Hazmedemiyorum !

Bence bi kaç kere şikayet et. Birilerinin kuyruğuna bas. Doğudan tayinin bile çıkar. Öyle bi dünya burası.

Adamın sıyası görüşü sanane .Adamın görüşüne hazmetmeyınce şikayet aklına geldı.???

adamın kirayı elden aldığını vergi kaçırdığını yeni öğrenmiş,şikayet etmeli tabiki de ,sizi niye rahatsız etti ki
Benı rahatsız etmedı hanım efendı.Adamın sıyası duşuncesının altını cızmış bana ne ben ınsan olarak bakıyorum çok haklı bır konuda adamın duşuncesı ıle haksız buldum. Çok rahatsız sa adamın evınden cıksın şikayette de bulunsun.

Adamın sıyası görüşü sanane .Adamın görüşüne hazmetmeyınce şikayet aklına geldı.???

Adamın siyasi görüşü vatanını seven her vatandaşı ilgilendirir eğer hainlikse ?
Siz niye rahatsız oldunuz mesajlarımı iyi okuyun.
Siyasi görüşü a parti b parti demedim ..
Su an çıkabilsem hiç durmam zaten .
Ayrıca kim olursa olsun şikayet ederdim diye de belirttim !

Neticeye ulassa da ulasmasa da sikayet etmekten yanayim. Ben oyle yapiyorum. Vatandas olarak gorevimiz bence. Memnun odugum durumlarda da tesekkur maili gonderiyorum. Elden verilen kiranin sikayeti nereye yapilir gizli yapilir mi bilmiyorum ama bimer falan anonymous ihbar aliyor. Bir de elden kira vermek kiraciyi zor durumda birakmaz mi? Yarin obur gun adam bunlar kirami odemedi diyebilir kanit yok sonucta odendigine dair.

+1

eşim ve ben özel sektörde çalışıyoruz ,zar zor bir ev aldık ,kendimde kirada oturuyorum aldığım evide kiraya verdim kiracının verdiğinin üzerine maaşımdan ekleyip kredi borcu ödüyorum. kiracımdan bankadan ödemesi talep ettim ,şimdi şikayet etsen ne olacak diyenlere soruyorum bu hakmıdır,benim etim ne budum ne bu durum da, bana en büyük artı vicdanen rahatım o kadar

alo maliye 189
ayrıca adamın çalıştırdığı işçiler de varsa sgk denetimi yapılması için alo 170

maliyede isimsiz ihbarlar dikkate alınmıyor diye biliyorum. ama isminizi kesinlikle ihbar edilen kişiye veremezler. olmadı başka birinin ismiyle şikayet ederseniz, uydurun gerekirse.

sgk ise isimsiz ihbarları da değerlendirir.

böyle kişiler kim olursa olsun yakın akrabanız bile olsa şikayet edin bence, devletten vergi kaçıran, emek işçisini sömüren herkes cezasını çekmeli diye düşünüyorum. örneğin bizim apartmanda komşumuz yardımcı çalıştırıyor yanında haftada 6 gün 10-6, ve 600 tl para ödüyor sigorta da yok. oh oldu canım. hemen şikayet ettim sgk ya. sgk nın acımasız cezaları var sigortasız çalıştırma konusunda.

lütfen siz de buraya konu açtıktan sonra sessiz kalmayın harekete geçin.

bende uzun sure kırada oturdum sozlesmem vardı ama hep elden verdım kıramı....vergı kaçırmak oldugunu bılmıyordum ama bankanın bellı bır komısyon aldıgını o nedenle elden kıra alımını tercıh ettıklerını bılıyorum..
sıkayet etsenızde cok bır yere varamazsınız hatta basınıza bela alırsınız gıbıme gelıyor..
bence kımsenın sıyası gorusu vs ıle ılgılenmeyın evınızı sevıyorsanız tayınınız cıkana kadar verın kıranızı rahatınıza bakın...

Ayrıca nasıl elimde bişey Yok kimse şahitlik etmese bile 3 aydır oturuyorum banka makbuzu yok kirayi ödediğine dair bu da bi kanıttır.

o da karşı saldırıya geçip 3 aydır kira alamıyorum hani banka dekontu diyebilir.
ilk başta banka kanalı ile göndermemek hatalı işlem ama eşin doğrusunu biliyordu ama bilmiyordu kimse ona bakmaz.
müteahhit diyorsun oranın zengini diyorsun. sen bir memursun başına iş açarlar allah göstermesin evde otururken başına bela alma. şimdi sus ayrılınca yaparsın yapacağını.

Benim bildiğim kadarıyla kiranın elden verilmesi durumunda veren de alan kişi kadar sorumlu tutuluyor. Yani kiracı da ceza alıyor. Geçenlerde bununla ilgili haberler çıkmıştı. Zaten o olmasa bile elden verdiğinizi ispatlayamazsınız hiç almadım diyebilir. Şikayet etmeden önce araştırın bence

zamanında birini şikayet etmiştim, haklıydım, hem de yerden göğe kadar.o olaydan 19 gün sonra evime giderken bir kapkaç saldırısına uğradım, kimsenin günahını almak istemem ama saldırı sonrasında ilk aklıma gelen şikayetimdi.kapkaççı çantamı çekerken yere düştüm, ayağım feci burkuldu, saat akşam 7 civarlarıydı, hava dondurucu soğuktu, yerler hep buz.
psikolojim alt üst oldu, 6 gün kadar ayağım için rapor aldım, gece yarısı ayağım için acillere gittim, çok kötüydü....

adamın vergi kaçırdığını söylemeniz için vergi beyannamesini görmek gerek.

Son düzenleme:
Maliyeye ihbar edebilirsiniz ama hem size hem de ev sahibine ceza gelir. Cunku siz de, bilmeden de olsa, usulsuzluk yapiyor sayiliyorsunuz kanunen. Bence eski kiralari unutun. Bundan sonra bankadan veya pttden yatirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…