- Konu Sahibi ades_ballibadem
-
öncelikle merhabalar,
yazınıza cevap yazmak istedim. Şöle bir durum söz konusu ki türkiye nin çoğu yerinde ssk hastane doktorları zaten doğuma girmiyorlar ki, ebelerin işi bu ve yine çoğu ssk hastanesinde epidural normal doğum şansı da yok insanların. Dr. hastalarını muayenelerde belli ücret karşılığında her ay takip ettiği için çoğu zaman sezeryana para almadan giriyor.
Sırf epidural normal doğum olsun diye özel hastaneye gittim (ssk da böle bir şansım olmadığı için) doktorum da beni sezeryana hiç yönlendirmediği halde malesef yarın sezeryan olmak zorundayım benneyaptımki
Ben de normal doğum şansı olanların normal yapmasından yanayım, çok korkuyorsanız epidural şansınızı araştırın.
Allah bu yolda kimseyi eylemesin, herkesin yardımcısı olsun.
canim sen de benim gibi normal isteyip sezeryana yonlendirilenlerdensin. ben de tam tersini biliyorum ki ABD den ornek verdim burada sadece 2 senedir yasiyorum yani TR de dr larin sezeryandan ne kadar ucret aldigini biliyorum canim. bedava girdiklerini ilk defa duyuyorum. hangi hastane ise bize bilgisini ver biz de girelim.
acikcasi ben ebelere de cok guveniyorum. ABD de cok yaygin. hatta onlar nefes alip verme taknikleri vs konusunda da cok iyi yonlendiriyorlar. ben yani ebe de gelse dr da gelse dogumuma farketmezdi.
sevgiler, umarim kolay toparlarsin. a.s.
sevgimiz hakkımızda hayırlısı ne diyim ya,
yurtdışındaki gibi seçme şansımız olmasa rahat olacağızda
insanın seçme şansı olunca en iyisine karar vermek istiyor,
en azından sezeryanın bebek için daha fazla avantajı var
daha risksiz ama bizim için hangisi daha iyi onu bilmiyorum
27 hazıranda doğum yaptım,o gun kontrolde suyunun azaldığını gördük.zaten 40+4 DEYDIK.gunu de 4 gün gecmişti.riske atmaya değmez sezeryana alıyorum dedi dr.sebebi bu.
neymiş sezaryenin bebek için daha fazla olan avantajı acaba? sayar mısınız?
bilakis,
sezaryenin bebek üzerinde çok sayıda olumsuz etkileri vardır. ciğerlerindeki su vajinadan geçerek doğmadıkça atılmaz, hele ki planlı sezaryense bebeğe yapılan tam bir zulümdür. sezaryenle doğan bebekler astım şeker ve kanser hastalıklarında normal olarak doğan bebeklerden daha açık olurlar. şiddet eğilimi ve duygusal süreçlerin ölçümü zor da olsa batıda bu konuda akademik çalışmalar da yayınlanmaya başlanmıştır. biraz kurcalarsanız bulabilirsiniz. evet söylediklerim sezaryenle doğum yapan, sezaryene mecbur kalan annelerin hoşuna gitmeyecek (ben de bunları yazmaktan hoşlanmıyorum) ama durum böyle... biraz da bu sözler mecbur bırakıyor beni bunları yazmaya...
neymiş efendim bebek için avantajlıymış... külahımı bağlayayım da siz ona anlatın bunları...
neymiş sezaryenin bebek için daha fazla olan avantajı acaba? sayar mısınız?
bilakis,
sezaryenin bebek üzerinde çok sayıda olumsuz etkileri vardır. ciğerlerindeki su vajinadan geçerek doğmadıkça atılmaz, hele ki planlı sezaryense bebeğe yapılan tam bir zulümdür. sezaryenle doğan bebekler astım şeker ve kanser hastalıklarında normal olarak doğan bebeklerden daha açık olurlar. şiddet eğilimi ve duygusal süreçlerin ölçümü zor da olsa batıda bu konuda akademik çalışmalar da yayınlanmaya başlanmıştır. biraz kurcalarsanız bulabilirsiniz. evet söylediklerim sezaryenle doğum yapan, sezaryene mecbur kalan annelerin hoşuna gitmeyecek (ben de bunları yazmaktan hoşlanmıyorum) ama durum böyle... biraz da bu sözler mecbur bırakıyor beni bunları yazmaya...
neymiş efendim bebek için avantajlıymış... külahımı bağlayayım da siz ona anlatın bunları...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?