Haziran anneleri neden sezeryan oldunuz /olacaksınız

ades_ballibadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
2.755
78
688
İstanbul/Antalya
kızlarya zaman yaklaştıkça korkularımda sabırsızlığımda artıyor acaba sezeryanmı olsam ya

öfff zaten çok korkuyordum ,ama kendimi normal die telkin etmiştim ama yine korkularım felaket derecede başladı,uyku uyuyamıyorum

1haftadır adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor bu bile beni bezdirdi ya

bide kesi ve dikiştten çok korkuyorum

sizler neden sezeryan oldunuz yada olacaksınız

Merhaba Canım, bizde 18 hazirana gün aldık sezeryan için, bel fıtığım var ve bebekte makat gelişi zaten hayırlısı bakalım bende sezeryandan çok korkuyorum

canim az assagiyada normal dogummu yapsam diye konu acmissin...
bence once ne istedigine karar ver!!
burada sana git sezeryan ol yada normal dogur deseler onumu yapacaksin??
bu is boyle anketle olcak sey degil..
normali denersin olmuyorsa bi sorun ciktiysa dr sana sezeryan der zaten...

canım en korkmaman gereken şeyden korkuyosun emin ol normal doğumda ne kesiyi hissediyorsun nede dikişi normal doğum yap bebeğini ilk sen gör doğdukan sonra ağlamasının senin konuna koyduklarında nasıl kesildiğini gör ve sana bakışını ben bunları hiç unutamayacağım

canım ben fazla paniğim, o sebeple doğum tarihimiz belli olsun istiyorum. Normal doğum istesem her an sancım geldi gelecek, saat kaçta olacak, doktorum gelebilecek mi, evde yalnız mı olacağım ... vb. gibi bir sürü soru yüzünden aşırı strese girerim biliyorum. Birde sancım yada suyum gelecek, bebek bir türlü gelmeyecek, ya son anda bir problem çıkarsa diye korkumdan sezeryan istiyorum işte. Aslında normal doğum gibisi yok tabi ama napalım

normal doğummu yapsam acaba diye bir konum yok
normal doğum yapan arkadaşlarıma sorularım vardı o konuda
burdada sezeryan yapan arkadaşlara sorularım olacak
bu konuları acmamda gayet normal bence

bu arada önce ne istediğine karar ver demişsinde bende onu yapmaya çalışıyorum
ne istediğime karar versem niye konu açayımki ,zaten hiç konuşmam dimi ??

ve bu bir anket değil
karar verebilmem için yaşayan insanların tecrübelerini dinlemeye calışıyorum,

normali deneme cesaretini bir toplayabilsem zaten denicemde ,yıllardır dinlediklerim beynimden çıkmıyor buda elimde olan bişey değil.

Son düzenleme:
aslihan canım ne kadar güzel anlatmışsınyaa.s.
ama şu senelerdir dinlediklerim beynimden çıkmıyor,ve etrafımda herkes sezeryan olup normal doğumun kötülüklerinden bahsediyor (arkadaşlarım)

bide yengem var o ilk 2 çocuğunu normal doğurdu sonuncu tüpleri bağlatmak için sezeryan oldu ve sezeryanı övüp duruyor

kafam çok karışıyor geceleri uyuyamaz oldum

sezeryan çokmu kötü ya
günlerce işimi yapamazmıyım

sevgimiz hakkımızda hayırlısı ne diyim ya,
yurtdışındaki gibi seçme şansımız olmasa rahat olacağızda

insanın seçme şansı olunca en iyisine karar vermek istiyor,

en azından sezeryanın bebek için daha fazla avantajı var
daha risksiz ama bizim için hangisi daha iyi onu bilmiyorum

canım o bünyenler alakalı kimi normal doğum yapıyo kaç gün yatıyo kimi sezeryan oluyo hemen kalkıyo
ama inan en kolayı ve güzeli normal doğum ilk sen görüyosun bebeğini düşünsene zaten ne acı hissediyosun ne bi zorluk o an sadece bebişine kavulmayı istiyosun hayırlısın versin Allah normal veya sezeryan sağsağlim kavuşursun inşallah kızına

dediğim gibi bu konuda kendimi oldukça adapte etmiştim
korkumu yenmemin tek sebebide bebeğimin doğduğu anı hayal ediyordum hep
göğsüme yatırdıklarını felan şuan bile düşününce hemen doğurasım geliyor

ama sürekli birileri sezeryan daha iyi deyip duruyor
herkeste sezeryan oldu etrafımda
ve herkes normal doğum diyince sezeryanı övüyorlar

eskilerde normal yap dio

öfff şu haftaya gelmiş bir hamileye böyle şeyler anlatılırmı yani

iste o kirmiziyla belirrtigim yerde dedigin gibi..

ne istedigine burdaki arkadaslarin tecrubeleriyle karar veremezsin..

herkesin bunyesi,agri esigi,psikolojisi farkli giriyor doguma...

dogumun bin turlu zorlugu var her iki yondende...

en iyi sen tanirsin kendini,bizler deil!!

buradaki arkadaslarin hepsi sezeryan cok rahat dese bile bu senin icinde aynisi olacagi anlamina gelmiyor..normalde oyle

ayrica kesi ve dikisten korktugunu soylemissin ama normal dogum topigindede yuz kisiye sordum hic kesi ve dikisi hisseden biri oldugunu duymadim demissin!!!
yine daha once baska bir topige "herseyi bilmek iyi deil,herseyi bildigim icin kiziyorum" diye bi ifade kullanmistin

demek istedigim umarim bu celiskilerden kurtulur,hayirli bi dogum yaparsin...

bunun bi anket olmadigini biliyorum..o mecazen kullanilmis bi ifadeydi

burasi herseyi paylastigimiz,ogrendigimiz bi kulup tabiki arastiracaksin..arastirmalarinda basarilar dilerim

evet yüz kişiye sordum kesi yerini o an hissetmiyorsun uyuşuyor çünkü

ama dediğim gib ben kesiyi o an duyucam acıyacak diye korkmuyorum,

sonradan kötü olacak diye korkuyorum ,

bir topik açmış kızlar normal doğum sonrası kesi yeri ile ilgili felaket şeyler yazmışlar ,

oraya 40kişi yazmış hepside kötü şeyle yazmış ,tam normal doğuma karar vermişken onları okuyunca çok korktum ya onun içinde dedim herşeyi bilmek iyi değil diye ,ama şu saatten sonra bunları okumuşken yapacak bişeyim de yok

çelişki yok sadece kararsızlık var ,

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/167528-normal-dogum-dikisleri-nezaman-iyilesir.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-lutfen-aglamaktan-gozlerim-kurudu-artik.html

burdakileri okursanız zaten korkan birinin neler hissedeceğini anlarsınız,

kesi yeri1ayda en az iyileşmiyormuş,
mikrop kapanlar yada dikişini tekrar aldıranlar var

eee 1ay ben dikiş acısı çekeceksem sezeryandan ne farkı kaldı

bende normal doğumda çabucak iyileşiyorsun ve dikiş yerin 1haftada geçiyor sanıyordum

Son düzenleme:

canım bence hiç kimsenin ne normal doğum ne de sezaryan doğum hikeyesini dinleme ben çok kişiye sordum emin ol benimki dinlediklerimden farklı oldu ben sana doğum sonrası güzelliğinden bahsetmek istedim. bu arada sezaryan olsun normal doğu olsun haliyle dikiş olacak ve haliyle iyi kötü sonrasında canın yanacak yara neticede dimi
parmağımız kesiliyorda iki gün canımız yanıoyor
şuna emin ol öyle bişey kucağına alacaksınki belden aşağını kopartsalar canın yanmayacak duymayacaksın ilgilenmeyeceksin çünkü senin canın artık evladın olacak o iyi olunca iyi olacaksın ne dmek istediğimi çok yakında anlayacaksın bak ben 38+2 de doğum yaptım
kimbilir belki seninde az kalmıştır:dance:

seda tatlım bence normal doğum yap, keşke benimde normal doğum yapma şansım olsaydı inan yerinde olmayı çok isterdim, ben bel ağrısından dolayı 7 aydır yatıyorum acı içinde, 3 gün sonra sezeryana alıcaklar bide şimdi sezeryan yarasının acısını çekicem, ama normal doğumun acısını o an yaşıyosun daha sonra rahat oluyo, peki epiduralle normal doğumu hiç düşünmedin mi

Ya dün doğum yapacağım kliniğe gittim.Ameliyathaneyi görim dedim.Ama eğer doğuran birileri varsa girmeyim dedim ,Özellikle doktora .

Kendimi korkutmak normal doğumdan uzaklaştırmak istemedim.Daha geçen gün doktorum bir hastasının 5 kilo bebek doğurduğunu söyledi.Tahminen çok fazla dikişi vardır.Ama sonuçta doğurdu.Çocuğunu kucağına aldı.

Kendini ne kadar sıkarsan o kadar acıyı hissedeceksin bunu unutma.Ben kendime hiç acımayacak hiç demedim.Zor olacak ama bitecek,yavrum gelecek hayırlısıyla diyorum.ıçini ferah tut.Hatta şöyle söyleyim hiç canım acımasın diye dua bile etmedim.Hep kızım sağlıkla doğsun inşallah diyorum.

aslihan sağol bitanem ya,çok güzel şeyler yazmışsın
ne biliyim ya doğumdan sonra 1ay dikişlerin acıyormuş
bide kanamamız olacak ,hava sıcak olacak
orada dikişlerimiz olucak offff bunları düşününce içim kıyılıyor
bende bebeğim doğana kadar acı çekicem sonra iyi olucam sanıyordum

nurtencim epidurel bazılarında kalıcı bel ve baş ağrıları yapıyor die istemiyorum zaten benim belim kopuyor bide siyatik sinir sıkışmam var olmaz heralde bilmiyorumki

neslihancım dediğim gibi aslında cesaretliyimdi bi ara hemde çok,
bi topik açmıştım ordada kızlar çok destek oldular banada bi güven geldi
bende en fazla bebeğim doğana kadar sancı ve acı çekicem sanıyordum
sonra kızlar normal doğum sonrası dikişleriyle ilgili bir topik açmışlar ve çok kötü oldum yazdıklarını okuyunca ya

bunları hiç düşünme o kadar canın yanmıyor o kadar canın yansa gece gündüz uykulu uykusuz nasıl bakıcan çocuğuna sen sütüm nasıl olur nasıl fazla emzirebilirim onları düşün benim hiç sütüm olmadı doğumdan önce keşke bunu düşünseydim de çocuğum anne sütünü alabilseydi çok az kalmışdoğumuna çok güzel şeyler seni bekliyor yerimseniben

canim dogum yapmadin galiba henuz, ben de fikrimi yazayim dedim.
yurtdisina secme sansin olmuyor demissin. evet olmuyor. Dr senin icin ne en dogru ise ona karar veriyor. yani sezeryana karar vermesi icin aksi! bir seyin olmasi lazim. yoksa sezeryan isteyene tuhaf tuhaf bakiyor buradaki kadinlar da. yani sasirmis gibi, kadinin zoru mu var da sezeryan istiyor gibi.

yani demek isteidgim Tr deki sistem yanlis. Dr un isine geliyor sezeryan. saati belli gunu belli. gece hastasinin arayip dogum geldi demesi, saatlerce bebek gelecek diye dogumhanede dogurtmaya calismasi gibi durumlar yok. parasi da guzel. niye yapmasin ki.

Hanimlar kusura bakmasin ama moda oldu sezeryan Tr de.

Bense cok istememe ragmen sezeryana gun verildim. cunku benim keci kizim halen donmedi insallah doner diye bekliyorum, yapmadigim maymunluk kalmadi donsun de normal olayim diye. Allah tabi hayirlisini versin ama hayilrisi insallah normal dogum olur. gorecegiz bakalim. 35 haftam bitti benim kiz halen dik.

öncelikle merhabalar,

yazınıza cevap yazmak istedim. Şöle bir durum söz konusu ki türkiye nin çoğu yerinde ssk hastane doktorları zaten doğuma girmiyorlar ki, ebelerin işi bu ve yine çoğu ssk hastanesinde epidural normal doğum şansı da yok insanların. Dr. hastalarını muayenelerde belli ücret karşılığında her ay takip ettiği için çoğu zaman sezeryana para almadan giriyor.

Sırf epidural normal doğum olsun diye özel hastaneye gittim (ssk da böle bir şansım olmadığı için) doktorum da beni sezeryana hiç yönlendirmediği halde malesef yarın sezeryan olmak zorundayım benneyaptımki

Ben de normal doğum şansı olanların normal yapmasından yanayım, çok korkuyorsanız epidural şansınızı araştırın.

Allah bu yolda kimseyi eylemesin, herkesin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…