesk ugruna dunyanin merkezi haline getirmisler icin harcamaya cok yoruldum. Ya da takilmalik kiz buladigi icin bizimkine yazdigin da o gece aranip "Bana karsi hala birseyler hissediyor mu?" sorusuna bikkinliktan "Evet yoksa neden cagirsin ki" gibi bir ton yalan soylemek istemiyorum. Cok mu buyutuyorum? Haksiz miyim? Elestirilerde yuzde yuz acik davranabilirsiniz, benden daha cok gecmisiniz vale yasantiniz var neticede. Tum KK bayanlarina diyorum :)

Bende erkek muhabbeti edenleri sevmem. Ve senin gibi benimde moralim bi an iyiyken diger an kotu olur. Snra 2 dk snra yine iyi. Kusursuz dost arayan dostsuz kalir derler ama ben yapamiyorum. En iyi arkdasim bi yamuk yapti bana aylar once. Kustum zamanla barisiriz dedim sinirim gecince. Zaman gecti, gecen gun inadimi kirip ilk kez konstum ona. Ama bi soguklukmu vardi ne. Anlamadim. Pek ayni ortamda bulunmdik zaten o gunden snra. Belkide hic bisey ayni olmuycak bundn snra ve ben buna uzuluyorum.
Ayrica bende etrafimdakilerden bilgi edinmeyi cok severim. Digerlerinin tecrubelerinden yararlanip ayni hatayi yapmamak/ kelime hazineme bi kelime daha katmak( avrupadayim;yabanci dil) gibi gibi. Acaba sen ikizler burcumusun???

Sürekli erkek muhabbeti yapan, şu mağazada şu vardı sunu aldım geyiği yapıp başka bir şey konuşamadığım insanları sevmem. Zaten hayatımda yer kaplayamazlar.
Gerçek arkadaşla geyiğin dibine vurulur, saçmalanır, gülünür ağlanır bazende dünyayı kurtarırız. Bunu yapamadığım insanla sadece yüzeysel bir arkadaşlık yapabilirim
Bu nedenle seni anlıyorum ve hak veriyorum.
Ben olsam o kişileri çoktan hayatımdan çıkartmıştım. :)

Bende erkek muhabbeti edenleri sevmem. Ve senin gibi benimde moralim bi an iyiyken diger an kotu olur. Snra 2 dk snra yine iyi. Kusursuz dost arayan dostsuz kalir derler ama ben yapamiyorum. En iyi arkdasim bi yamuk yapti bana aylar once. Kustum zamanla barisiriz dedim sinirim gecince. Zaman gecti, gecen gun inadimi kirip ilk kez konstum ona. Ama bi soguklukmu vardi ne. Anlamadim. Pek ayni ortamda bulunmdik zaten o gunden snra. Belkide hic bisey ayni olmuycak bundn snra ve ben buna uzuluyorum.
Ayrica bende etrafimdakilerden bilgi edinmeyi cok severim. Digerlerinin tecrubelerinden yararlanip ayni hatayi yapmamak/ kelime hazineme bi kelime daha katmak( avrupadayim;yabanci dil) gibi gibi. Acaba sen ikizler burcumusun???

Aslan burcuyum

Sürekli erkek muhabbeti yapan, şu mağazada şu vardı sunu aldım geyiği yapıp başka bir şey konuşamadığım insanları sevmem. Zaten hayatımda yer kaplayamazlar.
Gerçek arkadaşla geyiğin dibine vurulur, saçmalanır, gülünür ağlanır bazende dünyayı kurtarırız. Bunu yapamadığım insanla sadece yüzeysel bir arkadaşlık yapabilirim
Bu nedenle seni anlıyorum ve hak veriyorum.
Ben olsam o kişileri çoktan hayatımdan çıkartmıştım. :)

Çok haklisiniz

Kocan en büyük arkadaşın değil mi zaten ?

İnsanlardan birşey katmalarını bekleme. Kafede otururken Quantum fiziği konuşacak haliniz yok herhalde.

:)))))))))))))) Yahu takildiniz atom parcakamaya, quantum fizigine! Bayanlar hic kimse bir araya gelip boyle ciddi birsey de konusmaz zaten, ornekler cok uc! Istedigin bu ciddiyet degil zaten, mesela hayat hakkinda dedikodu yapabildigin, en basitinden kitap bile konusabildigin insan bulsan ne ala. Sanirim anlatamiyorum kendimi, neyse tsk yorumunuz icin

benimde çok arkadaşım yok olanla da 2 gün arka arkaya görüşünce kusasım geliyor.
yalnız değilsin üzülme.

bana anormal gelmedi halin tavrın devam et böyle.
ama insanlarada sürekli acaba bu ilişki bana ne kadar diye düşünüpte irtibat kurma bırak bazen öylesine konuşsunlar..

ama bazen :halay:

Back
X