hazir sutten sutlu corba yapilirmi arpa sehliyeli

hadi ya dogruya pirincli olyo. Ay akilmi kaldi ya.. Unutmusum.. Yari sut yari su kullanyonuz demi kizlar. Ben oyle yapiom

ay canim bi cekti. Dort kaseyi bi dikiste icecek kdar severim sutlu corbayi.. Inek sutu satan birini bulamadim .mecburen hazir sutle yapcam

#ben birtek yohurt corbasini biliyorum, süt corbasi neki? Tarifini yazan olursa cok sevinirim : )

Benim yedigim, 1 litre sutle yapiliyor, bir avucta ince/koftelik bulgur.Sadece bes dakika sonra bulguru icine atiyorsun, kayniyor, corba gibi iciyorsun. Damak tadina gore degisir, bulguru ona gore ayarlayabilirsin. Tuzlu oldugu icin ben cok seviyorum.

Son düzenleme:
Evet yapilir hazir sutten corba ama sut corbasi pirincli degil mi ? Ben sutlac yaparken hazir sut kullaniyorum tadi cok guzel oluyor.

Ben hazır sütten patates çorbası yapıyorum.
Şehriyeli yada pirinçli de yapılır neden olmasın.
Zira hazır süt her tarifte var artık.İlla açık süt olması gerekmez.
İlaveten şu çorbanın tarifini bilen yazar mı rica etsem oğluşuma yaparım.

ben dun yaptim kizlar hakkatende guzel oldu tskler :1: iki bardak sut iki bardak su kulllandim kaynamaya yakin bi avuc ici kadar pirinc attim. Bi tatli kasigi tuz attim. Tuzu damaginiza gore ayarlayabilirsiniz. Pirincler pisince kapattim... Afiyet olsun :)

buarada sutten patates corbasi nasil yapiliyor bende tavuk suyundan manti corbasi yaptim nohutlu tavuk parcali mantili. Eltimin hic bisi yemeyen 7 aylik oglu suyundan bi kase yedi.. Dovsen yemezdi cocuk hayret ettik tavsiye ederim tarif veririm :)

bende hazır sütten karnabahar çorbası yaptım. tavuksuyuda kattım. biraz muskat ,zencefilde rendeleyince,müthiş oldu.. tavsiye ederim

çorba de bana sana bir sürü tarif vereyim.

sütü bir sürü çorbada kullanabilirsin. tamamen yaratıcılık olayı bu çorba meselesi.

buğdayı ıslat bir gece önceden sabah az su ile pişir ama pişen suyu dökme tadı onda saklı

tencereye yağ ve az un koyduktan sonra yanmayacak şekilde kavur üstüne sulu buğdayı dök. kıvama geldikten sonra süt ekleyeceksin. ama ben tamamen göz ayarı yapıyorum sen de yapabilirsin. buğdayı et ya da tavuk suyuyla kaynatırsan daha güzel olur. buğday yerine şehriye de olur.

mısır bezelye hepsi uyar bunlara.

Back
X