Hazırlık için yardım

eflinam

Guru
Pro Üye
7 Haziran 2012
5.063
1.652
398
41
herkese merhabalar öncelikle
Aallah nasip ederse bizde eşimle artık bebek sahibi olmak istiyoruz
bu arada 9,5 aylık evliyiz
ben 31 eşim ise 34 yaşında
yaşlarımız gereği aldık bu kararı malüm yaş engel olabiliyor bazen

size sorum şu;
hamile kalmayı düşünen bir anne neler yemeli veya yememeli
hangi vitaminleri almalı destekleyici ürünler neler
isim olarak yazarsanız çok sevinicem
şimdiden hepiniz etşk ederim

Eflinamcım sen önce bi doktora git, smear testi yaptır, tam kan sayımına ve idrara baksınlar sonra da denemeye baslayın. Tabi bu arada folik asit de alabilirsin.

Canim ben ilk bebek istedigimfe girmiştim doktora... Adetin 3. Gunu gel demişti hormonlarima vakti normal dedi ve folik asit verdi canim..başka birşey yapmanada gerek yok dedi kuzucum..sende adetin 3 günü git ultrason ile baksin hormolarinada baksin sorun yoksa folia asit verir zatencanim

cnm aynen adetın 3.gunu gıt hormonlarına baksınlar.sonra zaten folık asıte baslatıyorlar.benım pko görunduğu için dr yumurtlaman zor olur dedı daha ılk gıdışımde klomen hapı verdı salak kadın once bı dur dımı daha korunmayı bıle bırakmamıştım doğru durust.ben ne yaptım dınlemedım eşimede dedım ben once bıraz bekleyeyım bı 6 ay kadar bebegımız olmazsa o zaman ılacı içerim dedım ıyıkıde içmemişim ıkıncı ayda kızım göbüşüme kondu boşu boşuna ılaç içcektım bıde kıstım vardı o ılaç zaten kıst yapıyomuş düşün.....
şimdilik kan tahlılı ve folık asıt cnm.....bu arada bır derdım var bölumune yazsaydın baya arkadas görurdu

Eflinamcım sen önce bi doktora git, smear testi yaptır, tam kan sayımına ve idrara baksınlar sonra da denemeye baslayın. Tabi bu arada folik asit de alabilirsin.

tşk ederim arkadaşlar bilgileriniz için
bunları devlette mi özeldemi yoksa sağlık ocağında mı yapmak mantıklı
siz nerelerde yaptırdınız mesela

tşk ederim arkadaşlar bilgileriniz için
bunları devlette mi özeldemi yoksa sağlık ocağında mı yapmak mantıklı
siz nerelerde yaptırdınız mesela

ben ozel hastaneye gıttım kadın doğuma cnm. devlettekılerın suratını cekemem

ben ozel hastaneye gıttım kadın doğuma cnm. devlettekılerın suratını cekemem

canım benim burda aile hekimim iyi birisi
büyük ve güzel ilgileniyorlar
dğn gittim bana folibol 5 mg verdi
folik aist için
birde ilişkeinde sonra ayaklarını yukarı kaldır dedi
midye yeme dedi
yürüyüş yap bakalım hayırlısı artık

İlk yapmaknız gereken doktora gitmek, öncelikle fiziksel herhangi bir problem var mı yok mu öğrenin. zaten bebek düşündüğünüzü söylediğiniz zaman, doktor gerekli kan tahlillerini yapacaktır. Ve de muhtemelen folik asit verecektir. Hamile kalmak isteyenlerin uyguladığı özel bir beslenme düzeni yok, sadece sağlıklı beslenmek gerekli.

Bende bu ayakları yukarı kaldırma olayını sormuştum doktora, "eskiler samanlıkta iş pişirip, sonra doğru tarlaya çapaya gidiyormuş; ne ayak kaldırması "dedi Biz de eşimle bebek düşünmeye başladığımız zaman, herkes bana doğum kontrol hapı kullandın, 3 aydan önce hamile kalamazsın falan demişti. Valla biz de o yüzden ne ayakları yukarı kaldırma, ne bele yastık falan uygulamadık, hatta doğru duşa giriyordum. Doğum kontrol hapını bıraktığım gibi hamile kaldım. Üstelik doktorun hesabına göre hapı bıraktıktan 15 gün sonra hamile kalmışım. Allah yeter ki istesin, kendinizi böyle şeylerle strese sokmayın, stres sizin düşmanınız. Allah inşallah gönlünüze versin.

öncelikle tşk ederim ilgilnediğiniz için
evet doktora gtiim ve öncelikle folibol 5 mg folik asit verdi
midye,kalamar gibi deniz ürünlerinden uzak durun dedi
ilişkiden sonra ayaklarınızı dikin dedi
adetten sonra 7 gün içinde yumurtlama olduğu için ilişkiyi artırın dedi o kadar
beslenmemede dikkat etmeye çaşıyorum
inş rabbim aratmadan verir hepimize

evet doktor böyle deyince bende düşündüm açıkçası,
ama bir kaç kişidende duydum bunu
ben ilk başta 3 ay d.kontrol hapı kullandım
sonra eşim korundu
şimdi ikimizde bıraktık
daha çok yeni bakalım nasip
istedikten sonra herşey olur
stres yapmamak lazım dediğiniz gibi
hakkımızda hayırlısı inş

Allah gönlünüze göre versin inşallah, aratmadan sağlıkla inşallah.

amin inşaallah çok tşk ederim
siz kaç aylık hamilesiniz
cinsiyet belli mi?
sağ slaim kucağnıza almayı nasip etsin inş rabbim

4 ay bitti canım 5. ayın içindeyim. Henüz daha cinsiyetini göremedik, maşallah çok fazla hareketli olduğundan göremedi doktor. Bakalım cumartesi günü renkli ultrason var inşallah görürüz diye umut ediyoruz. Öncelikle sağlıklı olduğunu daha sonra da cinsiyetini öğreniriz inşallah. Amin teşşekkür ederim, inşallah sizde bir an önce kavuşursunuz bebeğinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…