• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayret biseu ya

Emin olun böyle anneler evinde bir bardağa bile elini sürdürmüşlerdir çocuklarına. Çocuklar da başka bir eve gittiğinde bağdan boşanmışa dönüyorlar. Benim oğlum 7 yaşında ve çok hareketli bir çocuk. Onunla anneme bile gitmeye çekiniyorum. Çünkü sizin anlattığınız insanlar gibi olamadım bir türlü .
Gittiğim her yerden eve dönene kadar oğlumun peşindeyim. Öyle kırıp dokmez kimsenin dolabini karistirmaz ama koşturur.Hem kendine hem başkalarının eşyasına zarar vermemesi için peşindeyim devamlı.Bu yüzden çok fazla oturmaya gitmiyorum oğlumla. Herkes kiziyo bana çok sıkıyorsun diye.Ama yapamıyorum işte çünkü bende sinir oluyorum öyle rahat insanlara.Oturacağı zamanlarda gelecek ve ben sabırla bekleyeceğim.

oof ne sinir bozucu bir durum sizi cok iyi anlıyorum bende aynısını yaşadım
bebeğim 3 aylıktı evime çocuklu bir misafir geldi.. annesi hiç ses etmiyor yemek takımımı kırmış gümüşlüğümün camı gitmiş. duvalarımı boyamıştı..
sinirden çatladım suratım düştü.. şimdiki aklım olsa direk uyarırdımm sustum saf gibi.. gittikleri vakitte eşimi bir güzel fırçaladım cocugunun yaptıklarını gösterdim cocuguna sahip cıkmasını bilmiyorsa birdaha benim evime gelmesinler dedim.. birdahada gelemediler..
zaten cok tuaf akrabaları var ya hiç sevmiyorum..
ha bu arada 9 aylık bebesi olan bir kadına yemekli misafir cok mantıksız ben o zamanlar bırakın yemeği vallahi 5 dakika oturamıyorum lavobaya bile oglumla gidiyordum
anasının evine götürseymiş birde size yemek yüklüyor.

Eşine şöyle sana sormadan misafir çağırmasın. Bu bence saygısızlık. Benim esim bir kere yaptı bunu tepkimi gösterdim hemen tabi, esim de sağolsun anlayışlı davrandı bir kere ile kaldı.

Evin hanımı sen isen sana musait misin bugun diye sorulmadan misafir çağırılmaz. Ilk bunu hallet bence. Sonrası kolay bu tip misafirleri cağırmazsınız olur biter.

Ben böyle bir durumda bebeği babasına verir çocuğun girmemesi gereken bütün odaları kilitlerdim herhalde yani ne münasebet tüm eşyaları kırıp döküyor benimde var iki tane çocuğum kızım sakındır ama oğlum hareketli gittiğim bir yerde her 10 dakikada bir kontrol ederim ne yapıyorlar diye çocuklu ev olunca genelde çocuk odasında oynarlar

Kapıları kilitleseydiniz keşke :( en nefret ettiğim insan türü bahsettiğiniz kadın, çocuğa kızmamak lazım, keşke söyleseydiniz, çocuğunuzla ilgilenir misiniz olmuyor ama böyle diye

Eşinin arkadaşlarıyla yemek yemek istemesi gayet normal,ozaman beyimiz rezervasyonunu yaptıracak hadi canım akşam dışarda yemek yiyoruz arkadaşlarla diyecek. Sizde nefes alacaksınız. Eşine aşçı,hizmetçi muamelesi yapan erkeklerden nefret ediyorum.
Keşke o anda kadını uyarsaydınız,lütfen çocuğunuzu uyarın heryeri dağıtıyor,eşyalara zarar veriyor diye. Zarar verdiği saati gösterip benim için çok değerliydi eşimin hediyesi,oğlunuz kırmış diye gösterseydiniz.
Üzülüyorum böyle çocuklara,herkes anne olamıyor işte..

9 aylik bebeğim var. Dün sırf eşim söz vermiş diye yemekli misafir aldık. Almaz olaydim. 4 yaşında bir çocuğu var resmen Evimi savaş alanına çevirdi. Girmediği yer dokmedigi dolap kalmadı. Bak canım benim sen şunlara oyna diye önüne oyuncak döktüm Orali olmadı bebeğimin ne kadar eşyası varsa kırıp dökmus. Bezlerini yirtmaya uğraşmis filan. Eşimin aldığı çok değerli bir saatim vardı çekmecelerden onu bulup yere vurup camını kirmis. Annesi hiçbir şekilde uyarmadi. Hiçbir şekilde karışmadi..başımdan gitsin de ne yaparsa yapsın modunda. Allah aşkına siz olsanız napardiniz sinir oldum ya. Hala evi toplamaya çalışıyorum. Yıktı geçti resmen. Ben yapma dedikçe geldi bebeğimin ayağını çekmeye vurmaya sarsmaya filan çalışıyor. Yoruldum annesi hiç Orali değil. Ben bi yandan bebeğimi korumaya bi yandan da onun çocuğu ile uğraşırken oturmuş eşimle kendi eşiyle cay içiyor.

Siz çok sabırlısınız sanırım ben sakin duramazdım ... öyle girip odalara çekmeceye saati almak bir de kırmak... görsem zaten annesine babasına söylerdim çocuğunuz saatimi çekmeceden alıp kırdı artık lütfen bağlayın bişey yapın oturtun çocuğunuzu diye!
Hiç utanmıyor mu annesi babası acaba ne yüzle bir daha size bakacaklar çok büyük terbiyesizlik.

Bizim çok sevdiğimiz komşumuzun kızı yanlışlıkla kahveyi döktü yanlışlıkla da annesi o kadar çok mahçup oldu ki çok yakınız bir de yani bıdık üzülmesin diye halıyı atarız o kadar.
Bir daha sakın çağırmayın eşinize de tembihleyin! 2 saniye arkanızı dönseniz bebeğinize ne yapacak kim bilir.

Ben bir yere gittiğimizde sürekli kızımı uyardığını için ev sahipleri oynasın o çocuk hiç önemli değil diye beni rahatlatmaya çalışırlar. Ama bir yerde hayır demezsen onu alışkanlık haline getirirler. Kızım 3 yaşında bir yere gittiğimizde bir şeyi karıştırırken öyle bağırmam kızmam ama kızım çok üzülüyorum dedigimde hemen yanlış yaptığını anlar ve elindekini bırakır. Çocuk sahibi olmak kolay da anne olmak çok zor bir sanat bence.

9 aylik bebeğim var. Dün sırf eşim söz vermiş diye yemekli misafir aldık. Almaz olaydim. 4 yaşında bir çocuğu var resmen Evimi savaş alanına çevirdi. Girmediği yer dokmedigi dolap kalmadı. Bak canım benim sen şunlara oyna diye önüne oyuncak döktüm Orali olmadı bebeğimin ne kadar eşyası varsa kırıp dökmus. Bezlerini yirtmaya uğraşmis filan. Eşimin aldığı çok değerli bir saatim vardı çekmecelerden onu bulup yere vurup camını kirmis. Annesi hiçbir şekilde uyarmadi. Hiçbir şekilde karışmadi..başımdan gitsin de ne yaparsa yapsın modunda. Allah aşkına siz olsanız napardiniz sinir oldum ya. Hala evi toplamaya çalışıyorum. Yıktı geçti resmen. Ben yapma dedikçe geldi bebeğimin ayağını çekmeye vurmaya sarsmaya filan çalışıyor. Yoruldum annesi hiç Orali değil. Ben bi yandan bebeğimi korumaya bi yandan da onun çocuğu ile uğraşırken oturmuş eşimle kendi eşiyle cay içiyor.
sinir oluyorum oyle rahat insanlara bende tam tersiyim bi yere gitsem kizim yapma kizim elleme diye diye ev sahibi bana kizar birak oynasin rahat ol diye..ne insanlar var nasil rahat ediyorlar sasiyorum ayni senin dedigin gibi azicik kafasini dinlemek istemis ugrassin demistir bide soyke birsey var misafir cocuguna insan fazla ileri gidemiyor oda insani geriyor..banada bir kere arkadasimla oglu gelmisti oglu tv nin ekraninda araba gezdiriyordu ve annesini çıtını cikarmiyordu bende cocuga yapma canim dedim napiyim.neymis ogluna hic kizmiyormusta bilmem neymiste banane evinde istedigin kadar kizma dimi baskasinin evinde azicik duyarli ol

Son düzenleme:
Bu konu bana hiç yabancı gelmedi :işsiz: bu durumda annesini uyaracaksın çocuklar fazla laftan anlamıyor. zamanında psikoloji hocamız anlatmıştı bazı kadınlar misafirliğe gitmeden önce çocuklarını tembihlermiş kır dök diye.:KK70: çocuğu etrafı savaş alanına çevirirken görmezden gelen annelerin böyle tembihlediğini düşünür oldum :KK70:
Ne? Ciddenmi öyle tembihliyomuşlar ? Manyakmi bunlar , sebep neymis,

Cocuk yaramazlik yaparken o an mudehale etmeliydiniz.

Saati kirarken nerdeydiniz?
Odanizi neden kilitlemediniz?

Sonradan sinir olmaktansa ben o an mudehale ederim sahsen uygun bir dille

Aileden biri degilse asla bi daha evimde agirlamam eger akraba filansada kokay kolay ne giderim ne cagririm en nefret ettigim sey insanlarin cocuklarini bu kadar simartmalari cocugun sucu yok annesinin gevsekligi..asla tahammul edemem benimde var iki cocugum biri bi yerde bisey ikram edince gozume bakarlar yemek icin bile cekinirler kadin elinden tutup alacak mudahale edecek korkmasin incisi dokulmez ayyy cok sinirlendim okurken seni dusunemiyorum bile boyle insan gel esin kardesim sinirimide bizmasin uzak olsun esinle konus cagirmasin

Odanin birini kilitlemis cocuk anasina gidip Anahtar diye zirlamis.
Sanirim cocuk Ilgi eksikligi cekiyor.

Saati kirarken yemek servis vs ugrasiyordum veya çay servisi bilemeyecegim.
Odayı da kilitledim anasina geldi zirladi aç diye.

Söylememeniz hatalı olmuş, en azından ayıbını bilseydi.
Neyse bir daha ağırlamazsınız, kadının yaptığı hiç hoş değil misafir adabına uygun olmamış.

Evet sinir bozucu bir durum. Bu yüzden eşinizle görüşün çocuğun ailesiyle konuşsun ve en azından hediye olan saatin değerini versinler.
İnsan biraz çocuğuna dikkat eder.
O kadar yaramazlık yapıp ortalığın altını üstüne getirirken siz veya ailesi neden müdahale etmediniz ki.
+1

Cay icenlere aynen du sekilde bagirirdim. Biriniz gelsin yardim etsin yeter.
Tabi o saatten sonra cay icebilirler miydi bilmiyorum. Saatini alip Annemin onune atsaydin.
Bu arada birini evine gidince izinsiz hicbirsey yapmaz kizim uc yasinda. Egitmemis yavrusunu. Ne demek ya Evi yikmak.
Slm 1 yaşinda oğlum var..aynen izinsiz hiç bi şey yapmasin istiyorum nasil başardiniz

Back
X