hcg değeri az artanlar yardımmm

NXIXKO

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
226
2
96
Diğer
arkadaşlar 28 martta değerim 133 ,1 nisanda 237 , 4 nisan 254
bu kesin dış gebelik mi

Bilemiyorum canım beklenen yaklaşık 2 katı kadar artması.Ama belli de olmuyo inşallah dış gebelik değildir.

Canım normalde olması gereken değer malesef bu değil bence bu bebek gidiyor bunun için doktorunla bir görüş istersen kan değerinin ilk değere göre şu anda yaklaşık 1000 civarında olması lazım.Bu değerin çok çok altındasın.Daha önce hiç böyle kanda gebelik elde ettin mi düşüğün var mı bilmiyorum ama bence hiç gebeliği yakalayamamış bir bayan için böyle bir değeri görmek bile bir sonraki denemeler için umut vadediyor

canım sen yine de 2 günde bir takip et. bakarsın yükselir ve düzene girer. benim de bu şekilde artışlar azdı. ama ben keseyi görmüştüm. 5000 lere kadar artmıştı. ama artışlar istenilen şekilde değildi. bebeği ve kalp atışlarını göremedik. doktorum boş gebelik dedi. ve kendiliğinden düşük oldu. seninki daha çok yeni bir gebelik. biyokimyasal gebelik diye birşey var. o da olabilir. en iyi cevabı doktorun verecektir tabi. umarım düzelir.

yaprak senin artışların nasıldı ilk başta hatırlıyorsan yazar mısın?bu şekilde artışı az olup sağlıklı gebelik yaşayan yok mu hiç?sende başka ne gibi belirtiler olmuştu?

mutlaka alttan kontrol iste 1-2 gün bekleyip kese görülebiliyor hem de çok net minicik :) umutsuzluğa kapılma daha çok erken

defne oğuz sen şimdi hamile misin?değerlerin benimki gibimiydi?açıklarsan sevinirim.

yaprak senin artışların nasıldı ilk başta hatırlıyorsan yazar mısın?bu şekilde artışı az olup sağlıklı gebelik yaşayan yok mu hiç?sende başka ne gibi belirtiler olmuştu?

canım, ben pko lu olduğum için ve yaklaşık 30-35 günde bir adet oluyorum o yüzden 3-4 gün kadar gecikmişti yani adetimin 39. günüydü sanırım önce evde idrarda bakmıştım 2. çizgi silikti sonra kanda bhcg baktırdım o da 1100 civarıydı. 2, 3 gün sonra bu değerim 1800 lere çıktı ama buna rağmen gebelik kesesi görünmemişti. doktorum vajinal baktı çok küçük, nokta kadar bişey var o olabilir belki dedi. ve bu değerde gözükmesi gerekirdi deyince çok moralim bozulmuştu. 4 gün sonra değerim 3000 lere çıktı o zaman vajinal olarak keseyi görmüştük. ama 1 hafta sonra kalp atışlarını görmek için gittiğimizde kalp atışlarını ve bebeği görememiştik. aynı gün yine kanda bhcg baktırdık o da 4000 civarıydı. yani bir hafta geçmesine rağmen artış çok azdı. 1 hafta sonra yani 7. haftamda tekrar kan testi yaptırdım o da 5000 civarıydı yani bir terslik olduğunu anlamıştım. değerlerin çok daha fazla artması gerekiyordu. ve o hafta kanamam başladı doktor ultrasonda baktı ve kalp atışı hala yoktu düşük yapıyorsun dedi. ilk gebeliklerde çok sık görülebilen bir durummuş. tekrar gebe kalabilirsin korunmana gerek yok dedi. ama ben pko lu olduğum için yumurtlama zamanı belli olmuyor bir de zaten düşükten sonra bugün 32 gün falan geçti adet geç olabiliyormuş. işte böyle canım ama sen sürekli takipte ol. böyle olupta sonradan düzelen ve hamileliği sorunsuz olarak ilerleyenleri de okumuştum. çok stres yapma, umarım düzelir.

aynen seninki gibiydi ama hiç ağrım vs.. yoktu. ve adet düzensizliğim vardı. ama bunu doktora anlatamadım bi türlü. bana dediler ki dıştadır ilaç veririz. sonra son doktorum da şöyle dedi: biraz elleri işe bulaştırmak lazım. sonuçta gördük.
benim 109 172 250 276 330 550 diye gidiyor.

umarım dediğin gibi olur.bende de ağrı filan yok hafif kanama var.çok fazla değil ama.defne sanırım sen şuan hamilesin dimi.allahım tamamına erdirir inşallah.benim gibi olup ta hamile olan hiç okumadım nette inşallah dediğin gibidir ya.

arkadaşlar merhaba.bugün gittim doktora.4 nisanda değerim 230 lardaydı.bu zamana kadar çok az giden artışım bugün 1022 olmuş.yani 4 nisandan sona iki günde ikiye katlanabilmiş.3,5 mm lik kese girdük bir tane ama kanamam devam ediyor.doktorum emin olmak için 1hafta sona tekrar gel dedi.bakalım ne olcak.kesenin boyutu normal mi acabaki?hayırlısı bakalım.

canım umarım olumlu gelişir herşey.keseyi gördüğüne göre rahatla birazcık HERŞEY İYİ OLACAK MERAK ETME

Gözün aydın canım.Allah tamamına erdirsin.Keseyi gördüysen korkacak birşey kalmamış.

çok sevindim canım, onca sıkıntının ardında bak keseyi görmüşünüz.
değerin yükselmiş, kese sanırım tamam ,
şimdi üçüncü bekleyiş kalp atışları önümüzdeki hafta kalp atışlarının oluşmasını bekleyecegiz.ortalama 120 ve üzeri olması gerekiyor.
artık kafanı çok meşgul etme acabalarla
dinlen iyi uyu,ilaçlarını al ve sakın ol
bebeğine yardımcı ol annesi,onun buna ihtiyaçı var şimdi.

geçmiş olsun canım. keseyi görmüş olmanız çok güzel. en azından kimyasal gebelik ya da daha kötüsü dış gebelik değil. kanamalar bebeğin yerleşme kanaması da olabilir. doktorun sana düşüğü engelleyici ilaç vermiştir mutlaka. bazıları da iğne yaptırmış düşük olmasın diye. o daha etkili sanırım. umarım en yakın zamanda kalp atışlarını da duyarsınız da endişelerin daha da hafifller.

canım benim çok sevindim keseyi görmene allahım inşallah kalp atışlarınıda duymanı nasip eder ve dilerim hayırlı sağlıklı bir şekilde bebişini kucağınada almayı nasip eyler... canım benimde 10.günden beri koyu renk lekelerim geliyor doktorum 12.gün coraspini kestim (aspirin yerine kullanıyorum) bugün birazdaha az geldi sarı gibi filan geliyor seninde böylemi oldu ve bu ilaca devam ettinmi?

dediğin gibi hamile oldumu öğrendim 3.günümde önce kahverengi birkaç gün,sona kırmızı renkte lekelenmem oldu.lekelenmem genelde tuvaletten sonra peçete ile silince belli ediyordu kendini.ama bugünlerde biraz daha arttı gibi.nette araştırmama göre ilk üç ay tutunma kanaması olabilirmiş.ya da düşük tehlikesi.umarım sorun olmaz.ben hala bebe aspirini yutuyorum doktorum kesmedi.progesxy iğnesinin yanına her gün üç tane progestan hap ekledi kanamam old.söyledikten sona.sen ne durumdasın ağrın filan var mı?

bu arada bu konuda bana destek olan,olumlu düşünmeye sevk eden tüm üyelere teşekkür ederim.allahım herkese en kısa zamanda hayırlı evlatlar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…