- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
kızlar aranızda benim gibi olan vardır muhakkak... örneğin bir olay karşısında yada bir durum farketmez, söylemek istediğiniz şeyleri o esnada bir türlü söyleyemeyip, olayın bitiminde ortamdan ayrılınca falan aklıma binlerce söz geliyor ama iş işten geçiyor... diyelim ki haklıyım üstelik, hakkımı savunacağım çatır çatır ama kem küm etmekten asıl demek istediklerimi iş işten geçince aklıma getiriyorum... hazır cevap olanlara anında lafını tokat gibi yapıştıranlara öyle imreniyorum ki...yeminle imreniyorum.. çünkü bazen bazı insanlar o tokat gibi cevabı kafasına donk diye indirilmeyi öyle hak ediyorlar ki... ama el mahkum işte nedense eve dönünce yada gece yattığımda ahh keşke şunu deseydim bunu deseydim falan fişman düşünüp üzülüyorum... hazır cevap olamadığım için çok ceremesini çekmişliğim vardır şu yaşıma kadar... acaba hazır cevap karekterle mi alakalı, yoksa ednilebilir bir şey mi yani sonradan oluşabilir mi? varmı benim gibi olan
ben hazır cevapım bildim bileli böyleyimkızlar aranızda benim gibi olan vardır muhakkak... örneğin bir olay karşısında yada bir durum farketmez, söylemek istediğiniz şeyleri o esnada bir türlü söyleyemeyip, olayın bitiminde ortamdan ayrılınca falan aklıma binlerce söz geliyor ama iş işten geçiyor... diyelim ki haklıyım üstelik, hakkımı savunacağım çatır çatır ama kem küm etmekten asıl demek istediklerimi iş işten geçince aklıma getiriyorum... hazır cevap olanlara anında lafını tokat gibi yapıştıranlara öyle imreniyorum ki...yeminle imreniyorum.. çünkü bazen bazı insanlar o tokat gibi cevabı kafasına donk diye indirilmeyi öyle hak ediyorlar ki... ama el mahkum işte nedense eve dönünce yada gece yattığımda ahh keşke şunu deseydim bunu deseydim falan fişman düşünüp üzülüyorum... hazır cevap olamadığım için çok ceremesini çekmişliğim vardır şu yaşıma kadar... acaba hazır cevap karekterle mi alakalı, yoksa ednilebilir bir şey mi yani sonradan oluşabilir mi? varmı benim gibi olan
Bazen ben bile şaşırıyorum hazır cevaplılığıma,bazen de öyle bakıyorum suratlarına milletin.Moduma göre değişiyor.Genelde koyarım lafı affetmem.Kitap oku bol bol,kelime hazneni genişletir ve taze tutar.İhtiyaç halinde de camı kırar
O iste cahilliginden de konusuyo. Hazir cevaplik degildir okitap kurduyum zaten çok fazla okurum...ama kitapla olacak şeye benzemiyor... ömründe bir kitabı bile bitirememiş, kara cahil insanlar bile pat pat cevapları yapıştırıyor...
Çünkü senin beyin düşünmeden konuşmamaya programlı olabilir mi?kitap kurduyum zaten çok fazla okurum...ama kitapla olacak şeye benzemiyor... ömründe bir kitabı bile bitirememiş, kara cahil insanlar bile pat pat cevapları yapıştırıyor...
Hazır cevap doğuştan, karakterle ilgili bir şey bence.
Ama sizin durumunuz farklı ki. Siz kendinizi savunamıyormuşsunuz. Kem küm ediyormuşsunuz. İnsanlar kendilerini hazır cevap olmadan da savunabilirler yan . Sizde ifade yeteneği, kelime dağarcığı zayıf olabilir ki bunlar çk okuyarak geliştiriliyor. Bir de özgüven eksikliğiniz olabilir, bu da geliştirilebilen bir şey.
Olusur. Formulu soyle:kızlar aranızda benim gibi olan vardır muhakkak... örneğin bir olay karşısında yada bir durum farketmez, söylemek istediğiniz şeyleri o esnada bir türlü söyleyemeyip, olayın bitiminde ortamdan ayrılınca falan aklıma binlerce söz geliyor ama iş işten geçiyor... diyelim ki haklıyım üstelik, hakkımı savunacağım çatır çatır ama kem küm etmekten asıl demek istediklerimi iş işten geçince aklıma getiriyorum... hazır cevap olanlara anında lafını tokat gibi yapıştıranlara öyle imreniyorum ki...yeminle imreniyorum.. çünkü bazen bazı insanlar o tokat gibi cevabı kafasına donk diye indirilmeyi öyle hak ediyorlar ki... ama el mahkum işte nedense eve dönünce yada gece yattığımda ahh keşke şunu deseydim bunu deseydim falan fişman düşünüp üzülüyorum... hazır cevap olamadığım için çok ceremesini çekmişliğim vardır şu yaşıma kadar... acaba hazır cevap karekterle mi alakalı, yoksa ednilebilir bir şey mi yani sonradan oluşabilir mi? varmı benim gibi olan
bence bu işin bir ayarı yok.. ben pat diye söylerim ama aynen eve gelip düşündüğümde çok daha iyi söyleyecek sözler gelir aklıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?