Hazirana 65 kiloyum.Daha önce yaptım gene yaparım...

Fitt_anne

B.K 80.4/ G.K 77.8/İ.H 75 /Hedef 65✌🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
23.131
73.553
798
Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır..

8 ay önce doğum yaptım şuan 91,4 kiloyum Doğum öncesi 65 kiloya kadar zayiflamistim o kilolarda olmak anlatılmaz yaşanır bir mutluluk:)ve ben bu mutluluğu tattiktan sonra kesinlikle ömrü billah böyle kalmayı kabul etmiyorum.
Nasıl zayıflanır biliyorum bana lazım olan konsantrasyon,motive, disiplin sabir .
Bunu saglamama yardımcı olması için bu günlüğü açmak istedim her gün ne yedigumu nelerden vazgectigimi yazarsam bana bu yolda yardımcı olacagina inanıyorum..

Zahmet olmadan Rahmet olmaz diyip yarın sabah çocuklar okula gidince eliptikle bismillah diyorum zayıflama surecime.

AİT OLDUGUM BEDENE KAVUŞMAK İÇİN YAPACAĞİM RUTİNLER.
1_Haftanin 5 günü eliptik ilk etapta yarım saat
2_Gunluk minimum 1 bardak bitki çayı
3_ 2 lt su
4-Dengeli beslenmek
AYLİK KİLO VERME HEDEFİ
4.12 .2019/91.4
4.1.2020/84
4.2.2020 /79
4.3.2020 75
4.4.2020/71
4.5.2020/67
4.6.2020/65

HAFTALİK HEDEF
4.12.2019/ 91.4
11.12.2019/88 ...89.4
18. 12. 2019/88

Son düzenleme:
Ait oldugum bedene kavuşmak için bugün start verdim.Sabah yarım saat eliptigimi yaptim.Kizim sağolsun bitince uyandi. Şu dönem Spor ve disiplinli beslenmek zorluyor beni lakin ortamın kilo vermek spor yapmak için uygun olmasını beklersem daha çok beklerim.Çunku 3 çocuk ve dışardaki işleri araba bende olduğu sürece ben halledicem bu şartlarda kilo vermeye calismam lazım yada bu halimi kabul edip yiyerek ama mutsuz olarqk hayata devam edicem.
Ben zor olanı ama sonunda daha önce tattigim ve gerek esimin gerekte cevrediklerin ovgulerini aldığım ,istediğim kıyafeti giymenin hazzını yaşadığım o duyguları tekrardan tatmak istiyorum bunu çok ama çok istiyorum..
Bu süreçte ne yaparsak kar mantığı ile bugün düzensiz gittiysek yarın daha disiplinli bir şekilde hareket ederek, yeri gelir kendime özel yemek hazırlarım ama fırsat olmayınca elimin altında ne varsa az miktarda tüketmeye çalışarak kilo vermek istiyorum

Bugünkü menüm
Uyanınca 1 bardak neskafe saat 7 gibi tekrar uyumamak için içtim
Oğlumla kızım okula gönderip yarım saat eliptigimi yaptım
Küçük prenses uyanınca tekrar birlikte uyuduk
Kahvaltı 12 gibi biraz peynir
3,4 zeytin
Maydanoz
Domates
Bir buçuk yumurta kadar omlet
1 dilim ekmek
Biraz bal tereyağı biraz fıstık ezmesi

3.00 gibi 1 bardak ayran

5 gibi 1 kare çikolata 1 tane bisküvi ,ne yazikki yemek yemeye fırsatım yoktu ve çok acikmis bastirmam lazımdı

6.00Sutlu yulaf ezmesi

8.00 1 tabak menemen peynir zeytin 2 dilim t.b ekmeği

Çayla 2 parça bisküvi

2lt su
1 bardak bitki çayı
Haftalık hedefledigim kiloya ulasirsam çokta sıkmadan kilo vericem ama hedefe ulasamadigim hafta atak yapıp daha sıkı beslinicem

Kızım uyanmadan eliptigimi bugünde yaptımevi toplamaya fırsat vermedi ,bende yanına yatıp beraber uyuyacam artık:)
Bu zamanlar günü kurtarma dönemi.Cocuklara anca yetisebiliyorum ama bu kendi tercihimdi oyuzden yetişemiyorum eve işlere diyerek stres yapmak sadece kendime zarar geri gelmiyecek bugünlerin tadını çıkarmak ve olduğu kadarı mottom kabul etmek en dogrusu.Ev isleri içinde diyet spor içinde bunu destur edinmem lazım bu süreçte.Obur türlü n kadar olan program yapsamda erken kalkınca tekrar yatmadan ev işlerini kişisel islerimi yapmaya calissamda ne yazikki kızım buna pek fırsat vermiyor.Gunu gününü tutmuyor...
Bende olmazsa olmazim gün içinde iki şeyi yapıp geri kalan zamanda öncelik çocuklar daha sonraki işlerde olduğu kadar yapmaya karar verdim.
Bunlar namaz ve spor benim ruhuma iyi gelen en sevdiğim aktivitem
2020 zinciri kırma çizelgesi hazırlayıp 1 sene boyunca bu çizgiyi kırmadan yoluma devam edicem
İlerliyen zamanlarda kitap okumak evde dolap çekmece duzenleme yapmayida rutinime koyucam.
Karışmış ve kalabalıjlasmis dolaplardan nefret ediyorum...

Bende bugün dikkat etmeye başladım. Diyet moduna girince acayip aç hissediyorum
Bendede bir iştah var düşman başına .Karatay iki öğün beslenme hiç bir zaman becerememisimdir.Ara ogunlu beslenerek kilo verdim .hele diyetin ilk zamanlari bence en kolayı bu şekilde oluyor .Sen nasıl beslenerek zayıflamayi planlıyorsun?

Diyetin ilk günlerine göre fena sayılmaz bir gün daha bitti şükür.Yarin tarilmayi düşünüyorum.Niyetim haftada iki kere tartilmak.Cumartesi ve Çarşamba..
Menüm
Eliptik oncesi türk kahvesi saat 8.00
12 kahvaltı
2 dilim t.b ekmegi.
Menemen,beyaz peynir
5 zeytin
1 c.k bal,1 c.k fıstık ezmesi
Domates

15.00
İkisi birarada
2 kaymakli bisküvi
1 küçük bitter çikolata

17.00
Yulaf sütlü

20.00
1 tabak pırasa yemeği
2 kaşık pilav
1 tavuk bud
Yoğurt
Domates
2 dilim pancar turşusu

2lt su
Yarım saat eliptik
1 bardak chiali yeşil çay

Aslında ben seviyorum iki ana öğün yemeyi. Mutluysam sorun yok ama tersinde dolabın kapağı hep açık sıkıntıdan ne bulduysam hiç ayrım yapmadan yiyorum meyve ıvır zıvır tatlı dolapta ne varsa. Sonrası malum pişmanlık. Bir ara 64 oldum ama sonra bi stres hop gelsin kilolar. Bende tatlıyı azaltıp akşam yemeklerine dikkat etmeyi deniyorum. Bakalım artık yavaşta olsa gidecek bir minik değişiklik bile fayda diye düşünüyorum

Küçük cadı çok zorluyor bu aralar beni .Memeye aşırı düşkün uykuya dalmak için dakikalarca emiyor .Daha fazla dayanamayip eşime verdim uyutsun diye. bende mutfaga girip bı çay içip kendime gelmeye çalışıyorum yanındada azıcık cekirdek ve 2 parça bisküvi..

Ne yazikki aburcuburu hayatımdan cikaramiyorum .Bende minimum dengelerek tuketmeyi hedefliyorum artık .
Sigarayı bıraktım hamile kalınca da bu aliskanligimi tamamiyle hayatımdan çıkaramadım .Nasıl bir bagimliliksa...
Günümüze dönersek kocaman aferin bana haftasonu olmasına rağmen namaz ve eliptik için erken kalktım . Maşallah daim olur inşallah diyor ve menümü yaziyorum:)

Sabah spor önce 1 kahve onceside limonlu su

Kahvaltı 2 yumurta beyazı 1 sarı ile omlet
2 dilim t.tahilli ekmeği( çocuklar simit poğaça istediler onlara aldım kendime almadım bunada aferin:)
1 dilim peynir
Azıcık kaşar
Domates
1 t.k bal
5 zeytin

Öğlen kızımla sohbet eşliğinde neskafe küçük kase leblebi

Akşam
1 tabak pirasa
Biraz pilav
2 tavuk bud.
Salata yoğurt.

1 bardak bitki çayı
2 lt su
Yarım saat eliptik

Duygusal açlık sendekide desene Ben de stres altındayken ne yedigimi bilmeden hunharca yiyorum . İnşallah değiştirebiliriz .
Kesinlikle yavaş yavaş olsun kalıcı olsun yeterki..
Su ve sporuda hayatına katmalisin o zaman daha rahat verirsin kilo brnce

Başlarken ne dedik şuanki şartlarimiza göre zayıflamaya calisicaz .Genelde hergunum evdeki hesap çarşıya uymadan geçiyor.
Misal bugün herkes evde çocuğa baktır bende kendime uygun yemekler hazirlayabilirim diye düşünüyordum ama olmadı .Çünkü çocukların odasının mobilyalarını yenildik .PC ve elektrik işleri vardı. Sağolsun eşimin arkadasi bugün gelip yapabilirim diyince benimde planlarim kaldı
Lakin elimden geldiğince dikkat etmeye calistim .Bence başarılıydı

Menum
Kahvaltı 12.00
Menemen
2 dilim t.tahilli ekmek
Biraz peynir
5 zeytin
Azıcık bal
Fındık kreması
Bı kaç parça patates kızartması

4 gibi 1 avuç leblebi
Neskafe

6.30
Türk kahvesi 2 kuslokumu

8.00
Yarım tabak pirasa
1 tabak yoğurtlu kereviz
1 tabak
Kremalı korili makarna

Su sayamadim 1,5 kesin
Bugün uyudum eliptikte yapmadım
Dün tartıda 89.7 çıkmıştım ödem gitti şimdi kilo verme zamanı

İnşallah değiştiririz. Yavaş olsun razıyım yeterki olsun suyu çok az içiyorum en başta bunu düzeltmen gerek sanırım

1 haftada 5 gün eliptik yapicam hedefimi,bu hafta gerçekleştirdim
Diyette çok sıkmadan ama dengeleyerek dikkat ederek verimli bir hafta geçirdim diyebilirim.Bugun annemler gelip mantı yapicaklar yani gözümü dört açıp nefsine yenilmemem lazım .Yarın tartı günü bakalım kilo hedefimide tutturabilicekmiyim.

Canım cuma zayıflama yarışmaları var sende onlara katılsana biraz daha sorumluluk olunca kaçamak istesende yapamıyorsun bende onlardan birindeyim 3 ayda 12 kilo verdim daha keyifli hale geliyor diyet yapmak tek başına bi zaman sonra sıkıcı olmaya başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…