• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Haziran 2011 de aşılama yaptıracak olanlar buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Şimdiye kadar kaç aşılama yaptınız?

• Ankete Katılan
    26

dirtyblue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
157
0
46
İngiltere
Adetimin 3.günü dün ilk gonal-f iğnemi vurdum, bugün 2.yi vurdum biraz önce 150 IU olarak başladım,perşembe günü doktorum çağırdı,süreci bilmiyorum açıkçası daha önce tecrubesi olan varsa yazarsa sevinirim.

Canım bende yarın gidicem doktora balkalım bana hangi ilaçları vericek ben bir tüpbebek yaptım olmadı eşimin sayıları yükselince doktor aşılama dedi inşallah güzel haberler veririz birbirimize.

Herkese merhabalar.bende bu ay içinde aşılama yaptırıyorum.Klomen içtim 5 gün boyunca.Çarşamba günü yumurtaya bakılacak.sonrası çatlatma iğnesi veaşılama.Allah herkesin yardımcısı olsun...

bende bu ay yumurta gelişirse aşılama yaptıracagım reglimin 2. günü cumartesi günü gonal f 150 lik dozlarla başladım 4 gün kullanacagım çarşamba kontrol var ilk denememiz inşallah hepimiz meleklerimize kavuşuruz. :nazar::emir_bebek:

Adetimin 3.günü dün ilk gonal-f iğnemi vurdum, bugün 2.yi vurdum biraz önce 150 IU olarak başladım,perşembe günü doktorum çağırdı,süreci bilmiyorum açıkçası daha önce tecrubesi olan varsa yazarsa sevinirim.

doktor yumurta takibi yapacak, istenilen büyüklük elde edildiğinde çatlatma iğnesi ve 1 gün sonra aşılama..aşılamanın 14. günü kan tahlili..
inşallah ilk denemede olumlu sonuç alırsınız.. benim aşılamam 4 haziranda yapıldı,17 haziranda belli olacak..

kızlar doktor kontrollerimizi ve verilen ilaçları yazalım ve birbirimize destek olalım. bu gün 4. ignemi yapacagım yarın kontrol var bu arada bal+tarçın+çörekotu+polen karışımı yaptım. sabah akşam 1 kaşık yiyiyorum, günde 3,4 tane kuru incir iyice çigneyip ve sabahları ada çayı içecegim yumurta çatlatma ignesi olasaya kadar . doktorum dogal şeyler kullanabilirsin dedi. benim fhs yüksek onun içinde anginmax women kullanıyorum o düşürdü biraz . içimiz dışımız ilaç oldu . kızlar bu ay hamiş kalırsak mart anneleri olacagız allahın izniyle . :nazar::emir_bebek:

günaydın arkadaşlar
4,5 yıllık evliyim ,4 yıldır çocuk için uğraşıyoruz bi sonuç elde edemedik henüz.eşimde varikosel vardı ameliyat oldu 2 sene geçti şimdi herşey çok normal.4 haziranda aşılama yaptırdım.yıkandıktan sonra 30 milyon sperm ve %75 hareketlilik ile aşılamamız yapıldı,4 yumurta oluşmuştu bende.şimdi beklemedeyim bugün 10.gün sanırım :) hayat beklemekle geçiyor :)allah yardımcınız olsun ,isteyen herkesin bekleyen herkesin çocuğu olsa ne var :)

bu konuyla alakalı tecrübemi şöyle paylaşabilirim sizinle ;2006 yılında evlendik ilk bikaç ay düşünmedik bebek,sonra düşündük bekle bekle olmadı.sonra devlet hastanesine gittik ,orda yapılan tahlillere testlere güvenerek 1 yıl daha bekledik allah allah yine olmadı.bu sefer özel bi doktora gittik meğer eşimde varikosel varmış.haydaaa 1 sene öyle kaybettik.sonra hemen ameliyat oldu eşim,3 ayda bir kontrol ve işte 1 senede anca toparlar vs dedik bekledik bu arada benden doktor rahim filmi istemişti,ki çektirmek konusunda son derece tırsıyordum.ama beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır dedik haydi çektirelim.ama ben öyle korkmuşum ki narkoz aldığım halde bi de,sonucunda temiz çıktı herşey normaldi ama ben panik atak olmuştum :(depresyon cabası zaten ,büyük mücadele sonucu kendi kendime atlatmaya çalışıyorum hala daha.sonra dedikki devlet hastanesinden fayda yok bize özele gidelim bari izmiride pek bilmeyiz bulduk bi kadın doğum merkezi gittik.yine gerekli gereksiz,bence,tahliller.bu sefer bende kist çıktı 2,5 cm.adam operasyon dedi.yok yaa dedim basit bi doğum kontrol hapıyla geçebilecek bir kiste operasyon nasıl yanii? adam fiyat vermeye başladı bize 1,5 milyar ile 3,5 milyar arası değişiyormuş seçeceğimiz hastaneye göre .sinirlerim bozuldu tam aşılamaya geçecekken ne kisti ne ameliyatı nooluyoruz.ufak atıştım çıktım ordan başka bir doktora tavsiye üzerine hemen gittim.kistime baktırdım ve doğum kontrol hapıyla geçeceğini operasyonun gereksiz olduğunu söyledi 1ay hap kullandım o kistim geçti çok şükür ama o kadar kafaya taktım stres yaptım ki diğer tarafta çıktı 4 cm onun içinde hap kullandım ge geçti ve aşılamaya start verdik 4 haziranda aşılamamı oldum çok şükür.çook kısaca anlattım yaşanan sıkıntılar,doktor konusunda şanssızlıklarımız vs vs vs neler neler...33 yaşımdayım artık anne olayım istiyorum ben ama bi türlü olmuyor. allahtan hayırlısı diyelim ne diyelim.bu olmazsa başka aşılama artık ama sonuç olumsuz olursa yaşayacağım hayal kırıklığını nedense şimdiden yaşamaya başladım niye umutsuzum ki ben :( çook uzattım ama paylaşmak istedim hadi kolay gelsin hepinize allah yardımcınız olsun

günaydın arkadaşlar
4,5 yıllık evliyim ,4 yıldır çocuk için uğraşıyoruz bi sonuç elde edemedik henüz.eşimde varikosel vardı ameliyat oldu 2 sene geçti şimdi herşey çok normal.4 haziranda aşılama yaptırdım.yıkandıktan sonra 30 milyon sperm ve %75 hareketlilik ile aşılamamız yapıldı,4 yumurta oluşmuştu bende.şimdi beklemedeyim bugün 10.gün sanırım :) hayat beklemekle geçiyor :)allah yardımcınız olsun ,isteyen herkesin bekleyen herkesin çocuğu olsa ne var :)

bu konuyla alakalı tecrübemi şöyle paylaşabilirim sizinle ;2006 yılında evlendik ilk bikaç ay düşünmedik bebek,sonra düşündük bekle bekle olmadı.sonra devlet hastanesine gittik ,orda yapılan tahlillere testlere güvenerek 1 yıl daha bekledik allah allah yine olmadı.bu sefer özel bi doktora gittik meğer eşimde varikosel varmış.haydaaa 1 sene öyle kaybettik.sonra hemen ameliyat oldu eşim,3 ayda bir kontrol ve işte 1 senede anca toparlar vs dedik bekledik bu arada benden doktor rahim filmi istemişti,ki çektirmek konusunda son derece tırsıyordum.ama beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır dedik haydi çektirelim.ama ben öyle korkmuşum ki narkoz aldığım halde bi de,sonucunda temiz çıktı herşey normaldi ama ben panik atak olmuştum :(depresyon cabası zaten ,büyük mücadele sonucu kendi kendime atlatmaya çalışıyorum hala daha.sonra dedikki devlet hastanesinden fayda yok bize özele gidelim bari izmiride pek bilmeyiz bulduk bi kadın doğum merkezi gittik.yine gerekli gereksiz,bence,tahliller.bu sefer bende kist çıktı 2,5 cm.adam operasyon dedi.yok yaa dedim basit bi doğum kontrol hapıyla geçebilecek bir kiste operasyon nasıl yanii? adam fiyat vermeye başladı bize 1,5 milyar ile 3,5 milyar arası değişiyormuş seçeceğimiz hastaneye göre .sinirlerim bozuldu tam aşılamaya geçecekken ne kisti ne ameliyatı nooluyoruz.ufak atıştım çıktım ordan başka bir doktora tavsiye üzerine hemen gittim.kistime baktırdım ve doğum kontrol hapıyla geçeceğini operasyonun gereksiz olduğunu söyledi 1ay hap kullandım o kistim geçti çok şükür ama o kadar kafaya taktım stres yaptım ki diğer tarafta çıktı 4 cm onun içinde hap kullandım ge geçti ve aşılamaya start verdik 4 haziranda aşılamamı oldum çok şükür.çook kısaca anlattım yaşanan sıkıntılar,doktor konusunda şanssızlıklarımız vs vs vs neler neler...33 yaşımdayım artık anne olayım istiyorum ben ama bi türlü olmuyor. allahtan hayırlısı diyelim ne diyelim.bu olmazsa başka aşılama artık ama sonuç olumsuz olursa yaşayacağım hayal kırıklığını nedense şimdiden yaşamaya başladım niye umutsuzum ki ben :( çook uzattım ama paylaşmak istedim hadi kolay gelsin hepinize allah yardımcınız olsun

arkadaşlar aşılamalarımız aynı gün yapılmış.. ama ben çok umutsuzum ve hiçbir belirti hissetmiyorum.. Allah ım inşallah hepimize pozitifi gösterir..

Herkese merhabalar.bende bu ay içinde aşılama yaptırıyorum.Klomen içtim 5 gün boyunca.Çarşamba günü yumurtaya bakılacak.sonrası çatlatma iğnesi veaşılama.Allah herkesin yardımcısı olsun...

Herkese merhaba,
6 haziran'da yani regly'min 13.gününde aşılama işlemim sabah 10.30'da yapıldı. 12.günü saat 11.00'de ovitrelle çatlatma iğnesi yapıldı. Bugün aşılamadan itabaren
9.günümdeyim. 12.günü kanda beta hcg testi yaptıracağım. Beklemedeyim ve oldukça stresliyim. Desteklerinizi beklerim. Sevgiler,

dün 4. gonal f 150 lik dozumu oldum bu gün ilk takibime gidecegim inşallah yumurtalar gelişmeye başlamaıştır gerçi hiç hareketlenme falan hissetmedim ama? kızlar siz bi şeyler hissettinizmi yumurtalıklarda? arkadaşlar bu topik çok hareketsiz yaaa . doktordan gelince neticeyi yazarım by.:nazar::emir_bebek:

dün 4. gonal f 150 lik dozumu oldum bu gün ilk takibime gidecegim inşallah yumurtalar gelişmeye başlamaıştır gerçi hiç hareketlenme falan hissetmedim ama? kızlar siz bi şeyler hissettinizmi yumurtalıklarda? arkadaşlar bu topik çok hareketsiz yaaa . doktordan gelince neticeyi yazarım by.:nazar::emir_bebek:

canım bende bugün 4.gonal f 150 lik dozumu olucam akşam,yalnız şuna dikkat ettim,bir enjektör bitti,3. ile birlikte,seninkinde artma oldumu hemen hemen 150 IU kadar,acaba fazlamı dolduruyorlar,ben 150 IU ya ayarlamıştım sonuna kadarda çekiyor,öyle vuruyorum??
Yarın doktoruma gidicem,dün bende biraz sancı oldu,adet sancısı diye düşündüm,sıcak su torbası koydum,yumurtlama varsa bi zararı olmaz inşallah,inşallah senin yumurtalarda benimkide gelişmiştir.güzel haberlerini bekliyorum bende yazarım yarın doktordan çıkınca

Son düzenleme:
Canım bende yarın gidicem doktora balkalım bana hangi ilaçları vericek ben bir tüpbebek yaptım olmadı eşimin sayıları yükselince doktor aşılama dedi inşallah güzel haberler veririz birbirimize.
inşallah canım, peki tüp bebekten önce aşılama yaptınızmı yoksa hemen tüpbebeğemi geçtiniz?bizde 3 aşılama yapıcaz dedi doktor,olmazsa tüp bebeğe geçeriz

selam kizlar

ben pazartesi 13 Haziran 2. asilamami oldum ve 27 Haziran test gunum
Toplam 3 tane yumosum olmus, biri 20 mm biri 18 ve biride 17mm
Allah yardimcimiz olsun insallah bu ay hepimiz icin olumlu bir sonuc cikar
Mayista ilk asilamami yaptirmistim maalesef tutmamisti, o zaman Gonal F kullandim 450 her gun 75 unite ozaman yumuslarim cabuk gelismemisti 11 gun felan igne yaptim
bu ay doktorum vana Puregon verdi, kalem seklindeki igneler cok rahat bisi mis ya ve bunda yumoslarim daha cabuk gelisti 7 gun kullandim , doktoruma sormustum igneylemi alakali cabuk gelismeleri diye doktorum alakasi olmadigini bir kadinin yumurtlamasi her ay farkli ola bildigini soyledi.
Gonal F acitiyordu ama bu Puregonda hic bisi hissetmiyorsun cok rahat gecti igne surecim insallah sonuda iyi olur..

aslına bakarsanız umutsuzum,içimde öyle umut kırıntısı filan yok.aslında olmaması içinde bi sebep yok normal herşey aşılama değerlemizde güzelmiş.bugün 11.gün aşılama sonrası...belirti olarak sadece göğüslerde hassasiyet acı var ama benim adet önceside bu sendrom olurdu :( yani gel de umutlu ol ...

yumurta çatladığı gün saatinida hatırlıyorum ,onun dışında yumurta gelişimini hissedemezsiniz sanırım .ama kendinizi dinlerseniz çatladığı anı hissedersiniz ben hissettim :)

aslına bakarsanız umutsuzum,içimde öyle umut kırıntısı filan yok.aslında olmaması içinde bi sebep yok normal herşey aşılama değerlemizde güzelmiş.bugün 11.gün aşılama sonrası...belirti olarak sadece göğüslerde hassasiyet acı var ama benim adet önceside bu sendrom olurdu :( yani gel de umutlu ol ...

Oooo az kalmis ozaman , benim daha koskoca 12 gunum var.....
Umutsuzluga kapilma canim Allah buyuktur ve sonuc hic belli olmaz...
Goguslerin hassasiyetine aldanma o bendede oluyor adet ten once, bu aldigin hormonlardanda kaynaklana biliyor.
Iyi dusun iyi olsun...
Sende kasiklarinda batma oldumu? Benim bugun 3. gunum arada kasiklarimda batma oluyo.
Ozellikle ilk gun cok oldu acidi resmen..

yok olmadı kasıklarımda batma filan benim çatlatma iğnesi kullanmadan çatladı yumurtalar hap kullandım sadece,duyduğum kadarıyla iğnenin yan etkileri olabiliyormuş kasıklarda ağrı .işte her bünye de değişik etkiler gösterebiliyor.inşallah tutar inşallah bebek bekleyen herkes mutlu haberler verir ,bende :)

doktor yumurta takibi yapacak, istenilen büyüklük elde edildiğinde çatlatma iğnesi ve 1 gün sonra aşılama..aşılamanın 14. günü kan tahlili..
inşallah ilk denemede olumlu sonuç alırsınız.. benim aşılamam 4 haziranda yapıldı,17 haziranda belli olacak..

benim de aşılamam 6 Haziran da yapıldı. 17. kan tahlili yaptıracağım. Doktor aşılamadan sonra 12.günde yaptırabilir sin dedi ama?

benim de aşılamam 6 Haziran da yapıldı. 17. kan tahlili yaptıracağım. Doktor aşılamadan sonra 12.günde yaptırabilir sin dedi ama?

asilamada benim bildigim 14. gun test yaptira bilirsin
tabi bu her doktordan doktora fark ediyor.
ilk asilamamda ben 14. gun yaptirdim kan testini

Back
X